2010. február 1. hétfő

febr. 1
4:30
Hófúvás: két falut elvágott a külvilágtól (168 Óra Online)
Két borsodi települést a hó elzárt a külvilágtól, több utat pedig le kellett zárni a hóátfúvások miatt; a megyében vasárnap este is intenzíven havazott – írta a .
febr. 1
5:06
Ítéletidő! Rendőrök húzták ki az árokból Szalai Zoltánt és zenekarát (168 Óra Online)
A magyar rendőrök húzták ki az árokba borult szlovák No Name együttes furgonját Miskolcnál. A zenekar Budapesten keresztül utazott Pozsonyból Kassára, ám az erős oldalszél lefújta járművüket az útról, vasárnap délután 15:00 óra körül – adta hírül a TASR szlovák hírügynökség.
febr. 1
5:15
Bordáját törte a magyar sztár! Őt sem kímélte a kegyetlen időjárás (ATV)
"Megtörve bár, de fogyva nem"
febr. 1
5:17
Selyemzsinórt küldtek Hagyónak (ATV)
Csak a budapesti küldöttgyűlés törölhetné, a kerületekben viszont erős Hagyó, így a frakcióból való kizárással fenyegetik.
febr. 1
6:12
100 milliós kárt okoznak az autósoknak a kátyúk (Infostart)
Annyi kátyú van már az utakon, hogy az autósoknak fizetett kártérítés összege évente 100 milliós nagyságrendű - hívja fel a figyelmet a Magyar Mérnöki Kamara. A szervezet közlekedési tagozatának alelnöke szerint a kátyúkat folyamatosan javítani kellene, ám e téren évtizedes az elmaradás.
febr. 1
6:18
Mesterházy: a Fidesz politikusainak "hallgass a nevük" (Alternatív Energia)
Aggodalommal tölt el, hogy egy Fidesz-politikust azért, mert el merte mondani véleményét és őszinte szakmai véleményének adott hangot, ki lehet "radírozni" a párt választási listájáról - mondta Mesterházy Attila, a párt miniszterelnök-jelöltje tegnap Budapesten egy rendezvényen.
febr. 1
6:20
Szalagok és dossziétörvény a konferencián (Alternatív Energia)
Véleménycsere az NBH-nál őrzött mágnesszalagokról és a dossziétörvényről - ezen a címen tartja Kenedi János történész vezetésével mai konferenciáját az '56-os intézet, az OSA Archívum és a Nyilvánosság klub.
febr. 1
6:22
BKV: vádalkut köthetett Balogh és Antal (Alternatív Energia)
Bár az MSZP még néhány napja sem számolt ezzel, a jelek szerint komolyan felvetődik a BKV-ért korábban felelős Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes felelőssége a cégnél történt bűncselekmények miatt.
febr. 1
6:24
Fidesz-kampánydal a Siemens-vezértől? (Alternatív Energia)
Bár zenéjét a Himnusz, a Szózat és a Nemzeti dal ihlették, szövege egyesek szerint megosztó - ez jellemzi azt a dalt, amely a művet "megálmodó" magyar Siemens elnök-vezérigazgató szerint esetleg a Fidesz kampányindulója lehet az idei országgyűlési választásokon.
febr. 1
6:27
Haiti árvákat akartak ellopni az embercsempészek + videó (ATV)
Egy busszal akarták az amerikai baptisták Haitiról a Dominikai Köztársaságba szállítani az árva gyerekeket.
febr. 1
6:36
Időjárás: jön a napsütés! (168 Óra Online)
Hétfőn az ország nagyobb részén változóan felhős égre számíthatunk többórás napsütéssel, de keleten még többnyire erősen felhős lesz az ég – írta előrejelzésében az .
febr. 1
6:48
Személyautó ütközött egy villamossal a XI. kerületben (Infostart)
A fővárosban egy ember súlyosan megsérült, amikor személyautó ütközött egy villamossal a XI. kerületi Fehérvári út és Lecke utca kereszteződésében.
febr. 1
6:50
Hazaérkeztek a debreceni orvosok Haitiról (Infostart)
650-700 beteget látott el egy hét alatt a földrengés sújtotta Haitin a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportja. A csapat vezetője hazaérkezük után elmondta: az öt orvos és egy ápoló a főváros, Port-au-Prince olyan területein kezdték meg a munkát, ahol addig nem volt egészségügyi ellátás.
febr. 1
6:52
Oszkó: rendkívül káros az ingatlanadó körül kialakult vita (Infostart)
Rendkívül károsnak nevezte az ingatlanadó körül kialakult vitát a pénzügyminiszter. Oszkó Péter a Magyar Televízió A szólás szabadsága című műsorában úgy fogalmazott: az ügy hisztérikus kampánytémává vált.
febr. 1
7:03
Mi történt vasárnap? Késtek a mentők, összeomlott a közlekedés + videó (ATV)
A szombati és vasárnapi hó miatt a budai részeken jelentősen megnőtt a mentők vonulási ideje.
febr. 1
7:12
Mi lesz Hagyóval? (168 Óra Online)
Reggelre összehívták az MSZP fővárosi elnökségét, Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes jelölése miatt - értesült az . Arról tanácskoznak majd, hogy a BKV-nál történtek után szerepeljen-e a politikus a párt listáján.
febr. 1
7:21
Figyelmeztették támadói a magyar sztárt! Agyrázkódás! Újabb részletek! (ATV)
Bekamerázták a boltot másfél hete, hiába.
febr. 1
7:39
75 ezer forintot adna az MSZP a megözvegyült nyugdíjasoknak + videó (ATV)
Dedikált labdával várták a miniszterelnök-jelöltet.
febr. 1
7:39
Hunvald: gyenge lábakon áll az ügyészség gyanúja (Metropol)
Sokaknak rosszabb egy Hunvald György szabadon úgy, hogy meg tudja cáfolni az ellene felhozott dolgokat, mintha előzetes letartóztatásban van - vélekedett a Népszavának adott interjújában a csaknem egy éve előzetes letartóztatásban lévő erzsébetvárosi polgármester, aki emiatt arra számít, hogy hosszabb időt kell még a rácsok mögött töltenie.
febr. 1
7:41
Fidesz-kampánydal készül? (Metropol)
Magasba emelkednek a zászlók, újra miénk lesz a haza - a Népszava szerint ez az üzenete annak a dalnak, amelyet a Himnusz, a Szózat, valamint a Nemzeti dal ihletett, és jó esélye van arra, hogy a Fidesz kampányindulója legyen.
febr. 1
7:43
Többet kell fizetni a parkolásért Budapesten (Metropol)
Növekednek a parkolási díjak Budapesten mától. A fővárosi közgyűlés még 2009 áprilisában döntött arról, hogy a várakozási díj kiszámításának alapja a 2. díjtételű övezetben a mindenkori BKV vonaljegy ára legyen, és ehhez viszonyítva változzon a többi övezet parkolási díja is. A BKV vonaljegy ára mától 320 forintba kerül.
febr. 1
7:45
Mától drágábban utazunk (Metropol)
Mától drágábbak a BKV jegyei és bérletei, a tarifák február 1-jével több mint 4 százalékkal emelkednek. A vonaljegy ára 300-ról 320 forintra (6,7 százalékkal), a felnőttek havi bérletének ára pedig 9.400 forintról 9.800 forintra (4,3 százalék) nő.
febr. 1
8:00
Válságban csökken a hitelezés - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság arról ír, hogy tavaly az egy évvel korábbinak a huszadára esett vissza a hazai lakossági hitelezés, és komolyabb élénkülésre az idei év második fél événél előbb nem számítanak a bankok.
febr. 1
8:02
Házasságon kívül született az államelnök 20. gyermeke (Infostart)
A többnejűségben élő Jacob Zuma dél-afrikai elnöknek van egy házasságon kívül született négyhónapos kislánya is, akit Sonozo Khoza, egy magas beosztású dél-afrikai futballfukcionárius 39 éves lánya szült neki - fedte fel vasárnap a Sunday Times című dél-afrikai lap, amely szerint a kis Thandekile Matina Zuma immár a huszadik gyermeke a 67 éves államfőnek.
febr. 1
8:06
A ma reggel érvágás minden közlekedőnek (168 Óra Online)
Hétfőtől átlagosan 4 százalékkal drágulnak a BKV tarifái, így a jegyekért 320, míg a havi bérletekért 9800 forintot kell fizetni. Többe kerül a parkolás is, övezetektől függően óránként 160 és 640 forint között van az új tarifa február 1-jétől – írta a .
febr. 1
8:06
Drágultak a BKV jegyek és bérletek (Alternatív Energia)
Mától drágábbak a BKV jegyei és bérletei, a tarifák február 1-jével több mint 4 százalékkal emelkednek.
febr. 1
8:15
Rájöttünk valamire: Több ezren a hazai sípályákon + videó (ATV)
A Magyar Síakadémia elnöke szerint nagyon sokan rájöttek arra, hogy Magyarországon kell megtanulni síelni.
febr. 1
8:24
Rendkívüli MSZP-tanácskozás (168 Óra Online)
Rendkívüli ülést tart az MSZP fővárosi elnöksége hétfő reggel, ahol az MTI információi szerint várhatóan felkérik Hagyó Miklóst, mondjon le egyéni képviselő-jelöltségéről és a fővárosi listás helyéről - értesült az MTI több forrásból.
febr. 1
8:42
A parkolásért is többet fizetünk mától (Alternatív Energia)
Növekednek a parkolási díjak Budapesten mától - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.
febr. 1
8:51
Rekord: Beyonce 6 Grammy-díjat nyert (ATV)
Taylor Swifté lett az év albuma.
febr. 1
9:09
Jubileumi emlékeztető (Metropol)
Zaklatott, szenzációkkal tűzdelt közéletünkben nehéz érdekességként tálalni egy csendes és békés eseményt.
febr. 1
9:09
Bolyong és sír! Újra bajban van a TV2 ex-sztárja? (ATV)
Az egykor ünnepelt győztes viselkedése ismét zavarttá vált.
febr. 1
9:18
Havazás: már nincs megközelíthetetlen település (Alternatív Energia)
Egy nyomvonalon Hejce is megközelíthetővé vált, így már nincs elzárt település Borsodban. A volán járataiból összesen 18 maradt ki hétfő reggel Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.
febr. 1
9:27
Nincs elzárt település Borsodban (Metropol)
Egy nyomvonalon Hejce is megközelíthetővé vált, a térség főútjai latyakosak, hókásásak, a mellékutak pedig havasak, letaposott havasak. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében már csak néhány vonalon nem közlekednek a Volán-buszok.
febr. 1
9:27
Mészárlás Mexikóban: szülinapi partira csaptak le (ATV)
13 fiatalt öltek meg, 17-en megsebesültek.
febr. 1
9:29
Mától drágultak a BKV-jegyek (ATV)
A tarifák több mint 4 százalékkal emelkedtek.
febr. 1
9:30
Hagyó jövője a tét a rendkívüli űlésen (Infostart)
Megkezdődött az MSZP fővárosi elnökségének rendkívüli ülése, amelyen a távirati iroda információi szerint várhatóan felkérik Hagyó Miklóst, hogy mondjon le egyéni képviselő-jelöltségéről és fővárosi listás helyéről. Burány Sándor, a szocialisták budapesti elnöke azután döntött a testület összehívásáról, hogy tegnap egyeztetett a volt főpolgármester-helyettessel a BKV-ügy miatt kialakult…
febr. 1
9:36
A 28 milliós zöldbüntetés tönkreteheti Miháldot (Alternatív Energia)
Engedély nélküli folyékony hulladék-szállítás miatt 28 millió forintra bírságolta a miháldi önkormányzatot a zöldhatóság; a büntetés kifizetése működésképtelenné teheti a 118 millió forintból gazdálkodó falut.
febr. 1
9:45
Eladósorban a kockázati tőke üzletág is (ATV)
Eladná – de legalábbis leválasztaná – private equity üzletágát a Citigroup, ami a bank 2 milliárd dollárját kezeli. 8 milliárd dollárját külső befektetők biztosítják. A döntést még Obama reformjavaslatainak bejelentése előtt hozták meg a banknál.
febr. 1
10:12
Turul-szobor helyett – Az ellenzék is megszavazza? (168 Óra Online)
Dr. Mészáros Gyula, komáromi képviselő, a Komárom-Esztergom megyei közgyűlés tagja január 27-i testületi ülésen vetette fel, hogy a sokat vitatott Turul-szobor helyett Alapy Gáspár, volt komáromi polgármester kapjon szobrot a városban.
febr. 1
10:21
Balesetet szenvedett a borsodi közgyűlés elnöke (Infostart)
Balesetben megsérült Ódor Ferenc, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés fideszes elnöke, amikor autója kamionnal ütközött reggel a 3-as számú főúton Szikszónál.
febr. 1
10:21
Virágzik a mimózafa Szegeden (Metropol)
A mediterrán napsütést hozza el a havas téli napokon a teljes pompájában virágzó mimózafa a Szegedi Tudományegyetem füvészkertjébe; a gyönyörű sárga virágok hazánkban csak a Tisza-parti városban láthatók, idén előreláthatólag még egy-két hétig.
febr. 1
10:21
A hatalmas hó mentett meg minket + videó (ATV)
A lengyel gyárak károsanyag-kibocsátása miatt kellett majdnem szmogriadót elrendelni Budapesten.
febr. 1
10:23
Vöröskereszt: állást és fizetést kapott a kóbor kutya (ATV)
Annyira jól végzi dolgát, hogy megválnak az éjjeli őrtől.
febr. 1
10:39
Ennyit bukott Gyurcsány tavaly (Napi)
febr. 1
10:39
Az MSZP fővárosi elnöksége visszalépésre és lemondásra kérte Hagyót (Infostart)
Az MSZP budapesti elnöksége visszalépésre és a Fővárosi Közgyűlésben betöltött tagságáról való lemondásra kérte Hagyó Miklóst.
febr. 1
10:41
Nincs már hótól elzárt település az országban (Infostart)
Budapesten a fő útvonalak járhatóak, a mellékutakat már takarítják - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. szóvivője. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője arról számolt be: Észak-Magyarországon még mindig vannak a havazás és a hófúvás miatt járhatatlan utak, de megközelíthetetlen település már nincs.
febr. 1
10:48
Visszalépésre kérték fel Hagyót (Alternatív Energia)
Az MSZP fővárosi elnöksége visszalépésre kérte fel az egyéni képviselő-jelöltségtől Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettest.
febr. 1
10:57
Demonstráció a körmendi kórház ügyében (Infostart)
Mintegy hatvanan tüntettek hétfőn a körmendi Batthyány-Strattmann László Kórház bejárata előtt, tiltakozva az ellen, hogy az országos tiszti főorvos múlt pénteken visszavonta az intézmény működési engedélyét, amelyet két nappal korábban az ÁNTSZ regionális tiszti főorvosa adott ki.
febr. 1
10:57
Schumacher újra száguld (ATV)
Már majdnem felkészült a visszatérésre a hétszeres Forma 1-es világbajnok.

Keresés