2010. június 1. kedd

jún. 1
3:30
Szigorúbb fellépés a dohányzás ellen (NLC)
A Dohányzásellenes Világnap alkalmából a szakemberek radikálisabb, az eddigieknél szigorúbb szabályozást sürgettek a dohányzás visszaszorítására, a közterek, épületek füstmentessé tételére. Megfelelő jogi intézkedéseket eddig csak kevés ország hozott.
jún. 1
6:12
3 durva baktérium-lelőhely. Így védekezz! (NLC)
A bennünket körülvevő mikroorganizmusok 99 százaléka szerencsére ártalmatlan – 1 százalékuk viszont veszélyes betegségeket is okozhat. Egyes helyekről viszont talán még a gondosan takarító háziasszonyok sem gondolják, milyen komoly baktériumtenyészetek bújhatnak meg bennük.
jún. 1
7:06
A test beszél! Az izmaid közvetítik érzelmi állapotod (NLC)
Derékfájás, nyakmerevség, éjszakai lábgörcs – ha a fájdalom mögé nézel, sokat megtudhatsz az érzelmeidről, és arról is, hogy életed melyik része szorul fejlesztésre.
jún. 1
8:00
Kövesd Robin Hoodot! Nottingham a rablólovag nyomában (NLC)
Bár jelenleg az egész világ Robin Hood-lázban ég az új hollywoodi szuperprodukció miatt, van egy város, ahol szinte tapintható a legenda szellemisége: természetesen az angliai Nottinghamről van szó.
jún. 1
9:48
A mobil megmondja, hogyan fésülködj (NLC)
"Vajon rommá ázik ma a hajam? A szél fogja összekuszálni? Vagy egy szál sem fog meggörbülni, de a naptól óvni kéne?" Létezik olyan mobil szoftver, ami ilyen volumenű kérdésekre ad választ.
jún. 1
10:24
2010. júniusi horoszkóp (NLC)
A Kosoknak jól indul a hónap, a Rákokra nagyobb változások várnak, a Nyilasoknak pedig nem árt némi önuralomra szert tenniük. S hogy a többi jegy mire számíthat? Júniusi horoszkópunk elárulja!
jún. 1
10:26
Júniusi eső - Grecsó Krisztián olvasónaplója (NLC)
Új rovatot indítunk Olvasónapló címmel, melyben két gyerekkori barát, Grecsó Krisztián és Nagy Sebestyén osztja meg veletek aktuális olvasmányélményeit. Írásaikat keresd kéthetente a Nők Lapja Cafe Szabadidő rovatában.
jún. 1
11:54
StarGarden: a legendák fesztiválja (NLC)
A nemzetközi zenei élet megkerülhetetlen legendáit és a hazai pop-rock úttörőit és ikonjait igyekszik térben összehozni ezen a hétvégén a Sziget Szervezőiroda legújabb rendezvénye, a StarGarden.
jún. 1
12:30
Szinetár Dóra: „Az elmúlt két évet éjjel-nappal a gyerekeimmel töltöttem.” (NLC)
Örök kérdés egy színésznő életében, hogy szülés után mikor térjen vissza a színpadra. Dóra megvárta a legmegfelelőbb percet, amikor úgy érezte, Zorka lányát már egyedül hagyhatja egy bébiszitterrel. A színésznő azt mondja, csak akkor szabad munkába állni, ha az ember teljes szívvel és odaadással csinálja.
jún. 1
12:32
Nem hajlandó megválni nevelt lányától (NLC)
Egy amerikai internetes portál szerint Sandra Bullock elindította a válást, de nevelt lányáról nem akar lemondani, ezért még hűtlen férjével is találkozott.
jún. 1
12:34
Lesd meg Victoria Beckham legújabb frizuráját (NLC)
Havonta változtatja megjelenését a focistafeleség. A múlt héten például egy bohókás frizurával lepte meg rajongóit.
jún. 1
13:42
A legfontosabb dolgokat nem tanítják... (NLC)
A szülő-gyermek-pedagógus kapcsolatról, az oktatás reformjáról szól Soma Mamagésa mai különvéleménye. Hírkommentárjában arra is keresi a választ szerzőnk, hogy vajon milyen következményekkel jár, ha egy gyermek iskolakerülővé válik.
jún. 1
13:44
Gyógyulástörténet: Ha időzített bomba ketyeg benned (NLC)
Óriási szerencse és egy nagy adag bátorság kell ahhoz, hogy valaki egy semmiből jövő betegséget fel tudjon dolgozni. A szerencse a munkahelyi szűrés, a bátorság a várakozás a műtétre – ez Dicső Csilla története.
jún. 1
14:36
A világ első számú pop ikonja Budapesten (NLC)
A kirobbanó sikerre való tekintettel újabb dátumokkal bővült Lady Gaga The Monster Ball turnéja - neked is ott a helyed az Arénában a pop új királynőjének eszelősen jó show-ján.
jún. 1
14:38
Fiatal fiúja kidobta Kylie Minogue-ot (NLC)
Szakított Kylie Minogue-gal modell fiúja. A férfi képtelen volt elviselni a lelki terrort, amit állítólag az énekesnő alkalmazott, hogy maga mellett tartsa. A modell szerint Kylie-nak súlyos lelki és önértékelési problémái vannak.
jún. 1
15:12
D. Tóth Kriszta: Tücskök, hernyók, bogarak (NLC)
Tudtátok, hogy rovartani szempontból egzotikus ország vagyunk? Legalábbis angol családtagjaim szemében biztosan. Legutóbb nemzetközi konzíliumot hívtak össze a kertben egy májusi cserebogár fölött. Lola nagy kedvenceit, a minimum párban közlekedő bodobácsokat japán turistákat megszégyenítő lelkesedéssel fényképezték.
jún. 1
17:00
Orvos-beteg kapcsolat: Süketek párbeszéde? (NLC)
Ablakon kidobott pénz a felírt gyógyszerek jelentős része: a krónikus betegek alig húsz százaléka szedi még egy év múlva is, míg az idősek akár 15-20-féle pirulával is kezelgetik magukat. Az orvosok legtöbbször végig sem hallgatják betegüket, akik nemcsak nem értik, de meg sem tudják jegyezni a doktortól kapott információkat.
jún. 1
17:02
Hullámgyár a fürdőszobában (NLC)
Akkor se mondj le a loknikról, ha nem göndör a hajad! Néhány kellék és rafinált trükk bevetésével őrjítően szexi frizurád lehet.
jún. 1
17:04
Kannabiszambulancia indult az interneten (NLC)
Az interneten nyújt segítséget a Kék Pont Drogkonzultációs Központ és Drogambulancia Alapítvány azoknak a marihuánafogyasztóknak, akik csökkentenék vagy teljesen elhagynák szenvedélyüket.
jún. 1
17:06
Ilyen bikiniben a világ legjobb nője - Fotó! (NLC)
A tengerparton mókázott kedvesével Megan Fox. A világ legjobb nőjének választott színésznő büszkén feszített tenyérnyi bikinijében, pedig sokak szerint nem sok különleges van az alakján. Nézd meg és döntsd el, mennyire jó nő Megan!
jún. 1
17:18
Az utóbbi idők legbájosabb könyve: Krumplihéj-pite Irodalmi Társaság (NLC)
"Nem emlékszem, mikor olvastam utoljára ilyen elragadóan szellemes és szívet melengető regényt." Elizabeth Gilberttel mi sem tudunk vitatkozni.
jún. 1
19:24
Olajkatasztrófa - nincs megállás (NLC)
Továbbra sem sikerült megállítani az április 20-án elsüllyedt olajfúró alól áramló szennyeződést. Az olajfolt állatok ezreit veszélyezteti, és további, egyelőre beláthatatlan károkat okozhat.
jún. 1
19:26
Paul Potts a feleségét is elhozta Magyarországra! (NLC)
Június 2-án Budapesten ad koncertet Paul Potts operaénekes, akit egy angol tehetségkutatón fedeztek fel. A tehetséges énekest felesége is elkísérte Budapestre.
jún. 1
19:28
Pénzt vagy konzervet - jótékonysági árverés hajléktalanok javára (NLC)
Magyar írók és költők kézzel írt szavait vásárolhatják meg az érdeklődők az Ünnepi Könyvhéten. Az akció során összegyűlt javakat hajléktalan óvodások, egy hajléktalan-lábadozó lakói és elszegényedett újságírók közt osztják szét.
jún. 1
20:54
A túlórázás szívbetegséget okozhat? (NLC)
Azok, akik rendszeresen túlóráznak, és 10-11 órát dolgoznak, csaknem kétharmaddal növelik a saját kockázatukat a szívbetegségekre, állítja egy új kutatás.
jún. 1
20:56
Az időben felfedezett mellrák jó eséllyel gyógyítható! (NLC)
Természetes, hogy a gyógyítható kijelentés örömmel tölt el bennünket, azonban a címbéli mondat lényege mégis az „időben felfedezett" szavakban rejlik. Annak ellenére, hogy csak a nők 10 százaléka lehet érintett az élete folyamán, a szerencsénkben nem bízhatunk, a szűrésekben annál inkább.
jún. 1
20:58
A petevezető átjárhatósági vizsgálatok legkíméletesebb technológiája (NLC)
A páciensek számára az ultrahangos HYCOSY átjárhatósági vizsgálat jár a legtöbb előnnyel és legkisebb megterheléssel, mégis kevés helyen elérhető.
jún. 1
21:48
Szenzációs áttörés a vastagbél daganat gyógyításában (NLC)
Öt perc, és évente több ezer élet menthető meg: minden eddiginél hatékonyabb szűrést és áttörést ígér a vastagbél-daganat gyógyításában a szigmoidoszkópia. Több, mint 40 százalékkal csökkenthető a betegség miatti halálozás, harmadával a betegség előfordulása - ha szűrőprogramba kerül.

2010. június 2. szerda

jún. 2
3:12
Elképesztően jók Erős Antónia lábai - Fotók! (NLC)
Erős Antónián csöppet sem látszik, hogy egy esztendeje adott életet ikergyermekeinek. A gyönyörű híradós bátran felvehet akármilyen szűk, rövid nyári ruhát, ami nem csupán tökéletes alakját, de bomba lábait is alaposan kihangsúlyozza.
jún. 2
4:06
A legizgatóbb férfitestek (NLC)
Az amerikai Globe magazin megválasztotta a legszebb hollywoodi férfitesteket. A prímet Matthew McConaughey vitte el. Hölgyek, vigyázat, izgató tartalom következik!
jún. 2
4:24
Nemzetközi Szajhanap - küzdelem a szexmunkások jogaiért (NLC)
A prostituáltak hátrányos megkülönböztetésére hívja fel a figyelmet világszerte a "nemzetközi szajhanap", amelyet június másodikán tartanak.
jún. 2
5:54
Ledobta ruháit és elmenekült a civilizáció elől a dzsungelnő (NLC)
Elhagyta családját és visszamenekült a vadonba az a 29 éves kambodzsai nő, aki 18 évet töltött a dzsungelben. Vajon hogyan lehetne érvelni neki a civilizáció, az emberek közt maradás mellett? Winkler Nóra különvéleménye erre keresi a választ...
jún. 2
6:48
A 3 leghizlalóbb szokás (NLC)
Akármilyen erős elhatározással vágsz is .bele a diétába, előfordulhat, hogy úgy térsz le a helyes vágányról, hogy még csak észre sem veszed. Megmutatjuk a három leghizlalóbb szokást.
jún. 2
7:24
Három hülye hajnalban (NLC)
Mit keresel karikás szemmel a tévé előtt? Buliból hazaesve, vagy az utolsó, összefolyó betűkből kibogarászott tétel után, esetleg álmatlanság miatt került a kezedbe a távirányító? Miért nem alszol inkább?
jún. 2
9:12
Hogyan mondjuk meg a gyereknek: felbomlik a család? (NLC)
Néhány hónappal ezelőtti óvodai riportom végén elém penderült egy nagycsoportos kislány. „Anyuapu válik”, közölte lakonikus rövidséggel. Nem anyut és aput emlegetett, hanem anyuaput. Hiszen egy kicsi gyereknek anya és apa egy. Együtt jelentik azt a biztonságot, amelyet az óvodások-kisiskolások öröknek hisznek. Csakhogy a felnőttek világa kemény és bonyolult.
jún. 2
12:12
Telefonáljunk a visszapillantóval! (NLC)
A visszapillantó tükör nem csak a vezetésnél (és sminkelésnél) jöhet jól, másik kedvenc elfoglaltságunkban, a telefonálásban is segíthet. Persze csak akkor, ha Bluetooth kihangosítót építettek bele.
jún. 2
13:42
Így vészeld át az esőt: variációk gumicsizmára (NLC)
Kisebb-nagyobb megszakításokkal ugyan, de folyamatosan esik az eső. A szandálok és a tűsarkú cipők helyett így a gumicsizmák váltak aktuális viseletté. Megmutatjuk, hogy mit hordj, ha szeretnéd elkerülni a felfázást.
jún. 2
14:00
Nicole Kidman: „Istenen múlik, mikor szülök újra” (NLC)
Az ausztrál színésznő exkluzív interjút adott egy angol hetilapnak. Őszintén beszélt házasságáról, örökbe fogadott gyermekeiről és Jennifer Anistonhoz fűződő barátságáról.
jún. 2
14:02
Robbie Williams: ellensége lesz az esküvői tanúja (NLC)
Hamarosan oltár elé áll az angol popsztár, aki meglepő módon egy régi ellenségét kérte fel arra, hogy az esküvői tanúja legyen.
jún. 2
14:36
A világ legismertebb divatlapjában pózolt Mihalik Enikő (NLC)
Az év modelljének választott Mihalik Enikőt most az angol Vouge kérte fel egy divatanyag elkészítéséhez.
jún. 2
15:30
Régóta várt interjú D. Tóth Krisztával (NLC)
Régóta nem vártam annyira interjút, mint a jelen beszélgetést D. Tóth Krisztával. Az ok önző és prózai: mióta magam is „nemzetközi” párkapcsolatban élek, szeretem kifaggatni azokat, akik már „gyakorlottabbak” a témában. Szerencsére Kriszta ezúttal nyitott volt arra, hogy a szokásosnál egy kicsit többet meséljen arról, hogy zajlanak a dolgok otthon.
jún. 2
15:32
Mit kezdjünk a használt sütőolajjal? (NLC)
Hónapokig gyűjtögettem az elhasznált étolajat, mert csak annyit tudtam: a lefolyóba önteni nem jó. De hogy a több flakon olajjal mit fogok kezdeni, arról ötletem sem volt. Végül hazaküldtem nagymamámnak, hogy készítsen belőle háziszappant. Mégis, hova vihetjük ehelyett?
jún. 2
16:42
Találkozz V. Kulcsár Ildikóval! (NLC)
Családi csődök és csodák - avagy nyárköszöntő beszélgetés V. Kulcsár Ildikóval június 8-án! Gyere el Te is!
jún. 2
17:18
Charlie Sheen égeti magát - exnejének könyörög (NLC)
Charlie Sheen alaposan kihasználja a bebörtönzése előtti néhány napot. A színész volt feleségével, Denise Richardsszal és két közös lányukkal ellátogatott Disneylandbe. A sztár most esdekel exnejének, hogy rendezzék a kapcsolatukat.
jún. 2
17:36
2010 legdivatosabb frizurái - VIDEÓ! (NLC)
Ha rövid akkor legyen egészen rövid, ha félhosszú, akkor érjen tarkóig, ha pedig hosszú akkor a természetesség a mérvadó.
jún. 2
18:30
Pucéran akarják a Jóban Rosszban bombázóját (NLC)
Vetkőztetné hazánk vezető férfimagazinja a Jóban Rosszban dögös sztárját, Szabó Zsófit. A bombázó szőkeség hízelgőnek találja az ajánlatot, de köszöni, a bugyi inkább marad.

2010. június 3. csütörtök

jún. 3
5:54
Időzített bombaként ketyeg saját önzésünk (NLC)
Vajon milyen tragédia szükséges ahhoz, hogy végre szembenézzünk önmagunkkal, és odafigyeljünk a természetre? Für Anikó a Mexikói-öböl olajkatasztrófája kapcsán fogalmazta meg különvéleményét.
jún. 3
5:56
4 tipp a stresszmentes otthonért (NLC)
Kényeztesd az érzékszerveidet az otthonodban, és garantáltan jobban fogod élvezni a négy fal között töltött időt!
jún. 3
6:30
Félperces frizurák hosszú hajból - VIDEÓ! (NLC)
A copf sosem megy ki a divatból, hol a tupírozott, hol pedig a szorosan fésült fazonok számítanak tuti befutónak. Megmutatjuk a profi lófarok titkát.
jún. 3
7:24
Elhanyagolt mostohagyerek: tippek az előszobába (NLC)
Legyen akár egy szűkös folyosó vagy egy aprócska, sötét egérlyuk, amelyet anno előszoba néven a lakás részeként varrtak a nyakadba, igenis lehetséges mutatósan berendezni. Ehhez gyűjtöttünk rafinált ötleteket.

Keresés