2010. február 20. szombat

febr. 20
7:15
Elképesztő: második agyunk a bélben van! (168 Óra Online)
A szervezet második legnagyobb idegsejthálózata nem a gerincvelőben, hanem a bélcsatorna falában található. A második agynak is nevezett hálózat aktívan kommunikál az aggyal, és egyre több jel utal arra, hogy a felőle érkező jelek jelentős mértékben meghatározhatják érzelmeinket, hangulatunkat.
febr. 20
8:09
Valóban malária végzett-e Tutanhamonnal? (Infostart)
Tutanhamon és még tíz királyi múmia genetikai és komputertomográfiai vizsgálatát végző szakértők megállapítása szerint az ifjú fáraóval Kr.e. 1324-ben malária végzett, ám a Nature című tekintélyes brit tudományos folyóirat online kiadása által megkérdezett független tudósok vitatják ezt a megállapítást.
febr. 20
16:30
Ismeretlen dinoszaurusz maradványaira bukkantak (Infostart)
Ismeretlen növényevő dinoszaurusz fosszíliáit találták meg Thaiföldön, Kalasin tartományban.
febr. 20
20:03
Egyre nagyobb gondot jelentenek a viselkedési függőségek (Infostart)
A játékszenvedély miatti viselkedészavar viszonylag kevés hangsúlyt kap a kutatásokban, pedig jelentősége egyre nagyobb - mondta InfoRádiónak az ELTE Addiktológiai Tanszéki szakcsoportjának vezetője a III. Tudományos Addiktológiai Konferencián.
febr. 20
21:33
Hazafelé tart az Endeavour (168 Óra Online)
A sikló 10 nap vendégeskedés után elhagyta a Nemzetközi Űrállomást. Az égi komplexumról történő leválás egy nap hosszabbítás után végül szombaton, magyar idő szerint hajnali 2 óra körül történt meg. A műveletet minden nehézség nélkül, rutinszerűen hajtották végre.

Keresés