2010. február 20. szombat

febr. 20
4:18
Csak néztünk! Így nézett a Tankcsapda egykor! (Zene.hu)
Folytatjuk egyik legnépszerűbb rovatunk, amelyben a magyar könnyűzene nagy alakjainak korábbi dalait és arcait mutatjuk be. [Dátum: 2010.07.02. 20:48]
febr. 20
7:36
Kezdődik a Chopin bicentenárium (Népszava)
A március 1-i előadást a Budapesti Lengyel Intézet támogatja.
febr. 20
8:27
Budapesten lép fel a Dead Can Dance énekese (orientpress)
A Dead Can Dance alternatív duóval hírnevet szerző Brendan Perry a legendás formáció feloszlása után sem tétlenkedik. Idén érkezik legújabb lemeze, az Ark, amit egy kiadós világ körüli turnéval fog népszerűsíteni. Természetesen Budapest sem marad ki a lehetőségből, hogy egy speciális estében legyen részünk, március 30-án a Diesel klubban láthatjuk a mestert.
febr. 20
8:48
A legnagyobb vesztes a zene (Zene.hu)
„Százmilliárd forint nagyságrendű kár éri a szerzői jogi iparágakat évente a szerzői jogsértések miatt Magyarországon – írta az április 26-i szellemi tulajdoni világnap alkalmából kibocsátott közös közleményben az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány (ASVA), a Business Software Alliance (BSA) és a ProArt - Szövetség a Szerzői Jogokért.” (forrás: Origo) [Dátum: 2010.07.23.…
febr. 20
8:50
Zene.hu retro 4. - már 1969-ben milliók hallgatták ezt a magyar dalt (Zene.hu)
Új sorozatunkban a múlt nagy slágereit keressük elő és mutatjuk meg. Kalandozzatok velünk az időben és ismerjétek meg, milyenek voltak az igazi nagy slágerek egykor. [Dátum: 2013.01.12. 18:00]
febr. 20
10:03
52972 km, Yangon (tinylittlebigthing)
Szobánk hiába büszkélkedett úgynevezett légkondival, - ami amúgy is csak ventillátorként működött -, ha egyszer egész éjjel nem volt áram és ablak sem. Korán ébredtünk, leginkább arra, hogy forróság van, levegő meg nincs. Lementünk reggelizni, a recepción már tálcán várt a reggelink. Hogy honnan tudták mikor jövünk, az rejtély. A kellemes éjszaka után átsétáltunk a másik szállodába, kettős…
febr. 20
10:33
Sopron szobrot állítana Sütő Andrásnak (ma.hu)
Szobrot állítana Sütő András írónak Sopron belvárosában két helyi civil szervezet; az avatást a jövő év első felére tervezik.
febr. 20
10:36
Balázs Pali teljesítette a közönsége kérését (Zene.hu)
Először ad ki koncertlemezt Balázs Pali. Az énekes nem csak önszántából döntött így, közönsége kérésére jelenteti meg a kiadványt, amiben az elmúlt tíz év legjobb dalait foglalta össze. [Dátum: 2010.02.20. 10:24]
febr. 20
10:48
Költő a Verandán (Napvilág)
A 2009 júniusa óta a Veranda Művészeti Egyesület számos kulturális programban vesz részt, civil szerveződéseknek ad helyet, és minden hónapban Veranda- estet tart. A február havi vendég Rónai-Balázs Zoltán költő lesz, február 22-én, hétfőn az Erzsébetvárosi Közösségi Házban.
febr. 20
11:09
Esterházy nem kampányol az MSZP-nek (orientpress)
Tiltakozik Esterházy Péter, amiért fényképét MSZP-s kampánycélokra használták fel - közölte pénteken az író műveit gondozó Magvető Kiadó.
febr. 20
11:27
Új helyre költözött a Bukaresti Magyar Kulturális Intézet (Népszava)
A Bukarest központjában lévő diplomáciai és kulturális negyedbe költözött a Bukaresti Magyar Kulturális Intézet. Az új épületet tegnap adta át Hiller István magyar és Kelemen Hunor román miniszter.
febr. 20
11:30
Vagány dalok, vagány zenészek (Zene.hu)
Népszerű kezdeményezés a Star Jam Session, amelyben kiváló zenészek alakítják a hangokat. Most egy olyan felvételre akadtunk, ahol L.L.Junior és Cozombolis egy-egy slágerét adták elő. [Dátum: 2010.02.20. 11:19]
febr. 20
12:06
Veszett fejsze premier (szinhaz.hu)
A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata  pénteken (február 19-én) mutatta be Michael Frayn Veszett fejsze című darabját Mohácsi János rendezésében. Frayn fergeteges bohózata egy színházi társulatot mutat be, betekintést nyújtva a színfalak mögötti életbe is, civilben és színpadi szerepet játszva egyaránt láttatván az alkotókat.
febr. 20
12:54
Hannibal Lecter ecsetet ragad, és kiállít (Napvilág)
Sir Anthony Hopkins, az Oscar-díjas színész új szerepben mutatkozik be most először Európában: festményeiből nyílt tárlat a héten egy londoni galériában. A színész eredetileg harmadik felesége biztatására kezdett festeni nyolc évvel ezelőtt. Azóta minden nap dolgozik a képein malibui otthonában kialakított műtermében.
febr. 20
13:33
Műsorára tűzi Polanski filmjeit a svájci filmmúzeum (Népszava)
A svájci Gstaadban házi őrizetben lévő Roman Polanski francia-lengyel rendező filmjeit vetíti márciusban a svájci filmmúzeum.
febr. 20
13:57
Zsótér Sándor beleszeretett a Mayába (Napvilág)
Első operett-rendezésére készül a Kossuth-díjas Zsótér Sándor. Fényes Szabolcs és Harmath Imre: Maya című operettjét viszi színpadra 2010. február 26-án a Gárdonyi Géza Színházban Egerben. Az új előadás kapcsán a rendező mondta el gondolatait egy rövid interjúban.
febr. 20
15:06
Lang Györgyi őszintén beszélt gyógyithatatlan betegségéről (Zene.hu)
Február 21-én este Hajdú Péter mikrofonja elé ismét hazánk ismert emberei ülnek le. [Dátum: 2010.02.20. 21:14]
febr. 20
22:54
Török film kapta az Arany Medvét (HVG)
A Werner Herzog német rendező vezette nemzetközi zsűri a török Semih Kaplanoglu, Méz című filmjét részesítette a legnagyobb elismerésben a Berlinalén.

Keresés