2010. február 23. kedd

febr. 23
0:57
A Viharsziget az élre tört (est.hu)
Martin Scorsese új filmje, a Leonardo DiCaprio főszereplésével készült Viharsziget című thriller lett az első az elmúlt hétvégén az észak-amerikai jegybevételi toplistán. A múlt heti aranyérmes Valentin nap a második helyre csúszott.
febr. 23
1:01
Csúszik a Dialektus (est.hu)
Módosult a Dialektus Fesztivál 2010 megrendezésének időpontja. Idén a korábbi március eleje helyett az eperszezon idején, június 16. és 22. között tartják majd meg. A változás okai nagyrészt a fő támogatók finanszírozási nehézségei.
febr. 23
7:36
Mikor növök ki a zűrös pasikból? (NLCafé)
Szögezzük le az elején: mindenki hibázik, és olykor rosszul választ. Na de sorozatosan belelépni ugyanabba a gödörbe már-már felér egy kiadós önkínzással.
febr. 23
8:30
A szimbólumok mágikus ereje (NLCafé)
Jelképek sokasága vesz minket körül nap mint nap. Mint ahogy a világegyetemben minden, a szimbólumok is erőt, rezgést képviselnek. Energiájukkal képesek hatni ránk, és üzeneteiket akkor is befogadjuk, ha nem ismerjük a jelentésüket. Azonban megismerve őket, teremtőerejüket tudatosan is kiaknázhatjuk.
febr. 23
9:06
20 éves a Micsoda nő! 13 dolog, amit eddig nem tudtál róla (NLCafé)
Julia Roberts mosolya a Valentin-napban is ugyanolyan, mint régen, így nehéz elhinni, hogy már 20 év telt el az egyik legsikeresebb romantikus vígjáték bemutatása óta. Az évforduló alkalmából összeszedtünk 13 izgalmas tényt, amit még nem tudhattál a filmről.
febr. 23
9:21
The Stooges: Iggy Pop lelkes, új lemez jöhet (est.hu)
A Stooges az idei évben 1973-as lemezével, a Raw Powerrel turnézik, ezt követően pedig stúdióban folytathatja a munkát, és új lemezt rögzíthet.
febr. 23
9:42
Washington is felvette a harcot a nejlonszatyrok ellen (NLCafé)
Az amerikai fővárosban idén január 1-től rendelet írja elő, hogy az élelmiszerboltokban fizetni kell a nejlonszatyorért. A jogszabály megosztja a közvéleményt.
febr. 23
10:54
Anya lettem! - Moziba mentem, majd jövök... (NLCafé)
Néha ki kell lépnem az unalomig ismételt rutinból és a szűkre szabott napirendből. Ilyenkor a gyereket az apjára hagyom, én meg csinosan felöltözöm, és moziba megyek.
febr. 23
11:09
Tribute to Masters of Rock Festival (est.hu)
Mi a közös a Guns N' Roses, a Deep Purple, a Cult vagy az AC/DC zenekarokban, azon túl persze, hogy egytől egyig rocklegendák? Az, hogy koncertet nagyjából olyan gyakran adnak (pláne errefelé), mint ahányszor fehér hollók húznak el a fejünk fölött.
febr. 23
11:11
Balkan Beats Berlin: Rotfront (est.hu)
Úgy látszik, az emigránsok a világon mindenhol összefutnak egy jó kis klubban, és zenekarokat alapítgatnak. New Yorknak van egy Gogol Bordellója, Berlinnek meg ott a Rotfront, történetesen olyan magyar vendégvagányokkal, mint Gryllus Dorka.
febr. 23
11:13
Real Your Nature special meets Mary Anne Hobbs (est.hu)
Csinos, szőke, és mégis okos, intelligens és irányt mutató? Kevés hölgyről lehetne ezt elmondani, de az angol Mary Anne Hobbs biztosan közéjük tartozik. 16 évesen iskolakerülő volt, napjainkban pedig kitűnő DJ és a dubstep ízlésformáló nagyasszonya.
febr. 23
11:15
Budapest Blues Fesztivál a Pecsában (est.hu)
Hatodik évadát tapossa a látogatóit maratoni zenei élményekkel megajándékozó fesztivál, és mint az már hagyomány, délutántól késő éjjelig tobzódhatnak a blues legjavában a műfaj rajongói.
febr. 23
11:17
Kristály Fesztivál (est.hu)
A kristályok az emlékezet kövei, mindegyiknek története van, mindegyik őriz egy darabot a Földanya végtelen meséjéből. Nem lehet őket egyszerűen használni, tisztelettel és szeretettel teli kapcsolatban nyílnak csak meg előttünk igazán.
febr. 23
11:45
Mimic 3. - Az őrszem (est.hu)
A zsiráf méretű óriáscsótányok harmadszor is támadásba lendülnek, és immunisabbak a Chemotoxra, mint eddig bármikor. Ugyanakkor továbbra is hitelesebb alakítást nyújtanak, mint a stáb emberi tagjainak bármelyike.
febr. 23
11:47
Amerikai pite 4. - A zenetáborban (est.hu)
A Rendőrakadémia esetében csak a nyolcvanas évek kedvesen bugyuta bájának köszönhetően toleráltuk a vállalhatatlanabbnál vállalhatatlanabb folytatásokat, ám az Amerikai pite már első epizódjával is indokolatlanná tette további részek legyártását.
febr. 23
12:03
Égenjárók (est.hu)
Vicces dolog az a retrojövő, amellyel oly sok japán anime operál: egy alternatív valóság a múlt hátrahagyott elemeiből összeállítva, ahol például a második világháború pilótáit idéző fiatal hősök vívják harcukat egy futurisztikus társadalomban.
febr. 23
12:05
Szinglik éjszakája (est.hu)
Ha idényzöldségek nem is nagyon vannak február derekán a magyar piacokon, Sas Tamásnak köszönhetően minden évben része a farsangi diétának egy könnyen emészthető romantikus vígjáték. Idén is.
febr. 23
12:07
Alice Csodaországban (est.hu)
Saját elmondása szerint Tim Burton elsősorban azért vállalta Lewis Carroll klasszikusának megfilmesítését, amivel Disneyék nyaggatták, mert eddig nem tudott mit kezdeni a történettel, amelyben más sem történik, minthogy egy kislány furcsa figurákkal találkozik.
febr. 23
13:54
Böjtölj velünk! Fenyőmagos-diós szélesmetélt (NLCafé)
Böjt idején sem kell lemondanunk a finom ízekről! Sőt, ez a húsmentes étel pillanatok ellenére elkészül.
febr. 23
13:56
Te is el tudod készíteni: Friss forró gőzgombóc (NLCafé)
Nem kell az első ausztriai hüttéig utaznunk, ha friss gőzgombócra vágyunk, otthon is könnyen elkészíthető! Magában olvasztott vajjal is finom, de forró vaníliasodóval az igazi.
febr. 23
14:45
Közeleg az új Coldplay-lemez megjelenése (est.hu)
A zenekar már nagyban dolgozik következő albumán, amely a tervek szerint még idén piacra kerül. Chris Martin frontember elmondta: mindent megtesznek annak érdekében, hogy a hivatalos megjelenésig senki se tudja beszerezni az új számokat.
febr. 23
14:47
Tíz év után került elő az ellopott gitár (est.hu)
Johnny Marr, a Smiths egykori (és a Cribs jelenlegi) gitárosa 2000-ben vesztette el 30 ezer fontot érő gitárját. Most sikerült visszaszereznie.
febr. 23
14:48
Csajos kocsival menőzik Zac Efron (NLCafé)
A tinilányok lassan elfeledett kedvence, Zac Efron egy igazi csajos kocsival nyomul. Bár azt azért eddig is láthattuk, hogy Zac nem az a szőrös-mackós típus, de ennél azért macsósabb autót is választhatott volna.
febr. 23
16:00
Mi igaz a Pálmalevél-titkok legendájából? (NLCafé)
Nagy szenzációt keltett a közelmúltban Oszter Tamás auraszakértő, aki jó néhány interjúban mondta el, hogyan bukkant rá Indiában saját ősi pálmalevelére. A bejelentést viharos reakciók követték: sokan kétségbe vonták az állítás hitelességét. A legalaposabban Kövesi Péter természetgyógyász vizsgálta meg a kérdést, és gyűjtötte össze az ellenérveket.
febr. 23
16:15
Viharsziget (est.hu)
Clint Eastwood (Titokzatos folyó) után Martin Scorsese is feldolgozott egy Dennis Lehane-regényt, ezúttal egy pszichológiai thrillert jelenlegi kedvenc színészével, Leonardo DiCaprióval a főszerepben.
febr. 23
16:17
Jóban rosszban a Barátok közt előtt (est.hu)
Beindult a TV2, a pár héttel ezelőtti jóslat beteljesedett; csütörtökön a csatorna szappanoperája, a Jóban rosszban megverte a Barátok köztet, az RTL Klub favoritját. Ám ehhez mindenféle gyilkosságra és öngyilkosságra kellett vetemednie a szereplőknek,...
febr. 23
16:19
Szakértők: nem kell kötelező téli gumi (NLCafé)
A kötelezővé tételét nem javasolja, de ajánlja a téli gumi használatát az állampolgári jogok országgyűlési biztosa.
febr. 23
16:19
Fél Wayans a Pryor-szereptől (est.hu)
Marlon Wayans, a Horrorra akadva-filmek és a G.I. Joe sztárja attól tart, egész karrierje függ a rá váró szereptől: a legendás fekete komikus, Richard Pryor megformálásától a Richard Pryor: Is It Something I Said? c. életrajzi filmben.
febr. 23
16:21
Coco Chanel és Igor Sztravinszkij (est.hu)
Coco Chanel korai éveinek színes-illatos feldolgozása után most elérkezett a mozikba egy sötétebb, mélyebb, oroszosabb epizód a tervezőnő életéből. Amikor konkrétan Igor Sztravinszkij kegyeit kereste.
febr. 23
16:23
Czukor Show (est.hu)
Az első hivatalos magyar Dogma-film, a Premier rendezője, aki egyébként a színpad és a filmstúdió mellett a konyhában is feltalálja magát, kedvenc terjedelmében, azaz ismét 88 percben ajándékozza meg nézőit egy szolid médiakritikával.
febr. 23
16:33
Az ifjú Viktória királynő (est.hu)
Az angolok mindig is szerették mozgóképen megfogalmazni saját történelmi múltjukat, ráadásul mind a mai napig nem kevés erős női uralkodóval rendelkeznek. Épp itt volt az ideje tehát, hogy az Erzsébetek után a "viktoriánus" kifejezésen túl többet is megtudjunk Viktória királynőről.
febr. 23
16:35
Bin-Jip (est.hu)
Harcsa Veronika ismét érdekes dologba ütötte pici orrocskáját: Andrew J.-vel, Gyémánt Bálinttal és Kaltenecker Zsolttal társulva nu-jazz, triphop és elektronika háromszögben mozgó kísérletező formációt hozott létre, mely a Duna hullámain mutatkozik be.
febr. 23
16:37
13. Lakástrend és Design Kiállítás (est.hu)
Van, akinek a japán animáció szürreális világa, van, akinek Miss Marple csipketerítős nosztalgiája, és lehet olyan is, akinek Hitchcock sötét tónusú, agystimuláns rémképei jönnek be igazán. A film- és designrajongók most örülhetnek!
febr. 23
16:51
A szembenézés három napja Elfriede Jelinekkel (est.hu)
Elfriede Jelinek neve valószínűleg nem cseng ismeretlenül a kortárs drámairodalmat kedvelők fülében. 2004-ben az első osztrák íróként kapta meg az irodalmi Nobel-díjat művei társadalmi kliséket és abszurditásokat fellebbentő jellegéért.
febr. 23
20:12
Szexklub a múzeumban (NLCafé)
Szexklub költözött egy bécsi múzeumba, az osztrák főváros egyik jellegzetességének számító Szecesszió Házába.
febr. 23
21:06
Melegek igen, homoszexuálisok nem? (NLCafé)
Egy friss közvélemény-kutatás szerint a helyi lakosság többsége támogatná, hogy a melegek és leszbikusok szexuális orientációjukat nyíltan vállalva szolgálhassanak az Egyesült Államok katonai alakulatainak kötelékeiben. Igaz, a homoszexuális katonák szolgálatát valahogy kevésbé szívlelik.
febr. 23
23:09
Groove Armada: Black Light (est.hu)
A Groove Armada egyik fele, Andy Cato két dolgot tartott fontosnak megemlíteni az új lemez kapcsán: 1. "Ezt az albumot azok is szerethetik, akik az összes eddigi zenénket utálták.", illetve 2. "Nem kellene sokat gondolkoznom azon, hogy melyik albumot válasszam eddigi munkánk legfontosabb darabjának.".

Keresés