2010. február 24. szerda

febr. 24
0:39
Lemondott az egészségügyi szakállamtitkár (HVG)
Lemondott február 22-i határidővel az Egészségügyi Minisztérium egészségpolitikai szakállamtitkára, Medgyaszai Melinda; munkáját helyettesítéssel látják el a minisztériumban - közölte a tárca honlapján kedden.
febr. 24
0:54
Dunamenti Erőmű - Az Év Természetfotósa 2010 (Pályázatfigyelő)
Hazánk, Magyarország, a Pannon Ökorégió és Földünk természeti értékeinek, csodálatos tájainak, egyedülálló élővilágának és a természet ritka pillanatainak bemutatásán keresztül a természetvédelmi és biológiai ismeretterjesztés, a társadalom szemléletformálása és esztétikai értékítéletének fejlesztése érdekében, a kiírók, immár tizennyolcadik alkalommal meghirdetik Magyarország legnagyobb…
febr. 24
0:58
Artist-in residency ösztöndíj (Pályázatfigyelő)
"Artist-in residency" ösztöndíj 40 év alatti vizuális művészek számára.
febr. 24
1:02
A jövő nagykövetei (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja, hogy a "követek" LEVÉL, ESSZÉ vagy NOVELLA formában fogalmazzanak meg üzeneteket 2110-ben élő utódainknak. A "Jövő nagyköveteinek" feladata, hogy a megadott témákban ( a témák kombinálhatók), szabadon választott stílusban, üzeneteket fogalmazzanak meg.
febr. 24
1:06
A tavasz netslágere (Pályázatfigyelő)
A versenyre olyan videókat várnak, melyen a pályázó - akárcsak Freddie Mercury - a Tavaszi szél vizet áraszt című dalt adja elő. Ez történhet akár szólóban, akár csapatban, akár jelmezben, akár humorosan, akár... bárhogy, a jó ízlés határait figyelembe véve!
febr. 24
1:10
Eleven-Köz-Tér 2010 (Pályázatfigyelő)
Keressük Budapest és a Budapesti Agglomeráció legélőbb közterét, ahol pezseg az élet, ahol jó találkozni, ünnepelni, összegyűlni vagy akár pihenni!
febr. 24
1:14
Fotópályázat 2010 (Pályázatfigyelő)
A kíiró a Cartographia Kupa 2010 teljesítménytúra mozgalomhoz kapcsolódóan, a kupában résztvevők részére digitális fotópályázatot hirdet, hogy a fotók segítségével mutassák be a természetjárás örömeit, a túra során átélt kalandokat, a természet szépségeit.
febr. 24
1:18
Civil Sziget 2010 (Pályázatfigyelő)
A kíiró pályázatot hirdet civil szervezetek és a civil társadalommal együttműködő közintézmények számára a Sziget 2010 fesztiválon (2010. augusztus 11-16.) való részvételre.
febr. 24
1:22
MAFOSZ Szalon - 2010 XXVII. (Pályázatfigyelő)
A kíiró fotópályázatot hirdet tagszervezetei és azok tagjai részére. A MAFOSZ Szalon célja, hogy bemutassa a kortárs magyar fotográfia eredményeit, a fotóművészeti alkotócsoportok legújabb munkáinak kiállításával.
febr. 24
1:26
Pályázat képregények létrehozására (Pályázatfigyelő)
A kíiró pályázatot hirdet képregények létrehozására. A pályázaton, minden olyan alkotó részt vehet, aki e művészeti területen pályakezdőnek számít. Az alkotóknak szabadon választott technikával min. 2 - max. 8 oldal terjedelemben sci-fi vagy fantasy témájú képregényt kell készíteniük.
febr. 24
1:30
Preyer Hugo emlékére - sci-fi novella pályázat (Pályázatfigyelő)
Preyer Hugo emlékére - sci-fi novella pályázat. A pályázaton minden olyan alkotó részt vehet, akinek még nem jelent meg önálló kötete.
febr. 24
1:34
Téli fotó pályázat (Pályázatfigyelő)
téli fotópályázat
febr. 24
1:38
Kedvezményes nyári táborozás (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja: - Egyszerre segíteni az intézményekben az iskolai táborozás megoldását, a diákok nyaralását, illetve kímélni a szülők pénztárcáját. - Megismertetni Magyarország természeti kincseit a gyerekekkel, ezáltal erősíteni bennük hazánk iránti kötődésünket.
febr. 24
1:42
Alkotói pályázat pad-szobrok tervezésére és kivitelezésére (Pályázatfigyelő)
A kiíró 2010. augusztus 30. és szeptember 5. között valósítja meg összművészeti projektjét PánBalkán Art Piknik címmel, mely a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program hivatalos rendezvénye. A program egyik tartalmi pillére a "PADOK ÉS VÁROSOK SÉTÁNYA" pad-szobor park megvalósítása a kulturális főváros címre korábban pályázó hat "második körös" városból, illetve Szegedről, mint kiemelt…
febr. 24
1:46
Miért lesz jó gyereknek lenni 2020-ban? (Pályázatfigyelő)
A kiírók közösen fotó- és rajzpályázatot hirdetnek. Pályázni csak 3-6 fős, csoportos munkával lehet! Korosztály: 6-14 évesek.
febr. 24
2:27
Fokozott rendőri ellenőrzés lesz Vác térségében (HVG)
Fokozott rendőri ellenőrzést tartanak Vácott és környékén szerda délután négy óra és éjfél között – mondta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
febr. 24
4:54
'Cigányok lágerbe' – Uszítás Hódmezővásárhelyen (168 Óra Online)
Vasárnapra virradóra rasszista falfirkákat hódmezővásárhelyi romák házaira. Talán éppen azért, mert valakiknek nem tetszik, hogy az ötvenezer lakosú városban békésen él együtt a mintegy hatezer helyi roma a nem roma többséggel – vélik a Népszabadság által megkérdezett vásárhelyi cigány kisebbség vezetői.
febr. 24
5:12
Bedagadt az RTL Klub sztárjának feje! Többnapos műtéten van túl (ATV)
A végeredmény egy év múlva lesz látható.
febr. 24
5:14
Eltussolják a fideszes polgármester bűnügyét? (ATV)
Mádly Zsolt, Fót fideszes polgármestere 2009 júliusában került összetűzésbe egy taxisofőrrel Zuglóban.
febr. 24
5:48
Ezért szavazott Gyurcsány igennel a Fidesz indítványára (168 Óra Online)
Blogjában a volt miniszterelnök arról ír, miért szavazott igennel a holokauszttagadás büntethetővé tételét célzó szocialista indítványhoz benyújtott fideszes módosító javaslatra.
febr. 24
6:03
Ismét korán érkezett az első gólya (Inforádió)
Megérkezett Magyarországra az első fehér gólya. Ifjabb Vasuta Gábor, a Magyar Madártani Egyesület tagja figyelte meg a Veszprém megyei Tüskeváron. A természetfotós azt állítja, hogy minden évben ez a példány érkezik vissza elsőként.
febr. 24
6:06
Átverte a befektetőket a cseh "álbrókercég" (Népszava)
Zaklatásszámba menő telefonhívások, szakmai hiányosságok és az ügyfél érdekeinek figyelmen kívül hagyása - ezek jellemezték a Capital Partners befektetési cég "üzleti stratégiáját." A prágai székhelyű cég már korábban is bekerült a PSZÁF látóterébe.
febr. 24
6:21
Fizetésképtelenné válhat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. (Inforádió)
Fizetésképtelenné válhat a Magyar Közút (MK) Nonprofit Zrt.; a társaság a tervezett több mint kétszeresét költötte az állami közutak tisztítására, üzemeltetésére, karbantartására januárban - írja a Népszabadság szerdai számában
febr. 24
6:23
Fokozott rendőri ellenőrzés lesz Vác térségében (Inforádió)
Fokozott rendőri ellenőrzést tartanak Vácott és környékén szerda délután négy óra és éjfél között - mondta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
febr. 24
6:24
Vegyes emlékekkel búcsúztak a politikától a rendszerváltók (Népszava)
Csaknem tucatnyi rendszerváltó politikus köszönt el a ciklus végén, ám többen még visszatérhetnek.
febr. 24
6:42
Rekordáron a benzin (boon)
Ismét drágulnak az üzemanyagok szerdától.
febr. 24
6:44
Adócsalás gyanújában a kormányfő - Magyar Nemzet (boon)
Nem nyújtott be adóbevallást Bajnai Gordon miniszterelnök egyik ciprusi cége - írja a Magyar Nemzet.
febr. 24
6:46
Nullás jegyből nincs retúr - Népszabadság (boon)
Megérzik az utasok a regisztrációs jegy bevezetését - írja a Népszabadság.
febr. 24
6:57
Kövér László: Horn Gyula és Tocsik Márta szemérmes fiatal volt ezekhez az emberekhez képest (Inforádió)
Kövér László sem a Jobbikot, sem az MSZP-t nem tartja pártja ellenfelének. A Fidesz országos választmányának elnöke az InfoRádiónak adott interjújában azt mondta: a szociális és erkölcsi válság leküzdésében az emberekben kell megtalálni a szövetségest.
febr. 24
7:00
„Förtelmes bűn” Katolikus bocsánatkérés a pedofília miatt + videó (ATV)
A német katolikus püspöki konferencia elnöke hangsúlyozta: az ügyeket alaposan kivizsgálják.
febr. 24
7:18
Kínos baki: mindenki Kövér Lászlón röhög (168 Óra Online)
Nem nekem és a Fidesznek kell magyarázkodnia, hanem azoknak, akik az elmúlt nyolc évben tudatosan tönkre tették Magyarországot, és benne Békés megyét – válaszolta kedden Békéscsabán Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke arra a szocialista felvetésre, miszerint a viharsarki térség elárasztásáról és rezervátummá nyilvánításáról nemrégiben Jászszentandráson mondott szavai a jobboldali párt…
febr. 24
7:18
Kövér: Ha lehiggadtam, elégtételt veszek (ATV)
„Aki azt állítja, hogy el akarom önteni a Tiszával Békés megyét, az vagy nem normális, vagy mérhetetlenül aljas.”
febr. 24
7:20
Megszállott görög üldözi a magyar fitneszsztárt! (ATV)
A hősszerelmes férfi háromhavonta megkéri a kezét.
febr. 24
7:33
Emelkedett az üzemanyagok ára - új csúcson a benzinár (ma.hu)
Emelte bruttó 6 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., s ezzel a benziné új történelmi csúcsra nőtt.
febr. 24
7:35
Energiacsúcstalálkozót tartanak ma Budapesten (ma.hu)
Az energiabiztonságról tartanak ma nemzetközi csúcstalálkozót Budapesten.
febr. 24
7:36
Magyar az űrben (szon)
Harminc évvel ezelőtt egy egész ország ünnepelte az első magyar űrhajóst. Egy, csak egy ember volt széles e hazában, pontosabban egy 13 éves gyermek, aki duzzogva ült egy sarokban 1980. május 26-án, nem akart enni, és szólni se nagyon lehetett hozzá. Zajácz D. Zoltán jegyzete
febr. 24
7:36
Iskolagyümölcs akció: 7500 diák kap hetente almát (teol)
Tolna megye 39 általános iskolájában közel 7500 alsó tagozatos kap hetente kétszer almát. Mindez az iskolagyümölcs akció keretében valósulhat meg.
febr. 24
7:38
Barbi, szerda szépe (szon)
Barbi szerelmének és barátainak szeretne meglepetést szerezni ezekkel a felvételekkel.
febr. 24
7:40
Lázadás a jándi wifi-faluban (szon)
Tanácstalanok az internet hiányában, hiába jelezték a problémát, csak ígéretet kaptak.
febr. 24
7:54
Újabb fordulat az UD Zrt. ügyében! (168 Óra Online)
Másfél milliárd forintos kártérítési pert indít a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) és a magyar állam ellen az UD Zrt. - jelentette be Bakondi György ügyvéd kedden Budapesten.
febr. 24
7:54
Jobban járunk a forint alapú hitellel? + videó (ATV)
A javulás oka, hogy történelmi mélypontra csökkent az alapkamat.
febr. 24
8:09
Csődbe mehet a Magyar Közút Zrt. - lapszemle (Inforádió)
Fizetésképtelenné válhat a Magyar Közút Nonprofit Zrt., mivel a társaság a tervezett több mint kétszeresét költötte az állami közutak tisztítására, üzemeltetésére és karbantartására januárban - adta hírül a Népszabadság. A cég saját forrásaiból 2,5 hónapig, tavalyról áthúzódó követelései érvényesítésével legfeljebb május végéig őrizheti meg működőképességét.
febr. 24
8:27
Ismét működik az Országos Választási Iroda honlapja (Inforádió)
Ismét működik az Országos Választási Iroda (OVI) teljes honlapja, amelynek egy részét egy hackertámadás miatt kedden átmenetileg leállították. Az OVI közölte: a visszaélés miatt feljelentést tesz.
febr. 24
8:27
Durvul a kampány: sörösüvegeket törtek össze a képviselő udvarán (ma.hu)
Pósán László fideszes képviselő rendőrségi feljelentést tett, mert ismeretlenek bemásztak az udvarába, és ott teli sörösüvegeket törtek össze. A politikus nem ijedt meg "az alvilági módszerek határát súroló" cselekedettől.
febr. 24
8:30
Mesterházy: Ezt nem lett volna szabad (168 Óra Online)
A kevesebb több lett volna - így értékelte a szocialista kormányok reformtörekvéseit az MSZP miniszterelnök-jelöltje. Mesterházy Attila az Aréna című műsorában azt mondta: sok mindent csináltunk egyszerre, így nem volt idő az egyes programok konzekvens végig vitelére.
febr. 24
8:30
Egy hét múlva jönnek haza a sérült magyar katonák (Népszava)
Körülbelül egy hét múlva - a PRT (tartományi újjáépítési csoport) hetedik váltásával együtt - hazaérkezik a támadásban megsérült két magyar katona Afganisztánból - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM).
febr. 24
8:30
Játékos télbúcsúztató Nyíregyházán (szon)
Télbúcsúztató játékos foglalkozást tartott Simon Gabriella fiókkönyvtáros, és Nagyné Zavaczki Magdolna nyugdíjas óvó, -és tanítónő a Kerekerdő Tagóvoda Kacsa csoportjának a MZSMVK Jósavárosi Fiókkönyvtárában.
febr. 24
8:30
Fegyház a "bombagyártónak" (boon)
Budapest - A bíróság három évet adott, az ügyészség azonban életfogytiglani büntetésért fellebbezett.
febr. 24
8:30
Ma kiderül, meddig tart még a tél - fotók! (teol)
Úgy tartja a mondás, ha Mátyás nem talál jeget, akkor csinál, vagyis még ne örüljünk, még nincs vége a télnek.
febr. 24
8:30
Csődbe mehet a Magyar Közút (ATV)
Nem jutnak hozzá az elkülönített pénzekhez.

Keresés