2010. február 22. hétfő

febr. 22
6:06
Mihez kezd egy pilótából lett polgármester Makk Károly filmjében? (Infostart)
Egy kisváros polgármesterének a korrupcióval folytatott küzdelmét dolgozza fel Makk Károly "Így, ahogy vagytok" című filmje, amelyet a héten mutatnak be a mozikban. A Cserhalmi György, Nagy-Kálózy Eszter, Csányi Sándor és Szabó Győző főszereplésével készült filmről kérdezte az InfoRádió Makk Károly filmrendezőt.
febr. 22
6:42
Londonban lesöpörte az Avatart A bombák földjén (Infostart)
Valósággal lesöpörte A bombák földjén az Avatart: Kathryn Bigelow iraki háborús drámája (The Hurt Locker) a nyolc jelölésből hat díjat gyűjtött be a Brit Film- és Tévéművészeti Akadémia (BAFTA) vasárnap esti fényes londoni díjkiosztóján.
febr. 22
6:42
A Turulpörkölt című regény szerzője szerint Magyarországnak valami nagy sikerre lenne szüksége (Spa Trend Online)
Krzysztof Varga Varsóban született 1968-ban, lengyel-magyar vegyes házasságban. Bár jól beszél magyarul, anyanyelve, otthona, identitása lengyel. 2004 után hosszabb időt töltött Magyarországon, tudósított a 2006-os zavargásokról is.
febr. 22
6:44
Új román tehetséget avatott a fesztivál (Spa Trend Online)
Félig jött csak be a nagykönyv szerinti formula a 60. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál díjkiosztóján: Roman Polanski megkapta a legjobb rendező Ezüst Medvéjét a Werner Herzog elnökletével döntő nemzetközi zsűritől, a díjban sokan inkább a szolidaritás gesztusát érezték megfogalmazva a svájci otthonában háziőrizetben lévő rendező iránt, semmint The Ghost Writer című filmjének valódi érdemeit.
febr. 22
7:00
Daniel Barenboim koncertje (Spa Trend Online)
Daniel Barenboim napjaink egyik legismertebb zongoraművésze és dirigense. Bár évtizedek óta e két minőségében lép pódiumra, karmesteri pálcát ma már gyakrabban ragad, mint ahogy billentyűk elé ül.
febr. 22
7:02
Műgyűjtők éjszakája 15 (Spa Trend Online)
Kortárs mesterek kiállításai lesznek a főszereplői a csütörtökön tartandó 15. Műgyűjtők éjszakáján. A Falk Miksa, Balaton, Markó utca és Szent István körút galériái ezúttal is éjszakáig várják a vásárolni, nézelődni vágyókat.
febr. 22
7:18
Káprázat (Spa Trend Online)
Ilyen is rég nem esett meg velem: egyszerűen nem volt szívem felállni a tévé elől a Hogy volt? Volt 1X1... Sándor Pál televíziós munkái című, majd egész délelőtti műsor alatt.
febr. 22
8:30
Meglepetés a Berlinalén (Metropol)
Meglepetésre török film lett az idei Berlinale győztese. Roman Polanski begyűjtötte harmadik medvéjét.
febr. 22
8:48
Költözik a Pannónia Fesztivál (Metropol)
Irreális követeléseket támasztott Várpalota képviselő-testülete a Pannónia Fesztivál szervezőivel szemben, ezért a szervezők úgy döntöttek, a 4 napos könnyűzenei rendezvényt elköltöztetik.
febr. 22
9:06
Trónörökösök a színen: rengeteg a tehetséges zenész (Metropol)
A Trónörökösök a színen koncertsorozat második állomásához ért: Baráti Kristóf és Farkas Gábor március másodikán zenélnek az MTA Dísztermében. A két fiatal művészt komolyzenei karrierről és a mostani koncertről egyaránt kérdeztük.
febr. 22
10:54
A magyar színház nagyasszonya 160 éve született (Spa Trend Online)
Százhatvan éve, 1850. február 24-én született Jászai Mari, a magyar színház nagyasszonya.
febr. 22
11:12
Elhunyt Ágai Karola Kossuth-díjas operaénekes (Infostart)
Elhunyt Ágai Karola, a Magyar Állami Operaház örökös tagja; a Kossuth-díjas énekművészt hétfő hajnalra virradóra, életének 83. évében érte a halál.
febr. 22
11:12
Elhunyt Ágai Karola Kossuth-díjas operaénekes (Spa Trend Online)
Elhunyt Ágai Karola, a Magyar Állami Operaház örökös tagja; a Kossuth-díjas énekművészt hétfő hajnalra virradóra, életének 83. évében érte a halál.
febr. 22
11:12
Elhunyt Ágai Karola (Metropol)
Elhunyt Ágai Karola, a Magyar Állami Operaház örökös tagja. A Kossuth-díjas énekművészt hétfő hajnalra virradóra, életének 83. évében érte a halál.
febr. 22
13:00
André Kertész remekművek jelentek meg (Infostart)
A negyedszázada elhunyt világhírű magyar származású fotóművész, André Kertész eddig publikálatlan képei is szerepelnek egy közelmúltban megjelent és Esztergomot bemutató kötetben.
febr. 22
14:48
Indulhat a Márai Program (Spa Trend Online)
A könyvkiadók és az írók képviselői is helyet kapnak a Márai Program kiadványlistáját összeállító Márai Testületben, így rövidesen elindulhat a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) nagyszabású könyvszakmai projektje - jelentették be a megállapodásban részt vevő szervezetek képviselői hétfőn, az Oktatási és Kulturális Minisztériumban
febr. 22
15:06
Indulhat a Márai Program (Metropol)
A könyvkiadók és az írók képviselői is helyet kapnak a Márai Program kiadványlistáját összeállító Márai Testületben, így rövidesen elindulhat a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) nagyszabású könyvszakmai projektje – jelentették be a megállapodásban részt vevő szervezetek képviselői hétfőn, az Oktatási és Kulturális Minisztériumban (OKM).
febr. 22
16:00
Évi 1 milliárd forint az olvasás támogatására (Infostart)
A következő hetekben elindul a Márai-program, amely évi 1 milliárd forintot biztosít a magyar olvasáskultúra fejlesztésére.
febr. 22
17:12
Párizsi rezidens program fiatal magyar képzőművészeknek (Spa Trend Online)
Rezidens programra szóló pályázatot írt ki egy párizsi galéria fiatal külföldi kortárs képzőművészeknek a helyi kulturális intézetek, köztük a Párizsi Magyar Intézet (PMI) közreműködésével.
febr. 22
21:21
Eperjes Károly elhagyhatta a kórházat (Infostart)
Eperjes Károly színművész hétfőn elhagyhatta azt a fővárosi kórházat, ahol február 17. óta vírusos megbetegedés miatt ápolták - közölte a veszprémi Petőfi Színház szóvivője.
febr. 22
21:24
Eperjes Károly elhagyhatta a kórházat (Metropol)
Eperjes Károly színművész hétfőn elhagyhatta azt a fővárosi kórházat, ahol február 17. óta vírusos megbetegedés miatt ápolták - közölte a veszprémi Petőfi Színház szóvivője.
febr. 22
22:18
Több mint 180 ezer műtárgy tűnt el az orosz múzeumokból (Spa Trend Online)
Csaknem 183 ezer műtárgynak nyoma veszett az orosz múzeumokból - derítette ki egy átfogó leltározás, amelyet az Ermitázsban 2006-ben feltárt nagyarányú műtárgylopás nyomán rendeltek el.
febr. 22
23:12
Meghalt a szovjet western atyja (Spa Trend Online)
Elhunyt Vlagyimir Motil, a Hárem a sivatagban című első szovjet western, avagy "eastern" rendezője hétfőn, 82 éves korában, tüdőgyulladásban.

Keresés