2010. február 19. péntek

febr. 19
6:21
Budapesten nyomoznak majd a Helyszínelők? (Infostart)
Elképzelhető, hogy hamarosan Budapesten nyomoznak majd az amerikai sikersorozat, a Helyszínelők sztárjai. A Raleigh Studios új budapesti, rákospalotai filmstúdiója ugyanis hivatalosan április 1-jén megnyílik, és mozifilmek mellett televíziós sorozatokat is gyárthatnak a komplexumban. A 70 millió dolláros beruházás első nyitópartiját csütörtök este tartották Los Angeles-ben, amelyen a magyar…
febr. 19
9:21
Kálloy Molnár Péter plázacicákról és bombanőkről énekel (Infostart)
Kálloy Molnár Péter Pesti álom című lemezét február 21-én mutatja be a Millenárison. A koncertről, amelyen Hrutka Róbert, Novák Péter, Tompos Kátya és Fekete-Kovács Kornél is fellép.
febr. 19
9:24
Félelmük miatt olvasnak több krimit a nők (Metropol)
Az erőszakos bűncselekményektől való félelmük miatt olvasnak több krimit a nők, mint a férfiak. Az összefüggést az Illinois-i Egyetem tanulmányának következtetéseiből állapították meg.
febr. 19
9:42
Vis maior keretből segítenének a pécsi színházon (Spa Trend Online)
A pécsi önkormányzat megpróbálja a vis maior keretből finanszírozni a Pécsi Nemzeti Színház biztonságos működtetéséhez feltétlenül szükséges eszközök beszerzését - mondta a városi kulturális bizottság elnöke, a Fidesz pécsi vezetője.
febr. 19
9:42
Ingyen album a Magashegyi Undergroundtól (Metropol)
Hamarosan elkészül a népszerű alternatív csapat, a Magashegyi Underground első albuma, amelyet ingyenesen le lehet majd tölteni az együttes honlapjáról.
febr. 19
10:54
A hagyományosan vett CD-piac a múlté (Spa Trend Online)
Hamarosan elkészül a népszerű alternatív csapat, a Magashegyi Underground első albuma, amelyet ingyenesen le lehet majd tölteni az együttes honlapjáról.
febr. 19
11:12
Kifütyülték a Jud Süss születéséről szóló filmet (Metropol)
A Berlinale közönsége Oscar Roehler német filmrendező játékfilmjét kifütyülte, a kritikusok már a csütörtöki bemutató előtt megkérdőjelezték a Jud Süss - Film ohne Gewissen (Jud Süss - Film lelkiismeret nélkül) történelmi hitelességét.
febr. 19
11:27
Vírus támadta meg Eperjes Károly szervezetét - eszméletét vesztette (Infostart)
Vírus okozta Eperjes Károly betegségét, amely a szervezet jelentős folyadékvesztésével jár - tájékoztatott a veszprémi Petőfi Színház sajtófőnöke pénteken. A művész szerdán lett rosszul, eszméletét vesztette és kórházba vitték.
febr. 19
11:30
Kifütyülték a Jud Süss születéséről szóló filmet a Berlinalén (Spa Trend Online)
Kifütyülte a Berlinale közönsége Oscar Roehler német filmrendező játékfilmjét, ami a Jud Süss című náci propagandafilm születésének körülményeiről szól.
febr. 19
12:24
Jól van Eperjes Károly - vírus támadta meg (Spa Trend Online)
Vírus okozta Eperjes Károly betegségét, amely a szervezet jelentős folyadékvesztésével jár - tájékoztatta a veszprémi Petőfi Színház sajtófőnöke pénteken.
febr. 19
12:42
Vírus támadta meg Eperjes Károly szervezetét (Spa Trend Online)
Vírus okozta Eperjes Károly betegségét, amely a szervezet jelentős folyadékvesztésével jár - tájékoztatta a veszprémi Petőfi Színház sajtófőnöke pénteken az MTI-t.
febr. 19
13:00
Hanna Schygulla Arany Medvét kapott Berlinben (Spa Trend Online)
Hanna Schygulla német színésznő pályafutása elismeréséül Arany Medve életműdíjat kapott a 60. Berlinalén. A filmvászon német nagyasszonya csütörtök este vehette át a nagy presztízsű díjat a fesztiváligazgató, Dieter Kosslick kezéből
febr. 19
13:18
Mintegy 3400 kép érkezett be a Müpa születésnapi fotópályázatára (Spa Trend Online)
Lázárult a Művészetek Palotája (Müpa) megnyitásának ötödik évfordulója alkalmából kiírt fotópályázat, amelyre a három meghirdetett kategóriában összesen 3388 képet neveztek a résztvevők.
febr. 19
13:36
Válaszol: Ranscburg Jenő és Lux Elvira (Metropol)
Egyiküket sem kell bemutatni senkinek sem, így a kockázatok és mellékhatások tekintetében meg sem kell kérdeznünk már senkit.
febr. 19
14:30
Első alkalommal rendeznek kórustalálkozót a Homokháton (Spa Trend Online)
Több mint kétszáz fellépővel rendezik meg a hétvégén az Első Homokháti Kórustalálkozót. A térség népi hagyományait, dalait bemutató rendezvénynek a mórahalmi Aranyszöm Rendezvényház ad otthont.
febr. 19
16:54
Berlinale: a kelet-európai filmgyártásnak áll a zászló (Spa Trend Online)
A szombati díjkiosztó előtt a Berlinale versenyprogramjának kritikusai az orosz vagy a román produkciót, illetve Polanski filmjét tartják a legesélyesebbnek a legjobb film Arany Medvéjére.
febr. 19
17:48
Caravaggio képei Rómában (Metropol)
Halálának 400. évfordulója alkalmából Rómában kiállítással tisztelegnek a Lombardiából származó barokk mester előtt.
febr. 19
18:24
Caravaggio-kiállítás nyílik Rómában (Spa Trend Online)
Halálának 400. évfordulója alkalmából Rómában kiállítással tisztelegnek Caravaggio, a Lombardiából származó barokk mester előtt, aki realizmusával és fény-árnyék technikájával forradalmasította a művészetet.
febr. 19
19:00
Hiller István: a Bukaresti Magyar Kulturális Intézet a "jövő háza" (Spa Trend Online)
A "jövő házának" nevezte a Bukaresti Magyar Kulturális Intézet új székházát Hiller István kulturális és oktatási miniszter, akinek jelenlétében pénteken avatták fel az intézmény új "lakhelyét" a román fővárosban.

Keresés