2010. február 16. kedd

febr. 16
1:18
Újult erővel védekezünk az árvíz ellen (Alternatív Energia)
Hamarosan megszünteti az árvízveszélyt a Dráva-Mura torkolati szakaszán, s ezzel együtt a Pécs és Nagykanizsa közötti vasútvonalat óvja meg az az árvízvédelmi beruházás, melynek támogatási szerződését hétfőn írta alá Márton György, a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség (DDRFÜ) ügyvezető igazgatója és György Béla, a Dél-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság igazgatója.
febr. 16
5:15
A TV2 sztárja elárulta: nyáron esküvő, utána gyerek (ATV)
Másfél éve ismerkedtek meg.
febr. 16
5:17
Gözerővel takarítanak a szocialisták (ATV)
Három szocialista erővonal fut jelenleg Budapesten, ahol fővárosi és országos politikusok akarják megvetni a lábukat, hogy akkor is túléljék az országgyűlési választásokat, ha az MSZP 20 százalék alatt, vagy akörül teljesít. A jelek szerint miután Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettesre és Mesterházy Ernőre (Demszky Gábor tanácsadója) ráborult a BKV-ügy, egy kényes egyensúly alakul ki a…
febr. 16
5:30
Harci kutyát uszítottak egy utasra a vonaton (168 Óra Online)
Harci kutyát uszított egy utasra egy dögei testvérpár a Szolnokra tartó vonaton pénteken. A kutyát csak a többi utas tudta leszedni a megtámadott fiatalemberről - tájékoztatott hétfőn a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.
febr. 16
6:06
Giró-Szász: A választások tétje, hogy az új kormánynak kell-e alkukat kötnie (Infostart)
Sikeres kormányzással a Fidesz megőrizheti magas támogatottságát - mondta Giró-Szász András politikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában. A Századvég Alapítvány igazgatója kiemelte: a választásoknak az a tétje, hogy a következő kormány milyen mértékű felhatalmazást kap, és ennek következtében rákényszerül-e arra, hogy alkukat kössön politikai ellenfeleivel.
febr. 16
6:24
A klímaváltozásról szól minden a héten (Alternatív Energia)
Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése, a megújuló energiaforrások részarányának növelése, valamint a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás - egyebek mellett ezek lesznek a magyar "zöld hét" legfőbb témái. Az Országgyűlésben kedden tartják az éghajlatvédelmi kerettörvény általános és részletes vitáját, pénteken pedig a II. Magyarországi Klímacsúcsra kerül sor, melyet már most is komoly…
febr. 16
6:26
Kitart politikai véleménye mellett a megyéspüspök (Alternatív Energia)
Az MSZP a leghatározottabban visszautasította, hogy Kiss-Rigó László megyéspüspök egy kampánygyűlésen a Fidesz mellett, illetve az MSZP ellen kampányolt. A szocialisták bocsánatkérést vártak a püspöktől és a legnagyobb ellenzéki párttól is, ezt azonban egyik sem tette meg.
febr. 16
6:42
Feljelentés az MSZP kiadványa miatt? (168 Óra Online)
Fodor Tamás, Sopron polgármestere bejelentette: feljelentést tesznek a helyi MSZP által kiadott Lát-lelet című újságban leírtak miatt.
febr. 16
6:45
Ír katolikus méltóságok bukhatnak bele a pedofil botrányokba + videó (ATV)
Eddig négy püspök mondott le, de a pápa csak egyikük esetében fogadta el ezt.
febr. 16
7:03
Megtorpant az afgán offenzíva + videó (ATV)
Orvlövészek és útszélen elhelyezett bombák lassítják a NATO-csapatok előrenyomulását.
febr. 16
7:18
Milliókért védték Gyurcsányt - lapszemle (Infostart)
Egy budapesti ügyvédi irodának 45 ezer forintos órabért fizetett ki a Miniszterelnöki Hivatal, hogy Gyurcsány Ferencet védje az őszödi beszédben említett hazugságok és adateltitkolások miatt ellene indított perben - írja a Magyar Nemzet.
febr. 16
7:18
Buddha-bár a Klotild-palotában (Alternatív Energia)
Jövőre talán befejeződhet az egyik legpatinásabb Duna-parti palota felújítása, ahol 102 szobás luxusszálloda fogadja majd a vendégeket. Az épület átalakítása négy éve kezdődött, története viszont 2002-re nyúlik vissza.
febr. 16
7:20
Hódít a fegyverimádat (Alternatív Energia)
Különféle szervezetek egybehangzó vélerménye szerint a fegyverhez jutás és a fegyvertartás szabályozása nem megfelelő Magyarországon, miközben nő a fegyverimádat.
febr. 16
7:21
„Aki Budapesten nem lapátol, lapátra teszik” + videó (ATV)
A Parking Kft az összes fővárosi önkormányzati útvonalon átveszi a parkolás üzemeltetését.
febr. 16
7:23
Bevették a magyar együttesbe az RTL felfedezettjét! (ATV)
Az ő hangja kitöltötte az űrt, amit éreztek.
febr. 16
7:36
Szigorítással az ámokfutók ellen (Infostart)
Csütörtökön egyeztet az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium az egészségügyi tárcával és a szakmai szervezetekkel a sportlövőkre vonatkozó szabályok szigorításáról. A megbeszélés nyomán pszichológiai alkalmassági vizsgára kötelezhetik a sportlövőket, illetve szigoríthatják a fegyvertartás szabályait.
febr. 16
7:54
„Egy nagykoalíció lenne jó Magyarországnak” (Metropol)
Bajnai Gordon szerint Magyarország érdekeit ma leginkább egy nagykoalíció vagy egy ezzel egyenértékű társadalmi szerződés szolgálná.
febr. 16
7:54
Kovács: a szocialisták nem akarnak dolgozni (168 Óra Online)
A volt uniós biztos szerint most egyetlen dolguk van: beleállni a kampányba. Ehhez képest dolgozni nem, csak képviselősködni akarnak, mondta Kovács László az Pont 7 című műsorában.
febr. 16
7:54
Bajnai: Magyarország érdekeit egy nagykoalíció szolgálná (Alternatív Energia)
A kormányfő a január elején készített, kedden megjelent interjúban úgy vélekedett: meg kellene állapodni hosszú távra, kormányokon sokszorosan átívelő módon néhány alapvető teendőben azokkal a nagy rendszerekkel kapcsolatban, amelyeket az elmúlt húsz évben Magyarország meghaladott.
febr. 16
7:56
Tilosban is szabályos ezentúl a traffipax (168 Óra Online)
Tilosban is traffipaxolhatnak mostantól a rendőrök. A KRESZ-módosítás óta ugyanis a forgalmat ellenőrző rendőrök bárhol megállhatnak, ha kocsijuk nem akadályozza túlzottan a forgalmat. Korábban a Legfőbb Ügyészség kifogásolta, hogy a rendőrautók tilosban mérik a sebességet. Akkor azt mondták, hogy szabálytalanságot csak a megkülönbözető jelzést használó járművek követhetnek el büntetlenül.
febr. 16
7:56
Jöhet a belvíz, figyelni kell az árkokra (Alternatív Energia)
A mezőgazdasági szakemberek attól tartanak, hogy a hó gyors olvadásakor és a belvíz-elvezető árkok nem megfelelő állapota esetén jelentősen nőhet a belvízzel elöntött területek nagysága.
febr. 16
8:15
Első fok: jogellenes a NEO FM pályázata + videó (ATV)
A bíróság érvénytelenítheti a pályázatokat.
febr. 16
8:30
Választási botrány: három pártban is jelöltette magát (168 Óra Online)
Remélem, nem váltam politikai kalandorrá. Nagy tanulság, hogy időben hamarabb és jóval pontosabban kell végezni az egyeztetéseket – mondta a 168ora.hu-nak Szalma István gyulai agrármérnök, aki az elmúlt hét végén még három szervezet jelöltje volt a közelgő parlamenti választáson Békés megye 2. számú választókerületében. Anélkül, hogy a jelölőszervezetek tudtak volna erről. Szalma rövidre zárta a…
febr. 16
8:30
Tűz volt egy családi házban Dunakeszin (Metropol)
Tűz ütött ki egy családi ház tetőszerkezetében Dunakeszin, a Felső Tabán úton hétfő este, egy ember súlyos égési sérüléseket szenvedett - tájékoztatott Tóth Tihamér őrnagy, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.
febr. 16
8:32
A kapcsolatokon is múlik az engedély (Metropol)
A hétvégén elfogott, tömegmészárlásra készülő fiatalembernek legálisan volt fegyvere, sport célokra igényelte ezt. A törvény szigorú, de nem átlátható. Az engedélyhez a gyakorlatban leginkább jó kapcsolat szükséges.
febr. 16
8:33
650 ezret dobott ki a magyar műsorvezető az ablakon (ATV)
Jövőre Kata szeretne ott lenni az Operabálon.
febr. 16
9:06
Felsőoktatás: Meghosszabbítják a jelentkezési határidőt (Infostart)
Ma este 10 óráig meghosszabbították a felsőoktatási intézményekbe jelentkezés határidejét - mondta az InfoRádióban az Oktatási Hivatal elnöke. Bakonyi László közölte: tegnap - feltehetően a túlterheltség miatt - órákra leállt az elektronikus felvételi rendszer.
febr. 16
9:06
Akár a választáson is indulhat a Nemzeti Forradalmi Párt (168 Óra Online)
Akár az áprilisi választáson is indulhat a Nemzeti Forradalmi Párt, amely a hétvégén a Szálasi-katonák '45-ös kitörésére emlékezett. A bíróság előzetesen nem vizsgálhatja, hogy utóbb milyen, esetleg neonáci tevékenységet folytat egy párt.
febr. 16
9:06
Vízrendezés 109 településen (Metropol)
Ma 109 településen zajlanak bel- és külterületi vízrendezési projektek európai uniós támogatással. A már megítélt összegek több mint 22,67 milliárd forintot tesznek ki, a beruházások nagysága pedig összesen meghaladja a 25 milliárd forintot.
febr. 16
9:42
Lebénult a felvi.hu - ma este 10-ig még lehet jelentkezni (Alternatív Energia)
Meghosszabbították a felsőoktatási jelentkezések határidejét.
febr. 16
9:44
A cserkészek nem tudtak a hungarista gyűlésről (Alternatív Energia)
Tiltakozik a cserkészszövetség, mert nem járult hozzá a hungarista rendezvényhez.
febr. 16
10:00
Fasisztának nevezte a gój motorosokat - megszületett az ítélet! (168 Óra Online)
Pert nyert a gój motorosok ellen Halák László. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége etikai bizottságának elnöke érvekkel alátámasztva a véleményét fejtette ki és nem tényt állított, amikor a Gój Motorosok Egyesületét fasisztának nevezte egy tévéműsorban – hangsúlyozta a Fővárosi Bíróság másodfokon hozott döntésének indoklásában.
febr. 16
10:03
Javult a magyar gazdaság megítélése + videó (ATV)
A hitelből újabb részletet most sem kell lehívni.
febr. 16
10:05
„Fizetsz, vagy megverlek” Havi 1 000 forintot szedett a diákoktól (ATV)
A 17 éves fiú január végén került az iskolába, s az elsős diákoktól szedett pénzt, amiért cserébe védelmet ígért nekik.
febr. 16
10:18
Védelmi pénzt szedett egy diák társaitól (Alternatív Energia)
Őrizetbe vették azt a 11 éves baktalórántházi tanulót, aki védelmi pénzt szedett társaitól.
febr. 16
10:21
Milliós sikkasztás az ebédbefizetéseknél egy általános iskolában (ATV)
A gyanúsított lelepleződése után önfeljelentést tett.
febr. 16
10:23
Gyász! Követte édesanyját a halálba a világhírű tervező (ATV)
A temetés előtt egy nappal lett öngyilkos.
febr. 16
10:36
Szili a klímavédelem szükségszerűségéről (Metropol)
A szocialista Szili Katalin szerint az alacsony fosszilis energiafelhasználású gazdasági szerkezetre való áttérés olyan szükségszerűség, amivel Magyarországnak is előbb-utóbb szembe kell néznie.
febr. 16
10:36
Országgyűlés - minden kérdést másként látnak (Alternatív Energia)
Napirend előtt folytatódott a képviselők szócsatája az országgyűlésben.
febr. 16
10:54
Miért van csendben Orbán Viktor? (168 Óra Online)
Eheti blogbejegyzésében a volt miniszterelnök azt feszegeti, miért is nem kritizálta Orbán Viktor a Bajnai-kormány egyes lépéseit.
febr. 16
10:57
Hosszú a tél: 80 ezer új kátyú, 25%-kal több energiafogyasztás + videó (ATV)
Több mint 7 milliárd forintjába került eddig a tél a Közútkezelőnek.
febr. 16
11:30
Orbán kiadta az ukázt: nincs magánvélemény, nincs kibeszélés! (168 Óra Online)
A leendő nemzeti kormányról, a közös nemzeti ügyek fontosságáról beszélt Orbán Viktor a Fidesz-frakció tegnapi zárt ülésén – tudta meg a .
febr. 16
11:33
„Álomszerű állapotban vagyok” - interjú a Filmszemle sztárjával (ATV)
A Felvidéki származású Kerekes Vica kapta az idei Filmszemle legjobb női alakításnak járó díját. A Fülekről indult fiatal színésznő az ATV Jam Light műsorának vendége volt.
febr. 16
11:48
A klímatörvényről vitáznak az országgyűlésben (Alternatív Energia)
A négy párt egyetértésével benyújtott törvényjavaslatot a szocialisták, a Fidesz és a KDNP támogatja, az SZDSZ frakció többsége nem fogadja el - derült ki a vitában.
febr. 16
12:06
Belvízvédelmi készültség a Berettyó mentén (Metropol)
Másodfokú belvízvédelmi készültséget rendelt el a Berettyó-alsó belvízvédelmi szakaszon a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság.
febr. 16
12:24
A félelemben élőktől kért bocsánatot Mesterházy (Alternatív Energia)
Durván aláásta az orvos-beteg kapcsolatot Mesterházy Attila - így fogalmazott interpellációjában Pesti Imre.
febr. 16
12:27
"Én vagyok isten" Újabb részletek a vérengzést tervező egyetemistáról + videó (ATV)
A harcoló-gyilkoló vikingek és az iskolai vérengző fiatalok voltak a példaképei.
febr. 16
12:42
Rágalmazásért feljelentik a BKV-t is (Alternatív Energia)
A hét második felében tesz újabb rendőrségi feljelentéseket a BKV, várhatóan mintegy tucatnyi újabb szerződést küldenek át bűncselekmény gyanúja miatt a hatósághoz - tudtuk meg. Eközben a múlt héten feljelentéssel továbbított kontraktusok érintettjei közül két cég rágalmazásért a BKV-t kívánja beperelni. Állításuk szerint alaptalan a közlekedési társaság feljelentése, mivel ők minden vállalásukat…
febr. 16
12:45
8 halott az esküvőn – letarolta a teherautó a násznépet (ATV)
Minden négy és fél percben történik egy halálos baleset Indiában.
febr. 16
13:03
Pedofilbotrányok rázzák a katolikus egyházat (ATV)
A berlini jezsuita gimnáziumban történtek kapcsán egyre-másra derül fény más sötét ügyekre is.

Keresés