2010. augusztus 1. vasárnap

aug. 1
7:30
5 program, amit tilos kihagyni augusztusban (NLCafé)
Augusztus a nyár esszenciája, a legbujább hónap egész évben, élvezd ki minden egyes pillanatát. Segítségül összegyűjtöttük a legizgalmasabb programokat.
aug. 1
8:06
3+1 szuper szósz és mártás grillhúsok mellé (NLCafé)
Sokak dilemmája, hogy a szokásos módon megsütött vagy grillezett húsokhoz milyen mártást kínáljanak, amellyel izgalmasabbá és még finomabbá tehetik a szimpla fogásokat. Bereznay Tamás erre ad néhány kiváló tippet.
aug. 1
8:42
Újabb bizonyíték a nőverő Gibson ellen (NLCafé)
Néhány hete nyilvánosságra került az a telefonbeszélgetés, ami Mel Gibson és Oksana Grigorieva között zajlott és amelyben a színész beismerte, hogy többször megütötte gyermeke anyját. Most Oksana újabb bizonyítékkal rukkolt elő.
aug. 1
10:12
Ettől ne várj szépséget! (NLCafé)
Vannak olyan ételek, amelyek kifejezetten ártanak a bőrödnek. Eheted őket, csak aztán ne csodálkozz!
aug. 1
10:14
Mit olvasott mostanában Bárdos András? (NLCafé)
Bárdos András, a TV2 egykori műsorvezetője, a Színművészeti Egyetem rektorhelyettese kevéske szabadidejében ír. Most épp szerelmes regényt. Úgyhogy hozzáolvas. Elsősorban szerelmes regényeket.
aug. 1
10:16
Mit csináljak, magához nyúl a gyerekem! (NLCafé)
Szinte minden szülő nehezen barátkozik meg a gondolattal, hogy a gyereke is szexuális lény. Hát még akkor, ha szinte csecsemő az illető.
aug. 1
10:18
Kevesebb hús a karcsúság titka? (NLCafé)
Segít karcsúnak maradni, ha kevesebb húst eszik valaki – állítja egy európai tanulmány.
aug. 1
10:20
Ötletes tárolási megoldások kis konyhákhoz (NLCafé)
Te is állandó helyhiánnyal küszködsz a konyhában? Némi leleménnyel többszörösére növelheted a rendelkezésre álló helyet, és még csak vagyonokat sem kell költened!
aug. 1
12:36
Hajszálon múlik (NLCafé)
Divat a mezoterápia, immár a hajgyógyászatban is. Vajon tényleg visszanyerhető ezzel a módszerrel a dús haj? Vagy csak felelőtlen ígéretekről van szó?
aug. 1
14:42
Holdnaptár (2010. augusztus) (NLCafé)
Nehéz fényszögek jönnek létre ebben a hónapban, ezért nagyon fontos, hogy a szabályokat betartsuk, hogy az előttünk tornyosuló akadályokat ne nehézségként, hanem inkább kihívásként fogjuk fel, és a rászorulóknak nyújtsunk tőlünk telhetően segítséget.
aug. 1
20:18
Martina Topley-Bird: Some Place Simple (est.hu)
A korábban Tricky mellett tevékenykedő énekesnő harmadik önálló nagylemezét jelentette meg. Aki szereti a különleges hangokból szőtt, ábrándos alternatív popzenét, az semmiképp se hagyja ki a ezt a lemezt.
aug. 1
20:20
John Powell: Knight And Day Soundtrack (est.hu)
James Mangold magentabikinis Cameron Diazzal és machetével halat bontó Tom Cruise-zal a főszerepben rendezett akció-vígjátékot.
aug. 1
20:22
Gilberto Gil: Fé Na Festa (est.hu)
Gilberto Gil Brazília egyik meghatározó zenei exportcikkeként nagyjából a hatvanas évek közepe óta szünetmentesre kapcsolva hozza lemezeit - most úgy az ötvenedik körül járhat.
aug. 1
20:24
The Cat Empire: Cinema (est.hu)
Az eddig is tiszta volt, hogy Ausztrália rakkenroll-kishatalom. Elég, ha csak az AC/DC-t vesszük alapul, de hogy a legdélebbi kontinens szórakoztatóipari jazz+az-ban is legalább ilyen erős, az nem volt egyértelmű. Pedig...

2010. augusztus 2. hétfő

aug. 2
3:36
Szekeres Nóra állás nélkül maradt (NLCafé)
Ugyan sokan azt rebesgették, hogy esélyes a Megasztár 5 műsorvezetői posztjára, végül nem adott újra lehetőséget a TV2 Szekeres Nórának. A szépség állás nélkül maradt, ami azért is rossz hír számára, mert két kisgyereket kell eltartania.
aug. 2
4:48
+18 Mel Gibson legmocskosabb aranyköpései (NLCafé)
Best of Mel Gibson - így is lehetne nevezni azt az összeállítást, amit az amerikai Star magazin készített. A lap egy csokorba gyűjtötte azokat a szövegeket, amiket Mel Gibson mondott a közelmúltban kiszivárogtatott hangfelvételeken. Vigyázat, felnőtteknek való tartalom következik!
aug. 2
6:54
5 görög sziget filmrajongóknak (NLCafé)
Meguntad az ókori romok vagy a helyi múzeumok látogatását? Nézd új látószögből a vidéket, és fedezd fel a szigetet egy filmrajongó szemszögéből! Élvezd a nyaralást kicsit másképpen, mint ahogyan eddig megszoktad!
aug. 2
7:48
Megreformált főzelékek: 5 különleges recept (NLCafé)
A nyári zöldségdömpingben a leggyorsabban elkészíthető ételek közé tartoznak a főzelékek, amelyek egyáltalán nem terhelik meg a gyomrot a nagy melegben. Persze ehhez érdemes szakítani a jó öreg rántással és habarással, és más módokon sűríteni a fogásokat. Erre adunk most tippeket.
aug. 2
8:18
Harmadik hete élen az Eredet (est.hu)
Az elmúlt hétvégén is "álombevételt" produkált a Christopher Nolan rendezte, DiCaprio főszereplésével készült sci-fi/thriller, az Eredet: az észak-amerikai mozikban keresett 27,5 millió dollárral immár harmadik hete áll az élen.
aug. 2
8:20
Hiteles szakértő a Saltban (est.hu)
Egy statiszta mentette meg a forgatást a Salt ügynök forgatásán. Phillip Noyce bevallotta: fogalma sem volt, hogy kéne leforgatni azt a jelenetet, melyben az elfogott CIA-ügynököt a két Korea határán észak-koreai kémekre cserélik.
aug. 2
9:01
Nők Lapja Cafe sztárfelismerő tippjáték - augusztus 2. (NLCafé)
Minden hétköznap reggel egy friss fotóval jelentkezünk a ti dolgotok pedig annyi, hogy megfejtsétek: melyik híresség van a képen.
aug. 2
9:03
Meddig tart a szerelem a 21. században? (NLCafé)
Napjainkban minden második házasság válással végződik – többnyire egy harmadik személy, egy új lángolás miatt. Ez is jól mutatja a romantikus szerelem mindenek feletti hatalmát, miközben megfeledkezünk arról, hogy e bódító érzelem hamar tovaillan. Szakértőink szerint azonban mindez nem zárja ki, hogy sírig tartó, boldog párkapcsolatban élhessünk.
aug. 2
9:05
Jobban szeretjük a foglalt férfiakat? (NLCafé)
Egy tanulmány szerint a nők a foglalt pasikat jobban szeretik, mint az egyedülállókat...
aug. 2
9:18
Gyermeket szeretne a világ legszexisebb nője (NLCafé)
Alig néhány héttel az esküvője után már gyermeket szeretne a világ legszexisebb nőjének választott Megan Fox.
aug. 2
9:30
Al Jarreau visszatér a színpadra (est.hu)
Elhagyhatta a kórházat Al Jarreau amerikai jazzlegenda, és kedden, Németországban máris folytatja is megszakadt világkörüli turnéját. A 70 éves zenész július 22-én válságos állapotban került kórházba a délkelet-franciaországi Gapban.
aug. 2
10:06
Megújul a Spektrum TV! (est.hu)
Augusztus 2-tól megújul a Spektrum. A csatorna 15. születésnapja alkalmából kívül-belül átalakul: vadonatúj műsorokkal várja nézőit, arculatot vált, emellett elindítja a Spektrum HD-t, és programjait ezentúl 16:9-es képaránnyal sugározza.
aug. 2
10:42
Budapest Jazz Fesztivál a Trafóban (est.hu)
Talán nem egyértelmű, ugyanakkor tény, hazánk jazzkishatalom. Idén nyolcéves a MOL Budapest Jazz Fesztivál. A BMC szervezésében három estén át a modern jazz legjobb kortárs előadói gyűlnek össze.
aug. 2
10:44
Palotanegyed Fesztivál (est.hu)
A nagysikerű júniusi első felvonás után megígérték, nemsokára folyt köv. Az augusztus végi három napos rendezvény Lovasitól, Lajkó Félixtől, a Budapest Bár-tól és a Karavan Familiától lesz hangos.
aug. 2
10:46
Emlékkoncert a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon (est.hu)
A Hazai Pop Emlékkönyvben nem kevesen vannak, akiknek dalai generációról generációra szállnak. Cserháti Zsuzsa és Máté Péter ma ugyanúgy képesek megszólítani minket, ahogy pár évtizeddel ezelőtt.
aug. 2
10:48
Dr. Alban a Summer Jamben (est.hu)
Pár héttel "vatizláv" Haddaway fővárosi jelenése előtt, egy másik kilencvenes évekbeli listakirály is bejelentkezik hozzánk. A fogászati rendelőt clubokra cserélő Dr. Alban a Summer Jamben rendel.
aug. 2
10:48
A tehetség - átok vagy áldás? (NLCafé)
Minden szülő büszke, ha azt mondják a csemetéjéről: tehetséges. De mi is valójában a tehetség? Intelligencia? Kreativitás? Egy átlag feletti adottság, ami akarat, kitartás és munka nélkül csupán ígéret marad? Utánajártunk, hogyan talál rá egy tehetség a saját útjára, s a szülő vagy a pedagógus miként segíthet neki ebben.
aug. 2
10:50
Chucho Valdés a Művészetek Palotájában (est.hu)
Bebo Valdés fia három éves korában ült le először a zongora billentyűi elé, hogy tizenhárom évvel később már saját zenekarát vezesse, olyan zenészektől tanulva, mint Nat King Cole, Dizzy Gillespie, Sarah Vaughan vagy Buddy Rich.
aug. 2
11:06
Súlyosan alkoholista a sztár -durva képek (NLCafé)
A sárga földig leitta magát Tara Reid. A színésznő pár hónapja még elvonókúrán vett részt, de most újra részegeskedik.
aug. 2
11:18
Az utolsó gyémántrablás (est.hu)
Vannak filmek, melyeket vélhetőleg maguk az alkotók sem gyártottak le másért, mint hogy távolsági buszok személyzete ezekkel ringassa álomba az izgága utazóközönséget. Az Utolsó gyémántrablás ezen művek prototípusa is lehetne.
aug. 2
11:20
Cigányok ideje (est.hu)
Bár Kusturica az Arizoniai álmodozókkal vált a nagy népi mainstream részévé, élete talán legjelentősebb alapművét még 1989-ben tette le az asztalra. Ez a mű nem hiányozhat a "300 film, melyet látnod kell, mielőtt meghalsz" oldalairól.
aug. 2
11:22
Kutyaszálló (est.hu)
Azt mondják, a gyerek és kutya páros - bármit csináljon is - sikerre van ítélve, ezzel az állítással lehetne vitatkozni, de fölösleges. A Kutyaszálló sem bízott semmit a véletlenre, mindkét komponensből betervezett vagy egy tucatnyit képkockánként.
aug. 2
12:00
Veszélyes a mikrohullámú sütő a hőségben (NLCafé)
Kedveznek a nyári melegben a baktériumok kialakulásának a mikrohullámú sütők. Mivel ezek a sütők az ételt nem melegítik fel teljesen, terjeszthetik a szalmonellát.
aug. 2
12:02
Agresszió az utakon - miért? (NLCafé)
Mindennapos jelenség az utakon az agresszív stílus, a káromkodás, az értelmetlen dudálás, azaz a "Road Rage" - a volán mögötti vadság. De vajon kikre jellemző ez a leginkább? Ami pedig még érdekesebb: mi hozza ki belőlük az állatot?
aug. 2
12:04
Állampapír kisokos kezdőknek (NLCafé)
Ajánlgatnak nekem valami inflációkövető állampapírt. Tényleg érdemes ilyet venni? A befektető kérdez, Ács Gábor válaszol.
aug. 2
12:06
Milyen zenét hallgassunk szeretkezéshez? Megmondja az asztrológia! (NLCafé)
Szeretkezés közben minden érzékszervünk kiélesedik, de nem használjuk ki valamennyit. Például a fülünket gyakran elhanyagoljuk, pedig egy-egy jó zenével tovább fokozhatjuk a vágyat. A most következő listában keressétek meg, milyen zenével fokozhatjátok az élményt! Próbáljátok ki a saját zenéteket és a párotokét is (ideális esetben lesz olyan, ami mindenkinek megfelel…), hogy megtudjátok, melyek a…
aug. 2
14:06
Pasiszótár: „Nekem még idő kell!” (NLCafé)
Egy férfit kértünk fel arra, hogy napról napra segítsen megfejteni a nők számára érthetetlen (fél)mondatokat, melyek a pasik száját hagyják el. Íme Pasiszótár sorozatunk 23. példamondata! És a megfejtés...
aug. 2
14:08
Honnan tudod, hogy megromlott a sminkcuccod? (NLCafé)
Piros szem, feldagadt száj, kiütések: a legrosszabb esetben nehezen múló kórságokat is összeszedhetsz, ha romlott sminktermékeket használsz. Eláruljuk, mikor kell azonnal kidobnod őket.
aug. 2
14:24
John Lennon özvegye börtönben tartaná a gyilkost (NLCafé)
Van-e különbség gyilkos és gyilkos között? Kell-e, lehet-e másképpen bánni egy méltán híres ember – akár költő, író vagy zenész – gyilkosával? Karafiáth Orsolya különvéleménye.
aug. 2
15:48
Nouvelle Vague az A38-on (est.hu)
A hajó gyomrában és többek között a nyolcvanas évek poszt-punk slágereinek újragondolásában már otthonosan mozgó együttes bossa novába, jazzbe és sanzonba csomagolt francia édessége nem véletlenül tér vissza.
aug. 2
16:06
Eddie Szigetért kiált (est.hu)
Rocktörténeti kuriózummal jelenik meg címoldalán a New Noise magazin legújabb száma augusztus elején. Derek Riggs, az Iron Maiden kabalafigurájának atyja speciális “szigetes Eddie"-t alkotott, aki fején a magyar Parlament épületével kedvenc fesztiválunk nevét skandálja.
aug. 2
16:24
Nick Cave javítja a Holló forgatókönyvét (est.hu)
Hamarosan elkezdik forgatni Alex Proyas 1994-es Holló című filmjének újragondolását, de előtte még Nick Cave is átfutja a kész forgatókönyvet, és beleteszi saját elképzeléseit a cselekménybe.
aug. 2
16:42
Jön az élőszereplős Mulan (est.hu)
Hamarosan új formában születik újjá Mulan, a harcias kínai leányzó, hiszen élőszereplős feldolgozás készül a Disney-hősnő legendája alapján. A főszerepet pedig nem más formálja meg, mint Ziyi Zhang, a Repülő tőrök klánja sztárja.
aug. 2
18:00
Havi horoszkóp 2010. augusztusára (NLCafé)
Augusztus a nagy találkozások hava lesz. Sőt néhány jegy szülötteinek még a pénzügyi helyzete a rendeződik.
aug. 2
18:48
Tired Pony: The Place We Ran From (est.hu)
Pontról pontra nem tudták, mit, hogyan és miért csinálnak, de csinálták. Koncertezni sem akartak, aztán mégis elindultak. Először csak London, aztán a nagyvilág. A Tired Pony egy szupergroup, és sokkal izgalmasabb, mint a The Good, The Bad & The Queen.
aug. 2
18:50
Professor Green: Alive Till I'm Dead (est.hu)
Professor Greent azonnal a brit Eminemnek kiáltotta ki a szaksajtó, és bizony van alapja az összehasonlításnak. A debütáló lemezével villantó MC nyakán egy nagy "lucky" tetkó díszeleg, az albumot hallgatva pedig nem lehet kétséges, hogy a felirat nagyon is érvényes a fiatalemberre.

Keresés