2010. február 17. szerda

febr. 17
0:42
Albert Álmosnak adott igazat a strasbourgi emberjogi bíróság (Népszava)
Az Emberi Jogok Európai Bírósága Albert Álmosnak, a többségében magyarok lakta romániai Sepsiszentgyörgy (Sfantu Gheorghe) volt polgármesterének, az RMDSZ szenátorának adott igazat egy évek óta húzódó peres vitát lezárva kedden.
febr. 17
3:15
A karácsonyfa alá kerülhet a Windows okostelefonja (Napi)
febr. 17
4:54
Velencei karnevál - I. rész (Kitekintő)
febr. 17
5:57
Feltehetően 65-nél több újságírót vádolnak kémkedéssel Iránban (Inforádió)
Hatvanötnél több újságírót, bloggert és írót tartanak fogva Iránban a vitatott júniusi elnökválasztás óta, akiket feltehetően a külföldi média számára történő kémkedés vádjával állítanak bíróság elé - vélte egy újságíró jogvédő szervezet.
febr. 17
6:15
Közép-európai Üzletember Találkozó (orientpress)
A PBKIK az EKF évében 2010. szeptember 9-12 között szervezi meg a Monarchia alapítású kamarák kongresszusát, amelyen a Közép-európai belső kereskedelemfejlesztés a téma.
febr. 17
6:24
Képtelenek megegyezni az EU-ban (Kitekintő)
Az eredeti, december végi határidő helyett leghamarabb február végére fejeződhet be annak a tervezetnek az Európai Bizottságon belüli véglegesítése, amely a 2013-tól induló harmadik kibocsátás-csökkentési időszakban (EU ETS) a kibocsátási egységekre (EUA) vonatkozó aukciós mechanizmust szabályozná –értesült szakmai forrásokból a BruxInfo.
febr. 17
6:24
Botrány! A cigány tanárnőt kamera előtt ütötte a rendőr (168 Óra Online)
Tettlegességig fajult a romániai Kerelőszentpál általános iskolájában egy tanárnő, és az őt kikérdező rendőr vitája. A pofozkodás az Antena3 tévé riportere és kamerája előtt zajlott.
febr. 17
6:33
Körutazáson az építőipari és innovációs klaszterek (orientpress)
Az Építőipari és Innovációs Klaszterek Országos Tanácsa az ITD Hungary közreműködésével országjáró előadás-sorozatot szervez február-március folyamán.
febr. 17
7:09
Nem lenne drasztikus a költségvetésre a részleges állami adósságátvállalás (orientpress)
Egy kis költségvetési matematika így a reggeli órákban, éhgyomorra, persze nem azzal a szándékkal, hogy rosszul induljon a napjuk, csupán azért, hogy képben legyenek. A Népszabadság számításai szerint, ha a költségvetés átvállalná a legnagyobb állami vállalatok idei adósságkötelezettségét, akkor az a pénzforgalmi elszámolást 59 milliárd forinttal terhelné meg. A MÁV-nak 34 milliárd forint, a BKV-…
febr. 17
7:18
Botár Alexa: Magyarország kiemelkedő szerepet játszhat az uniós klímapolitikában (Kitekintő)
Az Országgyűlés várhatóan elfogadja a civil kezdeményezésből született éghajlatvédelmi kerettörvényt. Botár Alexa, az MTVSZ képviseletében az EurActivnak elmondta, ez jelentős lépést jelentene mind Magyarország, mind Magyarország uniós tagsága szempontjából.
febr. 17
7:27
Többen meghaltak egy amerikai rakétatámadásban Pakisztánban (ma.hu)
Egy amerikai pilóta nélküli repülőgép rakétát lőtt ki szerdán az északnyugat-pakisztáni Észak-Vazirisztánban lévő célpontra, legkevesebb három fegyveres meghalt - közölték pakisztáni hírszerzési illetékesek.
febr. 17
7:29
Az előítéletek ellen küzd az "Elvált nők rádiója" Egyiptomban (ma.hu)
Rádiót alapított egy fiatal egyiptomi elvált nő, hogy harcoljon a sorstársait sújtó előítéletek ellen.
febr. 17
7:36
A spanyol polgárháború (huszadikszazad.hu)
[1936. augusztus] A spanyol polgárháború...
febr. 17
7:45
Hetvenhárom éves bankrablót csíptek fülön (ma.hu)
Csupán jelzáloghitele törlesztése végett rabolt bankoktól pénzt egy 73 éves férfi az Egyesült Államokban.
febr. 17
8:03
Kivégeztek egy halálraítéltet Floridában (ma.hu)
Kivégezték Floridában a 45 éves Martin Edward Grossmant.
febr. 17
8:30
A kisebbségnek nem jó a kisebbségi törvény? (Kitekintő)
Bár a román kormányprogram része a kisebbségi törvény elfogadása, a 2008-ban a bizottságokban megakadt viták a törvényről most még a parlamentig sem jutottak el.
febr. 17
8:30
Hongkongi vizeken a Nimitz repülőgép-hordozó (Népszava)
Megérkezett a hongkongi vizekre az Nimitz amerikai repülőgép-hordozó. A feszült kínai-amerikai viszony miatt kérdéses volt, Kína hozzájárul-e a horgonyzáshoz.
febr. 17
8:30
Horthy Miklós látogatása Hitlernél (huszadikszazad.hu)
[1936. augusztus] Horthy Miklós látogatása Hitlernél...
febr. 17
8:32
Spanyolajkú kultúrkínálat az irodalom kedvelőinek (Kitekintő)
Számtalan ujjunkat megnyalhattuk a 2009-ben megjelent, spanyolból fordított művek láttán-olvastán, nyakunkon azonban a következő kiadói év. A Lazarillo annak nézett utána, milyen könyveket tartogat a spanyol nyelvű kultúrák kedvelői számára 2010.
febr. 17
8:48
Újraindulhat az olasz atomprogram (Kitekintő)
Egy lépéssel közelebb került Olaszország ahhoz, hogy újraindítsa több mint 20 évvel ezelőtt feladott nukleáris programját. A most jóváhagyott kormányrendelet meghatározza az ehhez vezető lépéseket, amelyek szerint az építkezés 2013-ban, az üzemeltetése pedig 2020-ban kezdődhet meg.
febr. 17
8:57
Brit gyilkossági ügybe keveredett a szaúdi királyi család egyik tagja (HVG)
Gyanús körülmények között meghalt egy londoni szállodában egy szaúdi férfi, és ezzel kapcsolatban a brit rendőrség szerda reggel kihallgatott egy szintén szaúdi férfit, aki állítása szerint a hásimita királyi család tagja - közölték hivatalosan.
febr. 17
8:57
Clinton a közel-keleti atomfegyverkezésre figyelmeztet (ma.hu)
Hillary Clinton amerikai külügyminiszter kedden a szaúd-arábiai Dzsiddában kijelentette: Irán szomszédai is felelősek azért, hogy a perzsa államnak ne legyen atomfegyvere.
febr. 17
8:59
Elraboltak egy másfél éves kisfiút Franciaországban (ma.hu)
Emberrablási riasztást léptetett életbe kedden este a francia igazságügyi minisztérium, miután egy másfél éves kisfiú eltűnt a Párizs közeli Fontenay-sous-Bois-ban található otthonából.
febr. 17
9:24
Hajsza a választókért Szlovákiában (Kitekintő)
Továbbra is kiélezett a szlovákiai pártok támogatottsága körüli verseny. Lássuk a puszta tényeket!
febr. 17
9:24
Francia lapvélemények a kormányzó utazásáról (huszadikszazad.hu)
[1936. augusztus] Francia lapvélemények a kormányzó utazásáról...
febr. 17
9:33
Kiugróan magas a nagyon kockázatos cégek aránya Magyarországon (orientpress)
Tovább romlott a magyar cégek megítélése a régióban az elmúlt félévben, immár minden második magyar cég számít kimondottan vagy közepes mértékben kockázatos üzleti partnernek. A távolabbi kilátásokat még tovább ronthatja, hogy a gyenge 2009-es eredmények csak 2010 tavaszának végén jelennek meg a jelentésekben és így a minősítésekben is.
febr. 17
9:33
Egy ismeretlen pakisztáni szervezet jelentkezett az indiai Német Pékség elleni merénylet elkövetőjeként (ma.hu)
Egy indiai lap szerint egy eddig ismeretlen pakisztáni iszlamista szervezet jelentkezett az indiai Púna városban található Német Pékség étterem elleni robbantásos merénylet elkövetőjeként, holott a hatóságok egy másik terrorcsoporttal kapcsolatban álló embereket gyanúsítanak a terrorcselekmény végrehajtásával.
febr. 17
9:42
Hatalmas profit a legnagyobb banknál (Kitekintő)
Az eurózóna legnagyobb betéti bankjává vált a BNP Paribas SA, köszönhetően a belga Fortis Bank akvizíciójának, ami 170 millió euróval javította a tavalyi utolsó negyedév eredményét, míg az egész éves profithoz 708 millió euróval járult hozzá.
febr. 17
9:51
Profithegyek a BNP Paribas-nál (Napi)
febr. 17
10:00
NATO-katonák halála Afganisztánban (Népszava)
Meghalt két NATO-katona abban az offenzívában, amelyet az észak-atlanti szövetség és az afgán hadsereg közösen indított a tálibok egyik erősségének számító Mardzsa városa ellen.
febr. 17
10:09
Meghalt két NATO-katona az afganisztáni Mardzsa elleni offenzívában (ma.hu)
Meghalt két NATO-katona abban az offenzívában, amely az észak-atlanti szövetség és az afgán hadsereg közösen indított a tálibok egyik erősségének számító Mardzsa városa ellen a múlt hét végén - közölték szerdán.
febr. 17
10:11
Hihetetlen, de igaz: újra termelhet a tiszai ciánszennyezést okozó gyár (ma.hu)
Újrakezdhetik az aranykitermelést a 2000-ben történt tiszai ciánszennyezést okozó gyár helyszínén, a romániai Nagybányán, miután egy orosz tulajdonban lévő vállalat környezetvédelmi engedély kibocsátását kérte a román hatóságoktól - adta hírül szerdai számában a Romania libera című napilap.
febr. 17
10:18
Anya(ország), kezdődik! (Kitekintő)
Azért jó erdélyi magyarnak lenni, mert nem kell négy évet várni ahhoz, hogy az ember valami rendes választási förmedvényt, baromság-folyamregényt és betarthatatlan ígéretversenyt hallgasson. Elég ehhez két esztendő is.
febr. 17
10:20
Ki lesz a köztársasági elnök? (Kitekintő)
A jelenlegi lengyel miniszterelnök Donald Tusk bejelentette, nem indul a 2011-es őszi elnökválasztásokon.
febr. 17
10:27
A vártnál is nagyobb az ING vesztesége (Napi)
febr. 17
10:36
Szekus tisztekkel rukkolt elő Tőkés László (Kitekintő)
Nyilvánosságra hozta kedden Tőkés László európai parlamenti képviselő azon szekus tisztek nevét, rangját és intézményét, akik a Református Egyház szolgáit és a velük kapcsolatban álló személyeket figyelték meg.
febr. 17
10:36
A melegek és leszbikusok legnagyobb bulijára készülnek (168 Óra Online)
Májusban – hasonlóan mint az Európai Unió valamennyi tagállamában – Szlovákiában is tartanak melegfelvonulást. A leszbikusok és a melegek rendezvényét a részvételével kivánja támogatni a kultúra és a közélet számos jeles képviselője – írta a SITA szlovák hírügynökség.
febr. 17
10:36
Franciaország nyiltan a madridi kormány mellé állt (huszadikszazad.hu)
[1936. augusztus] Franciaország nyiltan a madridi kormány mellé állt...
febr. 17
10:45
Öt év után az USA ismét nagykövetet küld Damaszkuszba (HVG)
Barack Obama amerikai elnök kedden kinevezte Robert Ford karrierdiplomatát az Egyesült Államok damaszkuszi nagykövetének.
febr. 17
10:45
Csillogó FHB számok? (orientpress)
Mind a nettó kamatbevétel, mind a nettó eredmény tekintetében meghaladták a portfolio.hu konszenzusát, bár a gyűjtemény mindössze 3 tagú volt. A kellemes nettó kamatbevételt alapvetően az a tendencia vezérelte, hogy évközben jelentősen csökkentek a forrásköltségek, ezt azonban bank nem teljes mértékben adta tovább az ügyfeleknek. Ez a tendencia tükröződött a nettó kamatmarzs emelkedésében is,…
febr. 17
10:47
Moszkva is bekeményít Iránnal szemben (HVG)
Moszkva felszólítja Teheránt, fogadja el a Nemzetközi Atomenergia-ügynökségnek (NAÜ) az urán külföldi továbbdúsítására vonatkozó javaslatát - közölte kedden Mexikóvárosban Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.
febr. 17
10:47
'Legális volt - mások is ezt csinálták' (orientpress)
Ezt a két nem túl meggyőző érvet tudta felhozni a görög pénzügyminiszter, amikor a Goldman Sachs és a görög állam között 2002-ben létrejött swap-ügyletről kérdezték. A tranzakcióról folyamatosan szivárognak ki a részletek, a legfrissebb hírek szerint a Goldman 15 milliárd dollár értékű kötvénykibocsátást szervezett Görögországnak, amely eredetileg dollárban és jenben volt lejegyezve.
febr. 17
10:54
Soros György ismét akcióban (Kitekintő)
A hedge fundok (fedezeti alapok) sorra megjelenő negyedéves beszámolóiból egyre inkább az derül ki, hogy az ilyen típusú alapok kezelői rendesen bevásároltak a Citigroup részvényeiből az elmúlt negyedévben.
febr. 17
11:03
Visszatérhetnek a turisták Machu Picchuba (HVG)
A perui hatóságok április 1-jén tervezik újra megnyitni Machu Picchu inka romvárost - jelentette be helyi idő szerint kedden Martin Perez idegenforgalmi miniszter.
febr. 17
11:03
Német püspök: nem a cölibátus az oka az iskolákban történt szexuális bűntetteknek (ma.hu)
Az augsburgi püspök szerint nem a cölibátus, azaz a papi nőtlenség, hanem a közélet fokozódó szexualizálódása az oka a katolikus iskolákban feltárt szexuális bűncselekményeknek.
febr. 17
11:03
Díjnyertes: babákat tanító nyelvtanárnő (nyest.hu)
Nemzetközi díjat nyert egy angliai tanárnő, aki speciális franciatanítási módszert dolgozott ki gyerekeknek nullától 5 éves korig.
febr. 17
11:05
Kína mégsem lépett: befutott Hongkongba a Nimitz (HVG)
Megérkezett a hongkongi vizekre az Nimitz amerikai repülőgép-hordozó. Korábban találgatások kaptak szárnyra azzal a kapcsolatban, hogy Kína esetleg nem engedi be Hongkongba a hajót.
febr. 17
11:21
Felszerelték a Cupolát az Endeavour asztronautái - fotók (HVG)
Befejeződött az Endeavour amerikai űrrepülőgép asztronautáinak harmadik, egyben utolsó űrsétája a Nemzetközi Űrállomáson (ISS).
febr. 17
11:21
Duplázott a Puma (Napi)
febr. 17
11:30
Online-ban utolsók a romániai egyetemek (Kitekintő)
Nemcsak tudományos teljesítmény alapján, de internetes aktivitásban is a világranglista végén kullognak a romániai egyetemek, írja a Gândul című román napilap.

Keresés