2010. február 11. csütörtök

febr. 11
5:28
Nyelvtörvény: polgári engedetlenséget hirdettek (Kitekintő)
„Bridget, I Love You, Mark“ – áll azon a plakáton, mely a kulturális minisztérium épülete előtt jelent meg egy reklámtáblán. A felirat megsérti a nyelvtörvényt.
febr. 11
6:27
Széthúzó szlovák ellenzék (Kripto Akadémia)
Csáky Pál, az MKP elnöke ismételten kijelentette, hogy pártja önállóan kívánja megméretni magát a választáson, s bízik a sikerben.
febr. 11
6:29
Nem telepítenének Romániába radarállomásokat (Kripto Akadémia)
Március második felében kezdődnek a tárgyalások Bukarest és Washington között az amerikai rakétapajzsról, melynek egyes elemeit az Egyesült Államok Romániába szándékszik telepíteni - közölte a román külügyminisztérium.
febr. 11
6:31
Eredményes korszakot zárt Kovács (Kripto Akadémia)
Több mint három hónapos késéssel ugyan, de munkába állt tegnap az Európai Bizottság (EB), az Európai Unió javaslattevő, ellenőrző és végrehajtó szerve.
febr. 11
6:45
Ciszjordániában is jelen van az al-Kaida (Kripto Akadémia)
Őrizetbe vettek a palesztin biztonsági erők Ciszjordániában hat radikális iszlamistát, akiknél robbanószert találtak.
febr. 11
7:15
Brazíliában 40 fok van (Infostart)
Harminckét idős ember vesztette életét a Brazília déli részén tomboló hőhullámban - közölték a helyi egészségügyi hatóságok szerdán.
febr. 11
7:15
Kim Jong Il bocsánatot kért (Metropol)
Nyilvánosan bocsánatot kért a félresikerült pénzreformért az észak-koreai miniszterelnök. Kim Jong Il bocsánatkérése kormányilletékesek és egy falu lakóinak phenjani találkozóján hangzott el a múlt héten pénteken.
febr. 11
7:33
Tavaly 110 újságírót öltek meg a világban (Infostart)
A Nemzetközi Sajtóintézet jelentése szerint tavaly 110 újságírót öltek meg a világban, ami 44-gyel több, mint egy évvel korábban. A bécsi székhelyű szervezet adatai alapján a világ legveszélyesebb helye a Fülöp-szigetek volt, ahol 38 tudósítót öltek meg; Mexikóban 11, Szomáliában 9 gyilkosság történt. Anthony Mills, az intézmény főszerkesztője azt mondta: Oroszországban tavaly 5, Irakban pedig 4…
febr. 11
7:33
Nem lesz ellenzéki nagykoalíció Szlovákiában (Kitekintő)
A Szabadság és Szolidaritás (SaS) Országos Tanácsa úgy döntött, hogy a párt egyedül indul a júniusi választásokon.
febr. 11
8:27
Száztíz éves hórekord dőlt meg (Infostart)
Az Egyesült Államok fővárosában 110 éves hórekord dőlt meg, Washingtonban ezen a télen már 139 centiméter hó hullott.
febr. 11
8:27
Újabb orvoscsoport érkezett Haitira (Kitekintő)
Hét tagból álló, a havannai Latin-Amerikai Orvostudományi Intézetben végzett amerikai orvoscsoport indult a múlt hét elején Haitira, hogy a karibi országban tevékenykedő kubai orvosokkal együttműködve lássa el a földrengés áldozatait.
febr. 11
8:29
Le kell győzni a drogkereskedőket (Kitekintő)
Múlt vasárnap parlamenti és elnökválasztást tartottak a közép-amerikai Costa Ricában, mely nem csupán demokratikus hagyományai, hanem környezettudatossága miatt is kivételt képez a térségben.
febr. 11
8:33
Hőhullám szedi áldozatait Brazíliában (Kripto Akadémia)
Harminckét idős ember vesztette életét a Brazília déli részén tomboló hőhullámban - közölték a helyi egészségügyi hatóságok szerdán.
febr. 11
8:45
Hideg-meleg a Credit Suisse-től (Napi)
febr. 11
8:45
A francia kormányfő Kabulban (Metropol)
Váratlanul Kabulba érkezett csütörtökön egynapos látogatásra Francois Fillon francia kormányfő. A miniszterelnök a nap folyamán Hamid Karzai afgán elnökkel tárgyal, és meglátogatja az ázsiai országban állomásozó francia csapatokat.
febr. 11
9:21
Bajnai a büntetéseket, Németh a nyelvtörvényt törölné el (Kitekintő)
Bajnai Gordon magyar kormányfő szerint a kisebbségek jogai, az anyanyelvhasználat "nem lehet a belpolitikai küzdelmek túsza" Szlovákiában. Németh Zsolt szerint vissza kell vonni a nyelvtörvényt.
febr. 11
9:21
Iránban megkezdődött az iszlám forradalom ünneplése (Metropol)
Iránban megkezdődött csütörtökön az iszlám forradalom 30. évfordulójának ünneplése. Az iráni állami tévé egyenes adásban közvetíti a teheráni felvonulást.
febr. 11
9:23
Ahmadinezsád: végezne Izraellel (Metropol)
Szembe kell szegülni, és végezni kell Izraellel, ha a zsidó állam katonai hadműveletet indítana a közel-keleti térségben, közölte Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök szíriai kollégájáva folytatott telefonbeszélgetés során.
febr. 11
9:57
Fenntarthatatlan a szociális háló (Kitekintő)
A felzárkóztatási alapokkal és más pénzügyi ösztönzőkkel sarkallná a rég megérett gazdasági reformok végrehajtására a tagállamokat Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke, aki Barroso bizottsági elnökkel együtt csütörtökön ismerteti az EU vezetőivel a Lisszaboni programot követő új tízéves gazdasági stratégiára vonatkozó terveket. Az új tagállamok többsége igyekszik elkerülni, hogy a…
febr. 11
10:15
Bébi-brandek erősítették a Danone-t (Napi)
febr. 11
10:15
Kit szolgál a kisebbségi törvény? (Kitekintő)
Kormányzati szerepvállalása első sikereként ünnepli az RMDSZ politikai partnere ígéretét: néhány hónapon belül elfogadja a parlament a kisebbségi törvényt.
febr. 11
10:15
Húsz éve szabad Nelson Mandela (Metropol)
Húsz éve, február 11-én szabadult Nelson Mandela 27 éves fogságából, események olyan láncolatát indítva el, melyeknek köszönhetően az ország faji megkülönböztetést alkalmazó kormányát megdöntötték, majd Mandela lett a Dél-afrikai Köztársaság elnöke.
febr. 11
10:17
Lassan áll talpra a Total (Napi)
febr. 11
10:33
Többlettel zárt a szlovák külkereskedelem (Napi)
febr. 11
10:33
Besúgók árasztották el a tudományos akadémiát (Kitekintő)
A kommunista titkosszolgálatok archívumainak feltárásával megbízott bolgár bizottság kutatásainak adatai szerint soha nem látott magasságokba emelkedett a Bolgár Tudományos Akadémián alkalmazott volt ügynökök száma.
febr. 11
10:35
Alkotmányellenes a nyugdíjcsökkentés (Kitekintő)
A válságból való kilábalással párhuzamosan azért is küzdenek, hogy a többieket megelőzve vezethessék be az eurót.
febr. 11
10:51
Közzétették a WTC összeomlásáról készült egyetlen ismert légifotó-sorozatot (Infostart)
Közzétették a New York-i Világkereskedelmi Központ (WTC) összeomlásakor készült egyetlen ismert légifotó-sorozatot.
febr. 11
10:51
Brassó (Kitekintő)
Brassó városa Erdély délkeleti részén, a Kárpátok kanyarulatában fekszik. A mai napig háromnyelvű város: bár a magyar és a német népesség egyre fog, a román mellett még mindig nem elhanyagolható jelenlétük, valamint kulturális és történelmi hagyományaik.
febr. 11
10:51
Légifotók a WTC összeomlásáról (Metropol)
Az ABC News amerikai hírcsatorna által nyilvánosságra hozott felvételek a felhőkarcolók közeléből, a New York-i rendőrség egyik helikopteréből készültek. Nem mindennapi fotók a képgalériában.
febr. 11
10:57
Engednie kell Észak-Koreának (Kripto Akadémia)
Nem oldják fel a szankciókat Észak-Korea ellen, amíg a sztálinista ország nem tér vissza a leszerelési tárgyalásokhoz, és nem tesz komoly lépéseket atomfegyverprogramja leállítása érdekében- tette egyértelművé csütörtökön a dél-koreai és a japán külügyek irányítója.
febr. 11
11:27
Több ezer embert temetett maga alá a lavina (Kitekintő)
Eddig 166 ember holttestét találták meg a mentőcsapatok, miután több ezer ember szorult a hó fogságába egy észak-afganisztáni lavina következtében.
febr. 11
11:33
Irán: végezni kell Izraellel, ha katonai hadműveletet indít (Kripto Akadémia)
Szembe kell szegülni, és végezni kell Izraellel, ha a zsidó állam katonai hadműveletet indítana a közel-keleti térségben - közölte Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök szíriai kollégájáva folytatott telefonbeszélgetés során.
febr. 11
11:45
Nem mond le önként az ukrán kormányfő (Infostart)
Nem mond le önként Julia Timosenko ukrán kormányfő - jelentette ki a miniszterelnök egyik tanácsadója.
febr. 11
11:45
Újraosztják a klímapénzeket (Kitekintő)
A decemberi, koppenhágai klímacsúcs óta csütörtökön először fogják zárt körben értékelni az uniós vezetők az EU multilaterális tárgyalási taktikáját és nemzetközi érdekérvényesítő képességét a dán fővárosban elszenvedett kudarcok fényében.
febr. 11
11:45
Nem mond le önként az ukrán kormányfő (Metropol)
Nem mond le önként Julia Timosenko ukrán kormányfő - jelentette ki csütörtökön a miniszterelnök egyik tanácsadója.
febr. 11
11:51
Nem mond le önként Timosenko (Kripto Akadémia)
Nem mond le önként Julia Timosenko ukrán kormányfő - jelentette ki csütörtökön a miniszterelnök egyik tanácsadója.
febr. 11
11:53
A miniszterelnök-asszony ujraszámoltatná a szavazatokat Ukrajna keleti megyéiben (Kripto Akadémia)
Az ukrajnai elnökválasztás vasárnapi második fordulójában 3,48 százalékpontos különbséggel alulmaradó Julija Timosenko újraszámoltatná a voksokat azokban a régiókban, ahol ellenlábasa, Viktor Janukovics elsöprő fölénnyel nyert. A miniszterelnök-asszonynak ezen kívül esze ágában sincs lemondani miniszterelnökségéről, noha az őt legyőző riválisa tegnap erre szólította őt fel.
febr. 11
12:03
Erősíteni tudott a Rio (Napi)
febr. 11
12:09
Ahmadinezsád: nincs idő a hosszas tárgyalásokra (Kripto Akadémia)
Irán már legyártotta a továbbdúsított urán első tételét, alig két nappal azután, hogy hozzákezdett a folyamathoz - jelentette be csütörtökön Teheránban Mahmúd Ahmadinezsád elnök.
febr. 11
12:21
Nukleáris állam lett Irán (Metropol)
Irán már legyártotta a továbbdúsított urán első tételét, alig két nappal azután, hogy hozzákezdett a folyamathoz - jelentette be csütörtökön Teheránban Mahmúd Ahmadinezsád elnök.
febr. 11
12:21
Megkéseltek egy izraeli katonát (Kitekintő)
Szalám Fajjád palesztin miniszterelnök szerdán elítélte a Ciszjordániában kora reggel történt késeléses incidenst, melyben egy palesztin rendőrtiszt halálosan megsebesítette az Izraeli Védelmi Erők (IDF) egyik katonáját.
febr. 11
12:23
Kína rátette kezét az ausztrál szénre (Kitekintő)
Az ausztrál Resourcehouse vállalat rábólintott arra a szerződésre, melynek értelmében 20 milliárd dollár értékben szolgáltatna szenet az energiaéhes kínai cégeknek.
febr. 11
12:27
A magyar nyelvű misézés megszűnésétől tartanak Felsőőrött (Kripto Akadémia)
Kiszorítva érzik magukat a templomból és a magyar nyelvű misézés megszűnésétől tartanak a felsőőri (Oberwart) magyar katolikusok - írta csütörtöki számában egy osztrák hetilap.
febr. 11
12:39
Quo vadis Ukrajna? - élő közvetítés a Kitekintőn (Kitekintő)
A Magyar Külügyi Intézet és a Kitekintő közös rendezvénye az urkajnai elnökválasztás kapcsán. Élő Twitteres közvetítés.
febr. 11
12:45
Görögországnak "szüksége van Európa lelki és politikai támogatására" (Kripto Akadémia)
Görögországnak "szüksége van Európa pszichológiai és politikai támogatására" - mondta Jeórjiosz Papandreu görög miniszterelnök a Le Monde című napilap honlapján csütörtökön közölt rövid interjúban.
febr. 11
13:03
Albright: a NATO soha nem támadja meg Oroszországot (Kripto Akadémia)
Oroszországnak és a NATO-nak partnerként kell fellépnie, és képes az együttműködésre - jelentette ki Madeleine Albright volt amerikai külügyminiszter csütörtökön Moszkvában.
febr. 11
13:15
Soha nem látott képek a 9/11-es terrortámadásról (Infostart)
Eddig nem látott légi felvételek kerültek napvilágra a New York-i World Trade Center elleni, majdnem kilenc évvel ezelőtti támadásról.
febr. 11
13:15
Tizenegy év börtönre ítéltek egy demokratát Kínában (Metropol)
A kínai legfelsőbb bíróság csütörtökön közleményben adta hírül, hogy helybenhagyta Liu Hsziao-po ismert másként gondolkodó 11 év szabadságvesztésről szóló ítéletét.
febr. 11
13:33
Újra fegyverkezne Izrael (Kitekintő)
„Meg kell erősítenünk katonai potenciálunkat. Egy ilyen geográfiai környezetben a gyenge még a békekötésre sem képes.”
febr. 11
13:33
Gyermekek haltak meg egy diákotthonban (Metropol)
Legkevesebb tizenkét gyermek meghalt egy diákotthonban keletkezett tűzben India északkeleti részén - közölte csütörtökön a rendőrség.

Keresés