2010. február 17. szerda

febr. 17
0:06
Szűcs Judith: Itthon én vetkőztem először a színpadon (NLCafé)
Két gyönyörű énekesnő forgolódik előttem gimis korom szerelmeinek ruháiban. A helyszín egy Nők Lapja-fotózás, ahol a látvány alapján eszembe se jutna, hogy egyikük már akkor is sztár volt, mikor a másiknak még csak randiztak a szülei. Mielőtt az egykori Ki mit tud?-győztes, Szűcs Judith és az első Megasztáron megismert Dér Heni rászabadult volna a fogasra, elárulták, szerintük miért imádjuk ma a…
febr. 17
7:18
Barátnője letiltotta a szexről a sztárt (NLCafé)
Matthew McConaughey negyven napig nem szeretkezhetett a barátnőjével.
febr. 17
8:30
Ingyendalokkal készül új lemezére a Röyksopp (est.hu)
A Junior című album után a skandináv duó elkészítette a Senior című lemezét. Eredetileg az előző év végére ígért a zenekar új korongot, de nem várt események miatt a megjelenés valószínűleg áprilisban várható.
febr. 17
8:32
Frankenstein újjáéled (est.hu)
Visszatérhet Frankenstein az X-Men-filmek egyik producerének mozijában. Ralph Winter és munkatársa arra készül, hogy Dean R. Koontz modernizált verzióját felhasználva készíti el Mary Shelley klasszikusának legújabb adaptációját.
febr. 17
8:34
XIV. Országos Roma Filmakadémia (est.hu)
Közös pályázatot írt ki az Eötvös József Cigány-Magyar Pedagógiai Társaság és további két szervezet évente megrendezendő mozgóképes szakmai továbbképzésére a filmezés iránt érdeklődő, abban dolgozó cigány és nem cigány fiatalok részére.
febr. 17
9:06
7 különleges étterem, ahol a vacsora mellé kalandot is szervíroznak (NLCafé)
Vannak, akik az étterembe járást ugyanolyan kalandnak szeretnék megélni, mint egy raftingtúrát vagy egy londoni kiruccanást. Az alábbi éttermektől nekünk is tátva maradt a szánk, még ha nem is mindig a várható kulináris élménytől...
febr. 17
9:42
Itt a tavasz, újulj meg böjtöléssel! - 40 nap, 40 ötlet (NLCafé)
Ki tudja, hogy az elmúlt hónapokban hányszor kerestük a boldogságot egy bögre forró csokiban, vagy nyertünk kéjes élvezetet egy szelet sütemény társaságában. A közelgő tavasz arra ingerel bennünket, hogy a télikabáttal együtt ledobjuk magunkról a pluszkilókat. A böjt azonban sokkal több, mint fogyókúra.
febr. 17
10:36
A legtrendibb sminkek a tavaszi-nyári szezonra (NLCafé)
Ez a szezon a szerepjátékokról szól. Lehetsz szende kis pásztorlányka vagy vadító cafka, esetleg független, aktív nő, de akár katonás is, ha szereted a fegyelmet. Játszik még a letisztult formákat kedvelő természetes és a mintákkal játszó tarkabarka.
febr. 17
10:38
A testelhagyás művészete (NLCafé)
Minden éjjel öntudatlanul kilépsz a testedből és asztrálutazásra indulsz. Számos módszerrel azonban tudatosan elhagyhatod a testedet. Most bemutatunk néhány bevált gyakorlatot.
febr. 17
10:40
Egy onkológus, egy belgyógyász-hematológus és egy sebész lett az Év Orvosa 2009-ben (NLCafé)
A Tegyünk az Egészségünkért Alapítvány által tavaly szeptemberben meghirdetett Az Év Orvosa 2009 pályázat február 7-én lezárult. A díjátadó ünnepség a Magyar Tudományos Akadémián került megrendezésre 2010. február 16-án. A neves közéleti és szakmai személyekből álló zsűri döntése, valamint a közönségszavazatok alapján Astellas Díjat vehetett át Dr. Fábián Ferenc, debreceni onkológus, Dr. Németh…
febr. 17
11:12
Magyar Televízió Látogatóközpont (est.hu)
A Magyar Televízió megnyitotta kapuit a látogatók előtt: 2010 februárjától az MTV stábja a köztévé új óbudai gyártóbázisán - külön erre a célra - szervezett túrákon mutatja be a televíziózás történetét és a műsorkészítés kulisszatitkait.
febr. 17
11:48
Magyar találmány városi közlekedéshez (NLCafé)
Érdekes újdonsággal jelent meg egy magyar vállalkozás. Új típusú egykerekű kerékpárt találtak ki. A Huni-rex minden eddiginél nagyobb sebességet kínál az egy keréken járók számára.
febr. 17
11:50
Amikor minden „NEM” (NLCafé)
Újságíróink, Szigeti Hajni és Dobray Sarolta, illetve szerkesztőnk, Szekeres P. Mónika kisbabáikat nevelik otthon, s kéthetente megosztják olvasóinkkal tapasztalataikat. A következő hetekben a két-három éves kor körül tomboló dackorszak hiszti-eseteiben merülnek el – elsőként Saci.
febr. 17
12:24
Jill Scott - interjú (est.hu)
Végre itthon is láthatjuk az utóbbi évek egyik legígéretesebb adaptációját, az angol Alexander McCall Smith regényeiből készült - azonos címet viselő - The No.1 Ladies Detective Agencyt, melyet nálunk Női szimat nyomozóiroda címen mutat be az HBO.
febr. 17
13:15
Mától lehet jelentkezni az X-Faktor-ba! (est.hu)
Az RTL Klub mától várja a vállalkozó szellemű énekeseket a világ legnépszerűbb tehetségkutatójába, az X-Faktor-ba! A jelentkezők három kategóriában indulhatnak, a végső győztes pedig akár a Las Veagas-i szuperdöntőn is részt vehet.
febr. 17
13:54
Dráma! Akinek az anyja volt az ellensége (NLCafé)
Ki gondolná, hogy gróf Batthyány Lajosnak az édesanyja volt a karmikus ellensége? Rossz viszonyuk olyan cselekedetekre ösztönözte a grófot, amivel Magyarország sorsát befolyásolta, életfeladatát teljesíteni tudta.
febr. 17
13:56
Valóban léteznek ártalmas ételek? (NLCafé)
A szervezet bonyolult, ám precíz rendszer, amelyben a „vegykonyha” működése a bevitt tápanyagok függvénye. A legtöbb kövér ember nem mennyiségi, hanem minőségi szempontból rosszul táplált, s nem csupán a kövérség, hanem a túlzott soványság is vezethet szervi bajokhoz és pszichés problémák egyaránt.
febr. 17
14:45
Korlátozzák az Oscar-beszédeket (est.hu)
A köszönőbeszédek rendszere is megváltozik az idei Oscar-gálán. Ezúttal a díjra esélyesek két beszéddel készülhetnek, és csak a rövidebbet mondhatják el a színpadon. A jelölteket a szervezők ki is oktatták, mit (ne) mondjanak.
febr. 17
15:21
A Pesti Est bemutatja: Honfoglaló bajnokság - Színházak csatái (est.hu)
Február 28-án indul útjára az a nagy színházi csatározás, melynek legjobbjai majd júniusban a POSZT-on eshetnek egymásnak a végső győzelemért. Na persze ne test-test elleni küzdelemre számítsunk, annál sokkal izgalmasabb, komplex szellemi viadal készül.
febr. 17
15:23
Almássy téri Szabadidőközpont - Megnyitó (est.hu)
Hosszú-hosszú idő után egyre biztosabb, hogy ismét élet költözik az Almássy téri Szabadidőközpont magányos falai közé. Az újranyitási örömünnep rögtön egy kétnapos programmal indul, mely elsősorban a gyerekeknek, családoknak kedvez majd.
febr. 17
15:24
Ruhásszekrényében akasztotta fel magát a divattervező (NLCafé)
A boncolás megerősítette, hogy a múlt héten a lakásán holtan talált Alexander McQueen világhírű divattervező felakasztotta magát.
febr. 17
15:25
Taposva vagy lépkedve? - Keleti Hétvége a felelősségteljes turizmus jegyében (est.hu)
A tömegturizmus szennyezi, zajossá és zsúfolttá teszi a településeket, zöld területeket pusztít el, gyakran ellehetetleníti a helyiek életét. Ezért egyre több utazási iroda szervez környezet- és társadalom kímélő, felelős utazásokat már idehaza is.
febr. 17
15:27
Maszkos Klímaparádé (est.hu)
Ne ijedjen meg senki, ha pénteken reggel a Nyugati tér környékén maszkos fiatalokba botlik, nem bankrablás készül! A Klíma Klub által szervezett utcai megmozdulás célja, hogy felhívja a lakosság figyelmét az éghajlatvédelem fontosságára...
febr. 17
15:42
Velencébe költözött a Jolie-Pitt család (NLCafé)
Angelina Jolie és Brad Pitt hat gyermekükkel együtt Velencében töltik az időt, ahol a színésznő új filmjének előkészületei zajlanak.
febr. 17
16:51
"Vágytunk rá, hogy kitörjünk" - Dexter Holland, The Offspring (est.hu)
A The Offspring pályafutása alatt több mint 32 millió lemezt adott el, a zenekart 1994 óta töretlen népszerűség övezi. A sikerről, valamint a legutóbbi albumról a pop-punk formáció frontemberével, Dexter Hollanddel beszélgettünk.
febr. 17
16:53
Brit Awards: Lady Gaga triplázott (est.hu)
Lady Gagát a Brit Awards három kategóriájában jelölték, és mindháromban ő nyerte a díjat. A britek közül elismerést kapott Lilly Allen, Dizzee Rascal, valamint az Oasis is, Liam Gallagher azonban rövid úton megszabadult a díjtól.
febr. 17
16:54
Imázsváltás ala WAMP - újra wasárnapi művészpiac (NLCafé)
Változó arculattal, újonnan debütáló magyar tehetségekkel jelentkezik az évtized első, és a tél utolsó WAMP-ja. Ami marad: a magyar designerek színe-java és a megszokott WAMP-hangulat.
febr. 17
16:55
Tisztelet a mestereknek: DVD-sorozat a honi népzene főszereplőiről (est.hu)
1989 és 2001 között Szomjas György filmrendező, Halmos Béla zenész-népzenekutató és Rosta Katalin szerkesztő-producer Új régi hang 12 dokumentumfilmet forgatott meghatározó hazai népi zenészekkel és énekesekkel.
febr. 17
16:56
Hírességek fodrászai mutatták be a 2010-es tavasz-nyári hajtrendeket (NLCafé)
Csodálatos hajszínek, elképesztő hajformák és sztárfodrászok érkeztek a Budapesti Kongresszusi központba, ahol a Schwarzkopf Világkörüli turnéjának showműsora került megrendezésre.
febr. 17
17:27
James Bond: Polipka (est.hu)
Mivel a Bond-sorozat immár huszonkét epizóddal büszkélkedhet, egy-egy rész elemzése során mindig érdemes kiemelni a kuriózumként szolgáló motívumokat. Esetünkben pl. azt, hogy az alkotók különösen hülye alcímet agyaltak ki.
febr. 17
17:29
Kísértethajó (est.hu)
Nem, kérem, ez itt nem összetévesztendő a Halálhajóval, ami egy nyomasztóan szar, ám valamelyest egyéni alkotás volt. Bár a két film közötti különbség jobbára csak ez utóbbi hiányában érzékelhető. És az említésreméltó színészek számában.
febr. 17
17:30
Híres magyar lovakról - hétvégi program lóbarátoknak (NLCafé)
Ha szereted a lovakat és kíváncsi vagy a magyar lóversenyzés történelmére, a Mezőgazdasági Múzeum hétvégi rendezvényén a helyed.
febr. 17
17:31
Shop-stop (est.hu)
Többszöri utánajárást követően beigazolódni látszott szörnyű gyanúm, miszerint a szóban forgó film még egyszer sem szerepelt a napi ajánlók között. Pedig semmi sem bizonyítja jobban, hogy Kevin Smith valaha elképesztően humoros arc volt.
febr. 17
17:48
Mutasd a szemeted, megmondom ki vagy! (NLCafé)
Tisztított hulladékkal feldíszített kukákból álló, rendhagyó kiállítással Mutasd a szemeted, megmondom ki vagy címmel ismeretterjesztő rendezvénysorozat kezdődik Keszthelyen a Csány-Szendrey művelődési központban csütörtökön.
febr. 17
18:03
Sade: Soldier Of Love (est.hu)
Sade egy évtizednyi hallgatás után még mindig a szerelemről és szépségről énekel, szerelmesen és szépen. Engedj a melankóliának, nyúlj végig a heverőn, és hagyd, hogy minden hang a bőröd alá kússzon!
febr. 17
18:05
Four Tet: There Is Love In You (est.hu)
A több mint tíz éve Four Tetként is működő Kieran Hebden legfrissebb lemeze kitartóan ismétlődő elemeket használva, folyamatosan épülő, kis energiabefektetéssel láthatóvá váló képeket rétegez minimál eszközeiből.
febr. 17
18:24
Aszpirinnel a mellrák ellen? (NLCafé)
Azok a mellrákjukból egyszer már sikeresen felgyógyult nők, akik aszpirint szedtek, kisebb valószínűséggel estek vissza vagy haltak meg, közölték amerikai kutatók kedden a Journal of Clinical Oncology című szaklapban megjelent tanulmányukban.
febr. 17
19:18
Négy nőből egy soha nem szeretkezik (NLCafé)
Egy új brit felmérés szerint a 35 feletti brit nők több mint egynegyede soha nem szeretkezik, vagyis gyakorlatilag nem él nemi életet.

Keresés