2010. február 17. szerda

febr. 17
6:51
Megkezdődött az Endeavour asztronautáinak harmadik űrsétája (Infostart)
Megkezdődött szerda hajnalban az Endeavour amerikai űrrepülőgép asztronautáinak harmadik, egyben utolsó űrsétája a Nemzetközi Űrállomáson (ISS).
febr. 17
9:24
Hiába minden! Ezt is ellopták... (168 Óra Online)
A közvetítést sugárzó csatorna és az olimpiai bizottság kalózkodás elleni erőfeszítései ellenére nem sokkal a megnyitót követően felkerült a BitTorrentre a téli olimpiai nyitó műsorának teljes videóanyaga. A fájlt több százezren töltötték le – olvasható a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület hírlevelében.
febr. 17
9:51
A világos szín kevésbé vonzza a vérszívókat (Infostart)
A fehér színű, szakszerűen szürkének nevezett lovak jócskán megfizetnek csillogó szőrzetükért, mivel könnyebben lesznek bizonyos betegségek áldozatai. Most azonban fény derült a világos szín előnyére is: kevésbé vonzza a vérszívókat.
febr. 17
11:03
17 méteres kígyószörnyet találtak – megölt egy munkást! (168 Óra Online)
A mellékelt fotó és a sztori eredetileg a kommunista Kína hivatalos napilapjában jelent meg. A történet szerint a munkások egy út alapján dolgoztak földmunkagépeikkel, Jiangxi tartományban, amikor felébresztették a két óriási állatot.
febr. 17
14:21
A világ legnagyobb aranytömbje – micsoda méretek! (168 Óra Online)
A japán Mitsubishi Materials Corporation nevű vállalat előállította a legnagyobb aranyrudat a világon.
febr. 17
16:33
Új lehetőségek a daganatterápiában egy magyar fejlesztés révén (Infostart)
Néhány éven belül gyógyszer lehet a deutérium-megvonáson alapuló magyar cég készítménye, amely az elsődleges vizsgálatok szerint csökkenti a rákos sejtek számát - értesült az InfoRádió. A fejlesztést végző cég ügyvezető igazgatója azt mondta: a technika új lehetőségeket nyit a daganatterápiában.
febr. 17
17:06
Félelmetes: tízmilliárdot költünk hamis gyógyszerekre (168 Óra Online)
Egy európai felmérés becslése szerint mintegy 10,5 milliárd eurót költenek hamis és kétes eredetű gyógykészítményekre a nyugat-európai állampolgárok. A kutatás szerint 77 millió ember teszi kockára életét azzal, hogy a legális gyógyszer-értékesítési csatornákat megkerülve vásárol – írja a Securing Pharma.
febr. 17
19:12
A hájtól függ a gyorsaság (Infostart)
Gyorsabban a kövér madarak, mint sovány társaik - legalábbis rövidebb szünetet tartanak repülés közben - állapították meg kutatók vonuló kerti poszáták megfigyelésekor.
febr. 17
19:30
Ez a fa hölgy! (Infostart)
A kutatók kimutatták az egyik női nemi hormont, a progeszteront a diófában. Ezzel felkavarták azt a vitát, amely a növények és az állatok különbözőségéről folyt.

Keresés