2010. február 20. szombat

febr. 20
0:24
H1N1 - Idős hölgy az áldozat (WebBeteg)
Az idős hölgy, akinek más súlyos alapbetegségei is voltak, tüdőgyulladásban halt meg. Szervezetében sikerült kimutatni az új vírust.
febr. 20
1:06
Az ugató betegség (HáziPatika)
A krupp a gyerekeket érintő vírusos megbetegedés, amely rohamszerűen kialakuló nehézlégzést okoz. A légutak beszűkülése miatt akár életveszélyes állapot is kialakulhat, ha a mentők kiérkezéséig nem végzünk el néhány alapvető...
febr. 20
6:42
Gyógyszerek és a bőrdaganat kialakulása (WebBeteg)
A kutatók 415 bőrrákos és ugyanannyi azonos korú, egészséges páciens gyógyszerfogyasztását hasonlították össze.
febr. 20
8:45
Vállalhatják-e szexuális orientációjukat a katonák? (Infostart)
Az emberek többsége támogatná, hogy a melegek és leszbikusok szexuális orientációjukat nyíltan vállalva szolgálhassanak az Egyesült Államok katonai alakulatainak kötelékeiben - derült ki egy friss közvélemény-kutatásból.
febr. 20
8:48
Új antibiotikumot fedeztek fel? (WebBeteg)
Az új antibiotikum egy olyan fehérje működését akadályozza meg, amely egyébként létfontosságú a baktérium számára, mert külső sejtmembránja kialakításában vesz részt.
febr. 20
11:57
Ukrajna - Újabb, fenyegetőbb járvány közeleg? (WebBeteg)
Szakemberek szerint Ukrajnában február végére várható a hagyományos és az új típusú influenza második hulláma, de az országban továbbra is hiánycikk az oltóanyag.
febr. 20
13:00
A köhögés lehetséges okai és kezelése (WebBeteg)
A köhögés soha nem normális állapot, annak mindig oka van, amit fel kell deríteni: ez lehet banális ok, mint a megfázás, de állhat komolyabb betegség is a háttérben.
febr. 20
14:03
Az első genetikai vizsgálat a terhesség során (WebBeteg)
Az általános rendellenesség-szűrővizsgálatnak kiemelt jelentőségű része a kromoszóma rendellenesség-szűrés, ami a terhesség 11-14. hetében működik a legmegbízhatóbban.(x)
febr. 20
16:36
Ha vasat szedsz, óvatosan a teával! (NLC)
A teáról mindenki tudja, hogy az egészséges antioxidánsok kiváló forrása. Azt azonban kevesen veszik figyelembe, hogy nem minden táplálékkiegészítőt érdemes a reggeli teával bevenni.
febr. 20
18:15
A halál okának megállapítása (WebBeteg)
A halál, bár életünk velejárója mindig megrázza az érintetteket. Ezért hasznos, ha tisztában vagyunk vele, hogy mit kell ilyen esetben tenni, mi fog történni a továbbiakban.
febr. 20
19:18
Csilloghat-e szebben az aranynál a bronz? (Infostart)
A bronzéremnek általában jobban örülnek a sportolók, mint az ezüstnek - állítják amerikai kutatók.
febr. 20
19:18
Új típusú antibiotikum a szuperbaktériumok ellen (NLC)
Új típusú antibiotikum kifejlesztéséről számoltak be a Science tudományos folyóiratban svájci kutatók. A hatóanyag sikerrel veheti fel a harcot a többféle szerrel szemben ellenállóvá vált "szuperbaktériumokkal" is.
febr. 20
19:36
Távolságtartásra kötelezik a dohányosokat (Infostart)
Seattle lakosainak tiltakozására, kihirdetése után egy nappal, máris enyhítették az amerikai városi hatóságok a parkokra kirótt teljes dohányzási tilalmat.
febr. 20
20:48
Az ötöslottó 7. heti nyerőszámai (Infostart)
Az ötöslottó 7. heti számsorsolásának nyerő számai
febr. 20
22:27
A kipufogógáz újabb veszélye: az érelmeszesedés (WebBeteg)
Aki az autópályához közel lakik, korábban számíthat érelmeszesedésre, mint kevesebb kipufogógázt belélegző embertársai. Egy nemzetközi kutatócsoport többéves vizsgálatainak eredményeit a PLoS ONE tudományos folyóirat közölte.

Keresés