2010. június 1. kedd

jún. 1
3:30
Szigorúbb fellépés a dohányzás ellen (NLCafé)
A Dohányzásellenes Világnap alkalmából a szakemberek radikálisabb, az eddigieknél szigorúbb szabályozást sürgettek a dohányzás visszaszorítására, a közterek, épületek füstmentessé tételére. Megfelelő jogi intézkedéseket eddig csak kevés ország hozott.
jún. 1
6:12
3 durva baktérium-lelőhely. Így védekezz! (NLCafé)
A bennünket körülvevő mikroorganizmusok 99 százaléka szerencsére ártalmatlan – 1 százalékuk viszont veszélyes betegségeket is okozhat. Egyes helyekről viszont talán még a gondosan takarító háziasszonyok sem gondolják, milyen komoly baktériumtenyészetek bújhatnak meg bennük.
jún. 1
7:06
A test beszél! Az izmaid közvetítik érzelmi állapotod (NLCafé)
Derékfájás, nyakmerevség, éjszakai lábgörcs – ha a fájdalom mögé nézel, sokat megtudhatsz az érzelmeidről, és arról is, hogy életed melyik része szorul fejlesztésre.
jún. 1
8:00
Kövesd Robin Hoodot! Nottingham a rablólovag nyomában (NLCafé)
Bár jelenleg az egész világ Robin Hood-lázban ég az új hollywoodi szuperprodukció miatt, van egy város, ahol szinte tapintható a legenda szellemisége: természetesen az angliai Nottinghamről van szó.
jún. 1
8:06
Nyilvános Michael Jackson végrendelete (est.hu)
A brit News of The World nyilvánosságra hozta Michael Jackson végrendeletének részleteit. A tavaly elhunyt sztár gyerekei és édesanyja részesült az örökségből, a testvérek és a volt feleségek nem.
jún. 1
8:08
Crosstalk Video Art Festival (est.hu)
A Crosstalk Video Art Festival egy nemzetközi videoművészeti fesztiválsorozat, melynek célja a videoművészet megismertetése. A program során lesznek videovetítések, kerekasztal-beszélgetéseket, "VJ-torna" és installációs kiállítások.
jún. 1
8:24
Évadzáró vetítések a DocuArtban (est.hu)
A szezon utolsó vetítéseit tartják június 1-jén és 2-án a budapesti DocuArt Kocsiszínben a nyári szünet előtt. Nyáron a DocuArt csak alkalmi vetítéseknek ad otthont - kivéve a június 23. és 29. között tartandó Dialektus Fesztivált.
jún. 1
9:48
A mobil megmondja, hogyan fésülködj (NLCafé)
"Vajon rommá ázik ma a hajam? A szél fogja összekuszálni? Vagy egy szál sem fog meggörbülni, de a naptól óvni kéne?" Létezik olyan mobil szoftver, ami ilyen volumenű kérdésekre ad választ.
jún. 1
9:54
Copy Con a Zöld Pardonban (est.hu)
A folyamatosan új előadókkal gazdagodó magyar reggae-közösség egyik legismertebb képviselője ismerős területen osztja majd a raggát, és a rootstól a dancehallig hozza Jamaika egyik legfontosabb exportcikkét, a zenét.
jún. 1
9:56
Kovács Kati és a Qualitons a Zöld Pardonban (est.hu)
Több meggyőző koncert után a Qualitons és Kovács Kati az időben egyszerre visszafelé és előre rohanó együttműködése a halhatatlannak rendelt műfajok létezésének egyik kikerülhetetlen bizonyítékává vált.
jún. 1
10:12
Soulfly: Omen (est.hu)
A 2005-ös Dark Ages vízválasztó volt a Soulfly életében. Max Cavalera dalszerző-frontember visszatért thrash metalos gyökereihez, melyeket a Sepultura Arise című albumával anno jó időre maga mögött hagyott.
jún. 1
10:14
Bullet For My Valentine: Fever (est.hu)
A metalcore hullám egykori él- és másodvonala túlnyomó többségben már évekkel ezelőtt túlesett a kötelező körökön: az interjúkban kikérték maguknak az ominózus műfaji megnevezést, majd a nyolcvanas évek thrash metalja felé orientálódtak.
jún. 1
10:24
2010. júniusi horoszkóp (NLCafé)
A Kosoknak jól indul a hónap, a Rákokra nagyobb változások várnak, a Nyilasoknak pedig nem árt némi önuralomra szert tenniük. S hogy a többi jegy mire számíthat? Júniusi horoszkópunk elárulja!
jún. 1
10:26
Júniusi eső - Grecsó Krisztián olvasónaplója (NLCafé)
Új rovatot indítunk Olvasónapló címmel, melyben két gyerekkori barát, Grecsó Krisztián és Nagy Sebestyén osztja meg veletek aktuális olvasmányélményeit. Írásaikat keresd kéthetente a Nők Lapja Cafe Szabadidő rovatában.
jún. 1
11:54
StarGarden: a legendák fesztiválja (NLCafé)
A nemzetközi zenei élet megkerülhetetlen legendáit és a hazai pop-rock úttörőit és ikonjait igyekszik térben összehozni ezen a hétvégén a Sziget Szervezőiroda legújabb rendezvénye, a StarGarden.
jún. 1
12:30
Szinetár Dóra: „Az elmúlt két évet éjjel-nappal a gyerekeimmel töltöttem.” (NLCafé)
Örök kérdés egy színésznő életében, hogy szülés után mikor térjen vissza a színpadra. Dóra megvárta a legmegfelelőbb percet, amikor úgy érezte, Zorka lányát már egyedül hagyhatja egy bébiszitterrel. A színésznő azt mondja, csak akkor szabad munkába állni, ha az ember teljes szívvel és odaadással csinálja.
jún. 1
12:32
Nem hajlandó megválni nevelt lányától (NLCafé)
Egy amerikai internetes portál szerint Sandra Bullock elindította a válást, de nevelt lányáról nem akar lemondani, ezért még hűtlen férjével is találkozott.
jún. 1
12:34
Lesd meg Victoria Beckham legújabb frizuráját (NLCafé)
Havonta változtatja megjelenését a focistafeleség. A múlt héten például egy bohókás frizurával lepte meg rajongóit.
jún. 1
13:30
Debreczeni Zita a 10. VIVA Comet vörös szőnyegének háziasszonya (est.hu)
Nívós eseménnyé nőtte ki magát az elmúlt egy évtized alatt a VIVA Comet díjátadó, amelyen idén az ünnepi alkalomhoz méltón a vörös szőnyeges bevonulást is közvetíti a csatorna. Az érkező Comet-jelölteket Debreczeni Zita fogadja majd.
jún. 1
13:42
A legfontosabb dolgokat nem tanítják... (NLCafé)
A szülő-gyermek-pedagógus kapcsolatról, az oktatás reformjáról szól Soma Mamagésa mai különvéleménye. Hírkommentárjában arra is keresi a választ szerzőnk, hogy vajon milyen következményekkel jár, ha egy gyermek iskolakerülővé válik.
jún. 1
13:44
Gyógyulástörténet: Ha időzített bomba ketyeg benned (NLCafé)
Óriási szerencse és egy nagy adag bátorság kell ahhoz, hogy valaki egy semmiből jövő betegséget fel tudjon dolgozni. A szerencse a munkahelyi szűrés, a bátorság a várakozás a műtétre – ez Dicső Csilla története.
jún. 1
13:48
Szexi szemtanú (est.hu)
A televíziózás történetének legirritálóbb családja címért Baldwinék mellett már csak a Família KFT szereplőgárdája indulhatott volna eséllyel. Persze az ominózus színészklánon belül is lehetne negatív listákat készíteni.
jún. 1
13:50
Valami van odalent (est.hu)
Azt hiszem, ezt kár is túlragozni. Egy hasonszőrű cím már eleve három nullát levon a költségvetés számszerű összegének végéből. És nagy eséllyel elhangzik benne az ominózus bölcsesség: "Úristen, ez nem emberi lény!"
jún. 1
13:52
Clint Eastwood élete és filmjei (est.hu)
Vajon akad bárki is a világon, aki ellenszenvvel viseltetik a vén republikánussal és életművével szemben? Remélhetőleg még a megrögzött ökohippik sem. A dokumentáció mellesleg igen csak aktuális Eastwood bácsi ugyanis a napokban lett 80 éves.
jún. 1
13:54
A szerelem hálójában (est.hu)
A szerelem hullámhosszán a romantikus filmek azon szűk halmazát gyarapította, melyet akár egy Van Damme filmeken szocializálódott culáger is képes volt végignézni anélkül, hogy közben gyöngyöző homlokkal inzulininjekció után kutatott volna.
jún. 1
14:24
Nőtt a különbség az RTL Klub és a TV2 között (est.hu)
A múlt hét a TV2 számára csapnivalóan sikeredett, jelentősen csökkent az átlagos közönségarányuk; a kereskedelmi célcsoportban 19,9 százalékot értek el, míg az előző héten ez a szám 22,3 volt. Az RTL Klub közönségaránya ezzel szemben...
jún. 1
14:36
A világ első számú pop ikonja Budapesten (NLCafé)
A kirobbanó sikerre való tekintettel újabb dátumokkal bővült Lady Gaga The Monster Ball turnéja - neked is ott a helyed az Arénában a pop új királynőjének eszelősen jó show-ján.
jún. 1
14:38
Fiatal fiúja kidobta Kylie Minogue-ot (NLCafé)
Szakított Kylie Minogue-gal modell fiúja. A férfi képtelen volt elviselni a lelki terrort, amit állítólag az énekesnő alkalmazott, hogy maga mellett tartsa. A modell szerint Kylie-nak súlyos lelki és önértékelési problémái vannak.
jún. 1
15:12
D. Tóth Kriszta: Tücskök, hernyók, bogarak (NLCafé)
Tudtátok, hogy rovartani szempontból egzotikus ország vagyunk? Legalábbis angol családtagjaim szemében biztosan. Legutóbb nemzetközi konzíliumot hívtak össze a kertben egy májusi cserebogár fölött. Lola nagy kedvenceit, a minimum párban közlekedő bodobácsokat japán turistákat megszégyenítő lelkesedéssel fényképezték.
jún. 1
15:36
Az egész a közösen megtett útról szól - Jennifer Lopez (est.hu)
Öt év után állt újra kamera elé Jennifer Lopez, hogy megint egy romantikus vígjátékban (Ilyen a formám) mutathassa meg tehetségét a nagyérdeműnek. Talán nem véletlen, hogy új filmjében is egy öntudatos, büszke lányt alakít...
jún. 1
16:12
Feltámadt az Orbital (est.hu)
A brit dance duó hat évvel visszavonulása után újjáalakult és június 20-án jelentkezik első maxijával. Az együttes koncertet is ad, mégpedig visszavonulása helyszínén, a Glastonbury fesztiválon.
jún. 1
16:14
AC/DC: elromlott a repülő, rövid lett a koncert (est.hu)
A norvég AC/DC-rajongók csalódottan vették tudomásul, hogy a tervezettnél bő egy órával rövidebb volt az ausztrál rockzenekar fellépése Oslóban. Az együttes nem tehetett a problémákról.
jún. 1
17:00
Orvos-beteg kapcsolat: Süketek párbeszéde? (NLCafé)
Ablakon kidobott pénz a felírt gyógyszerek jelentős része: a krónikus betegek alig húsz százaléka szedi még egy év múlva is, míg az idősek akár 15-20-féle pirulával is kezelgetik magukat. Az orvosok legtöbbször végig sem hallgatják betegüket, akik nemcsak nem értik, de meg sem tudják jegyezni a doktortól kapott információkat.
jún. 1
17:02
Hullámgyár a fürdőszobában (NLCafé)
Akkor se mondj le a loknikról, ha nem göndör a hajad! Néhány kellék és rafinált trükk bevetésével őrjítően szexi frizurád lehet.
jún. 1
17:04
Kannabiszambulancia indult az interneten (NLCafé)
Az interneten nyújt segítséget a Kék Pont Drogkonzultációs Központ és Drogambulancia Alapítvány azoknak a marihuánafogyasztóknak, akik csökkentenék vagy teljesen elhagynák szenvedélyüket.
jún. 1
17:06
Az autóban összebújva (est.hu)
Az autósmozikról nekem mindig a Frédi és Béni bevezető része jut eszembe, amikor a két kőkorszaki szaki meg a családjuk a lábbal hajtott járgányon megérkeznek egy ilyen moziba, és a két gyereket Dino fejére teszik, hogy jobban lássanak. Mert ez egy ilyen régi műfaj.
jún. 1
17:06
Ilyen bikiniben a világ legjobb nője - Fotó! (NLCafé)
A tengerparton mókázott kedvesével Megan Fox. A világ legjobb nőjének választott színésznő büszkén feszített tenyérnyi bikinijében, pedig sokak szerint nem sok különleges van az alakján. Nézd meg és döntsd el, mennyire jó nő Megan!
jún. 1
17:18
Az utóbbi idők legbájosabb könyve: Krumplihéj-pite Irodalmi Társaság (NLCafé)
"Nem emlékszem, mikor olvastam utoljára ilyen elragadóan szellemes és szívet melengető regényt." Elizabeth Gilberttel mi sem tudunk vitatkozni.
jún. 1
17:24
Otthagyta del Toro A hobbitot (est.hu)
Úgy tűnik, mégsem Guillermo del Toro Oscar-jelölt mexikói direktor fogja megrendezni A Gyűrűk Ura-trilógiát is jegyző szerző, J.R.R. Tolkien másik kultikus könyvén, A hobbiton alapuló két filmet. A művész ugyanis otthagyta a projektet.
jún. 1
18:36
Idén nyáron is Anonymus kertmozi (est.hu)
Idén nyáron is lesznek filmek a városligeti Anonymus étterem teraszán. Sőt a zord idő dacára a vetítések már nagyban zajlanak: májusban már két alkalommal lehetett az evés-ivás mellett mozizni is - de még szeptemberig tart a program.
jún. 1
19:24
Olajkatasztrófa - nincs megállás (NLCafé)
Továbbra sem sikerült megállítani az április 20-án elsüllyedt olajfúró alól áramló szennyeződést. Az olajfolt állatok ezreit veszélyezteti, és további, egyelőre beláthatatlan károkat okozhat.
jún. 1
19:26
Paul Potts a feleségét is elhozta Magyarországra! (NLCafé)
Június 2-án Budapesten ad koncertet Paul Potts operaénekes, akit egy angol tehetségkutatón fedeztek fel. A tehetséges énekest felesége is elkísérte Budapestre.
jún. 1
19:28
Pénzt vagy konzervet - jótékonysági árverés hajléktalanok javára (NLCafé)
Magyar írók és költők kézzel írt szavait vásárolhatják meg az érdeklődők az Ünnepi Könyvhéten. Az akció során összegyűlt javakat hajléktalan óvodások, egy hajléktalan-lábadozó lakói és elszegényedett újságírók közt osztják szét.
jún. 1
20:54
A túlórázás szívbetegséget okozhat? (NLCafé)
Azok, akik rendszeresen túlóráznak, és 10-11 órát dolgoznak, csaknem kétharmaddal növelik a saját kockázatukat a szívbetegségekre, állítja egy új kutatás.
jún. 1
20:56
Az időben felfedezett mellrák jó eséllyel gyógyítható! (NLCafé)
Természetes, hogy a gyógyítható kijelentés örömmel tölt el bennünket, azonban a címbéli mondat lényege mégis az „időben felfedezett" szavakban rejlik. Annak ellenére, hogy csak a nők 10 százaléka lehet érintett az élete folyamán, a szerencsénkben nem bízhatunk, a szűrésekben annál inkább.
jún. 1
20:58
A petevezető átjárhatósági vizsgálatok legkíméletesebb technológiája (NLCafé)
A páciensek számára az ultrahangos HYCOSY átjárhatósági vizsgálat jár a legtöbb előnnyel és legkisebb megterheléssel, mégis kevés helyen elérhető.
jún. 1
21:48
Szenzációs áttörés a vastagbél daganat gyógyításában (NLCafé)
Öt perc, és évente több ezer élet menthető meg: minden eddiginél hatékonyabb szűrést és áttörést ígér a vastagbél-daganat gyógyításában a szigmoidoszkópia. Több, mint 40 százalékkal csökkenthető a betegség miatti halálozás, harmadával a betegség előfordulása - ha szűrőprogramba kerül.

2010. június 2. szerda

jún. 2
3:12
Elképesztően jók Erős Antónia lábai - Fotók! (NLCafé)
Erős Antónián csöppet sem látszik, hogy egy esztendeje adott életet ikergyermekeinek. A gyönyörű híradós bátran felvehet akármilyen szűk, rövid nyári ruhát, ami nem csupán tökéletes alakját, de bomba lábait is alaposan kihangsúlyozza.
jún. 2
4:06
A legizgatóbb férfitestek (NLCafé)
Az amerikai Globe magazin megválasztotta a legszebb hollywoodi férfitesteket. A prímet Matthew McConaughey vitte el. Hölgyek, vigyázat, izgató tartalom következik!
jún. 2
4:24
Nemzetközi Szajhanap - küzdelem a szexmunkások jogaiért (NLCafé)
A prostituáltak hátrányos megkülönböztetésére hívja fel a figyelmet világszerte a "nemzetközi szajhanap", amelyet június másodikán tartanak.

Keresés