2010. február 21. vasárnap

febr. 21
3:43
Hulladék-megelőzés: még van mit tanulnunk (Népszava)
Az Európai Unió 2012-re a csomagolási hulladékok 60 százalékának hasznosítására kötelezi Magyarországot, anyagtípusokként is meghatározva az elérendő célszintet. Annak ellenére, hogy ez az arány nem tűnik elérhetetlennek, a másodnyersanyag-piacot is komolyan sújtó világgazdasági válság közepette rendkívül nehezen és csak a lakosság gyűjtési hajlandóságának növelésével teljesíthető.
febr. 21
4:36
Szakadt a hó! Mire számítsunk? (168 Óra Online)
Vasárnapra virradó éjszaka erősen felhős vagy borult lesz az ég, eleinte többfelé esővel, záporral, majd nyugat felől egyre kevesebb helyen várható csapadék; kezdetben eső, majd havas eső, hó – írta előrejelzésében az .
febr. 21
5:12
„Állítsuk le” Megsértődött, elrohant a stúdióból a magyar sztárpár (ATV)
Nem azt a dalt beszélték meg.
febr. 21
5:48
"Patkányirtás" – Bemocskolták az MSZP-irodát (168 Óra Online)
Fekete filccel rajzolt és áthúzott Dávid csillag, egy "Patkányirtás" feliratú szórólap és elszórt ürülék fogadta pénteken korareggel Módi Miklóst, az oroszlányi MSZP irodavezetőjét.
febr. 21
5:48
H1N1: özvegyen maradt édesapja gondozza Olívia Emmát + videó (ATV)
A kislányt most engedték haza a kórházból.
febr. 21
6:42
Bajnai szerint nagykoalícióra van szükség (Népszava)
Befagyasztotta a stabilitási tartalékokat a kormány, csökkent a Fidesz támogatottsága, a diákok félnek a munkanélküliségtől, bemutatták az MSZP programját, Gyenes Géza a Jobbik árnyékkormányának egészségügyi tárcavezetője.
febr. 21
7:00
H1N1: meggyógyult a két hónapos csöppség (168 Óra Online)
Gyógyultan vihette haza édesapja a korábban H1N1 vírussal fertőzött két hónapos kislányát pénteken a nyíregyházi kórházból - írta a Kelet-Magyarország szombaton.
febr. 21
7:00
Hollandia: felbomlott a koalíció, jöhet Wilders? + videó (ATV)
16 órán át folyt a vita az afgán szerepvállalásról.
febr. 21
7:18
Csak faragni tudott hátrányából Kaposváron a DKC (teol)
A Kaposvár a szünetig eldöntötte a férfi kosárlabda NB I szomszédvári rangadóját. A fordulás után a DKC azért küzdött, hogy ne legyen súlyos a veresége.
febr. 21
7:20
Háborog a két falu, aláírást gyűjtenek a miniszternek (teol)
Tovább küzdenek a vasúti menetrend visszaállítása érdekében Cikón.
febr. 21
7:36
Tiltakozik a fegyvertartás tervezett szigorítása ellen a Magyar Sportlövők Szövetsége (Inforádió)
A szervezet vezetése a miniszterelnöknek címzett nyílt levélben átgondolatlannak és felelőtlennek nevezi az elképzeléseket. A szövetség emlékeztet arra, hogy Bajnai Gordon olyan jogszabály-módosítást szorgalmaz, amely alapján a sportlövők kizárólag az egyesületükben tárolhatnák saját fegyvereiket. A szervezet képviselői hangsúlyozzák: egyetértenek a pszichológiai vizsgálat szigorításával, de a…
febr. 21
7:38
Várhatóan a ciklus utolsó ülését tartja holnap az Országgyűlés (Inforádió)
A képviselők csaknem 30 javaslat elfogadásáról dönthetnek. A távirati iroda úgy tudja, hogy Bajnai Gordon miniszterelnök a plenáris ülésen összegzi az általa vezetett válságkezelő kormány tevékenységét.
febr. 21
8:12
Megújul a Ferenciek tere (Inforádió)
Teljesen megújulhat Budapesten a Ferenciek tere. A négy milliárd forintos beruházás költségének 80 százalékát a tervek szerint európai uniós támogatásból fedezi az V. kerület. Az ehhez szükséges pályázatot ezen a héten nyújtotta be a kerület a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek.
febr. 21
8:12
Miért jön jól a Jobbik a Fidesznek és az MSZP-nek? (168 Óra Online)
A magyar középosztály kiéhezett a konszolidációra, és azt a jobboldal fogja végrehajtani – állítja Szilágyi Ákos, akinek hamarosan megjelenik a hideg polgárháborúról szóló könyve. Az író szerint a szabadság „rendetlensége” után eljön a szabadságnélküliség rendje. De azért kérdés: elkerülheti-e az MSZP a megsemmisítő vereséget? Miért jön jól a Jobbik a Fidesznek és az MSZP-nek is? Miért jobbra…
febr. 21
8:12
Ivás, verekedés: vasmacsó akart lenni a magyar műsorvezető (ATV)
Egyszerűen nem akart beilleszkedni az értelmiségi létbe.
febr. 21
8:30
„Soha nem ütöttem meg senkit” Székeket dobál a brit miniszterelnök? (ATV)
Gordon Brown-nak vezető tanácsadójának könyve miatt kell védekeznie.
febr. 21
8:48
„Úgy kerüljük mint ördög a tömjénfüstöt” Bencze a bűn színéről (ATV)
Az országos rendőr-főkapitány számít rá, hogy Orbánék menesztik.
febr. 21
9:06
Regisztrálni kell az ingyen útért (szon)
„Hallottam már több helyről arról, hogy nemsokára csak úgy utazhatunk ingyen, ha regisztrációs jegyet váltunk. A részletekről viszont az égvilágon semmit sem tudunk. Meddig nem késő cselekedni?” – tette fel az aktuális kérdést Csordás Béla.
febr. 21
9:24
Gyurcsány: „minden hétfő reggel átkozza a pillanatot...” (168 Óra Online)
Nem indítanak belső vizsgálatot a helyi szocialisták amiatt, hogy egy csütörtöki zárt körű rendezvényükön valaki titokban felvételt készített Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök beszédéről, és nyilvánosságra hozta azt - közölte Nemény András, az MSZP Vas megyei elnöke szombaton az MTI kérdésére. A Magyar Nemzet azt írta szombati számában, hogy az MSZP egyik Vas megyei vezetőségi tagja felvette…
febr. 21
9:24
Továbbra is kórházban kezelik a faddi TBC-fertőzötteket (teol)
A közelmúltbeli tbc-s megbetegedés kapcsán jelenleg öt faddi felnőtt tartózkodik a szekszárdi kórház tüdőgyógyászati osztályán - tájékoztatott dr. Zombori Gábor főorvos.
febr. 21
9:24
Karintiai buszbaleset: a diákok már a síelésre készülnek (ATV)
Mindenkit kiengednek a kórházból.
febr. 21
9:42
Melegszik az idő - lassan befut a tavasz? (ma.hu)
Vasárnap kezdetben keleten még előfordulhat havazás, hózápor, majd nyugat felől mindenütt csökken a felhőzet és sok-sok napsütésben bízhatunk. Délelőtt tovább mérséklődik az északnyugati szél, délután a délnyugati szél élénkülhet meg néhol. 3 és 8 fok között alakulhat a hőmérséklet délután. Érdemes lesz kihasználni a friss, tiszta, napos időt.
febr. 21
9:42
Csaholci diákok jártak Londonban (szon)
Február 10-14-ig a Comenius Projekt keretében a Csaholc Általános Iskola és Óvoda 14 diákja és 5 pedagógusa tanulmányi úton vett részt Londonban, Westhamban a Renelagh Primary Schoolban.
febr. 21
9:42
VANCOUVER 2010: Huszár Erika hatodik lett 1500 méteren (boon)
Hatodik helyen végzett a rövidpályás gyorskorcsolyázók nõi 1500 méteres versenyében Huszár Erika.
febr. 21
9:44
„A belvárosban az utcánk foglya vagyok” (szon)
Amíg nem épül ki a zárt csapadékvíz-elvezető rendszer nem aszfaltozzák le a Mák utcát.
febr. 21
10:18
Gyurcsány a szennyesét mossa, és össztűz alá venné Orbán Viktort (ma.hu)
Gyurcsány Ferenc szerint, ha Magyar Nemzet, a HírTV és a Magyar Hírlap "nem ocsmányul rágalmazni, hanem tájékoztatni szeretne", akkor tegye meg, hogy teljes egészében nyilvánosságra hozza a birtokába került szombathelyi hangfelvételt, s akkor ki fog derülni az igazság.
febr. 21
10:18
Útátadás szocialista módra (fidesz)
febr. 21
10:18
Milliárdokat vitt el a kemény tél (ATV)
Viszont távfűtésre kevesebbet kellett fizetni.
febr. 21
10:20
Előrehozott választásokra készül Hollandia (fidesz)
Hollandiában a szombatra virradóra szétesett koalíció miatt kialakult kormányválság nyomán előrehozott választások lesznek. A vakációját Ausztriában töltő holland királynő hétfőn tanácskozik a pártok vezetőivel - adták hírül a holland sajtó honlapjai.
febr. 21
10:36
Tóth Gábor: egy petákot sem kapott a falu (fidesz)
50 millió forintot nyert Domonyban az Észak-Kelet Pest Megyei Leader egyesülettől lovaspark építésére egy gépjárműalkatrész-kereskedelemmel foglalkozó cég. A szomszédos Bag ravatalozójának felújítására benyújtott pályázatot azonban elutasították. A vidékfejlesztésre szánt uniós pénzek elosztásáról döntő egyesületet 2008-tól az MSZP országgyűlési képviselője, Szabóné Müller Tímea vezeti.
febr. 21
10:36
Parképítés Szabolcsveresmarton (szon)
Már a közbeszerzési eljárás van folyamatban Szabolcsveresmarton, mellyel kiválasztódik a kivitelezője a település központjában létesítendő közpark, valamint a meglévő játszótér kialakításának, bővítésének, szabványosításának.
febr. 21
10:36
Összeomlástól tart a jegyző (teol)
Dr. Schutzbach Ferenc lesz március elsejétől Hőgyész címzetes főjegyzője. A szakember több mint húsz évet töltött el a pályán, számos tapasztalatot gyűjtött be a közigazgatás területéről. Többek között erről faggattuk.
febr. 21
10:38
Nemzetközi ipari parkok nyitásáról tárgyaltak Kárpátalján (szon)
Ungvár – Közös ipari parkok kialakítása a magyar–ukrán határon témakörben tartottak konferenciát magyar és ukrán gazdasági szakemberek az ungvári Prága szállóban.
febr. 21
10:54
Dugók lehetnek Budapesten a csúcstalálkozók miatt (HVG)
Jelentős közlekedési dugók alakulhatnak ki a jövő héten Budapest belvárosában két rangos nemzetközi csúcstalálkozó miatt; három napra a Pesti alsó rakpartot is lezárják a Közraktár utca és a Dráva utca között – közölte a kormányszóvivő és a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vasárnap.
febr. 21
10:54
Egyelõre nem tudni magyar sérültrõl Madeirán (boon)
Egyelõre nem érkezett a portugáliai magyar nagykövetséghez semmiféle jelzés arról, hogy magyarok is megsérültek volna a Maderia szigetére lesújtó viharban.
febr. 21
10:54
Támad a belvíz… (szon)
Úgy tűnik az idei tél lassan a végéhez közeledik, ezt bizonyítja, hogy az elmúlt heti hó lassan eltűnik a lakott településekről. A visszatérő esőzések és az olvadás eredményeként egyre több helyen jelennek meg belvizek, melyek sok esetben veszélyeztetik a mélyebben fekvő lakóépületeket. Nagyon fontos, hogy tisztítottak legyenek a vízelvezető árkok, csatornák, különben komoly veszély fenyegetheti…
febr. 21
10:54
Rangos elismerést kapott a megrontásért ítéletre váró sztárrendező (ATV)
Házi őrizetben van, így nem tudta átvenni a díjat.
febr. 21
10:56
A versenybírók már készülnek (szon)
2010. február 19-én a délutáni órákban Nyíregyházán a Megyeháza dísztermében gyülekezett versenybírói értekezletre a július 14-25. között megrendezésre kerülő 17. Veterán Atlétikai Európa Bajnokság több mint 160 főből álló gárdája.
febr. 21
11:12
Gyurcsány: ez "bornírt hazugság" (168 Óra Online)
Gyurcsány Ferenc szerint, ha Magyar Nemzet, a HírTV és a Magyar Hírlap "nem ocsmányul rágalmazni, hanem tájékoztatni szeretne", akkor tegye meg, hogy teljes egészében nyilvánosságra hozza a birtokába került szombathelyi hangfelvételt, s akkor ki fog derülni az igazság. A volt miniszterelnök erről annak kapcsán nyilatkozott, hogy a Magyar Nemzet előző nap azt írta: egy csütörtöki zárt körű…
febr. 21
11:12
Gyurcsány: legyen nyilvános a teljes hangfelvétel! (ATV)
Szerinte akkor kiderülne az igazság szombathelyi beszédéről.
febr. 21
11:14
Új autópályák, 12 százalékos reálbér emelkedés: itt az MSZP-program + videó (ATV)
„A mi programunk konkrét reális és megvalósítható”.
febr. 21
11:30
Áradás Madeirán - 38-ra emelkedett az áldozatok száma (boon)
A legfrissebb hivatalos adatok szerint 38-an vesztették életüket a szombati vihar miatt kialakult áradásokban a Portugáliához tartozó Madeira szigetén.
febr. 21
11:30
Gyűjtők lepték el a Gemencet - jól fizet a feketepiac (teol)
Február első felétől már hullajtják agancsaikat a szarvasbikák. Ez az időszak egészen áprilisig húzódik. Ez az öt-hat hét egyéni és csoportban működő agancskeresőket vonz a Gemenc területére is. Az állat immár földön heverő fejéke ugyanis jó pénzért eladható a feketepiacon.
febr. 21
11:48
Ausztriai buszbaleset: kiengedik a kórházból a diákokat (HVG)
Elhagyhatja a kórházat vasárnap az a négy diák, akiket megfigyelésre bent tartottak az ausztriai buszbalesetet sérültjei közül; a budapesti Kempelen Farkas Gimnázium sítáborának mintegy nyolcvan résztvevőjét, tanulókat, öregdiákokat és tanárokat szombaton érte baleset Karintia tartományban. A végleges rendőrségi jelentés még nem készült el.
febr. 21
11:48
Eddig 1.150.000 ajánlószelvény! (fidesz)
Nagy az igény a változásra. A Fidesz és a KDNP által eddig összegyűjtött ajánlószelvények száma országosan meghaladta az egymilliót - tájékoztatott Nyitrai Zsolt.
febr. 21
12:06
Nyolc külföldi határsértőt tartóztattak fel Békés megye határszakaszain (Népszava)
Lőkösháza külterületén két tunéziait fogtak el, akikről kiderült, hogy illegálisan lépték át a határt. A település vasúti átkelőhelyén három román állampolgár ellen indítottak szabálysértési eljárást, mert nem rendelkeztek úti okmányokkal.
febr. 21
12:06
Fidesz: túl az egymillió ajánlószelvényen (boon)
Meghaladta az egymilliót a Fidesz által összegyûjtött ajánlószelvények száma - jelentette be a párt operatív igazgatója vasárnap Budapesten.
febr. 21
12:06
Nagy menetelés előtt áll az RTL Klub műsorvezetője! Mi lesz a gyerekeivel? (ATV)
Nem „nyomná be” őket a tehetségkutatóba.
febr. 21
12:08
„Szégyen” Cserbenhagyták Budaházyt a radikálisok.Megdőlt a mítosz? (ATV)
Nem gyűlik a kopogtató a szélsőséges „vezérnek”.
febr. 21
12:24
Én személyesen megmutattam... (fidesz)

Keresés