2010. február 11. csütörtök

febr. 11
2:15
A szervezők érdekesen látták a Fonogram díjátadót (Zene.hu)
Tegnap este lezajlott hazánk egyik kiemelkedő zenei eseménye, a tizennyolcadik Fonogram - Magyar Zenei Díj Gálaest.  Lapunk beszámolóját már olvashatod, most nézzük az esemény hivatalos sajtóközleményét. [Dátum: 2010.02.11. 02:29]
febr. 11
3:09
Dévényi Tibi bácsi ismét elmondta a legendás mondatot (Zene.hu)
Mégpedig a zenetévé felkérésére, ahol megelevenedett az egykori sikersorozat, a Három Kívánság. A VIVA Interaktív című műsorában Dévényi Tibi bácsi a műsorvezető Zola és a három sztárvendég segítségével teljesítette a rajongók kívánságait. Mark, Barbee és a VIVA felfedezett BNF nagy örömmel vett részt a rendhagyó műsorban.   [Dátum: 2010.02.11. 03:02]
febr. 11
3:27
Nagy teher nehezedett a Back II Black énekesére a MÜPA színpadán (Zene.hu)
A „B” betűsök „Áthallás” című közös koncertjén jártunk. És milyen jól tettük! [Dátum: 2010.02.11. 03:14]
febr. 11
3:45
A magyar zenész drámai vallomása: "Úgy láttam, hogy jobb, ha még most lépek" (Zene.hu)
Dopeman - a megszelídült - családos rapper elhagyta feleségét, Andreát. "Ennél szörnyűbbet el sem tudtam képzelni, érted?!"- kezdi a Pityinger László, aki saját pókertermében beszélt az elválás pillanatairól. [Dátum: 2010.02.11. 03:26]
febr. 11
4:03
Kulturális központ Csepelen (Népszava)
Ingyenes vetítésekkel nyílik meg csütörtökön a jövőben kulturális központként is működő Cinema Csepel mozi.
febr. 11
7:03
Hatvan éves a berlini filmfesztivál (Népszava)
Minden idők legnagyobb és legemlékezetesebb Berlinaléjának ígérkezik idén a német főváros hagyományos nemzetközi filmfesztiválja, amely csütörtök este nyílik a város szívében lévő Berlinale filmpalotában. A mustra Fórum szekciójában mutatják be Hajdu Szabolcs játékfilmjét, a Bibliotheque Pascalt.
febr. 11
7:05
Éjféli búcsú a Hermelines hölgytől (Népszava)
Már csak vasárnapig tart nyitva a Szépművészeti Múzeum Botticellitől Tizianóig című kiállítása.
febr. 11
7:07
A hét filmje (Népszava)
Az Oda az igazság című művét mondhatnánk szatírának, komikus elemekbe öltöztetett szomorújátéknak, de ahogy ez lenni szokott, Jancsó filmjeinek műfaji meghatározásába most is beletörne a fogunk.
febr. 11
7:09
A Back II Black, Jamie Winchester és Hobo a díjazottak között (Inforádió)
Ünnepélyes keretek között adták át az este a Fonogram zenei díjakat a budapesti Millenáris Teátrumban. Az év hazai klasszikus pop-rock albumának járó elismerést a Back II Black kapta Funkybiotikum című lemezéért.
febr. 11
8:39
Amit a reklám megmutat - és amit elrejt (HVG)
Hol is lehetne méltóbb helyen kiállítani a szocialista korszak kereskedelmi plakátjait, mint a Vasért volt bemutatótermében? Az épület története – amelynek első emeleti, tágas, tetővilágításos termében az állami nagyvállalat által forgalmazott termékeket lehetett megtekinteni az 1980-as évek elején – jóval korábbi időkre nyúlik vissza, és már a kezdetektől kapcsolódott a kereskedelemhez. A Műértő…
febr. 11
9:15
Magyar filmek a Lincoln Centerben (orientpress)
'Új filmek Magyarországról' címmel mutat be vetítéssorozatot február 12-vel kezdődően a New York-i Lincoln Center. Gigor Attila és Almási Tamás személyesen mutatja be filmjét a világhírű kulturális központban.
febr. 11
9:33
Mű(mese) - Összefogott a Nemzeti Galéria és a Nemzeti Tankönyvkiadó (Napvilág)
Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Galéria és a Nemzeti Tankönyvkiadó annak érdekében, hogy a gyerekek minél közelebb kerüljenek a magyar kultúrához. A megállapodás első állomása a Mű(mese) elnevezésű országos pályázat életre hívása.
febr. 11
10:09
Berlinale hatvanadik alkalommal (Inforádió)
Minden idők legnagyobb és legemlékezetesebb Berlinaléjának ígérkezik idén a német főváros hagyományos nemzetközi filmfesztiválja, amely csütörtök este nyílik a város szívében lévő Berlinale filmpalotában. A mustra Fórum szekciójában mutatják be Hajdu Szabolcs játékfilmjét, a Bibliotheque Pascalt.
febr. 11
10:27
Elhunyt Irina Arhipova szovjet-orosz operaénekesnő (HVG)
Elhunyt Irina Arhipova, a moszkvai Nagyszínház egykori nemzetközi hírű mezzoszopránja – jelentette be csütörtökön reggel Nagyezsda Hacsaturova, az Arhipova Alapítvány igazgatója Moszkvában.
febr. 11
10:51
51613 km, Nyaung U (tinylittlebigthing)
A megbeszéltek szerint reggelinél találkoztunk Cevannel, hogy együtt menjünk autós kirándulásra. Egy helyi ismerősén keresztül szerzett egy taxit viszonylag emberi áron, így megnézhettünk pár olyan helyet is, ahova egyébként nem mentünk volna el, lévén hogy tömegközlekedéssel nem megoldható. Vagyis biztos megoldható, de ahhoz burmainak kell lenni, hogy valaki kiderítse mikor és honnan megy pickup…
febr. 11
11:39
Európai poszterverseny fiataloknak (orientpress)
Az Európai Bizottság 2009. november 20.-án meghirdette a 'Rajzolj nekem egy jogot!' címmel európai szintű plakátkészítő pályázatát a Gyermekjogi Egyezmény 20. évfordulója alkalmából.
febr. 11
11:39
Picasso és Lichtenstein munkái kalapács alatt (Napvilág)
A nemrégiben elhunyt híres bestselleríró, Michael Crichton műkincs-gyűjteményét - illetve annak legértékesebb darabjait - árverezik el a Christie #039;s New York-i aukcióján májusban. Chrichton gyűjteményéből Pablo Picasso, Jasper Johns, Robert Rauschenberg és Roy Lichtenstein képei kerülnek a kalapács alá.
febr. 11
11:57
A Hajdúdorogi Egyházmegye 100 éves évfordulója (orientpress)
A Hajdúdorogi Egyházmegyét 1912. június 8-án alapította X. Szent Piusz pápa a Christifideles Graeci kezdetű bullával.
febr. 11
12:15
Az év hazai dala: Ajjajjaj (HVG)
A Back II Black, Jamie Winchester, Szalóki Ági és a Turbo is nyert a Fonogram zenei díjkiosztóján szerda este a budapesti Millenáris Teátrumban. Az év hazai dala a Quimby együttes Ajjajjaj című száma lett. Az életműdíjat Földes László Hobo kapta.
febr. 11
12:15
Belmondo, Deák Bill, S-Modell, Mystery Gang, Magashegyi Underground és sokan mások (ma.hu)
Az undergound zenei élet egyik kimagasló zenekarának, a Nyersnek a feloszlása után verbuválódott Belmondo 2005 óta színesíti a hazai könnyűzenei palettát.
febr. 11
12:42
Világgödör: L. Stadt, Gonzo, Óriás, Isten Háta Mögött (Napvilág)
Lengyelország egyik legzseniálisabb bandája és a nyugati zenekritikusok szerint is az egyik legizgalmasabb mai zenekar, az L. Stadt teszi tiszteletét nálunk. A két dobost is felsorakoztató banda a modern rock és az old shcool finom ötvözetét jegyzi. A White Stripes-hoz, The Strokes-hoz és a Blur-höz hasonlított zenekar második nagylemezének anyagából kaphatunk ízelítőt.
febr. 11
12:51
Bob Dylan festményeiből nyílik kiállítás (HVG)
Bob Dylan amerikai énekes-dalszerző első vászonra festett képeiből nyílik kiállítás egy londoni galériában.
febr. 11
13:03
Vászonra vetette gondolatait Bob Dylan (Népszava)
Bob Dylan amerikai énekes-dalszerző első vászonra festett képeit felvonultató kiállítás nyílik egy londoni galériában.
febr. 11
13:09
Belmondo, Deák Bill, S-Modell, Mystery Gang, Magashegyi Underground és sokan mások (ma.hu)
Az undergound zenei élet egyik kimagasló zenekarának, a Nyersnek a feloszlása után verbuválódott Belmondo 2005 óta színesíti a hazai könnyűzenei palettát.
febr. 11
13:11
Szívecskés vasárnap a város tetején (ma.hu)
Romantika, összebújás, a poharak koccintása utáni elmaradhatatlan csilingelés, hófödte táj, Budapest teteje, Normafa.
febr. 11
13:21
Kusturica kedvencei szerdán az A38-on! (Zene.hu)
Február 24-én egy itthon aránylag kevéssé ismert, de annál ütősebb, fúvósokkal erősen megtámogatott produkció érkezik az A38 Hajóra: az Orchestre International du Vetex flamand, vallon és francia tagokból verbuválódott rezesbanda, elképesztő, varietészerű és igen látványos színpadi akcióval. [Dátum: 2010.02.24. 09:00]
febr. 11
13:23
Ma délután enged a csábításnak az új tinikedvenc, a BNF (Zene.hu)
Először találkoznak hivatalosan, szervezett keretek között a BNF tagjai lelkes híveikkel. A Fészek Klub-beli bulin a formáció rajongói nemcsak láthatják kedvenceiket, hanem közelebbi kapcsolatba is kerülhetnek velük. [Dátum: 2010.02.13. 10:59]
febr. 11
13:39
Indul a berlini "medvevadászat" (Népszava)
Csaknem 400 film szerepel az idén 60 éves berlini nemzetközi filmfesztivál programjában, a Berlinale fődíjáért, az Arany Medvéért a világ minden tájáról összesen 20 film versenyez.
febr. 11
13:41
Szenzációs kulturális beruházás (Népszava)
Az évtized egyik legnagyobb kulturális beruházásaként valósul meg a Szépművészeti Múzeum térszint alatti bővítése. Az Európai Unió által finanszírozott munkálatok ez év tavaszán kezdőnek és a tervek szerint az új épületszárny 2011 nyarától fogadja majd a látogatókat.
febr. 11
13:45
'SHUKAR' képek New Yorkban (orientpress)
Az Extremely Hungary, azaz a New York-i és Washingtoni Magyar Kulturális Évad 2009 végén lezárult, ám a hazai kulturális programok szűnni nem akaró lelkesedéssel dübörögnek a tengerentúlon. A február 11-én nyíló, SHUKAR! - magyarul: 'szép' - című kiállítás négy hazai kortárs roma művésznő festményeit mutatja be. A tárlat két érzékeny témát dolgoz fel: a romák és a nők helyzetét Magyarországon.
febr. 11
13:57
A Sárga Taxi igazi "szerelemgyerek" (Zene.hu)
Nem csak megyéjükben, de országosan is nagy népszerűségnek örvendő csapat ebben a farsangi időszakban ünnepli megalakulásának 13 évfordulóját. A rock n' roll zenekar szülinapi bulival készül a rajongóik számára. A farsang időszakában még az Összhaderőnemi Parancsnokság állományát is meglátogatják pörgős, örökzöld slágereikkel. [Dátum: 2010.02.11. 13:49]
febr. 11
14:39
Rebecca premier márciusban - nem csak musicalrajongóknak (orientpress)
Az Elisabeth és a Mozart! című sikermusicalek szerzőpárosa, a magyar származású, Grammy-díjas komponista, Sylvester Lévay és a szövegíró Michael Kunze újabb nagyszabású vállalkozásba fogott. Bécs, Japán és Helsinki után, a Broadway előtt a Budapesti Operettszínházban kerül műsorra a Rebecca, s Bereczki Zoltán meggyőzött minket arról, hogy ne egy újabb tucatmusicalre számítsunk.
febr. 11
14:48
Egy katona végül legyőzi az Avatar kék embereit (Napvilág)
Minden csoda 3 napig tart - tartja a mondás, és bár ennél hosszabb ideig uralta az Avatar a mozi-piacot, lassacskán csökkenni látszik a népszerűsége, Amerikában legalábbis mindenképpen. Egyelőre ez ugyan nem kisebbíti minden idők legtöbb bevételt hozó filmjének jelentőségét, mindenesetre tény, hogy hazájában második helyre szorult az Avatar a jegy-eladási listán.
febr. 11
15:09
Nemzetközi Chopin Év Magyarországon (Zene.hu)
2010 március 1-jén ünnepeljük a romantika korának egyik legnagyobb hatású zeneszerzőjének, Fryderyk Chopin születésének 200. évfordulóját. A Nemzetközi Chopin Év keretében világszerte számos koncertet, megemlékezést, konferenciát, kiállítást és egyéb programot rendeznek. [Dátum: 2010.02.11. 15:06]
febr. 11
15:15
Degas-tól Picassóig: remekművek és gyűjtőik (HVG)
Degas-tól Picassóig címmel a moszkvai Puskin Múzeum gazdag gyűjteményéből válogatott remekműveket mutat be a Szépművészeti Múzeum új tárlata, amely január végén nyílt.
febr. 11
15:33
Bábra megy az Ibusár (ma.hu)
Fennállása során az első felnőtteknek szóló bemutatóját tartja szombaton a zalaegerszegi Griff Bábszínház, amelynek társulata Parti Nagy Lajos Ibusár című huszerettjét dolgozta át bábszínpadra.
febr. 11
15:51
Joseph Haydn koponyája csak 150 év múltán egyesülhetett testével (Napvilág)
Mit tudunk Joseph Haydn életéről? A komolyzene kedvelőin kívül a legtöbb ember valószínűleg keveset. Így aztán az a kérdés is értelmét veszti, hogy mit tudunk Haydn koponyájáról. Pedig a történet nagyon érdekes, már-már krimibe illő. Esterházy Péter azonban mégsem krimit írt, hanem inkább komédiát. De nem a klasszikus fajtát, hanem amolyan Esterházy-féle komédiát.
febr. 11
16:03
Misztikus alakok a máglya körül - fotókon a busójárás (Népszava)
Világörökség a busójárás címmel Zóka Gyula riportfotóiból látható kiállítás péntektől Zalaegerszegen, a Móricz Galériában.
febr. 11
16:27
Visszatér a Las Vegas-i színpadra Celine Dion (ma.hu)
Újabb koncertsorozatba kezd 2011-től Celine Dion az amerikai Las Vegasban.
febr. 11
16:33
Degas-tól Picassóig (Kikötő Online)
A moszkvai Puskin Múzeum páratlanul gazdag gyűjteményéből válogatott remekműveket mutat be a Szépművészeti Múzeum január végén nyíló kiállítása. A tárlaton kiállított ötvenöt mű a francia festészetnek a 19. század közepétől a 20. század elejéig tartó időszakáról ad áttekintést.
febr. 11
16:35
A bombák földjén - filmkritika (Kikötő Online)
Kathryn Bigelow filmje az elmúlt időszakban bejárta a világ összes filmfesztiválját, díjátadóját, és az IMDb adatai szerint már 53 különböző díjat zsebelt be (és még vissza van az Oscar és a BAFTA is). Aki ezen érdemek alapján valami eget rengető, hatalmas mozi-élményre vár, az alighanem csalódni fog. A bombák földjén
febr. 11
16:42
Paradise Lost a Szigeten (hangzorro.hu)
Elkezdtek sorakozni a nevek a 2010-es Szigetre, és persze a találgatások is: Paradise Lost, Asian Dub Foundation, Infected Mushroom, Rise Against.
febr. 11
18:09
A BAFTA legmagasabb kitüntetését kapja meg a brit díva (Népszava)
Vanessa Redgrave brit színésznő hat évtizedes pályafutását legnagyobb presztízsű kitüntetésével, akadémiai tagsággal ismeri el a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia, a BAFTA februári díjkiosztó ceremóniáján.
febr. 11
18:15
A plágiummal vádolt írólányt a lipcsei könyvvásár díjára jelölték (ma.hu)
A lipcsei könyvvásár díjára jelölték a plágiummal vádolt tinédzser korú elsőregényes német sikerírót, Helena Hegemannt - derült ki csütörtökön.
febr. 11
19:00
Szívbeültetés után kísért a donor (Napvilág)
Valentin napra egy habkönnyű, tipikus randi-filmmel készülnek a forgalmazók, szépséges színészek garmadáját felvonultatva, a komolyabb műfaj iránt fogékonyabbakat egy Edgar Allan Poe adaptáció várja, a rettegésre vágyók kedvéért pedig Benicio Del Toro változik farkasemberré ezen a héten.
febr. 11
19:39
Egy sláger, amitől tuti beindulsz 23. (Zene.hu)
“Ami igazán felpörget” rovatunk soron következő darabjában most ismét Fluor Filigran jön.. [Dátum: 2010.05.06. 20:04]
febr. 11
19:57
Már a látvány is vonzani fogja a tömegeket (Népszava)
Májusban nyílik meg a párizsi Pompidou Központ első fiókmúzeuma a német, illetve a luxemburgi határ közelében található franciaországi Metz-ben.
febr. 11
20:33
Plágiummal vádolták - most komoly díjat kap (Népszava)
A lipcsei könyvvásár díjára jelölték a plágiummal vádolt tinédzser korú elsőregényes német sikerírót, Helena Hegemannt - derült ki csütörtökön.

Keresés