2010. február 15. hétfő

febr. 15
7:27
Jó étkezés esetén ritkább a gyomorrák (Infostart)
Sok megfigyelés jelezte, hogy a mediterrán étrend csökkenti a szívinfarktus vagy a szélütés kockázatát, a legújabb tudományos adatok pedig azt igazolják, ez a táplálkozás a gyomorrák kockázatát is csökkenti. Spanyol kutatók tanulmányát az American Journal of Clinical Nutrition közölte.
febr. 15
10:27
Életmentő tetszhalált javasol egy amerikai kutató (Infostart)
Egy halálos kémiai fegyverként is alkalmazott gázt egykor arra is használhatnak majd, hogy életmentő tetszhalálba juttassanak vele embereket.
febr. 15
11:21
Meghibásodott csavarok a Nemzetközi Űrállomáson (Infostart)
Hibás csavarok akadályozták a szerelést a Nemzetközi Űrállomáson (ISS). Az Endeavour amerikai űrrepülőgép asztronautái az új csillagászati megfigyelőmodul szerelése közben ütköztek akadályba közép-európai idő szerint hétfőn hajnalban, de végül megoldották a problémát.
febr. 15
12:15
Átadták a Talentum elismeréseket (Infostart)
Zólyomi Viktor fizikus, Lakatos Péter orvos, Demeter Tamás filozófus, és Komlovszky-Szvet Tamás szobrászművész vehette át hétfőn az Akadémián a fejenként 20 000 euróval járó Talentum Akadémiai és Művészeti Díjat.
febr. 15
18:15
Tévhit, hogy a felmelegedést kizárólag az ember okozza (Infostart)
A Magyar Állami Földtani Intézet igazgatója szerint tévhit az, hogy a globális felmelegedést kizárólag az emberek okozzák. Kordos László az InfoRádió Aréna című műsorában úgy vélte: a klímaváltozás részben természetes folyamat, a változás pedig általában az evolúció része. Azt azonban elismeri, hogy a klímaváltozás felgyorsításáért az emberek is felelősek, akiknek vissza kellene fogniuk például a…

Keresés