2010. február 18. csütörtök

febr. 18
7:36
Méhes László lehet Léner Péter utóda a József Attila Színházban (Spa Trend Online)
Léner Péter, a József Attila Színház igazgatója nem indul a posztra kiírt pályázaton - mondta lapunknak. A teátrumot húsz éve irányító Kossuth-díjas direktor a jelenlegi főrendező Méhes Lászlót látná szívesen utódaként, a színész-rendező ugyanis elindul a megmérettetésen.
febr. 18
8:30
Csajkovszkij és Dvorák után Beethoven a MűPában (Spa Trend Online)
Harmadik zenei maratonját rendezi a Budapesti Fesztiválzenekar és a Művészetek Palotája: Csajkovszkij és Dvorák után ezúttal Beethoven muzsikája hallható vasárnap fél tizenegytől késő estig.
febr. 18
8:45
Döntsön a nép az Abbey Road-i stúdióról! (Infostart)
Magasra csapó érzelmi hullámokat kavartak a britek körében a londoni Abbey Road legendás zenestúdiójának állítólagos eladási tervei. Ezért az angliai történelmi épületörökséget kezelő szervezet, a National Trust a "néphez" fordult azzal a kérdéssel: indítson-e kampányt a világ talán legismertebb stúdiójának megmentéséért.
febr. 18
9:42
A békéért harcol új filmjével (Metropol)
Jackie Chan művének főhőse egy egyszerű közkatona, aki úgy igyekszik megúszni a háborút, hogy folyamatosan halottnak tetteti magát.
febr. 18
10:00
Harminc éve halt meg Bon Scott, az ördögi rocker (Metropol)
Holnap lesz harminc éve, hogy 1980. február 19-én egy átmulatott éjszaka után halva találták Bon Scottot, a rendkívül népszerű ausztrál zenekar, az AC/DC frontemberét.
febr. 18
10:02
Egy hiperperc a diszesekért (Metropol)
.
febr. 18
10:18
Kritikus állapotban a pécsi színház (Spa Trend Online)
A Pécsi Nemzeti Színház kedd esti előadásán az első felvonás végére teljesen leblokkolt a díszleteket mozgató technika, pár nappal korábban egy méretes alkatrész zuhant a színpadra - írta csütörtökön az Új Dunántúli Napló.
febr. 18
11:48
Új szerepben Anthony Hopkins, mint festő (Spa Trend Online)
Sir Anthony Hopkins sokak számára ismeretlen szerepben mutatkozik be most először Európában: az Oscar-díjas színész festményeiből nyílt tárlat a héten egy londoni galériában.
febr. 18
12:24
Bombafilm és Clooney-románc verseng az Oscarért (Spa Trend Online)
Nem gyenge idegzetű nézőknek készült Kathryn Bigelow A bombák földjén című filmje. A rendezőnő iraki háborús drámája esélyesként száll ringbe volt férje, az Avatart rendező James Cameron ellen, alkotása nem kevesebb mint kilenc jelölést kapott az Oscar-díjra. E heti filmpremierünk Az egek ura című film is, amely George Clooney főszereplésével öt Oscar-jelöléssel büszkélkedhet. Az arany szobrocskát…
febr. 18
12:24
Kórházban ápolják Eperjes Károlyt (Metropol)
Eperjes Károllyal "nincs különösebben nagy egészségügyi probléma" - mondta el a veszprémi Petőfi Színház sajtófőnöke csütörtökön az MTI-nek annak kapcsán, hogy a színművészt szerdán rosszullét miatt Budapesten kórházba szállították.
febr. 18
13:00
Eperjes Károly színművészt kórházban kezelik (Spa Trend Online)
Eperjes Károllyal "nincs különösebben nagy egészségügyi probléma" - mondta el a veszprémi Petőfi Színház sajtófőnöke csütörtökön az MTI-nek annak kapcsán, hogy a színművészt szerdán rosszullét miatt Budapesten kórházba szállították.
febr. 18
13:36
"Milliárd dolláros ügyet" emleget a Rowlingot plágiummal vádoló fél (Spa Trend Online)
A kiadója után szerdán J. K. Rowling írónőt, a Harry Potter-regények szerzőjét személy szerint is plágiummal vádolta meg a néhai Adrian Jacobs hagyatékának gondozója, akinek képviselője "milliárd dolláros ügyet" emlegetett az eset kapcsán.
febr. 18
13:54
Recesszió Clooneyval (Metropol)
Az Egek ura nem az a fajta Oscar-jelölt film, amely után csak úgy dől belőlünk a dícsérő szó, inkább a moziban látottakon fogunk gondolkodni hazafelé úton.
febr. 18
14:12
Hungarikonok - Kiállítás az egri várban (Spa Trend Online)
Híres magyar írók, sportolók vagy színészek tárgyainak felhasználásával készült képzőművészeti alkotásokból nyílt kiállítás csütörtökön az egri várban.
febr. 18
14:30
Nem adják elő élőben az Oscarra jelölt dalokat a gálán (Spa Trend Online)
Bő két héttel az Oscar-ceremónia előtt ismét valami újdonsággal rukkoltak elő a szervezők: nem szerepel a műsorban a díjra jelölt dalok előadása, csak egy-egy filmklip erejéig idézik fel őket.
febr. 18
15:39
Eperjes Károly a születésnapján került kórházba (Infostart)
A színművész szerdán lett rosszul egy budapesti gyógyszertárban. Eperjes Károly már jól van - mondta az InfoRádiónak Naszály György, a budapesti Új Színház sajtófőnöke.
febr. 18
15:42
Miniatűrtextilek a Gödöllői Iparművészeti Műhelyben (Spa Trend Online)
Minitextilekből nyílik kiállítás szombaton a Gödöllői Iparművészeti Műhelyben, ahol a Szombathelyi Képtár gyűjteményéből 22 magyar és 13 külföldi művész mintegy 50 alkotását tárják a közönség elé.
febr. 18
15:42
Tizedik tavaszi zenecsokor a Gödörben (Metropol)
A tizedik Backpackers’, az immáron hagyományosnak tekinthető tavaszi zeneáradat március közepén lesz a Gödör Klubban.
febr. 18
16:00
Megmentenék a salgótarjáni öblösüveggyár muzeális értékű termékeit (Spa Trend Online)
Nógrád megye önkormányzatának elnöke és főjegyzője tárgyalásokat kezd a felszámolóval és a hitelezői választmány elnökével, hogy a megyei múzeum tartós letétbe vehesse a felszámolás alatt álló salgótarjáni öblösüveggyár muzeális értékű üvegtermékeit - így döntött csütörtöki ülésén a megyei közgyűlés.
febr. 18
16:18
Sikeres berlini premier (Metropol)
– Már csak azt nem értem, ez a film miért nem a verseny szekcióban szerepel. Gratulálok hozzá – mondta egy néző szerdán este Hajdu Szabolcsnak, a Bibliotheque Pascal berlini bemutatója után. A Berlinale Forum szekciójában vetített filmről alkotott véleményt heves tapsvihar követte.
febr. 18
16:36
Már vaku nélkül se lehet Nofertitit fotózni (Spa Trend Online)
Különleges védelmet kap Nofertiti: a Nílus királynőjének mellszobrát ezentúl már vaku nélkül sem fényképezhetik a berlini Neues Museum látogatói - erősítette meg a sajtóértesüléseket csütörtökön az intézmény egyik szóvivője.
febr. 18
17:30
Megrázó vallomást tett a legendás nőcsábász (Spa Trend Online)
A Francia Nemzeti Könyvtár (Bibliotheque nationale de France) hétmillió euróért megvásárolta Casanova kéziratait, köztük a velencei szabadgondolkodó legendás emlékiratait.
febr. 18
17:32
Oscar-jelölt a Kells titka (Spa Trend Online)
Arra a hírre, hogy a Kells titka című animációs játékfilm bekerült az idei Oscar-jelöltek közé, addig senki nem kapja fel a fejét, míg ki nem derül: a film sikerében magyar stúdió munkája is benne van. A fiatal ír animációs rendező, Tomm Moore ugyanis a Kecskemétfilm stúdiójában rajzoltatta meg a filmjét.
febr. 18
19:00
Munkácsy-kiállítás lesz Veszprémben (Metropol)
Munkácsy Mihály festményeiből rendeznek kiállítást július 10. és október 10. között Veszprémben a Művészetek Háza Csikász Galériájában; a tárlatot hagyományosan a Veszprémi Ünnepi Játékok kísérő rendezvényeként szervezik.
febr. 18
19:18
Veszprémbe vándorolnak a Munkácsy-képek (Spa Trend Online)
Munkácsy Mihály festményeiből rendeznek kiállítást július 10. és október 10. között Veszprémben a Művészetek Háza Csikász Galériájában; a tárlatot hagyományosan a Veszprémi Ünnepi Játékok kísérő rendezvényeként szervezik.
febr. 18
19:18
Rákospalotán épül Michael Moore filmstúdiója (Metropol)
Michael Moore a Los Angeles Times című lapnak úgy nyilatkozott: a Rákospalotán épülő komplexum lesz „a legjobb filmstúdió az egész kontinensen, pontosan úgy fog működni, mintha Hollywoodban lenne”. A filmstúdió hivatalosan április 1-jén nyílik meg.
febr. 18
20:30
Jean Michel Jarre ismét Budapesten (Spa Trend Online)
World Tour 2010 című koncertkörútja állomásaként ismét hazánkba érkezik a legendás muzsikus, Jean Michel Jarre - május 24-én lép fel a Papp László Sportarénában.
febr. 18
21:06
Máig a legnépszerűbb és legolvasottabb (Spa Trend Online)
Jókai Mór regényíró, a romantikus próza legkitűnőbb magyar mestere 1825. február 18-án nemesi, értelmiségi családban született Komáromban. Élete, akár egy Jókai-regény, ellentétek folyamata.
febr. 18
22:54
Pécsi Nemzeti: Leállt az előadás, leesett a lencse (Spa Trend Online)
Mintha a sors és a gravitáció összeesküdött volna a Pécsi Nemzeti Színház ellen. Három nap leforgása alatt bizonyította az elavult technika, hogy sürgős felújításra van szükség a teátrumban, amelynek rettenetes állapotáról a napokban több hír is szárnyra kapott.

Keresés