2010. február 1. hétfő

febr. 1
9:21
Czeizel Endre: Nő az abortuszveszély a bécsi és pozsonyi módszerrel (Infostart)
Czeizel Endre genetikus szerint sok abortuszhoz vezethet az a Bécsben és Pozsonyban is alkalmazott módszer, amellyel a magzatnak már hét hetes korában kiderül a neme. A mesterséges terhességmegszakítás műtéttel 12 hetes korig engedélyezett. A szakember úgy véli, van más eljárás.
febr. 1
19:09
Hogyan ismerik fel a méhek az emberi arcot? (Infostart)
Mindennapi teendőihez egy méhnek nincs szüksége ahhoz, hogy felismerjen egy emberi arcot: ennek ellenére egy ausztrál kutatónak sikerült betanítania a rovarokat, hogy emberi arcmásokat társítsanak cukoroldathoz.
febr. 1
20:21
Túl alacsony vércukorszinttel elhamarkodott lehet a döntés (Infostart)
A vér glükózszintje befolyásolja az emberek döntéshozatali folyamatát; megfontoltabban választottak egy tanulmányban azok, akiknek magasabb volt a vércukorszintje - közölték amerikai kutatók a Psychological Science című szaklapban.
febr. 1
21:48
A madarak is csak jó alvás után emlékeznek jól (Infostart)
Nyugodtan átaludt éjszakát követően az emberek emlékezete pontosabban megőrzi az előző nap emlékeit. A seregélyek memóriája is hasonlóan működik és ez az idegrendszer vizsgálata során különleges lehetőséget ad a kutatóknak az agyműködés tanulmányozására - írták szakemberek a Journal of Neuroscience januári számában.

Keresés