2010. február 15. hétfő

febr. 15
0:24
Eldőlt a támogatások sorsa (teol)
Sióagárd 2 millió, Fácánkert 600 ezer forint vissza nem térítendő támogatással segíti idén a helyi civil szervezeteket - tudtuk meg a két községházán.
febr. 15
1:03
Politikai marketing (fidesz)
Adják-veszik, lopják a kopogtatócédulákat. Az idei választási kampány fő híre, hogy szerte az országban visszaélések tapasztalhatók. Az ajánlószelvényeket a múlt héten küldte meg a hivatal a nyolcmillió választópolgárnak. A pártok és más jelölőszervezetek március 19-ig gyűjthetik össze az egyéni képviselőjelöltek indításához szükséges cetliket.
febr. 15
5:15
Milliós adósság, depresszió: elhagyná az országot a TV2 sztárja? (ATV)
Sokat foglalkozik azzal, hogy érdemes-e ilyen rosszindulatú helyen élni.
febr. 15
5:17
Morvai: Ha a Fidesz mellénk áll, a pokol kapui sem vehetnek erőt rajtunk (ATV)
A Jobbik államfőjelöltje szerint Budaházy ügyében színvallásra fogják késztetni a legnagyobb ellenzéki pártot.
febr. 15
5:30
Mire a mentők átjutottak a havon, az idős férfi elhunyt (168 Óra Online)
Kiszabadították vasárnap délutánra azt a két Fejér megyei falut, amelyeket elzárt a havazás a külvilágtól szombaton. Bodmér és Vértesboglár már megközelíthető, valamint Székesfehérvárnál megnyitották az Iszkaszentgyörgyre vezető utat. Vértesbogláron meghalt szombaton egy súlyosan beteg idős ember, akihez mentőt hívtak, de a mentők nem tudtak bejutni a településre, csak órák múlva, és akkor is egy…
febr. 15
6:09
A Fidesz megkérdezi a minisztert, egyetért-e Mesterházyval (Inforádió)
Az MSZP-frakciónak a parlament előtt kell állást foglalnia arról, hogy egyetért-e a szocialista miniszterelnök-jelölt azon kijelentésével, amellyel Mesterházy Attila megsértette az orvostársadalmat - mondta Pesti Imre, a Fidesz szakpolitikusa.
febr. 15
6:15
Kornai: ne feledjük Weimart! (HVG)
Szabadság, egyenlőség, testvériség. Nemcsak a nagy francia forradalom, hanem az 1989-es kelet-európai rendszerváltások jelszavai is voltak. Kornai János sorra veszi, mi valósult meg belőlük. A mérleg kedvezőbb, mint amilyennek érezzük.
febr. 15
6:24
Miért tévednek sokat a közvéleménykutatások? (Népszava)
A 2002-es voksolás előtt minden közvéleménykutató azt jelezte, hogy a Fidesz fogja megnyerni a szavazást, a következő évek választásain pedig a végeredménytől egészen eltérő előrejelzések is születtek. Gondot okozott az arányok jóslásán túl a választásokon való részvétel felmérése is, ami a magyar választási rendszer esetében döntő jelentőségű.
febr. 15
6:26
Április 1-től jön az egészségügyi bírság (Népszava)
Az ellenőrzések lakossági vagy dolgozói bejelentések alapján indulhatnak, az eljárást az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) területileg illetékes regionális intézete végzi. A büntetés nagyságáról is a helyi hatóság dönt, a mértéket a kötelezettségszegés - hiányosság vagy mulasztás - súlya alapján szabják ki.
febr. 15
6:27
Szerdáig lehet megtekinteni a közszemlére tett névjegyzéket (Inforádió)
Szerdáig lehet betekinteni az áprilisi országgyűlési választásra készített névjegyzékekbe; a települési jegyzőnél nyújtható be kifogás, ha valakit kihagytak a választásra jogosultak lajstromából, vagy éppen jogosulatlan vettek abba fel.
febr. 15
6:28
Kitüntetést kapott a zsidózó filozófus (Népszava)
Egyelőre nem szeretné kommentálni Gábor György filozófus, hogy az őt lezsidózó Demeter Tamás ma megkaphatja a 35 év alatti tudósoknak járó, 20 ezer eurós Talentum Akadémiai Díjat. Gábor György még január 6-án fordult a MTA Tudományetikai Bizottságához az eset miatt, de az ajánlott levélben elküldött panaszára egyelőre nem érkezett válasz.
febr. 15
6:30
Keveset látjuk már ezt az Országgyűlést (Népszava)
Ma várhatóan változtatás nélkül ismét megszavazzák a képviselők a Sólyom László államfő által decemberben a Háznak visszadobott Ptk. hatálybalépéséről szóló törvényt. Ezen kívül tárgyalnak majd az MSZP holokauszttagadást szankcionáló javaslatáról, de a klímatörvényről is. Előbbi sikere kétséges, utóbbié valószínűsíthető. Ellenzéki voksok nélkül, de megválaszthatják az új Országos Választási…
febr. 15
6:32
Nem szabad, nem lehet örökösen félve élni (Népszava)
Megborzong, ha valaki a lába helyére ül az ágyon. Tudja, hogy hosszú, küzdelmes út vár még rá, de rutinos küzdő - egész életében ezt csinálta. Erőss Zsolt, aki első magyarként jutott el a Mount Everest csúcsára, egy január eleji szlovákiai baleset nyomán elvesztette az egyik lábát. A lelke azonban egészséges, ereje jórészt ebben rejlik. Az újságíró - aki régóta ismeri, ezért tegeződik vele -…
febr. 15
6:34
BKV: százmilliók nyomában (Népszava)
Százmilliós összértékűek azok a szerződések, melyek miatt a minap újabb feljelentés-csokrot küldött a BKV a rendőrségnek. Hamarosan további ügyekben fordulnak a hatóságokhoz: információink szerint ezekben érintett lehet a BKV-nak egyenként is több százmillió forintért tanácsokat adott AAM Zrt. és CEMI Kft. is. Eddig jobbára tanácsadó- és kommunikációs tevékenységek miatti feljelentések kerültek…
febr. 15
6:42
Idén elõször ülésezik ma az Országgyûlés (boon)
Hétfõn ülésezik 2010-ben elõször a parlament. A mostani tervek szerint az Országgyûlés ebben az összetételében hétfõn és kedden, illetve jövõ hétfõn - február 22-én - ül még össze. Azután már csak az áprilisi országgyûlési választások után ülésezik az új parlament.
febr. 15
6:42
Sokkolóval terítették le mázsás ellenfelüket a polgárőrök (teol)
Erőszakosan, felfegyverkezve léptek fel a polgárőrök szombaton kora reggel egy bogyiszlói eseményen.
febr. 15
6:44
Felvételi 2010 - ma még lehet jelentkezni (boon)
Hétfõn lehet még jelentkezni az õsszel induló egyetemi, fõiskolai képzésekre. A diákok legkésõbb éjfélig adhatják le a papírokat, vagy jelentkezhetnek online a www.felvi.hu oldalról elérhetõ e-felvételin keresztül.
febr. 15
6:45
Újra ellenőrzik a fővárosban a parkolókat (Inforádió)
Ma reggeltől ismét ellenőrzi a parkolást a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. (BÖP) - közölte Rusznák Imre ügyvezető igazgató.
febr. 15
6:51
Mától ismét ellenőrzik a parkolást a fővárosban (HVG)
Ma reggeltől ismét ellenőrzi a parkolást a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. (BÖP) - közölte Rusznák Imre ügyvezető igazgató pénteken az MTI-vel.
febr. 15
7:00
SZDSZ: csak a valódi felelősökről akarják elterelni a figyelmet (168 Óra Online)
A BKV-botrány ellenére is kiáll Demszky Gábor mellett a Szabad Demokraták Szövetsége. Szerintük azok, akik a főpolgármester felelősségét firtatják csak az ügy valódi felelőseiről akarják elterelni a figyelmet.
febr. 15
7:00
Ma még kérhetjük az APEH-tõl az szja-bevallás elkészítését - Népszava (boon)
Hétfõn lehet utoljára jelezni, ha valaki az adóhatósággal szeretné elkészíttetni szja-bevallását - olvasható a Népszavában..
febr. 15
7:03
Obama 30 ezer katonát ígért Afganisztánba + videó (ATV)
Jól halad a NATO offenzíva a közép-ázsiai országban.
febr. 15
7:21
Soha többet nem dolgoznak vele: csődközelben a magyar énekes (ATV)
Hatalmas lehetőséget mondott vissza tavaly.
febr. 15
7:23
Ütések, rúgások: mentők látták el az antifasiszta tüntetőket + videó (ATV)
Nem mindenki érkezett békés szándékkal a demonstrációra.
febr. 15
7:36
Életveszélyes is lehet Orbán ígérete (Népszava)
Bizonyos mennyiségig nem lesz illegális az otthoni pálinkafőzés, ha a Fidesz kormányra kerül - nyilatkozta Orbán Viktor. Az ellenzéki párt elnöke ugyan részletekre nem tért ki, de a szakemberek óvnak ettől a lépéstől. A barkácsolt lepárló-berendezésekből nyert szeszes ital az egészségre, a felrobbanó szerkezetek életre is veszélyesek lehetnek. Megnövekedhet az alkoholos készítmények illegális…
febr. 15
7:36
Szabina, hétfő szépe (szon)
Szabina imádja a szexis ruhadarabokat.
febr. 15
7:38
Vigyázat, mától ismét ellenőrzik a parkolást a fővárosban (Népszava)
A társaság a havas időjárás miatt február 3-tól átmenetileg nem ellenőrzött.
febr. 15
7:38
A párna sosem volt biztos rejtekhely (szon)
Ha komolyan vesszük a tanácsokat, a lakásbetörések odafigyeléssel, anyagi ráfordítással megelőzhetőek.
febr. 15
7:54
Állami földek eladását tervezi a Fidesz (Népszava)
A Népszabadság szerint a még állami tulajdonban lévő szántóföldek gyors eladása is szerepel a Fidesz tervei között.
febr. 15
7:57
Újabb információk a Fidesz terveiről - lapszemle (Inforádió)
Választási győzelme esetén a Fidesz egyik legelső dolga lesz a jelenleg érvényes termőföld-vásárlási szabályok módosítása - tudta meg a Népszabadság. A párt célja, hogy minden lehetséges eszközzel megvédje a hazai birtokokat a külföldi spekulációs beruházóktól még akkor is, ha a jelenleg rájuk vonatkozó korlátozásokat nem engedi meghosszabbítani az EU.
febr. 15
7:57
A szélsőséges pártok Kelet-Európa stabilitását fenyegetik, (ma.hu)
A szélsőséges pártok Kelet-Európa stabilitását fenyegetik - hangzott el az Amerika Hangja (VOA) rádiónak a témában rendezett múlt heti budapesti konferenciához kapcsolódó vasárnapi tudósításában.
febr. 15
7:59
Antifasiszta tüntetőket vertek meg a Jászai Mari téren (ma.hu)
Két békés tüntetőt vertek meg egy antifasiszta megmozdulást követően Budapesten, a Jászai Mari téri villamosmegállóban - közölte a Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság.
febr. 15
8:03
Karambol miatt áll a forgalom a 63-as úton (HVG)
Kamion és személyautó ütközött össze a 63-as főút 87-es kilométerénél, Székesfehérvár határában hétfő reggel; a személykocsi vezetője megsérült, a mentés idejére mindkét irányból leállították a forgalmat - közölte az MTI-vel a rendőrség.
febr. 15
8:05
Népszabadság: a Fidesz privatizálná az állami földeket (HVG)
A jelenleg állami tulajdonban lévő szántóterület gyors értékesítése is szerepel a Fidesz birtokpolitikai tervei között – értesült a Népszabadság.
febr. 15
8:07
Bencze: újabb gyanúsítottak lehetnek a BKV-ügyben (HVG)
A rendőrség birtokában van minden olyan bizonyíték, dokumentum, amelyek felhasználásával le tudják folytatni a nyomozást a BKV-ügyben, amelyben újabb gyanúsítottak is lehetnek - mondta Bencze József országos rendőrfőkapitány a Magyar Televízió A Szólás Szabadsága című műsorában vasárnap este.
febr. 15
8:12
Nem jogsértő a minta-ajánlószelvények alkalmazása (Népszava)
Nem jogsértő, ha a jelöltek, jelölőszervezetek minta-ajánlószelvényeket küldenek a választópolgároknak; az Országos Választási Bizottság (OVB) még 2002-ben adott ki állásfoglalást ebben a kérdésben.
febr. 15
8:14
Afgán határsértőket fogtak el Röszkénél (Népszava)
Tizenöt afgán határsértőt, köztük kilenc fiatalkorút fogtak el a rendőrök Röszke közelében.
febr. 15
8:30
Egymilliárd közbeszerzés nélkül - Magyar Nemzet (boon)
A parlament honvédelmi bizottsága elõtt is titkolja a honvédelmi tárca, hogy mire költötték azt a több mint 1,2 milliárd forintot, amelyet a NATO 2008-as budapesti informális védelmi miniszteri találkozójának megrendezéséhez kaptak - ezt írja a Magyar Nemzet.
febr. 15
8:30
Zárak, lakatok, rácsok, riasztók (szon)
A társasházakban a betörések idején gyakran otthon vannak a szomszédok, akik hallják a zajt, de közömbösségből, nemtörődömségből nem néznek utána, hogy mi is az a szöszmötölés. M. Magyar László jegyzete
febr. 15
8:30
Ismét kimagasló teljesítményt nyújtottak (teol)
Kiemelkedően szerepeltek a BONI Bartók Béla Alapfokú Művészetoktatási Intézményegység növendékei a XI. Országos Zeneiskolai Klarinétverseny döntőjében.
febr. 15
8:32
BKV: százmilliók nyomában - Népszava (boon)
Várhatóan újabb feljelentéseket tesz a héten a BKV a rendõrségen.
febr. 15
8:32
Polgárőrök fogták el a tolvajokat (szon)
Egy férfi iskolásoktól akart lopni, egy másikat betörés közben értek tetten a civilzsaruk.
febr. 15
8:32
Mélyre nyúlhatnak a szülők a zsebükben (teol)
Ha többlettudást, értelmes elfoglaltságot akar szülő és gyerek, azért fizetni kell. Mégpedig keményen.
febr. 15
8:33
Romák, föld és föld a lapszemlében (orientpress)
Felnőttként kell kezelni a romákat, nem jó, ha követelmények, illetve kontroll nélkül segélyezzük a nem családként viselkedő családokat - mondta a Magyar Nemzetnek Hága Antónia. Választási győzelme esetén a Fidesz egyik legelső dolga lesz a jelenleg érvényes termőföld-vásárlási szabályok módosítása - tudta meg a Népszabadság. A Magyar Hírlap cikke szerint a magyar gazdák és a föld védelmében úgy…
febr. 15
8:33
Majtényi szerint lehetetlen, hogy a mostani választási kampány tiszta legyen (ma.hu)
Az ajánlószelvény gyűjtési rendszernek véres a torka - állítja a Népszavának adott interjúban Majtényi László, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet vezetője.
febr. 15
8:33
Szerdáig lehet megtekinteni a közszemlére tett névjegyzéket (fidesz)
Szerdáig lehet betekinteni az áprilisi országgyűlési választásra készített névjegyzékekbe; a települési jegyzőnél nyújtható be kifogás, ha valakit kihagytak a választásra jogosultak lajstromából, vagy éppen jogosulatlan vettek abba fel.
febr. 15
8:33
Már csak néhány út járhatatlan a Dunántúlon (ATV)
A délelőtt folyamán ezeket is megtisztítják.
febr. 15
8:34
Négy munkanap négymillióért - Blikk (boon)
Csaknem négymillió forintot vághat zsebre az a KDNP-s politikus, aki hétfõn teszi le képviselõi esküjét.
febr. 15
8:35
Katasztrofális siker (fidesz)
A műtét sikerült, a beteg haldoklik. E klasszikus viccet idézi a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnökének érvelése, amely szerint a nemzetközi likviditási válság kezelésében a jegybank sikerrel oldotta meg a hazai bankközi pénzpiac feszültségeit.
febr. 15
8:35
Valóságshow-sztárok ellen küzd a pápa (ATV)
Tizen vetekednek a rangos díjért.

Keresés