2010. február 20. szombat

febr. 20
5:12
Meglepő! Sztárműsort fog vezetni a kiscsillag az RTL Klubon! (ATV)
Még sohase próbálta.
febr. 20
5:30
Ezért ábrándultak ki negyedmillióan a Fideszből? (168 Óra Online)
Nagyjából negyedmillió szimpatizánst veszített a Fidesz az elmúlt egy hónapban a Szonda Ipsos szerint. A nyugdíjrendszer körül kialakult nyilatkozat- és hirdetéspárbaj egyelőre a közvélemény-kutatók Fidesznek ártott a héten napvilágot látott elemzés szerint. Ugyancsak a napokban tette közzé adatait a Századvég Alapítvány, mely szerint érdemben nem változtak a politikai erőviszonyok.
febr. 20
6:06
Lesz-e szmogriadó? (Népszava)
Újra a tájékoztatási küszöbérték felett van a szálló por (PM10) szennyezettség több budapesti mérőállomás szerint. Ezt az aktuális időjárási tényezők sem igazán javítják, sőt! A napok óta tartó párás, ködös idő és a jelentős légmozgáshiány, fokozhatja a légszennyezettség romlását.
febr. 20
6:24
Másfél milliárdot kaszáltak a postapalotán (Népszava)
Másfél milliárd forint nyereséggel adta el a Magyar Posta a Krisztina körúti székházát - reagált az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében a Wallis cégcsoporthoz tartozó vevő, a Wing Zrt. Balsai Istvánnak, a Fidesz elnöki stábja jogi igazgatójának előző napi nyilatkozatára. A vagyonkezelő azt közölte, nem érte gazdasági hátrány a Magyar Postát.
febr. 20
6:24
Fletó és a parkettás, avagy fehér ember a Jobbikra szavaz: kopogtató riport (ATV)
Szeretné tudni, mit mondott Fletó a parkettásnak? És azt, hogy mennyiért kínálnak kopogtatócédulát kistételben? Esetleg tenne egy virtuális utazást a Havanna lakótelepen? Kopogtasson Ön is – online.
febr. 20
6:26
Csak fenyegetőzik a Fidesz? (Népszava)
A Fidesz tartja magát ahhoz, hogy a szavazati jog megvásárlásáról elmélkedő választmányi elnökük csak ironizált a közelmúltban jászszentandrási lakossági fórumán, vagyis az MSZP részéről elfogadhatatlannak tartott Kövér László-féle megnyilatkozás szerintük nem jelent veszélyt a demokráciára.
febr. 20
6:28
Az MSZP szóvivőjével beszélgetne a Fideszt támogató püspök (Népszava)
Szívélyes párbeszédre hívta az MSZP szóvivőjét Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök, hogy tájékoztassa Nyakó Istvánt a választásokkal kapcsolatos álláspontjáról.
febr. 20
6:30
Nagyobb hangsúlyt fektetnének az erkölcsi, nevelési kérdésekre (Népszava)
Elképzelhető, hogy a kormányzásra készülő Fidesz szövetségese, a KDNP szakembereire bízná az oktatásügy kezelését hatalomra kerülése után. Ez sejthető legalábbis abból, hogy míg a legnagyobb ellenzéki párt továbbra sem állt elő kidolgozott programjával, addig a kereszténydemokraták hónapokkal ezelőtt nyilvánosságra hozták.
febr. 20
6:32
A legköltségesebb ellátásokat csak szigorú menetrend alapján vállalják a kórházak (Népszava)
A nem sürgősségi operációk felét két hónapon belül elvégzik a kórházak, igaz ugyanakkor, hogy van olyan beavatkozás, amelyre akár 670 napot is várni kell - derül ki az Egészségbiztosítási Felügyelet (EBF) legújabb várólista felméréséből. Egy szürkehályog műtétnél átlag 150 nap volt a várakozási idő, míg egy gerincstabilizáló operáció átlagos várakozási ideje 670 nap.
febr. 20
7:54
Esőt, havat hoz a viharos szél a hétvégén (168 Óra Online)
Borult idő lesz a hétvégén, sokfelé esővel, néhol havas esővel és havazással - mondta el az MTI-nek Csonka Tamás, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa pénteken.
febr. 20
7:54
Pisztollyal kellett aludnia, késsel járkál: durván megfenyegették a magyar sztárt! (ATV)
A felesége csak késsel mert otthonukban járni.
febr. 20
8:27
Utcára paterolhatják az elfekvőből a betegeket (ma.hu)
Pár hónappal a felvételük után utcára kerülhetnek a betegek a kórházak tartós ápolást és krónikus ellátást nyújtó osztályairól, mert ekkor már 25, illetve 20 százalékkal kevesebb teljesítménydíjat utal utánuk az egészségbiztosító egy rendeletmódosítás miatt - írja szombati számában a Magyar Nemzet.
febr. 20
8:30
Bajnai: Magyarország elkötelezett az euró bevezetése mellett (Népszava)
A Görögországot és néhány más dél-európai országot sújtó pénzügyi válság ellenére Magyarország minden korábbinál jobban elkötelezett az euró mielőbbi bevezetése mellett, még akkor is, ha ennek a célnak az elérése további megszorításokat jelent - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök a The New York Timesnak.
febr. 20
8:30
Minden csütörtökön kánaán lesz (teol)
Több, mint 280 alsótagozatos és óvodás gyermek jut minden héten vitamin- és fehérjedús élelemhez a Minden gyerek lakjon jól! Közhasznú Alapítvány jóvoltából Iregszemcsén, Felsőnyéken, Újiregen és Nagyszokolyban.
febr. 20
8:48
Kopogtatók: Orbán híve őrzi a Jobbik szelvényeit (168 Óra Online)
A Jobbiknak kevés irodája van, ezért az egész országban boltokból és vállalkozásokból szervezett gyűjtőhálózatot. Van kerület, ahol az autószerelőnél vagy a fodrásznál lehet leadni a szelvényeket. Egyesek bolti reklámnak használják, más üzletek inkább elrakják szem elől a pártválasztásukra utaló ládát – jelentette az .
febr. 20
8:48
Kovács: Három lépcsőt kell megmásznunk + videó (ATV)
A szocialisták többek között meg akarják szólítani a passzívakat.
febr. 20
8:50
Ismét elhalasztották E. Zsanett ügyében a tárgyalást + videó (ATV)
Az elnapolást a nő ügyvédje kérte.
febr. 20
9:06
A dalai lámát a Fehér Hátsó ajtaján "csempészték ki" (fidesz)
A dalai lámát, miután fogadta Barack Obama amerikai elnök, a Fehér Ház hátsó ajtaján "csempészték ki"; a tibeti vallási vezető az elszállításra váró szemetes zsákok mellett volt kénytelen "kiosonni" az elnöki rezidenciából - látható azon a fotón, amelyet pénteken hoztak nyilvánosságra.
febr. 20
9:06
Borulás a belvárosban (szon)
Nyíregyháza - Két autó karambolja nyomán egy Suzuki borult az oldalára szombat hajnalban Nyíregyháza szívében.
febr. 20
9:08
Fico megint fideszezett (fidesz)
Komoly feszültség keletkezhet Magyarország és Szlovákia viszonyában, ha a Fidesz nyeri az áprilisi magyarországi országgyűlési választásokat - jelentette ki Robert Fico szlovák kormányfő pénteken a Reuters brit hírügynökségnek adott interjújában.
febr. 20
9:08
Dia, szombat szépe (szon)
Dia életében a vidámság, és a szenvedély a két legfontosabb dolog.
febr. 20
9:10
Esterházynak kínos az MSZP (fidesz)
febr. 20
9:21
Paczolay Péter ellenzi az alkotmány egészének revízióját (Népszava)
Az alkotmány egészének revízióját már csak hivatalból is elleneznem kell, mivel az Alkotmánybíróság (AB) gyakorlata a jelenlegi alaptörvényre épül - nyilatkozta Paczolay Péter, a testület elnöke a szombati Magyar Hírlapban közölt interjúban.
febr. 20
9:24
Felvétel cáfolja Mesterházy Zushlag-vallomását (fidesz)
febr. 20
9:24
Nyilvánosan égették el a kopogtatócédulákat (ATV)
Így jelezték felháborodásukat a visszaélések miatt.
febr. 20
9:26
Az "MSZP Mesterházy Ernőjéhez" vezetnek a szálak? (fidesz)
Az egykori ÁPV Rt.-s vezetőhöz, Hatvani Szabó Jánoshoz köthető reklámszerződéseket is vizsgál a rendőrség - tudta meg a hírTV.
febr. 20
9:28
Gyurcsány: Kígyót-békát kell kiabálni Orbánékra (fidesz)
febr. 20
9:30
Négy magyar régió a 20 legszegényebb között (fidesz)
febr. 20
9:39
Andor: Nem lenne szerencsés, ha a belpolitika beleszólna a brüsszeli munkába (Inforádió)
Szakmai vitát el tud képzelni a következő kormánnyal Andor László, de azt nem tartaná szerencsésnek, ha a magyar belpolitika beleszólna a brüsszeli munkába. Az uniós biztos az InfoRádió Aréna című műsorában kiemelte: arra kell törekednie, hogy minden demokratikus frakcióval megtalálja az együttműködési lehetőséget.
febr. 20
9:39
'Vérszemet kaptak egyesek a totális Fidesz-győzelem reményétől' (168 Óra Online)
Feloszlatták a Fidesz nagyatádi alapszervezetét. A párt országos választmányának elnöksége – bár csak most került nyilvánosságra – már decemberben döntött erről. A helyi Fidesz-szervezetben az elmúlt években egyre gyakrabban akadtak – főként személyi ellentétekre visszavezethető – feszültségek, belharcok.
febr. 20
9:42
Robbanások zaja és füst a járda alól - 30 embert költöztettek ki Kisvárdán, de már hazamehettek (szon)
Kisvárda - A föld alól hallatszó robbanások és a járda alól szivárgó füst okozott riadalmat szombat reggel a kisvárdai Szent László utcában.
febr. 20
9:42
Az európai szövetség listájára került a paksi úszóverseny (teol)
Felkerült a Daróczy-virtusúszás az Európai Nyíltvízi Úszószövetség programlistájára.
febr. 20
9:42
Brown: világalkotmányra lenne szükség + videó (ATV)
A brit kormányfő a pénzügyi rendszert kívánja egységesíteni.
febr. 20
9:57
Felbomlott a holland kormánykoalíció (Inforádió)
Felbomlott a holland kormánykoalíció szombat hajnalban, miután a két legnagyobb pártja nem tudott megegyezni az elvben idén lejáró afganisztáni katonai misszió sorsáról - jelentette a holland média a kormányfő közlését idézve.
febr. 20
9:57
Ma eső, havazás- holnap napsütés lesz! (ma.hu)
Szombaton borult időre számíthatunk sokfelé esővel, záporral, délen néhol zivatarral. Kiadós mennyiségű eső várható, emellett további jelentős olvadás várható, súlyos gondokat okozhat a belvíz!
febr. 20
10:00
Szombaton Apostol-koncert lesz Kisvárdán (szon)
Kisvárda - Szombaton 19 órától a Művészetek Házában tart jubileumi koncertet a négy évtizede zenélő Apostol együttes.
febr. 20
10:00
A fõvárosi botrány kinõheti a BKV-t - Népszabadság (boon)
A BKV-hoz hasonló "csontvázak" a Fõvárosi Közterület-fenntartó Zrt.-nél és a gyógyfürdõcégeknél eshetnek ki legközelebb a szekrénybõl - értesült különbözõ forrásokból a Népszabadság.
febr. 20
10:02
Kampányt kezd és programot hirdet szombaton az MSZP - Népszava (boon)
Kampánynyitó rendezvényt tart szombaton az MSZP Budapesten.
febr. 20
10:04
Március 16-án csapott volna le Ábel? - Bors (boon)
Igazságügyi orvosszakértõ vizsgálta meg pénteken azt az egyetemistát, aki a rendõrség szerint 21 embert akart megölni, aztán magával is végzett volna.
febr. 20
10:06
Bombariadó volt a romafesztiválon - delmagyar.hu (boon)
Éppen az I. Roma Kulturális Fesztivál jótékonysági bálját tartották, amikor bombariadó miatt ki kellett üríteni a szegedi IH Rendezvényközpontot péntek este - írja a delmagyar.hu.
febr. 20
10:08
Az euró bevezetésérõl beszélt Bajnai Gordon a New York Times-nak (boon)
Magyarország minden eddiginél jobban elkötelezett az euró minél hamarabbi bevezetése iránt, még akkor is, ha ez további megszorításokkal jár - nyilatkozta Bajnai Gordon magyar kormányfõ a New York Times címû amerikai lapnak.
febr. 20
10:15
Maguk alatt vágták a fát a Bakonyerdő vezetői (HVG)
Közel 300 millió forint kár érhette a Bakonyerdő Zrt.-t, illetve a magyar államot az erdőgazdaság vezetői által kötött devizaügyletek miatt - írta szombati számában a Népszabadság.
febr. 20
10:15
Benne volt a levegőben: megverték a tanárnőt a szülők (168 Óra Online)
Tanítványának szülei vertek meg egy általános iskolai tanárnőt Egerben. Korábban már meg is fenyegették.
febr. 20
10:18
Rátámadtak az intézkedő rendőrökre Pakson! (teol)
Többen is a rendőrökre támadtak, amikor azok elő akarták állítani az utcán véresen fekvő férfi megverésével gyanúsított két férfit.
febr. 20
10:18
MSZP: egyheti plusznyugdíj járhat 2011-ben + videó (ATV)
A jelenlegi feltételek folytatása mellett van esély a kiegészítő juttatásra.
febr. 20
10:33
Változások a Munka Törvénykönyvében (ma.hu)
Az idén több ponton is változik a Munka Törvénykönyve, a felmondási védelem például kiterjed az örökbefogadást kérő munkavállalókra is - hívja fel a figyelmet a PricewaterhouseCoopers (PwC) hírlevelében a Réti, Antall és Madl Ügyvédi Iroda.
febr. 20
10:54
Liptai megtalálta a tökéletes társat (ATV)
Még a zenei ízlésük is egyforma.
febr. 20
10:56
Kis és nagykutyák között, Gyurcsányt éltetve – percről percre (ATV)
Kovács László sajnálja, hogy az őszödi beszéd nem előbb hangzott el.
febr. 20
11:09
Fegyverrel raboltak ki egy benzinkutat Komáromban (HVG)
Komárom egyik benzinkútjánál fegyvernek látszó tárggyal fenyegetve pénteken este elvitte a bevételt egy férfi - közölte a rendőrség.
febr. 20
11:09
300 milliót bukhat a legnagyobb állami erdőgazdaság (Inforádió)
Engedély nélküli devizaügyletek miatt 300 millió forintos kár érheti a Bakonyerdő Zrt.-t, ahol vizsgálat vizsgálatot, feljelentés feljelentést követ - írja a Népszabadság.

Keresés