2010. február 20. szombat

febr. 20
5:12
Meglepő! Sztárműsort fog vezetni a kiscsillag az RTL Klubon! (ATV)
Még sohase próbálta.
febr. 20
5:30
Ezért ábrándultak ki negyedmillióan a Fideszből? (168 Óra Online)
Nagyjából negyedmillió szimpatizánst veszített a Fidesz az elmúlt egy hónapban a Szonda Ipsos szerint. A nyugdíjrendszer körül kialakult nyilatkozat- és hirdetéspárbaj egyelőre a közvélemény-kutatók Fidesznek ártott a héten napvilágot látott elemzés szerint. Ugyancsak a napokban tette közzé adatait a Századvég Alapítvány, mely szerint érdemben nem változtak a politikai erőviszonyok.
febr. 20
6:06
Lesz-e szmogriadó? (Alternatív Energia)
Újra a tájékoztatási küszöbérték felett van a szálló por (PM10) szennyezettség több budapesti mérőállomás szerint. Ezt az aktuális időjárási tényezők sem igazán javítják, sőt! A napok óta tartó párás, ködös idő és a jelentős légmozgáshiány, fokozhatja a légszennyezettség romlását.
febr. 20
6:24
Másfél milliárdot kaszáltak a postapalotán (Alternatív Energia)
Másfél milliárd forint nyereséggel adta el a Magyar Posta a Krisztina körúti székházát - reagált az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében a Wallis cégcsoporthoz tartozó vevő, a Wing Zrt. Balsai Istvánnak, a Fidesz elnöki stábja jogi igazgatójának előző napi nyilatkozatára. A vagyonkezelő azt közölte, nem érte gazdasági hátrány a Magyar Postát.
febr. 20
6:24
Fletó és a parkettás, avagy fehér ember a Jobbikra szavaz: kopogtató riport (ATV)
Szeretné tudni, mit mondott Fletó a parkettásnak? És azt, hogy mennyiért kínálnak kopogtatócédulát kistételben? Esetleg tenne egy virtuális utazást a Havanna lakótelepen? Kopogtasson Ön is – online.
febr. 20
6:26
Csak fenyegetőzik a Fidesz? (Alternatív Energia)
A Fidesz tartja magát ahhoz, hogy a szavazati jog megvásárlásáról elmélkedő választmányi elnökük csak ironizált a közelmúltban jászszentandrási lakossági fórumán, vagyis az MSZP részéről elfogadhatatlannak tartott Kövér László-féle megnyilatkozás szerintük nem jelent veszélyt a demokráciára.
febr. 20
6:28
Az MSZP szóvivőjével beszélgetne a Fideszt támogató püspök (Alternatív Energia)
Szívélyes párbeszédre hívta az MSZP szóvivőjét Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök, hogy tájékoztassa Nyakó Istvánt a választásokkal kapcsolatos álláspontjáról.
febr. 20
6:30
Nagyobb hangsúlyt fektetnének az erkölcsi, nevelési kérdésekre (Alternatív Energia)
Elképzelhető, hogy a kormányzásra készülő Fidesz szövetségese, a KDNP szakembereire bízná az oktatásügy kezelését hatalomra kerülése után. Ez sejthető legalábbis abból, hogy míg a legnagyobb ellenzéki párt továbbra sem állt elő kidolgozott programjával, addig a kereszténydemokraták hónapokkal ezelőtt nyilvánosságra hozták.
febr. 20
6:32
A legköltségesebb ellátásokat csak szigorú menetrend alapján vállalják a kórházak (Alternatív Energia)
A nem sürgősségi operációk felét két hónapon belül elvégzik a kórházak, igaz ugyanakkor, hogy van olyan beavatkozás, amelyre akár 670 napot is várni kell - derül ki az Egészségbiztosítási Felügyelet (EBF) legújabb várólista felméréséből. Egy szürkehályog műtétnél átlag 150 nap volt a várakozási idő, míg egy gerincstabilizáló operáció átlagos várakozási ideje 670 nap.
febr. 20
7:54
Esőt, havat hoz a viharos szél a hétvégén (168 Óra Online)
Borult idő lesz a hétvégén, sokfelé esővel, néhol havas esővel és havazással - mondta el az MTI-nek Csonka Tamás, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa pénteken.
febr. 20
7:54
Pisztollyal kellett aludnia, késsel járkál: durván megfenyegették a magyar sztárt! (ATV)
A felesége csak késsel mert otthonukban járni.
febr. 20
8:30
Bajnai: Magyarország elkötelezett az euró bevezetése mellett (Alternatív Energia)
A Görögországot és néhány más dél-európai országot sújtó pénzügyi válság ellenére Magyarország minden korábbinál jobban elkötelezett az euró mielőbbi bevezetése mellett, még akkor is, ha ennek a célnak az elérése további megszorításokat jelent - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök a The New York Timesnak.
febr. 20
8:48
Kopogtatók: Orbán híve őrzi a Jobbik szelvényeit (168 Óra Online)
A Jobbiknak kevés irodája van, ezért az egész országban boltokból és vállalkozásokból szervezett gyűjtőhálózatot. Van kerület, ahol az autószerelőnél vagy a fodrásznál lehet leadni a szelvényeket. Egyesek bolti reklámnak használják, más üzletek inkább elrakják szem elől a pártválasztásukra utaló ládát – jelentette az .
febr. 20
8:48
Kovács: Három lépcsőt kell megmásznunk + videó (ATV)
A szocialisták többek között meg akarják szólítani a passzívakat.
febr. 20
8:50
Ismét elhalasztották E. Zsanett ügyében a tárgyalást + videó (ATV)
Az elnapolást a nő ügyvédje kérte.
febr. 20
9:21
Bemocskolták az MSZP oroszlányi irodáját (Metropol)
A történteket még pénteken reggel fedezték fel, amikor elszórt ürülék, továbbá fekete színű filccel rajzolt és áthúzott Dávid-csillag meg egy "Patkányirtás" feliratú szórólap fogadta az oroszlányi MSZP irodavezetőjét.
febr. 20
9:21
Paczolay Péter ellenzi az alkotmány egészének revízióját (Alternatív Energia)
Az alkotmány egészének revízióját már csak hivatalból is elleneznem kell, mivel az Alkotmánybíróság (AB) gyakorlata a jelenlegi alaptörvényre épül - nyilatkozta Paczolay Péter, a testület elnöke a szombati Magyar Hírlapban közölt interjúban.
febr. 20
9:24
Nyilvánosan égették el a kopogtatócédulákat (ATV)
Így jelezték felháborodásukat a visszaélések miatt.
febr. 20
9:39
Andor: Nem lenne szerencsés, ha a belpolitika beleszólna a brüsszeli munkába (Infostart)
Szakmai vitát el tud képzelni a következő kormánnyal Andor László, de azt nem tartaná szerencsésnek, ha a magyar belpolitika beleszólna a brüsszeli munkába. Az uniós biztos az InfoRádió Aréna című műsorában kiemelte: arra kell törekednie, hogy minden demokratikus frakcióval megtalálja az együttműködési lehetőséget.
febr. 20
9:39
'Vérszemet kaptak egyesek a totális Fidesz-győzelem reményétől' (168 Óra Online)
Feloszlatták a Fidesz nagyatádi alapszervezetét. A párt országos választmányának elnöksége – bár csak most került nyilvánosságra – már decemberben döntött erről. A helyi Fidesz-szervezetben az elmúlt években egyre gyakrabban akadtak – főként személyi ellentétekre visszavezethető – feszültségek, belharcok.
febr. 20
9:39
Mesterházy Attila a YouTube-on (Metropol)
Az MSZP miniszterelnök-jelöltje újabb videót töltött fel a YouTube videomegosztó portálra, amit a Facebook közösségi oldalon is közzétett.
febr. 20
9:42
Brown: világalkotmányra lenne szükség + videó (ATV)
A brit kormányfő a pénzügyi rendszert kívánja egységesíteni.
febr. 20
9:57
Felbomlott a holland kormánykoalíció (Infostart)
Felbomlott a holland kormánykoalíció szombat hajnalban, miután a két legnagyobb pártja nem tudott megegyezni az elvben idén lejáró afganisztáni katonai misszió sorsáról - jelentette a holland média a kormányfő közlését idézve.
febr. 20
10:15
Benne volt a levegőben: megverték a tanárnőt a szülők (168 Óra Online)
Tanítványának szülei vertek meg egy általános iskolai tanárnőt Egerben. Korábban már meg is fenyegették.
febr. 20
10:18
MSZP: egyheti plusznyugdíj járhat 2011-ben + videó (ATV)
A jelenlegi feltételek folytatása mellett van esély a kiegészítő juttatásra.
febr. 20
10:33
Orbán ante portas (Metropol)
A Die Presse szerint, ha mindent jól csinál a Fidesz a választási kampányban, akkor gyakorlatilag a zsebében érezheti a választási győzelmet.
febr. 20
10:54
Liptai megtalálta a tökéletes társat (ATV)
Még a zenei ízlésük is egyforma.
febr. 20
10:56
Kis és nagykutyák között, Gyurcsányt éltetve – percről percre (ATV)
Kovács László sajnálja, hogy az őszödi beszéd nem előbb hangzott el.
febr. 20
11:09
300 milliót bukhat a legnagyobb állami erdőgazdaság (Infostart)
Engedély nélküli devizaügyletek miatt 300 millió forintos kár érheti a Bakonyerdő Zrt.-t, ahol vizsgálat vizsgálatot, feljelentés feljelentést követ - írja a Népszabadság.
febr. 20
11:27
Magyar turistabusz borult árokba Ausztriában (Infostart)
Letért az útról, felborult, és az útszéli árokba csúszott egy magyar turistabusz szombat délelőtt egy hegyi úton, mintegy 60 fiatalkorú utassal az auszriai Karintia tartomány spittali járásában, az innerkremsi síterep térségében.
febr. 20
11:27
Vesztegetés? A repülőtéren várták a dandártábornokot (168 Óra Online)
Egy volt katonai attasét a Ferihegyi repülőtéren vártak az ügyészek, és ellene is eljárás indulhat.
febr. 20
11:27
Meg ne kössön a kötcsei beton (Metropol)
Lendvai Ildikó beszédével megkezdődött az MSZP kampánynyitója a Syma csarnokban. A pártelnök szerint Orbán kötcsei beszédében előbújt a lopakodó egypártrendszer.
febr. 20
11:27
Bátorságra ösztönző kampánynyitás a szocialistáknál (Alternatív Energia)
Akik a szocialistákat akarták riogatni, nem ijesztettek el senkit, a tizedelés ötlete nem jött be - ezt Lendvai Ildikó pártelnök mondta az MSZP budapesti kampánynyitója első szónokaként, szombaton a SYMA-csarnokban. Mesterházy Attila azt mondta:nemzeti modernizációra van szükség és, hogy közösen meg lehet valósítani a rendszerváltás álmát.
febr. 20
11:29
Elrendelték a koronatanú védelmét (Alternatív Energia)
Fordulat állhat be az Esztergom városát jó ideje foglalkoztató "titokzatos" bűncselekmények nyomozásában. A rendőrség elrendelte a többször is megfenyegetett és megtámadott Ágfalvi Csaba - az ügyek feltárásának lehetséges koronatanúja - személyi védelmét. Ugyanakkor - mint a Népszava értesült - az Országos Rendőr-főkapitányság átfogó ellenőrzést kíván végezni a városban történt támadások nyomán…
febr. 20
11:45
Újabb bizonyítékok a dubaji gyilkossági ügyben (Infostart)
A nyomozók kezében bizonyítékok vannak arra, egyebek közt telefonlehallgatások, hogy a Hamász-politikus januári dubaji meggyilkolásában szerepe volt az izraeli hírszerzésnek - jelentette ki egy szombati lapnak az emirátus rendőrfőnöke.
febr. 20
11:45
Pelczné már vágja a centit (Metropol)
Még 50 nap, és bekövetkezik a változás, amelyre mindannyian várunk, mondta Pelczné Gáll Ildikó Fidesz-alelnök szombaton a Parlament előtt, ahol jelképesen, egy "Gyurcsány-korszak 50" feliratú lap felmutatásával elkezdte a visszaszámlálást, a "centivágást".
febr. 20
11:45
Személyes adat a fegyvertartás (Alternatív Energia)
A fegyvertartás adatainak nyilvánossága aggályos lehet - a többi között ezzel válaszolt az adatvédelmi biztos lapunk korábbi megkeresésére. A halállal végződött tavalyi pécsi egyetemi lövöldözést követően a Népszava azt kérdezte Jóri Andrástól, hogy az önvédelmi fegyverrel rendelkezők listája legalább részlegesen megismerhető lehet-e.
febr. 20
11:48
MDF: nem foglalkoznak belső ügyekkel a választásokig + videó (ATV)
Később kívánják orvosolni a személyi kérdéseket.
febr. 20
12:03
Meggyes "kiadását" kéri az ügyészség (Alternatív Energia)
Esztergom fideszes polgármestere mentelmi jogának felfüggesztését kéri az ügyészség az Országgyűléstől - tudta meg lapunk. Ennek ellenére - mivel hétfőn tartja utolsó ülésnapját a Ház - nem sok esély van arra, hogy még a jelenlegi parlament tárgyalja a kérdést.
febr. 20
12:21
Magyarok is megmászták a Föld legmagasabb vulkánját - fotókkal (Infostart)
Először mászták meg magyarok a Föld legmagasabb, 6893 méteres vulkánját Dél-Amerikában. Nagy Balázs geográfus, a csúcs egyik meghódítója elmondta, sokszor extrém körülmények között haladtak a hegytető felé.
febr. 20
12:21
Áthúzott Dávid csillag és elszórt ürülék - Ilyen súlyú eset még nem volt (168 Óra Online)
Fekete filccel rajzolt és áthúzott Dávid csillag, egy "Patkányirtás" feliratú szórólap és elszórt ürülék fogadta pénteken kora reggel Módi Miklóst, az oroszlányi MSZP irodavezetőjét.
febr. 20
12:23
Víz borít hatezer hektárt a Tiszántúlon (Infostart)
Már hatezer hektár földet borít belvíz a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Tikövizig) területén - közölte Bara Sándor igazgató, védelemvezető.
febr. 20
12:39
Nemzeti modernizációt javasol Mesterházy Attila (Infostart)
A baloldalnak a visszafordulás helyett a haladást kell választania - hangsúlyozta az MSZP kampánynyitó rendezvényén a párt miniszterelnök-jelöltje. Az eseményen Lendvai Ildikó pártelnök azt hangsúlyozta, hogy az MSZP-nek ki kell állnia az ország önbecsüléséért.
febr. 20
12:39
Ma hirdeti meg Mesterházy Attila "a demokratikus baloldal programját" (Alternatív Energia)
Miniszterelnök-jelölti programot hirdet ma Mesterházy Attila. Az MSZP kampánynyitójára 3-4 ezer embert várnak a SYMA Rendezvénycsarnokba, amelyen ott lesznek a szocialisták képviselő-jelöltjei, vezető politikusai, támogatói és aktivistái.
febr. 20
12:42
„Boldogtalan vagyok” Összetört a Barátok közt színésznője (ATV)
Az okokról nem volt hajlandó beszélni.
febr. 20
13:15
A Fidesz már vágja a centit (168 Óra Online)
Még 50 nap, és bekövetkezik a változás, amelyre "mindannyian várunk" - mondta Pelczné Gáll Ildikó Fidesz-alelnök szombaton a Parlament előtt, ahol jelképesen, egy "Gyurcsány-korszak 50" feliratú lap felmutatásával elkezdte a visszaszámlálást, a "centivágást".
febr. 20
13:18
Van elég pénz a balatoni fejlesztésekre + videó (ATV)
Májusig írják ki a pályázatokat.
febr. 20
13:33
Az MSZP szerint is itt az idő (Metropol)
Készen állok, hogy végigmenjek az úton, megvan bennem ehhez az erő, mondta Mesterházy Attila az MSZP szombati budapesti kampánynyitóján, ahol bemutatta a párt kormányprogramját; a miniszterelnök-jelölt szerint nemzeti modernizációra van szükség.
febr. 20
13:51
Retkes Attila szerint rendben halad az ajánlószelvények gyűjtése (Alternatív Energia)
Retkes Attila biztos benne, hogy az MDF és az SZDSZ képes lesz húsz területi, valamint országos listát állítani, és mind a 176 egyéni választókerületben lesz jelöltjük
febr. 20
13:51
Szomszédnője fojtogatta az idős férfit (Metropol)
Előzetes letartóztatásba vette a bíróság azt a 33 éves nagyhalászi nőt, aki még csütörtökön hurkolt kötéllel próbálta álmában megfojtani, majd kirabolni idős szomszédját.

Keresés