2010. február 25. csütörtök

febr. 25
6:24
Az éhség ünnepei - Anyám könyve (NLCafé)
A Nobel-díjas francia író édesanyjának állít emléket könyvében, miközben feltámaszt egy letűnt kort: lenyűgöző érzékletességgel eleveníti fel a háború előtti Párizs alakjait, színeit, hangulatát.
febr. 25
7:18
A legvidámabb tavaszváró holmik (NLCafé)
A téli szürkeség, a szottyos idő, a végtelennek tűnő cidrizés után testünk-lelkünk, de legfőképpen a szemünk van kiéhezve a vidámságokra. Jókedvű holmik közül válogattunk.
febr. 25
7:54
A túlsúly mentette meg az életem! (NLCafé)
Egy floridai nő saját bevallása szerint a deréktáji zsírpárnáinak köszönheti, hogy még él: a máskor utált „úszógumi" ugyanis felfogott egy lövedéket.
febr. 25
8:12
Kiderült a világsztár fogyásának titka! (NLCafé)
Ne irigykedjünk a karcsú sztárokra!
febr. 25
8:24
Félmilliárd forintnyi összeget hajtanának be Prince-en (est.hu)
A popsztár 2008-ban az utolsó pillanatban mondta le dublini koncertjét, a károsultak a bíróságon követelik vissza pénzüket, és bizonyítani tudják, hogy az énekes ügynöksége szerződést szegett.
febr. 25
9:00
Jön A Thomas Crown ügy 2. (est.hu)
Pierce Brosnan azt tervezi, megismétli az elit, művészetkedvelő tolvaj szerepét, amit az 1999-es A Thomas Crown ügy című csavaros thrillerben játszott el. A filmben Crown a Rene Russo alakította figurával játszott macska-egér játékot.
febr. 25
9:02
Avatar: még egy rekord (est.hu)
A korábbiak (a legjövedelmezőbb film a világon, a legnagyobb bevételt hozó mű az Államokban) mellett egy újabb rekordot döntött meg James Cameron sci-fije, az Avatar: az IMAX-mozizás történetének legmagasabb bevételt hozó filmje lett.
febr. 25
9:24
A házasság illúzió? - Egyre több nő adja be a válókeresetet (NLCafé)
Válni rossz. Olyan, mintha meghalna egy rész az életünkből. Válni olykor mégis kell. A statisztikák szerint másfélszer annyi nő adja be a válást, mint ahány férfi. És legalább annyival több nő keresi a párját (hiába). Mintha a válásokkal „fölszabaduló” hímneműek eltűnnének valami fekete lyukban. A férfiakat keressük, még mindig. Lehet, hogy mi, nők, olyasmit várunk a házasságtól, ami illúzió?…
febr. 25
9:42
Márciustól nehezebb autót venni (NLCafé)
Márciustól 1-től tovább szigorodik az autók hitelezése. Nem lehet önrész nélkül hitelre autót vásárolni és maximum hét évig fizethető a törlesztés.
febr. 25
9:44
Kezdeményezhet egy nő, vagy az a pasi dolga? - Soma Mamagésa válaszol (NLCafé)
Azt hittem, ez is egyéjszakás kaland volt, de késő este jött egy kedves SMS. Magam is meglepődtem, mennyire megörültem neki. Aztán eltelt pár hét, de azóta sem történt semmi... Szerinted kezdeményezhetek?
febr. 25
10:12
A Brüsszeli tizenkettő a Tabánban (est.hu)
A Tabánban február 25-től kezdődően minden csütörtökön levetítenek egy filmet az 1958-ban, a világkiállítás alkalmából megválasztott Brüsszeli tizenkettőből. Februártól áprilisig az örök klasszikusok több mint a felét, hetet láthatunk.
febr. 25
10:30
Winnetou és Old Shatterhand a Halál Völgyében (est.hu)
Az apacs Joshi Bharat ezúttal egy rablással megvádolt katonatiszt segítségére siet. Mindeközben újfent olyan hangzatos bölcsességekkel traktálja Old Shatterhandet, melytől egy shaolin kungfu mester is befonná a szemöldökét.
febr. 25
10:36
A személyre szabott szépség szigete (NLCafé)
A Lancôme hívei eddig is tudtak a márka szépségszigetéről, de a nagy megújulás még nekik is tartogat újdonságot.
febr. 25
10:38
Színésznők a kamera mögött: Drew Barrymore és a Hajrá Bliss! (NLCafé)
Drew Barrymore már ötéves kora óta dolgozik a filmszakmában, mégis csak most jutott el addig, hogy maga is megpróbálkozzon a rendezéssel. A Hajrá Bliss! kiváló apropót jelentett a színésznőből rendezővé avanzsáló kolleginák nem túl népes táborának bemutatására.
febr. 25
10:40
Pénzt a tévének, pénzt a tévétől (NLCafé)
Tévéshop bármikor, betelefonálós játék soha: ez a rövid policym a „hívjon most!” műsorokkal kapcsolatban. Ja, és sosem hívom fel őket.
febr. 25
10:48
A sátán nevében (est.hu)
A cím nem kissé vészjósló. Ám korántsem azért, mert egy klimaxos énektanárnő hajlamos lenne miatta heveny sápítozásban kitörni, sokkal inkább mérhetetlenül klisés mivolta miatt. Továbbá az 1988-as "gyártási" dátum sem kecsegtet sok jóval.
febr. 25
11:48
90 méteres zuhanást élt túl a spániel (NLCafé)
Brit vízimentők mentettek ki egy spánielt, amelyik egy szinte függőleges sziklafalból zuhant a tengerbe, majd partra mászva a sziklafal tövében húzta meg magát.
febr. 25
13:00
Böjtölj velünk! Póréhagymás torta (NLCafé)
Ez a szemet gyönyörködtető torta is nyugodtan kerülhet a böjti ételek közé, hiszen nincs benne hús.
febr. 25
13:12
VA: The People Speak (est.hu)
A The People Speak egy amerikai történelem- és társadalomkritikus válogatás, amelynak dalaiban olyan fontos, kényes és ellentmondásos, ugyanakkor kézenfekvő kérdéseket feszegetnek az egyes előadók, mint a rasszizmus, a kirekesztés vagy a női egynejogúság.
febr. 25
14:12
Tippek, hogy ne hízz tovább! (NLCafé)
A diétát követően fizikai aktivitással tudod megtartani új súlyodat, különösen, ha tartod magad a növényi alapú étrendhez.
febr. 25
14:14
Kirúgták a világsztárt (NLCafé)
Jennifer Lopezzel nem hosszabbított szerződést a kiadója.
febr. 25
15:18
Boszorkánykonyha Gombos Edinával (est.hu)
Mint azt már hírül adtuk, Gombos Edina március 1-jétől a Boszorkánykonyha című késő délutáni napi talkshow-val tér vissza a képernyőre a ProSiebenSat.1 tulajdonában lévő FEM3 csatornán. Edina műsorvezető társa Némethy Marcsi lesz.
febr. 25
15:36
Hamarosan itt a Titanic (est.hu)
Alig több mint egy hónap múlva kezdetét veszi a 17. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, mely idén április 8. és 18. között várja a hagyományokhoz híven gazdag és sokszínű programmal, merész és újszerű alkotásokkal látogatóit.
febr. 25
16:30
Nyáron érkezik Jack White feleségének első szólólemeze (est.hu)
Karen Elson elkészült első szólóalbumával, a lemez nyáron jelenik meg Jack White saját kiadójánál. Az anyag producere természetesen maga White volt.
febr. 25
16:32
A Muse és a Kasabian sikere az NME éves díjkiosztóján (est.hu)
A New Musical Express megtartotta éves díjátadó gáláját, amelyen az elmúlt év legjobb popzenei teljesítményeit díjazták. A Muse és a Kasabian két-két díjat vihetett haza.
febr. 25
17:48
Megkorbácsolt lányok - A pornó-rendező és a jogász véleménye (NLCafé)
Két héttel ezelőtt megjelent, „Kegyelmezz, Nagyuram!” című riportunkra, amelyben az újpesti szado-mazo filmforgatásról számoltunk be, élénk érdeklődéssel reagáltak az olvasók. Az összevert nők esete megosztotta a közvéleményt. Ezúttal a felmerülő kérdéseknek eredtünk nyomába...
febr. 25
19:00
Kíváncsi vagy a jövőre? Próbáld ki most! (NLCafé)
A 100 Csoda interaktív kiállításon a helyed, ha kíváncsi vagy, milyen a fűthető ruha, a zöld sör, vagy a toll, ami fejleszti az íráskészségedet is!
febr. 25
19:30
Singas Project: This Is Theatre, Honey (est.hu)
Konvenciók és újító szándék, dallamos sztenderdek és pergő improvizáció, erős akusztikus hangszeres és nonkonform énekesnői jelenlét jellemzi a Singas Project nu jazz formáció második albumát.
febr. 25
20:12
Megerőszakoltak? Lehet, hogy te is hibás vagy! (NLCafé)
Egy friss brit kutatás eredményei szerint sokan vélik úgy, hogy bizonyos körülmények fennállása esetén a nemi erőszak áldozatai legalább annyira felelősek a bűncselekményért, mint az elkövetők. A kutatás szerint ráadásul a nők azok, akik nagyobb arányban hajlanak arra, hogy az áldozatot is hibáztassák...
febr. 25
21:42
Lady Gaga a legjobban és a legrosszabbul öltöző híresség (NLCafé)
Kétes értékű "kettős sikert" ért el Lady Gaga egy brit zenei magazin londoni díjátadóján: az excentrikus énekesnő egyszerre nyerte el a legjobb és a legrosszabb viselet kategóriájának díját szerda este.

Keresés