2010. február 23. kedd

febr. 23
0:18
Miért a világ legdrágább fűszere a sáfrány? (Édenkert)
A történelem egyes korszakaiban, a sáfrány drágább volt az aranynál. Napjainkban is, a sáfrány a legdrágább fűszer a világon. A fűszerek közül a konyhában a sáfránynak kiváltságos helyzete van, hisz csodákat tehet az ételeinkkel. Lássuk!
febr. 23
0:42
Napi Horoszkóp - 2010.02.23. (Ezoterikus.hu)
Mi a csillagjegyed? Rövid napi útmutatónk segíthet abban, mit érdemes vagy mit nem megtenni a mai napon! Olvass bele!
febr. 23
0:42
Ápolók és licence-vizsga (WebBeteg)
Székely Tamás beszámolt egy licence-vizsgával kapcsolatos jogszabályról is, amellyel jelenleg foglalkozik az Európai Unió: e szerint a szakdolgozók tehetnének egy licence-vizsgát azokra a tevékenységekre, amelyek az orvosi kategóriába tartoznak.
febr. 23
0:45
Nem tudjuk, kövér-e a gyerekünk? (HáziPatika.com)
Egy Hollandiában végzett felmérés szerint az édesanyák fele és az apák 39 százaléka gondolta úgy, hogy 4-5 éves elhízott gyermekük normál súlyú, ez a túlsúlyos gyermekek szüleinél 75, illetve 77 százalék volt.
febr. 23
0:49
Miről árulkodik a széklet? (HáziPatika.com)
Kényes, mindennapi téma, hiszen jó esetben naponta jelt adnak magukról a belek székletürítéssel. Nyilván nem kell minduntalan árgus szemekkel vizslatni a produktumot, de némi elemi ismeret segítséget ad, hogy ne késlekedjünk, ha...
febr. 23
0:57
Napi előrejelzés 12 jegy számára (ma.hu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
febr. 23
3:39
Mi az a szervkereskedelem? (HVG)
A Bioetika blog a szervkereskedelem kérdéskörét járja körül legutóbbi bejegyzésében.
febr. 23
5:12
Kifinomult módszerekkel dolgoznak a vetőmag-hamisítók (Édenkert)
Eljött a napraforgó- és kukorica-vetőmag beszerzésének az ideje, a gazdák szeretnének minél kevesebb pénzért vetőmaghoz jutni. Megjelentek a piacokon a számla nélkül, olcsón árusítók, portékájuk kapós, de a termelők később ráfizetnek, mert gyengébb és rosszabb minőségű lesz a hozam.
febr. 23
5:14
Hogyan építsünk sziklakertet? (Édenkert)
A sziklakert nagyon szép, változatos eleme lehet a házikertnek vagy a közparknak, amely egész évben nyújt kedves látni- és megfigyelnivalót.
febr. 23
5:16
Az örökzöld cukorcserje (Édenkert)
A cukorcserje (Protea) Próteusz görög félisten nevét viseli. Dél-Afrikából származik, Európába az 1700-as évekbe került be, és a botanikusok egyik kedvenc növényévé vált. Különleges, gyönyörű virágú cserje, jó bírja a szélsőséges időjárást, de igazán a meleget és a napfényt szereti.
febr. 23
5:18
Készítsünk uborkasampont! (Édenkert)
Az uborka nem véletlenül fontos alapanyag a kozmetikai ipar számára. Néhány kozmetikum elkészítésével akár magunk is megpróbálkozhatunk. Íme, a praktikák! A friss uborkalé bőrszépítő hatásáról mindenki meggyőződhet, ha rendszeresen alkalmazza arcpakolásokban. Fiatalnak, középkorúnak, idősnek egyaránt ajánlható, mert üdébbé, simábbá teszi a bőrt, késlelteti a ráncosodást. Pótolja a bőr…
febr. 23
5:20
Kertépítész a lakásban: mire csábítanak a szobanövények? (Édenkert)
Kavicskaktusz, sárkányfa, korallvirág, pletyka, flamingóvirág, majomfa - mind különböző stílust ad az otthonunk részeinek. Bemutatjuk, mi hová illik.
febr. 23
5:57
Kiütéses gyermekkori betegségek (WebBeteg)
A kiütéses betegségeket általában a fertőző betegségekhez kötik. Számos más betegség járhat azonban még kiütéssel, illetve olyan bőrelváltozással, melyek kiütések benyomását keltik. A tájékozódás megkönnyítése érdekében érdemes több fajta bőrelváltozást áttekinteni.
febr. 23
6:03
Nem igaz, hogy az idősebbeknek kevesebb alvás is elég (Inforádió)
Téves az a hit, hogy a kor előrehaladtával az embereknek egyre kevesebb alvásra van szükségük. Az alvásidő csökkenése még hozzá is járul a memória hanyatlásához.
febr. 23
6:54
Amikor árt a masszőr, sebez a terapeuta (HarmoNet)
Masszázsra és terápiára akkor megyünk, ha szeretnénk testünket és lelkünket kényeztetni. Álmainkban sem gondolnánk, hogy sebzetten is felállhatunk belőle. Előtte nem gondolnánk. Az élet időnként azonban a gyógyító terápiákon keresztül is tud ártani. Vagy éppen nem is az élet, hanem maga a segítő kéz? Na meg ne ijedj! Olvass tovább!
febr. 23
6:57
Továbbra is kórházban maradnak a faddi tbc-s gyerekek (Inforádió)
Továbbra sem mehet haza a mosdósi tüdőkórházból az a 9 faddi gyerek, akiket tbc-vel vittek az intézménybe. A Magyar Nemzet azt írta: bár a gyerekek már nem fertőzöttek, a gyámügy úgy határozott, hogy a családi körülmények nem alkalmasak a kiskorúak otthoni kezelésére.
febr. 23
7:36
A méhen kívüli terhesség 7 oka és 8 jele! (Ezoterikus.hu)
A legtöbb kismama aggódik az első hetekben. Minden fájdalomra, hasszurkálásra és váladékozásra az hiszik, méhen kívüli terhesség okozza, pedig ez a jelenség meglehetősen ritka.
febr. 23
7:51
Szívroham után a nőknek több segítségre van szüksége (ma.hu)
Az infarktust követő, kritikus esztendőben a szívbeteg nők nagyobb mértékű társadalmi segítséget igényelnek, mint a férfiak.
febr. 23
8:03
Az inzulinpumpa és használata (WebBeteg)
Az inzulinpumpa az inzulin felfedezése óta talán a legnagyobb lépést jelentette a diabetes mellitus (mindegyik ismert, inzulinadagolást szükségessé tevő formája esetében) terápiájának megkönnyítésére.
febr. 23
8:06
Keddi HarmoNet horoszkóp 2010-02-23 (HarmoNet)
Ma a figyelmünk szerteágazó, de nem tudunk elmélyülni a feladatainkban. Jobb, ha az odafigyelést igénylő munkákat máskorra halasztjuk. Inkább intézzük el a telefonjainkat, írjuk meg a leveleinket. Ma kerüljük a zsírban gazdag ételeket, a zsírok és olajok jobban hasznosulnak szervezetünkben. Különösen akkor figyeljünk erre, ha egyébként is túlsúlyosak vagyunk. Fogyasszunk inkább friss salátát, némi…
febr. 23
8:08
Heti általános horoszkóp 2010. február 23-tól március 1-ig (HarmoNet)
Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
febr. 23
8:09
Elbocsátások várhatóak a pécsi egyetemen (Inforádió)
Az év második felében több mint 200 alkalmazottját küldheti el a Pécsi Tudományegyetem.
febr. 23
8:10
5+1 tény a liszteriózisról - veszély a sajtokban? (HarmoNet)
A nem régiben észlelt, élelmiszerekben fellelhető liszteriózis fertőzésről kiadott informatív közlemény a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivataltól.
febr. 23
8:12
Amilyen a nyakkendő, olyan a férfi lelkivilága! (Ezoterikus.hu)
Nincs még egy olyan kultivált férfi ruhadarab, mint a nyakkendő. Viselete hosszú történettel rendelkezik - már az ókori Egyiptomban is említést tesznek róla.
febr. 23
8:24
Magyarország napi Harmóniakártyája (2010-02-23) (HarmoNet)
Ma anyagilag és spirituálisan is sikert érhetünk el. A pénzügyek kedvezően alakulnak, érdemes ma megkötnünk életünk üzletét. De hogyan? A spiritualitás is tetőfokára hág.
febr. 23
8:24
Mindent a spermáról, amit nem mertél megkérdezni (kamaszpanasz)
Tudtad, hogy a spermiumok az ondónak csak 0,5 százalékát alkotják, gyorsabbak, mint a jaguár, s eleinte azt gondolták a spermiumról, hogy miniatűr emberkéket hordoz? A fiúknak milliliterenként átlagosan 60-120 millió spermiumuk van, ami proteint, C-vitamint és kalciumot is tartalmaz.
febr. 23
8:27
A betegek életét veszélyezteti az EüM rendelete? (orientpress)
A fekvőbeteg-ellátó intézmények több mint fele már jelezte, hogy nem hajtja végre az ápolók jogosítványait szűkítő egészségügyi minisztériumi rendeletet - jelentette ki egy lapinterjúban Rácz Jenő, a Magyar Kórházszövetség (MKSZ) leendő elnöke, a Veszprém Megyei Kórház főigazgatója, a Gyurcsány-kormány volt egészségügyi minisztere.
febr. 23
8:45
Teszt, amely megmutatja a nők biológiai óráját (Inforádió)
Hamarosan egy teszt segítségével ellenőrizhetik a nők az úgynevezett biológiai órájukat, pontosabban azt, hogy hány egészséges petesejt van még a petefészkükben. A termékenység-teszten még dolgoznak a kutatók.
febr. 23
8:45
Világjárvány - világpánik (ma.hu)
Ahogy enyhülnek a világjárvány hullámai, úgy erősödnek a támadások a WHO irányába a H1N1 értékeléséről.
febr. 23
9:03
Obama újjáéleszti az egészségügyi reformokat (orientpress)
Barack Obama amerikai elnök bemutatta az új terveket az egészségügy megreformálására és fel akarja éleszteni a szabályozás során elakadt ügyeket, megcélozva a kétpárti támogatást.
febr. 23
9:03
A bak számára ma a szórakozásé a főszerep (Borsa)
Napi horoszkóp, kedd
febr. 23
9:03
Puzdravirág (Cuphea ignea) (Édenkert)
A Cuphea csinos, de nem igazán látványos szobanövény. Virágüzletekben ritkán találkozni vele, de egyre gyakrabban fellelhető a kertészeti vásárokon.
febr. 23
9:06
Mit kaptunk az indiánoktól? (Ezoterikus.hu)
A gyógynövények sokkal biztonságosabb és egészségesebb útját nyújtják a gyógyításnak, és képesek az emberi szervezet egyensúlyát is megőrizni a betegség, majd a gyógyulás során is.
febr. 23
9:06
Kezdő futók 10 leggyakoribb hibája (WebBeteg)
A futás nem csak az állóképességet javítja, és segít az ideális testsúly elérésében, de fiatalon is tart. A felhőtlen örömért azonban kerüljük el a leggyakoribb hibákat!
febr. 23
9:21
Mintegy 34 ezer fővel csökkent a népesség Magyarországon (Inforádió)
Mintegy 34 ezer fővel csökkent a népesség egy év alatt Magyarországon; 2,7 százalékkal kevesebb gyermek született és 0,2 százalékkal többen haltak meg 2009-ben, mint az előző évben - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH)
febr. 23
9:36
Kínzó fronthatások: hogyan hat szervezetedre? (HarmoNet)
Van, aki észre sem veszi. Van, aki ingerlékenyebb, fáradékonyabb, mint máskor. Van, akinek enyhébb, de akár kínzó fejfájása van előtte, vagy éppen akkor. Mi okozhatja ezeket a kellemetlen tüneteket? A problémákért a fronthatások felelősek.
febr. 23
9:42
Titkos Holdrituálék - otthoni varázslások (Ezoterikus.hu)
Az Újhold a Hold első periódusát jelenti, mely egyben a legjobb alkalom arra is, hogy terveket szőjünk a jövőnkre nézve. A holdrituálék a vágyak teljesülését ígérik, még a napfelkelte előtt!
febr. 23
9:45
Melyek a magról legkönnyebben nevelhető egynyári virágok? - 2. rész (Édenkert)
Szeretnéd virágmezővé változtatni az unalmas kerted? Bemutatjuk a legkönnyebben virágzásra bírható egynyáriakat, amelyekkel akár kezdők is próbálkozhatnak. Még 5 pompás növény.
febr. 23
9:47
Melyek a magról legkönnyebben nevelhető egynyári virágok?- 1. rész (Édenkert)
Szeretnéd virágmezővé változtatni az unalmas kerted? Bemutatjuk a legkönnyebben virágzásra bírható egynyáriakat, amelyekkel akár kezdők is próbálkozhatnak.
febr. 23
9:57
Sok étel fulladást okozhat a gyerekeknél (orientpress)
Az amerikai gyermekorvosok egy része úgy gondolja, számos népszerű étel formáján változtatni kellene, hogy elkerülhetőek legyenek az egyre gyakoribb fulladásos esetek a gyerekeknél - írja a HealthDay.
febr. 23
10:06
DiCaprio az anyukájával jár partizni (Borsa)
Leonardo DiCaprio gyakran mutatkozik édesanyjával különféle elit partikon. A színészt az sem zavarja, hogy emiatt a "mama kedvencének" nevezik.
febr. 23
10:06
Fedd be a kerted gusztusos takaróval, senki ne mondja, hogy nem gazolsz (Édenkert)
A talajtakaró olyan, mint az ágytakaró: esztétikus és praktikus egyben. Hogyan használjuk gyomok ellen? Hasznos tanácsok kerttulajdonosoknak!
febr. 23
10:27
Szívroham után: a nőknek nagyobb segítségre van szükségük (WebBeteg)
Az infarktust követő, kritikus esztendőben a szívbeteg nők nagyobb mértékű társadalmi segítséget igényelnek, mint a férfiak.
febr. 23
10:29
Nem engedik haza a tbc-s gyerekeket (WebBeteg)
Nem fertőznek a faddi gyerekek, akiket tbc gyanúja miatt szállítottak a mosdósi tüdőkórházba, mégsem mehetnek haza - írja a Magyar Nemzet.
febr. 23
10:33
Tovább mutálódhat az influenza (orientpress)
Egereken végzett kísérlet szerint a madárinfluenza és a hagyományos, szezonális influenza olyan új betegséggé mutálódhat, amely nagy eséllyel halálos is lehet - írja a HealthDay.
febr. 23
10:35
A testmozgás csökkenti a krónikus betegek szorongását (orientpress)
A testmozgás jótékonyan hathat a mentális állapotra, és javíthat a krónikus betegek szorongásain - állítja egy új tanulmány.
febr. 23
10:36
Milyen a szerelmi profilod? Ha Bak vagy... (Ezoterikus.hu)
Hogyan viselkedsz, ha szerelmes vagy? Milyen a randi-stílusod? Hogy hódítasz? Miként nyilvánulnak meg pozitív és negatív tulajdonságaid, ha párkapcsolatról van szó? Most kiderül!
febr. 23
10:36
Az agydaganat jelei, kezelése (kamaszpanasz)
Az agydaganat által okozott tünetek a daganat méretétől, elhelyezkedésétől és a daganat növekedési sebességétől függ. Egy lassan növő daganat még viszonylag nagy méret esetén is lehet tünetmentes.
febr. 23
10:51
Hackertámadás érte a választási iroda tájékoztató oldalát (Inforádió)
Hackertámadás érte kedd reggel az Országos Választási Iroda (OVI)internetes tájékoztató oldalát, a www.valasztas.hu oldalt, emiatt az átmenetileg nem elérhető.
febr. 23
10:51
Fekete fehéren: a tejeskávé is lassítja az öregedést (ma.hu)
Nem befolyásolja az antioxidánsok felszívódásának hatékonyságát a kávéhoz adott tej - bizonyították be a Nestlé kutatóközpontjának tudósai.

Keresés