2010. február 12. péntek

febr. 12
0:06
Passzív dohányzás és tbc (WebBeteg)
A felmérésben 15 486, 65 és 74 év közötti nő adatait elemezték, akik dohányos vagy nem dohányzó férjükkel éltek együtt.
febr. 12
0:18
Vérvizsgálattal lesz szűrhető a vastagbélrák (HáziPatika.com)
Kínai tudósok két olyan, a vastagbélrákban szenvedők vérében előforduló fehérje felfedezéséről számoltak be, amelyek előrejelezhetik a betegség esetleges terjedését.
febr. 12
0:21
Napi Horoszkóp - 2010.02.12. (Ezoterikus.hu)
Mai napi horoszkópunk könnyed útmutató ahhoz, hogy mit, hogyan érdemes lépni, ha sikert akarunk elérni. Van, akinek kevésbé jó nap a mai, aggodalomra nincs ok.
febr. 12
0:22
Tippek a téli hízókúra ellen (HáziPatika.com)
Télen a kevesebb mozgás, a hidegebb idő, a szűkebb zöldség- és gyümölcsválaszték mellett az ünnepi fogások is hozzájárulhattak ahhoz, hogy felszedjünk néhány felesleges kilót. Szerencsére, viszonylag egyszerűen tehetünk ez ellen!
febr. 12
0:51
Napi előrejelzés 12 jegy számára (ma.hu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
febr. 12
3:15
A mesterséges édesítőszerekről (WebBeteg)
Az édes íz szeretete velünk született tulajdonság, már az újszülöttek is ösztönösen előnyben részesítik többi ízzel szemben. A különböző eredetű cukrok jelentős kalóriatartalma miatt (illetve cukorbetegek számára készült élelmiszerekben) manapság egyre több termék előállításánál használnak mesterséges édesítőszereket.
febr. 12
5:12
Tipp ínyenceknek: rooibos teában pácolt hús (Édenkert)
A húsok finomabbak, porhanyósabbak lesznek, ha, pácoljuk őket. Most egy különleges páclét mutatunk csirke-, és pulykahúshoz.
febr. 12
5:14
Házikertek növényvédelme veszélyes növényvédőszerek nélkül (Édenkert)
Még néhány évvel ezelőtt, ha valaki szintetikus mérgek nélkül szerette volna megtermelni családja számára a zöldségféléket, esetleg gyümölcsöket, akkor tulajdonképpen csak a „természet jóindulatában” bízhatott. Mára szerencsére elég sok megoldás áll rendelkezésre a vegyszermaradékok nélküli, egészséges, tápértékben gazdag élelmiszer megtermesztéséhez. Az alábbiakban összefoglalnám a lehetőségeket.
febr. 12
5:16
Volt már muskátlija? (Édenkert)
Nagyon népszerű és elterjedt növény. Használjuk a lakás díszítésére, ablakpárkányokon, a kertben, a virágágyások szépítésére. Szép lombozata és állandó virágzása miatt, nagyon népszerű kedvelt faj. Neve a görög pelargos -szóból származik, ami gólyát jelent. A gólyaorrfélék (Geraniaceae) családjába tartozik, emlékeztetve a muskátli gyümölcsének hosszúkás formájára, ami olyan, mint a gólya csőre. A…
febr. 12
5:18
Kreatív meglepetésötletek Valentin-napra (Édenkert)
Bár a Bálint-nap ünneplése nem kifejezetten Európai szokás, az alábbi kedves ötletekkel, az év bármely napján kifejezhetjük szeretteink felé érzéseinket.
febr. 12
5:20
Hogyan használd a trágyát a kertedben? Fontos tudnivalók (Édenkert)
A talaj táplálásának, trágyázásának legfontosabb időszaka az ősz. Mielőtt felásnák a fák és a bokrok alját, a kiüresedett virág- és veteményes ágyásokat, a talajba kell keverni a trágyákat.
febr. 12
5:21
A vizelet inkontinencia típusai (WebBeteg)
A vizeletvisszatartási nehézségeket a tünetek alapján öt csoportba sorolhatjuk, így beszélhetünk stressz, késztetéses, túlfolyásos, funkcionális vagy kevert inkontinenciáról.
febr. 12
5:22
Oázis a betondzsungelben, avagy hogyan tervezzünk városi kertet? (Édenkert)
Manapság, az egyre gyorsuló városi élettempó mellett egy kert lassan felbecsülhetetlen érték. Egy kis telken kertet kialakítani azonban nem egyszerű feladat. Hisz "ahány ház, annyi kert". De vannak nagyon jó ötletek, amelyeket érdemes megfontolni a kertünk tervezésénél.
febr. 12
5:24
Hogyan védenek meg a bogyós gyümölcsök a ráktól? (Édenkert)
Ígéretes bizonyítékunk van arra, hogy a bogyós gyümölcsök(áfonya, ribizli, egres, málna, szeder, szamóca, kökény, csipkebogyó) már kis mennyiségben fogyasztva is csökkenti a daganatok kockázatát!
febr. 12
5:39
Kevesebb hó fog esni a következő napokban (Infostart)
Kevesebb hó és nagyobb szél várható pénteken és hétvégén - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa, Jenki Szilvia.
febr. 12
5:57
Elege van a milliárdosnak az ötcsillagos életből (Infostart)
Egy osztrák dúsgazdag vállalkozó jótékonysági célra akarja fordítani közel egymilliárd forintot érő vagyonát, mert a pénz boldogtalanná tette.
febr. 12
7:27
Étrend-kiegészítők - Miért veszélyes az öngyógyítás? (WebBeteg)
A magyarok jelentős része gyógyhatású készítményt vagy étrend-kiegészítőt venne igénybe egészsége javítására illetve megőrzésére, melyek közül első helyen az általános immunerősítés készítményei állnak - állapítható meg a Szinapszis Egészségügyi Piackutató és Tanácsadó Kft. és a Magyar Gyógyszerészi Kamara közös, tavaly végzett - országosan reprezentatív kutatásának - eredményeiből.
febr. 12
7:29
A fehérjedús diéta hátulütői (WebBeteg)
Ha Ön nő, és éppen fogyókúra vagy étkezési szokásain való változtatás elkezdését fontolgatja, óvakodjon a magas proteintartalmú készítményektől! - figyelmeztet a Medbroadcast internetes portál egy új kutatás eredményeire alapozva.
febr. 12
7:51
A pletykásság örökletes? Titkos infók! (Ezoterikus.hu)
Vajon a felnőttek tudnak jobban titkot tartani vagy a kisgyermekek? És hány éves korban kezdünk el félrevonulni, barátnőkkel sugdolózni?
febr. 12
8:15
Pénteki HarmoNet horoszkóp 2010-02-12 (HarmoNet)
Ma a baráti találkozók ideje van, a délutánt szenteljük ezeknek a fontos kapcsolatoknak. Megtehetjük, hogy este együtt megyünk szórakozni, de legalább egy kávézóba üljünk be egy jóleső kis pletykálkodásra! Ma a bokánk lesz érzékenyebb, tehát viseljünk kényelmes cipőt. A magas sarkú csinos, de néha balesetveszélyes lehet. Inkább viseljünk olyan lábbelit, amely egész nap kényelmes viselet számunkra.…
febr. 12
8:17
Heti szexhoroszkóp 2010. február 12-től 18-ig (HarmoNet)
Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
febr. 12
8:21
Pelikánt láttak a Gellért-hegynél (Infostart)
Egy pelikán tűnt fel a Duna fővárosi szakaszán, a Gellért-hegynél. Valószínűleg a jég és a fagy kényszerítette be Budapestre ezt a hivatalosan gödénynek nevezett, veszélyeztetett madarat, amely nagyon ritkán fordul elő Magyarországon - közölte az InfoRádióval a Magyar Madártani Egyesület munkatársa.
febr. 12
8:21
Vér a köbön: a legtöbb erőszakos műsorelőzetes a kereskedelmi csatornákon látható (ma.hu)
A legtöbb erőszakot vagy egyéb, a kiskorúak számára ártalmas elemet tartalmazó ajánlót a kereskedelmi csatornák tűzték műsorukra 1999 és 2008 között - állapította meg az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elemzése.
febr. 12
8:24
A számítógép veszélyei - Mi káros és mi nem? (kamaszpanasz)
Szinte már mindennapossá váltak a számítógépekről és az általuk okozott káros hatásokról szóló cikkek. Halljuk a rádióban, a TV-ben vagy olvassuk az újságban. Most ezekről szeretnénk egy összefoglalóbb képet adni, hogy pontosan tisztába legyünk a számítógép veszélyeivel.
febr. 12
8:27
Szerelmi szimbólumok (Ezoterikus.hu)
A szerelmi szimbólumok sorába minden olyan dolog beletartozik, mely szavak nélkül is képes kifejezni érzelmeinket. Szív, nyíl, alma, csomó...
febr. 12
8:39
WHO: túllépett tetőfokán az újinfluenza-járvány (HVG)
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) értékelése szerint az újinfluenza-járvány világszerte túllépett a tetőfokán.
febr. 12
8:45
Illatok befolyásolta álmok! (Ezoterikus.hu)
Aludtál már el a televízió előtt és álmodtad azt, hogy egy showban szerepelsz? Esetleg szenderültél már álomba egy nagy veszekedés után, és jelent meg álmaidban, hogy üldözitek egymást?
febr. 12
9:03
Az ikreknek nagy élményben lehet részük (Borsa)
Napi horoszkóp, péntek
febr. 12
9:03
Hogyan fogyjunk le?- ayurvédikus súlycsökkentés (Édenkert)
Tudományosan bebizonyították, hogy a fogyás nem csak esztétikai szempontból lényeges. A testsúly normalizálása pozitívan tükröződik a szív munkájában, a vérkeringésben, az idegrendszer funkcióiban, és az ember általános közérzetében.
febr. 12
9:05
Gyerekek és a kerti veszélyforrások (Édenkert)
A kertes ház előnyeinek legnagyobb élvezői a gyerekek. Kertészkedés vagy játék közben azonban ügyelni kell a biztonságos körülményekre. Mire vigyázzunk?
febr. 12
9:09
Csóró a cég? WC-papír irodai hulladékból (HarmoNet)
Egy közepes vállalkozáshoz tervezték ezt a túlméretezett iratmegsemmisítő berendezést. Ha már mindkét oldalára jegyzeteltünk az A4-es irodai papírnak, akkor gondosan - már csak adatvédelmi okok miatt is - meg kell semmisíteni. Újrafeldolgozás által a lehető legbiztonságosabban tudjuk adatainkat és a környezetet megóvni.
febr. 12
9:15
Egyre több műhiba kerül nyilvánosságra a világon (HVG)
A korábban csak szűk körben ismertté vált orvosi műhibákról az információrobbanás révén manapság bárki értesülhet. Ezért válthatott ki világméretű felháborodást, hogy tavaly év végén egy johannesburgi kórházban - „pácienscsere” miatt - mindkét lábát amputálták egy kétéves kislánynak. Az is bejárta a világsajtót, hogy egy Rhode Island-i (Egyesült Államok) kórház műtőibe az igazgató térfigyelő…
febr. 12
9:15
Ne késlekedj kampány az életért (orientpress)
A Magyar Stroke Társaság újra felveszi a küzdelmet az agyi érkatasztrófák terjedése ellen, a tavalyi sikereken felbuzdulva idén is útnak indítja kampányát a társadalom aktivitásának növelése céljából. A korábbi program eredményei ugyan kiemelkedőek, azonban a stroke fenyegetése továbbra sem csökken, így a tájékoztatás jelentősége megkérdőjelezhetetlen.
febr. 12
9:15
Van, akinek veszélyes a fogyasztószer (ma.hu)
A sibutramine sokmillió túlsúlyos embernek segített lefogyni, de egy most befejezett tanulmány eredményei miatt már sem Európában, sem az Egyesült Államokban nem engedélyezik, hogy elhízott szívbetegek vagy cukorbetegek is szedjék a készítményt.
febr. 12
9:21
A legtutibb szerelmi bájital, és megszerzed... (Ezoterikus.hu)
Kiszemelted még mindig nem adta be a derekát? Van módod arra, hogy megkínáld egy csésze teával? Varázsreceptünkkel jó esélyed van arra, hogy végre felhívd a figyelmét magadra...
febr. 12
9:27
Gyömbéres szívek (Lakáskultúra)
Az afrodiziákumként ismert gyömbérrel fűszerezett, piros mázzal bevont szíveknek lehetetlen ellenállni.
febr. 12
9:33
Ritka majomkölyök született a fővárosi állatkertben (Infostart)
Aranyhasú mangábé született a Fővárosi Állatkertben. Ez egy nagyon ritka majomfaj, amelyből összesen 47 példány él a világ tíz állatkertjében - mondta az InfoRádiónak a Fővárosi Állatkert szóvivője, Hanga Zoltán.
febr. 12
9:33
Kockázatos a fogyasztószer használata (WebBeteg)
A koszorúér-betegségben szenvedők csoportjában gyakoribb lett sibutramine szedése esetén a szívroham, különösen akkor, ha cukorbajuk is volt.
febr. 12
9:35
H1N1 - Visszaszorulóban a járvány (WebBeteg)
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) értékelése szerint az újinfluenza-járvány még nem ért véget, ám világszerte túllépett a tetőfokán, ami a H1N1 vírus gyengülését jelenti.
febr. 12
9:45
Magyarország napi Harmóniakártyája (2010-02-12) (HarmoNet)
Ma energiabombaként robbanhatunk. Vigyázz, ha túlfűtöd magad már nem pörögsz, hanem kiégsz! Miként aktivizálódj?
febr. 12
9:45
Ajándékcsomagoláshoz környezetbarát ötletek (Édenkert)
Ötletes ajándékkal valószínű a siker, kreatív csomagolással azonban biztos. Bemutatunk egypár apró trükköt, amelyek gazdaságosak és feldobják magát az ajándékozást is.
febr. 12
9:51
Elhunyt a frizbi feltalálója (Infostart)
Kilencvenéves korában elhunyt Walter Fredrick Morrison, a frizbi feltalálója. Morrisont az Egyesült Államok Utah állambeli otthonában érte a halál. A hírt a férfi jogi képviselője jelentette be. Fia azt mondta: apját, akinek daganatos megbetegedése is volt, jórészt az idős kor gyűrte le.
febr. 12
9:57
Top5 romantikus filmek - szerintünk... (Ezoterikus.hu)
Valentin napi romantikus filmek toplistája - ilyen még sosem volt, hát itt az ideje. Saját gyűjtésünk, saját tapasztalatunk, saját lelkivilágunk...
febr. 12
10:03
Kálloy Molnár Péter lemezbemutató koncert (HarmoNet)
Február 21-én (vasárnap) 20 órakor a Millenáris Teátrumban mutatja be Kálloy Molnár Péter: Pesti álom című lemezének anyagát.
febr. 12
10:05
Az Ayurveda titka: Téli fagy ellen melegedj ízekkel! (HarmoNet)
Hideg időben a szervezet több energiát igényel, ezt érezhetjük az étvágyunk növekedésén, illetve a megkívánt ételek fajtáján is. Ám a zsíros húsok és édességek helyett érdemes megpróbálkozni a melegítő hatású élelmiszerekkel.
febr. 12
10:06
Dizájn dögök, amelyekért Lady Gaga is rajong (Borsa)
Születhetnek kiegészítők elgázolt állatokból és olyan dolgokból is, amit a hentesek is a szemétbe dobnának. Az ilyen dögökért Lady Gaga is rajong.
febr. 12
10:06
Lássuk, mire kell figyelni az étkezéseknél? (Édenkert)
Ételeink korszerű megválasztása és elkészítési módja az év minden napján fontos. A nyári időszak azonban különösen változatos táplálkozási lehetőségeket nyújt, hiszen a zöldségek és gyümölcsök legnagyobb választéka ezekben a hónapokban érhető el.
febr. 12
10:08
Pelikánt láttak a Gellérthegy felett! (Édenkert)
Az utóbbi hónapokban több helyen is feltűnt a faj 2 képviselője, de nem gondoltuk volna, hogy egyikük épp a fővárosban köt ki. Feltehetően a Duna vonzotta Budapestre, táplálkozó területein befagytak a vizek, a komoly hótakaró miatt nem jut táplálékhoz.
febr. 12
10:09
Édes tudomány: a csokoládé egészséges! (orientpress)
Még egy egészségügyi előnyt összefüggésbe hozták a csokoládé fogyasztásával: egy új tanulmány szerint csökkentheti a szélütés kockázatát, írja a Live Science.
febr. 12
10:10
Imádod a havat? Nézz szép téli képeket! (Édenkert)
Az édenkert.hu olvasóinak legszebb téli fotóit gyűjtöttük csokorba. Hóelvonási tünetben szenvedőknek ajánljuk.

Keresés