2010. február 1. hétfő

febr. 1
4:30
Hófúvás: két falut elvágott a külvilágtól (168 Óra Online)
Két borsodi települést a hó elzárt a külvilágtól, több utat pedig le kellett zárni a hóátfúvások miatt; a megyében vasárnap este is intenzíven havazott – írta a .
febr. 1
5:06
Ítéletidő! Rendőrök húzták ki az árokból Szalai Zoltánt és zenekarát (168 Óra Online)
A magyar rendőrök húzták ki az árokba borult szlovák No Name együttes furgonját Miskolcnál. A zenekar Budapesten keresztül utazott Pozsonyból Kassára, ám az erős oldalszél lefújta járművüket az útról, vasárnap délután 15:00 óra körül – adta hírül a TASR szlovák hírügynökség.
febr. 1
5:15
Bordáját törte a magyar sztár! Őt sem kímélte a kegyetlen időjárás (ATV)
"Megtörve bár, de fogyva nem"
febr. 1
5:17
Selyemzsinórt küldtek Hagyónak (ATV)
Csak a budapesti küldöttgyűlés törölhetné, a kerületekben viszont erős Hagyó, így a frakcióból való kizárással fenyegetik.
febr. 1
5:24
Kis cigány néprajz (HVG)
A „megfelelően tág” és előítélet nélkül is használható fogalom, a cigány szó rehabilitálását szorgalmazza közvetve a költőként és festőként is számon tartott néprajztudós, Bari Károly. Ez tűnik ki a tanulmányából, amely az Amaro Drom című folyóirat mellékleteként jelent meg.
febr. 1
6:12
100 milliós kárt okoznak az autósoknak a kátyúk (Infostart)
Annyi kátyú van már az utakon, hogy az autósoknak fizetett kártérítés összege évente 100 milliós nagyságrendű - hívja fel a figyelmet a Magyar Mérnöki Kamara. A szervezet közlekedési tagozatának alelnöke szerint a kátyúkat folyamatosan javítani kellene, ám e téren évtizedes az elmaradás.
febr. 1
6:18
Mesterházy: a Fidesz politikusainak "hallgass a nevük" (Népszava)
Aggodalommal tölt el, hogy egy Fidesz-politikust azért, mert el merte mondani véleményét és őszinte szakmai véleményének adott hangot, ki lehet "radírozni" a párt választási listájáról - mondta Mesterházy Attila, a párt miniszterelnök-jelöltje tegnap Budapesten egy rendezvényen.
febr. 1
6:20
Szalagok és dossziétörvény a konferencián (Népszava)
Véleménycsere az NBH-nál őrzött mágnesszalagokról és a dossziétörvényről - ezen a címen tartja Kenedi János történész vezetésével mai konferenciáját az '56-os intézet, az OSA Archívum és a Nyilvánosság klub.
febr. 1
6:22
BKV: vádalkut köthetett Balogh és Antal (Népszava)
Bár az MSZP még néhány napja sem számolt ezzel, a jelek szerint komolyan felvetődik a BKV-ért korábban felelős Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes felelőssége a cégnél történt bűncselekmények miatt.
febr. 1
6:24
Fidesz-kampánydal a Siemens-vezértől? (Népszava)
Bár zenéjét a Himnusz, a Szózat és a Nemzeti dal ihlették, szövege egyesek szerint megosztó - ez jellemzi azt a dalt, amely a művet "megálmodó" magyar Siemens elnök-vezérigazgató szerint esetleg a Fidesz kampányindulója lehet az idei országgyűlési választásokon.
febr. 1
6:27
Haiti árvákat akartak ellopni az embercsempészek + videó (ATV)
Egy busszal akarták az amerikai baptisták Haitiról a Dominikai Köztársaságba szállítani az árva gyerekeket.
febr. 1
6:36
Mától drágábbak a BKV-jegyek és a -bérletek (HVG)
Mától drágábbak a BKV jegyei és bérletei, a tarifák február 1-jével több mint 4 százalékkal emelkednek.
febr. 1
6:36
Időjárás: jön a napsütés! (168 Óra Online)
Hétfőn az ország nagyobb részén változóan felhős égre számíthatunk többórás napsütéssel, de keleten még többnyire erősen felhős lesz az ég – írta előrejelzésében az .
febr. 1
6:38
Egyelőre nem esik több hó (HVG)
Mivel éjszaka már nem havazott Budapesten, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) megkezdte a mellékutak megtisztítását is - közölte hétfőn kora reggel az FKF helyettes szóvivője az MTI-vel.
febr. 1
6:48
Személyautó ütközött egy villamossal a XI. kerületben (Infostart)
A fővárosban egy ember súlyosan megsérült, amikor személyautó ütközött egy villamossal a XI. kerületi Fehérvári út és Lecke utca kereszteződésében.
febr. 1
6:50
Hazaérkeztek a debreceni orvosok Haitiról (Infostart)
650-700 beteget látott el egy hét alatt a földrengés sújtotta Haitin a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportja. A csapat vezetője hazaérkezük után elmondta: az öt orvos és egy ápoló a főváros, Port-au-Prince olyan területein kezdték meg a munkát, ahol addig nem volt egészségügyi ellátás.
febr. 1
6:52
Oszkó: rendkívül káros az ingatlanadó körül kialakult vita (Infostart)
Rendkívül károsnak nevezte az ingatlanadó körül kialakult vitát a pénzügyminiszter. Oszkó Péter a Magyar Televízió A szólás szabadsága című műsorában úgy fogalmazott: az ügy hisztérikus kampánytémává vált.
febr. 1
7:03
Mi történt vasárnap? Késtek a mentők, összeomlott a közlekedés + videó (ATV)
A szombati és vasárnapi hó miatt a budai részeken jelentősen megnőtt a mentők vonulási ideje.
febr. 1
7:12
Mi lesz Hagyóval? (168 Óra Online)
Reggelre összehívták az MSZP fővárosi elnökségét, Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes jelölése miatt - értesült az . Arról tanácskoznak majd, hogy a BKV-nál történtek után szerepeljen-e a politikus a párt listáján.
febr. 1
7:21
Figyelmeztették támadói a magyar sztárt! Agyrázkódás! Újabb részletek! (ATV)
Bekamerázták a boltot másfél hete, hiába.
febr. 1
7:39
75 ezer forintot adna az MSZP a megözvegyült nyugdíjasoknak + videó (ATV)
Dedikált labdával várták a miniszterelnök-jelöltet.
febr. 1
8:00
Válságban csökken a hitelezés - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság arról ír, hogy tavaly az egy évvel korábbinak a huszadára esett vissza a hazai lakossági hitelezés, és komolyabb élénkülésre az idei év második fél événél előbb nem számítanak a bankok.
febr. 1
8:00
Hunvald ártatlanságáról beszél (MaHu)
Sokaknak rosszabb egy Hunvald György szabadon úgy, hogy meg tudja cáfolni az ellene felhozott dolgokat, mintha előzetes letartóztatásban van - vélekedett a Népszavának adott interjújában a csaknem egy éve előzetes letartóztatásban lévő erzsébetvárosi polgármester, aki emiatt arra számít, hogy hosszabb időt kell még a rácsok mögött töltenie.
febr. 1
8:02
Házasságon kívül született az államelnök 20. gyermeke (Infostart)
A többnejűségben élő Jacob Zuma dél-afrikai elnöknek van egy házasságon kívül született négyhónapos kislánya is, akit Sonozo Khoza, egy magas beosztású dél-afrikai futballfukcionárius 39 éves lánya szült neki - fedte fel vasárnap a Sunday Times című dél-afrikai lap, amely szerint a kis Thandekile Matina Zuma immár a huszadik gyermeke a 67 éves államfőnek.
febr. 1
8:02
Kőbe vésve: Lesz MDF-SZDSZ együttműködés (MaHu)
Az MDF országos választmánya elfogadta a párt választási programját, és jóváhagyta az SZDSZ-szel való együttműködést is - mondta Makay Zsolt, az országos választmány elnöke szombaton Budapesten sajtótájékoztatón.
febr. 1
8:04
Nemcsak Hagyóra tett terhelő vallomást Antal és Balogh (MaHu)
Antal Attila, a BKV korábbi vezérigazgatója és Balogh Zsolt korábbi megbízott vezérigazgató nemcsak Hagyó Miklósra, hanem Tóthfalusi Györgyre, a BKV igazgatótanácsának szabad demokrata elnökére is terhelő vallomást tett - közölte vasárnap az atv.hu rendőrséghez közeli forrásokra hivatkozva.
febr. 1
8:06
Sarcra sarcot: Mától drágábbak a BKV jegyek és bérletek (MaHu)
Mától drágábbak a BKV jegyei és bérletei, a tarifák február 1-jével több mint 4 százalékkal emelkednek.
febr. 1
8:06
A ma reggel érvágás minden közlekedőnek (168 Óra Online)
Hétfőtől átlagosan 4 százalékkal drágulnak a BKV tarifái, így a jegyekért 320, míg a havi bérletekért 9800 forintot kell fizetni. Többe kerül a parkolás is, övezetektől függően óránként 160 és 640 forint között van az új tarifa február 1-jétől – írta a .
febr. 1
8:06
Drágultak a BKV jegyek és bérletek (Népszava)
Mától drágábbak a BKV jegyei és bérletei, a tarifák február 1-jével több mint 4 százalékkal emelkednek.
febr. 1
8:15
Rájöttünk valamire: Több ezren a hazai sípályákon + videó (ATV)
A Magyar Síakadémia elnöke szerint nagyon sokan rájöttek arra, hogy Magyarországon kell megtanulni síelni.
febr. 1
8:18
Mélyen a zsebbe- Többe kerül mától a parkolás is (MaHu)
Növekednek a parkolási díjak Budapesten mától - közölte a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel.
febr. 1
8:24
Rendkívüli MSZP-ülésen léptetik vissza Hagyó Miklóst? (HVG)
Rendkívüli ülést tart az MSZP fővárosi elnöksége hétfő reggel, ahol az MTI információi szerint várhatóan felkérik Hagyó Miklóst, mondjon le egyéni képviselő-jelöltségéről és a fővárosi listás helyéről - értesült az MTI több forrásból.
febr. 1
8:24
Rendkívüli MSZP-tanácskozás (168 Óra Online)
Rendkívüli ülést tart az MSZP fővárosi elnöksége hétfő reggel, ahol az MTI információi szerint várhatóan felkérik Hagyó Miklóst, mondjon le egyéni képviselő-jelöltségéről és a fővárosi listás helyéről - értesült az MTI több forrásból.
febr. 1
8:36
Többmillió eurótól eshet el hazánk (orientpress)
Könnyen megeshet, hogy a kormány végrehajthatatlan közbeszerzési szabályai miatt eurómillióktól esik el hazánk. Jelenleg bizonyos eljárásokat csak törvénysértően lehet lebonyolítani - állítják szakjogászok -, ami azzal járhat, hogy az Európai Unió utóbb visszaveszi majd a magyar szervezeteknek juttatott közösségi pénzeket - írta a hétfői Magyar Nemzet.
febr. 1
8:42
A parkolásért is többet fizetünk mától (Népszava)
Növekednek a parkolási díjak Budapesten mától - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.
febr. 1
8:51
Rekord: Beyonce 6 Grammy-díjat nyert (ATV)
Taylor Swifté lett az év albuma.
febr. 1
8:54
Az LMP országos listáján szereplők harmada nő (orientpress)
Megszavazta az országos listát vasárnapi kongresszusán a Lehet Más a Politika. Bár a jelöltállítás folyamata még nem zárult le, szinte biztosra vehető, hogy az országgyűlési választásokon mind a 176 egyéni választókerületben indít jelöltet a párt. Az LMP országos listáján szereplők mintegy harmada nő.
febr. 1
8:56
HospInvest, testőr és bővülés a lapszemlében (orientpress)
Évekig biztosan senki nem jut majd hozzá a pénzéhez azok közül, akiknek a HospInvest tartozik - írja a Magyar Nemzet. Egy fiatalembernek természetes, hogy felgyülemlik benne a düh, és csatlakozik a dzsihádhoz - nyilatkozta a Népszabadságnak bin Laden egykori testőre. A Magyar Hírlap bővebb tartalommal várja olvasóit.
febr. 1
9:09
Bolyong és sír! Újra bajban van a TV2 ex-sztárja? (ATV)
Az egykor ünnepelt győztes viselkedése ismét zavarttá vált.
febr. 1
9:12
Havas képek Budapestről - FKF: éjszaka a mellékutcákat is takarították (MaHu)
Mivel éjszaka már nem havazott Budapesten, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) megkezdte a mellékutak megtisztítását is - közölte hétfőn kora reggel az FKF helyettes szóvivője
febr. 1
9:18
N. Győző: Cozma szíven szúrásáért egyetlen ember felelős (HVG)
Marian Cozma szíven szúrásáért "egy ember a felelős" - állította a 32 éves N. Győző, a Cozma-gyilkosság egyik gyanúsítottja vasárnap este a TV2 Napló című műsorában.
febr. 1
9:18
Havazás: már nincs megközelíthetetlen település (Népszava)
Egy nyomvonalon Hejce is megközelíthetővé vált, így már nincs elzárt település Borsodban. A volán járataiból összesen 18 maradt ki hétfő reggel Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.
febr. 1
9:27
Mészárlás Mexikóban: szülinapi partira csaptak le (ATV)
13 fiatalt öltek meg, 17-en megsebesültek.
febr. 1
9:29
Mától drágultak a BKV-jegyek (ATV)
A tarifák több mint 4 százalékkal emelkedtek.
febr. 1
9:30
Hagyó jövője a tét a rendkívüli űlésen (Infostart)
Megkezdődött az MSZP fővárosi elnökségének rendkívüli ülése, amelyen a távirati iroda információi szerint várhatóan felkérik Hagyó Miklóst, hogy mondjon le egyéni képviselő-jelöltségéről és fővárosi listás helyéről. Burány Sándor, a szocialisták budapesti elnöke azután döntött a testület összehívásáról, hogy tegnap egyeztetett a volt főpolgármester-helyettessel a BKV-ügy miatt kialakult…
febr. 1
9:30
A Jobbik nem a kispadon képzeli el pályafutását (MaHu)
Szinte a semmiből bukkant fel a párt, és színre lépését követően lélegzetvisszafojtva várja az ország következő "húzásukat". A Jobbikról van szó, akik "nagy meglepetésre, a választások megnyerésére készülnek". Legalábbis Vona Gábor, a párt elnöke szerint, aki Szolnokon tartott sajtótájékoztatót vasárnap.
febr. 1
9:36
A 28 milliós zöldbüntetés tönkreteheti Miháldot (Népszava)
Engedély nélküli folyékony hulladék-szállítás miatt 28 millió forintra bírságolta a miháldi önkormányzatot a zöldhatóság; a büntetés kifizetése működésképtelenné teheti a 118 millió forintból gazdálkodó falut.
febr. 1
9:45
Eladósorban a kockázati tőke üzletág is (ATV)
Eladná – de legalábbis leválasztaná – private equity üzletágát a Citigroup, ami a bank 2 milliárd dollárját kezeli. 8 milliárd dollárját külső befektetők biztosítják. A döntést még Obama reformjavaslatainak bejelentése előtt hozták meg a banknál.
febr. 1
9:54
Oszkó: hisztérikus kampánytémává vált az ingatlanadó (HVG)
Oszkó Péter pénzügyminiszter szerint hisztérikus kampánytémává vált az ingatlanadó, ami borzasztóan káros.
febr. 1
9:56
Kamionnal ütközött Ódor Ferenc borsodi közgyűlés elnök autója (HVG)
Balesetben megsérült Ódor Ferenc (Fidesz), a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés elnöke, autója kamionnal ütközött hétfő reggel a 3-as számú főúton Szikszónál.

Keresés