2010. február 1. hétfő

febr. 1
1:12
Holokauszt és filmművészet (est.hu)
Auschwitz felszabadulásának 65. évfordulójának tiszteletére a Holokauszt Emlékközpont után a budapesti Francia Intézet is vetítéssorozatot szervez február 1. és 4. között. A program folyamán négy nagyjáték- és egy kisfilmet mutatnak be.
febr. 1
1:16
Hetedik hete élen az Avatar (est.hu)
Hetedik hete első az észak-amerikai box office toplistán James Cameron sci-fije. Az Avatarnak az elmúlt hétvégén 30 millió dollárra sikerült szert tennie az Egyesült Államok-beli és kanadai mozikban, ezzel összbevétele már 594 millió.
febr. 1
7:15
Tom Cruz és Cameron Diaz közt tökéletes a harmónia (NLCafé)
A két színész nem csak a kamerák előtt jön ki jól egymással.
febr. 1
7:51
7 ultragáz összeállítás, amit soha ne viselj az első randin (NLCafé)
A divatos vagy a szexinek gondolt daraboknak gyakran semmi közük a nőiességhez, a csábításhoz, vagy ahhoz, ami a férfiak számára belefér az ízléses öltözködésbe. A legelrettentőbb példákat gyűjtöttük össze.
febr. 1
8:45
Segítség, szadista szexfilmeket néz a férjem! (NLCafé)
Nem akármilyen szexfilmeket néz a párom: ezekben a férfi abszolút fapofával veri – hol kézzel, hol bottal – a nő csupasz hátsóját. Némelyik felvétel borzasztóan durva, szadista beállítottságú.
febr. 1
8:47
7 meseszép Valentin-napi képeslap (NLCafé)
Létezni sem tudunk e-mail nélkül, mégis egyre nagyobb divat a saját készítésű üdvözlőlap. Csináltunk hét egyszerű, olcsó, de bátran vállalható Valentin-napi prototípust.
febr. 1
9:39
Titokban szakított a színésznő (NLCafé)
Úgy tűnik, véget ért Charlize Theron és Stuart Townsend kilenc évig tartó kapcsolata.
febr. 1
10:12
Eurovíziós Dalfesztivál: nagyágyút küldenek csatába a britek (est.hu)
Nagy-Britannia idén sem bízza a véletlenre jó Euróvíziós Dalfesztivál-szereplését, egy sokat próbált popmogult küld csatába a rivális országok ellen.
febr. 1
10:33
Február havi horoszkóp (NLCafé)
febr. 1
12:39
Melegítő ételek (NLCafé)
Hideg időben nemcsak egészségügyi gondok – megfázás, felfázás – esetén érdemes melegítő hatású ételeket fogyasztani, hanem azért is, hogy fenntartsuk szervezetünk egyensúlyát, és amolyan belső „fűtéssel” túléljük a hideget.
febr. 1
12:54
Megújul a TV2 honlapja (est.hu)
Február 2-től arculatában és struktúrájában is modernebb formában fogadja a látogatókat a kereskedelmi csatorna internetes oldala, a tv2.hu. Az új site struktúrájának teljes egészében a TV2 belső fejlesztői csapatának munkáját dicséri.
febr. 1
13:51
Még mindig kérdés, hogy oltassunk-e (NLCafé)
Egy, a H1N1 vírus okozta járvány szakmai megítélését vizsgáló nemzetközi kutatás szerint az orvostársadalom tagjainak véleménye mind a betegséget, mind a helyzet kezelését illetően erősen megosztott. Sok szakember nem javasolja az oltást, és úgy véli: a kormányok fellépése nem elég hatékony, ráadásul a média túldramatizálja a krízist...
febr. 1
14:06
Degas-tól Picassóig (est.hu)
Két vagyonos múlt századi textilgyáros, Ivan Morozov és Szergej Scsukin jóvoltából olyan francia mesterműveket láthat a közönség a Szépművészeti legújabb tárlatán, melyek meghatározták a XIX. század közepétől a XX. század elejéig tartó időszak művészetét.
febr. 1
14:08
Képek Ideje - Temps d'Images Fesztivál (est.hu)
Trafó, Művész Art mozi, Francia Intézet, Merlin Színház, február 7-26. Már ötödik éve menetrendszerűen köszönt be a Trafóba a Képek Ideje - Temps d'Images Fesztivál, melynek védjegye a különös vizuális megoldásokkal tűzdelt, mozgókép és előadó-művészet fúziójára épülő látványos és gondolatébresztő műfaji sokaság.
febr. 1
14:10
Daniel Barenboim (est.hu)
Konyakban nyugszik Frédéric Chopin szíve a varsói Szent Kereszt templom egyik oszlopának belsejében, egy kristályurnában. Testét azonban Franciaországban, a Pere Lachaise temetőben helyezték végső nyugalomra. Mindezt ő maga akarta így...
febr. 1
14:12
Operabál (est.hu)
A tradíciókhoz hűen a báli szezon utolsó szombatján az Operaház színpada és nézőtere Magyarország legnagyobb báltermévé alakul át. Az estélyt közel száz elsőbálozó táncos nyitja meg egy rövid műsort követően, majd reggelig "áll a bál".
febr. 1
15:00
Glenn Brown kiállítása (est.hu)
A művészettörténet legismertebb és kevésbé ismert alkotásait, illetve a populáris kultúra képeit reprodukálja Glenn Brown festőművész, a fiatal brit generáció egyik legnevesebb alakja.
febr. 1
15:02
Avatar: túl a 2 milliárdon (est.hu)
Átlépte a 2 milliárd dollátos bevételi határt az Avatar című James Cameron-sci-fi világszerte. Az eset mindössze szűk egy héttel azután történt, hogy kiderült: a film megdöntötte a Titanic által korábban felállított bevételi rekordot.
febr. 1
15:04
Földi Paradicsom (est.hu)
Sokan vélik úgy, hogy a mennyország valójában itt, a földön van, s olyankor érezzük igazán, hogy benne élünk, amikor képesek vagyunk harmonikus kapcsolatot kialakítani embertársainkkal...
febr. 1
15:39
2010. februári holdnaptár (NLCafé)
Februárban az asztrológia által vizsgált tíz égitest közül négy tartózkodik a Halakban, ami arra is utal, hogy érzékenyebbek leszünk, és nagyobb változások történnek az életünkben.
febr. 1
16:12
Beyoncé hat Grammy-díjat nyert, Taylor Swift is rekordot döntött (est.hu)
Taylor Swift a Grammy-díj történetének legfiatalabb előadójaként vehette át a vasárnapi Los Angeles-i díjkiosztó ceremónián az év albumáért járó elismerést. Beyoncé is csúcsot döntött, hat szobrocskát korábban senki sem nyert egy átadón.
febr. 1
16:14
Balássy Betty kedvenc könyvei (est.hu)
- Van kedvenc könyved? - Évről évre mindig elolvasom a Büszkeség és balítéletet, amire mondhatom, hogy a kedvencem.
febr. 1
16:16
Tore Renberg: Szerettem másképp is (est.hu)
Tore Renberg, 1972-es születésű norvég író érzékeny ifjúsági regénye, mely hazájában igazi kultikus darabnak számít. Jarle Klepp, a 17 éves srác egy norvég iparváros gimnazistája, elvált szülők gyermeke.
febr. 1
16:18
Jim Thompson: Svindlerek (est.hu)
Az Agave Könyvek kiadó igen találóan Agave 45-re keresztelt ponyvaregény-sorozatának egyik kiemelkedő darabja: Jim Thompson amerikai krimiszerző sötét szélhámossztorija 1963-ból.
febr. 1
16:20
Phantogram: Eyelid Movies (est.hu)
Szabad ötletek jegyzéke tizenegy ülésben az Air és DJ Shadow után. A vidék hangja elnyomja a nagyváros zaját. A párezres Saratogából startoló Phantogram utaztató pszichedelikus popja gyógyír - bármire.
febr. 1
16:22
Delphic: Acolyte (est.hu)
A Delphic a kettővel korábbi évtizedből kölcsönzött szintialapokhoz rendeli a nyolcvanas évek táncos, motorikus ritmusait. Az azonban még nem eldöntött, hogy a zenekar az Ultravoxot, a Human League-et, netán a New Ordert alakítja-e majd tartósan, vagy épp magára veszi az art szintipop stigmát.
febr. 1
16:30
Babylon Circus a Gödörben (est.hu)
A fent említett zenekarral a sztárvendég szerepében tartja meg Víg Végnapjaink nevű fesztiválját a Gödör. A francia skazenészek nevüknek megfelelően működnek, van közöttük szomorú, egyhangszeres zenebohóc és már-már akrobatikus színpadi mozgással bíró alak is.
febr. 1
16:32
KISS az Arénában (est.hu)
Hosszú ideig kellet várni arra, hogy Gene Simmons szegycsontig érő nyelve a magyar főváros levegőjét nyaldossa, de idén ez is megtörténik. Paul Stanley férfiasan fedetlen mellkasa, a denevérszárnyak és a lángoló lehelletek egyszerre érkeznek a glam egyik alapdefiníciójával.
febr. 1
16:33
Dukai Regina egy focistába szerelmes (NLCafé)
A modell december elején ismerkedett meg a DVSC játékosával.
febr. 1
16:35
Erősíti az immunrendszert, óvja a májat, és megelőzi a rákot - csodaszer a konyhádban (NLCafé)
A paradicsomot elsősorban az íze miatt kedveljük, pedig gyógynövényként sem elhanyagolható: különösen a májra gyakorol jó hatást, de rákmegelőző hatását is egyre több kutatás igazolja.
febr. 1
16:48
60 éves az MR Énekkar (est.hu)
Jubileumi koncertre készül az MR Énekkar, melynek vezető karnagya, Somos Csaba erre a hangversenyre meghívta elődeit is. A kórust tehát Sapszon Ferenc, Strausz Kálmán és Erdei Péter is vezényli, Somos pedig egy ősbemutatót dirigál majd.
febr. 1
18:39
Tippek bálozóknak - 13 szigorú szabály, amit illik betartani (NLCafé)
Az operabál közeledtével a bálozóknak az etikett szabályaival is illik megismerkedniük. A budapesti esemény vendégeinek azonban nem lesz könnyű dolguk, ha maradéktalanul eleget akarnak tenni az elvárásoknak.
febr. 1
19:51
Farsangi maszkok, és amiket az életben magunkra öltünk - Ébresztő előadások Soma Mamagésával (NLCafé)
Február 3-án 19.00 órától ismét Ébresztő előadások Somával! Minden hónap első szerdáján, a Károlyi-Csekonits rezidencián vár benneteket egy jó beszélgetésre!
febr. 1
20:45
Még a szótárban is tilos a szex! (NLCafé)
Egy dél-kaliforniai iskola kitiltott egy szótárt az osztálytermek polcairól, mivel a szülők arra panaszkodtak, hogy a gyerekek itt néztek utána a szexuális értelmű szavaknak.

2010. február 2. kedd

febr. 2
2:36
Antirasszista klub: From Russia with Hate (est.hu)
Február 2-án, kedden 18 órai kezdettel a From Russia with Hate című filmet vetíti a budapesti DocuArt Kocsiszín a Szubjektív Értékek Alapítvány szervezésében kéthetente jelentkező Antirasszista klub soron következő programjaként.
febr. 2
3:30
Arany Málna-jelölések 2010 (est.hu)
Az Oscar-jelölések kihirdetése előtt egy nappal bejelentették az Arany Málna-nominációkat. A legrosszabb filmes teljesítményeknek járó "elismeréseket" idén 30. alkalommal adják át, a hagyományoknak megfelelően az Oscar-gála előestéjén.
febr. 2
6:21
Jégtábláról menekült meg a kutya (NLCafé)
Egy lengyel hajó mentett ki egy kutyát egy jégtábláról: az állat már kisodródott a Visztuláról a Balti-tengerre.
febr. 2
7:33
Pártolnák az ír nők az abortusz-szabályok enyhítését (NLCafé)
Egy friss ír felmérés szerint a leginkább érintett korosztályba tartozó nők jelentős része támogatná az abortusz legalizálását hazájában. Bár a művi terhesség-megszakítás csak nagyon kivételes esetekben engedélyezett az országban, meglepően sokan vannak, akik így vagy úgy, de elvetették nem kívánt magzatukat.
febr. 2
8:18
Aerosmith: Steven Tyler perrel fenyegetőzik (est.hu)
Steven Tyler ügyvédje hivatalos levelet juttatott el az Aerosmith menedzsmentjének, amelyben azt kéri, hogy a zenekar függessze fel az új frontember keresését.
febr. 2
9:03
Indulás, érkezés (NLCafé)
Megcsördül a telefonom. Mire az ágyból érte nyúlok, már teljesen éber vagyok, és tudom, hogy mennem kell. Az ébresztőórára pillantok: éjjel fél kettő.
febr. 2
9:05
Valentin-nap a pasi szemével - A tiéd vajon melyik csoportba tartozik? (NLCafé)
Kifaggattuk az ellenkező nem képviselőit, hányadán is állnak tulajdonképpen a közelgő Valentin-nappal. Nos, a helyzet nem túl biztató, de azért nem is reménytelen.
febr. 2
10:15
13 Oscar-tipp. Mit nézzünk a díjszezonban? (NLCafé)
Február eleje a mozikedvelők körében mindig az Oscar-jelölések jegyében telik. A Nők Lapja Cafe utánajárt, kik is lehetnek a nagy esemény befutói, magunk is tippelünk, valamint bemutatjuk azokat a filmeket, amelyek a magyar mozikba csak az elkövetkező hónapokban futnak be.
febr. 2
11:09
Mindenkinek megvan a saját titka a Valentin napban (NLCafé)
Los Angeles-i párok és szinglik; szerelmek, szakítások és nagy újrakezdések a Valentin nap című mozi forgatagában.
febr. 2
12:03
Kettős életet él a Barátok közt csinos sztárja? (NLCafé)
Burokban született, meg nem is. Váltott országot és többször lakóhelyet, de Varga Izabella mindig megtalálja azt a védőburkot, ami átsegíti a megpróbáltatásokon. Közben pedig őrzi kamaszos lendületét.
febr. 2
12:12
A magyar film napjai a Duna Televízióban (est.hu)
A Duna TV a 41. Magyar Filmszemle ideje alatt (február 2-8.) ismét tiszteleg a film műfaja előtt. Rövidfilm-válogatással, illetve játékfilmek és dokumentumfilmek bemutatásával követi azt a hagyományt, hogy díjazott műveket tűz műsorára.
febr. 2
13:51
10 ok, amiért imádjuk az haute-couture-t (NLCafé)
Az haute-couture divatházak a múlt héten mutatták be kollekcióikat a nagyközönségnek. A legtöbben ismét a Dior ruhákat várták, de a többi ház kollekciójában is volt mit felfedezni. Megmutatjuk a mi kedvenceinket.
febr. 2
14:45
Veszélyben a prágai Arany utcácska, ezért májusban legalább egy évre lezárják (NLCafé)
Veszélyben a prágai Arany utcácska, a száztornyú Moldva-parti cseh metropolis egyik legvonzóbb és legfestőibb idegenforgalmi látványossága, ezért májusban lezárják és elkezdik felújítását. A rekonstrukció tervezett időtartama legalább egy év.
febr. 2
15:39
Szerelmi varázslatok kezdő boszorkányoknak (NLCafé)
Ideje tenni is valamit, nem csak sóhajtozni az áhított szerelem után! Néhány boszorkányos ötletünk azoknak szól, akik kicsit hisznek benne, és szeretnek játszani!
febr. 2
15:41
Dér Heni még mindig titkolózik (NLCafé)
Az énekesnő nem szívesen nevezi nevén azt a férfit, akivel boldog párkapcsolatban él.
febr. 2
15:43
Csülök burgonyagombóccal és mustárszósszal (NLCafé)
Télen jól esnek a táplálóbb ételek, különösen ha ropogós csülök kerül az asztalra, amihez remekül illik a mustár pikáns íze… Lelkiismeret-furdalásunk se legyen, ebéd után irány a szabadba, és remekül hasznosulnak a plusz kalóriák.

Keresés