2010. február 23. kedd

febr. 23
0:42
Ápolók és licence-vizsga (WebBeteg)
Székely Tamás beszámolt egy licence-vizsgával kapcsolatos jogszabályról is, amellyel jelenleg foglalkozik az Európai Unió: e szerint a szakdolgozók tehetnének egy licence-vizsgát azokra a tevékenységekre, amelyek az orvosi kategóriába tartoznak.
febr. 23
0:45
Nem tudjuk, kövér-e a gyerekünk? (HáziPatika)
Egy Hollandiában végzett felmérés szerint az édesanyák fele és az apák 39 százaléka gondolta úgy, hogy 4-5 éves elhízott gyermekük normál súlyú, ez a túlsúlyos gyermekek szüleinél 75, illetve 77 százalék volt.
febr. 23
0:49
Miről árulkodik a széklet? (HáziPatika)
Kényes, mindennapi téma, hiszen jó esetben naponta jelt adnak magukról a belek székletürítéssel. Nyilván nem kell minduntalan árgus szemekkel vizslatni a produktumot, de némi elemi ismeret segítséget ad, hogy ne késlekedjünk, ha...
febr. 23
5:27
Állítsa meg a néma gyilkost! (Blikk)
A nők is ugyanannyira veszélyeztetettek, mint a férfiak.
febr. 23
5:57
Kiütéses gyermekkori betegségek (WebBeteg)
A kiütéses betegségeket általában a fertőző betegségekhez kötik. Számos más betegség járhat azonban még kiütéssel, illetve olyan bőrelváltozással, melyek kiütések benyomását keltik. A tájékozódás megkönnyítése érdekében érdemes több fajta bőrelváltozást áttekinteni.
febr. 23
6:03
Nem igaz, hogy az idősebbeknek kevesebb alvás is elég (Infostart)
Téves az a hit, hogy a kor előrehaladtával az embereknek egyre kevesebb alvásra van szükségük. Az alvásidő csökkenése még hozzá is járul a memória hanyatlásához.
febr. 23
6:57
Továbbra is kórházban maradnak a faddi tbc-s gyerekek (Infostart)
Továbbra sem mehet haza a mosdósi tüdőkórházból az a 9 faddi gyerek, akiket tbc-vel vittek az intézménybe. A Magyar Nemzet azt írta: bár a gyerekek már nem fertőzöttek, a gyámügy úgy határozott, hogy a családi körülmények nem alkalmasak a kiskorúak otthoni kezelésére.
febr. 23
7:54
Szívroham után a nőknek több segítségre van szüksége (Metropol)
Az infarktust követő, kritikus esztendőben a szívbeteg nők nagyobb mértékű társadalmi segítséget igényelnek, mint a férfiak.
febr. 23
8:03
Az inzulinpumpa és használata (WebBeteg)
Az inzulinpumpa az inzulin felfedezése óta talán a legnagyobb lépést jelentette a diabetes mellitus (mindegyik ismert, inzulinadagolást szükségessé tevő formája esetében) terápiájának megkönnyítésére.
febr. 23
8:09
Elbocsátások várhatóak a pécsi egyetemen (Infostart)
Az év második felében több mint 200 alkalmazottját küldheti el a Pécsi Tudományegyetem.
febr. 23
8:45
Teszt, amely megmutatja a nők biológiai óráját (Infostart)
Hamarosan egy teszt segítségével ellenőrizhetik a nők az úgynevezett biológiai órájukat, pontosabban azt, hogy hány egészséges petesejt van még a petefészkükben. A termékenység-teszten még dolgoznak a kutatók.
febr. 23
9:06
Kezdő futók 10 leggyakoribb hibája (WebBeteg)
A futás nem csak az állóképességet javítja, és segít az ideális testsúly elérésében, de fiatalon is tart. A felhőtlen örömért azonban kerüljük el a leggyakoribb hibákat!
febr. 23
9:21
Mintegy 34 ezer fővel csökkent a népesség Magyarországon (Infostart)
Mintegy 34 ezer fővel csökkent a népesség egy év alatt Magyarországon; 2,7 százalékkal kevesebb gyermek született és 0,2 százalékkal többen haltak meg 2009-ben, mint az előző évben - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH)
febr. 23
10:27
Szívroham után: a nőknek nagyobb segítségre van szükségük (WebBeteg)
Az infarktust követő, kritikus esztendőben a szívbeteg nők nagyobb mértékű társadalmi segítséget igényelnek, mint a férfiak.
febr. 23
10:29
Nem engedik haza a tbc-s gyerekeket (WebBeteg)
Nem fertőznek a faddi gyerekek, akiket tbc gyanúja miatt szállítottak a mosdósi tüdőkórházba, mégsem mehetnek haza - írja a Magyar Nemzet.
febr. 23
10:51
Hackertámadás érte a választási iroda tájékoztató oldalát (Infostart)
Hackertámadás érte kedd reggel az Országos Választási Iroda (OVI)internetes tájékoztató oldalát, a www.valasztas.hu oldalt, emiatt az átmenetileg nem elérhető.
febr. 23
11:27
Heroinklinika nyílt a dán fővárosban (Infostart)
Éveken át tartó vita után a dán fővárosban is megkezdte működését egy olyan klinika, ahol a legsúlyosabb heroinfüggők orvosi ellenőrzés mellett hozzájuthatnak napi kábítószeradagjukhoz.
febr. 23
12:21
Nincs sérültje a kecskeméti InterCity-balesetnek (Infostart)
Késnek a Szeged és Budapest között közlekedő InterCity vonatok, mert a szerelvény autóval ütközött egy vasúti átjáróban Kecskemét közelében.
febr. 23
14:27
Szívproblémákat okozhatnak a gyógynövény-készítmények (HáziPatika)
Egyre több ember szed szívproblémáira gyógynövényből készült készítményeket, azonban a legtöbben nincsenek tisztában azzal, hogy ezek a termékek számos veszélyt rejthetnek, különösen más szerekkel együtt szedve.
febr. 23
14:39
Milyen betegségeket hoz a klímaváltozás? (WebBeteg)
A hurrikánok egyre gyakoribb színrelépésével a társadalom figyelme is mindinkább a klímaváltozás felé fordul. A természeti környezetünkre gyakorolt negatív hatásairól már sok szó esett, azonban arról, hogy milyen mértékben veszélyezteti az egészségünket, kevesebbet hallani.
febr. 23
15:42
CT és sugárzás (WebBeteg)
Az új típusú CT-vel készült angiográfiás vizsgálat közben akár 91 százalékkal kisebb sugárdózist kapnak a páciensek a korábban használt szkennerekhez képest.
febr. 23
18:54
Halálos influenzatörzs kialakulása lehetséges (WebBeteg)
Tudósok arra figyelmeztetnek, hogy erősebb influenzatörzs is kialakulhat, ha a madárinfluenza és a szezonális influenza vírusok keverednek.
febr. 23
19:57
Fogcsikorgatás kezelése - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Éjszaka sokszor arra ébredek, hogy úgy csikorgatom a fogaimat, hogy szinte kitörnek, mit tegyek? Hogyan kezelhető ez a probléma?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseből.
febr. 23
20:48
Testünket a tudat is formálja (Metropol)
A jóga nyugaton elterjedt téves értelmezése miatt gyakran aerob mozgássorral kombinált jógával talál­kozhatunk.
febr. 23
20:50
Szigorú diéta mellett lehet teljes az életük (Metropol)
Az úgynevezett örökletes (veleszületett) fruktózintolerancia ritka enzimhiányos betegség.
febr. 23
22:03
Kórházi fertőzések áldozatai - Sokan vannak (WebBeteg)
Amerika legnagyobb, 40 államból származó kórházi adatbázisa alapján 290 ezerre becsülik azok számát, akik kórházi tartózkodásuk alatt vérmérgezést kaptak 2006-ban, és 200 ezerre azokét, akik tüdőgyulladást.
febr. 23
23:06
Munkaidő - Mi az ideális az egészségre nézve? (WebBeteg)
Több korábbi vizsgálat összefüggést talált a nagy munkaterhelés és a szívbetegségek, a depresszió és más betegségek kockázatnövekedése között.

Keresés