2010. február 16. kedd

febr. 16
1:03
Görögország újabb büdzséjavító lépéseket tehet márciusban (fidesz)
A pénzügyi nehézségekkel szembe került Görögország beleegyezett abba, hogy március közepén újabb intézkedéseket tesz, ha a jelek arra mutatnak, hogy az addig meghozott döntésekkel nem sikerül elérni a célul kitűzött deficitlefaragást - közölték hétfőn késő este Brüsszelben, az euróval fizető uniós tagállamok pénzügyminisztereinek - az úgynevezett eurócsoportnak - a tanácskozása után.
febr. 16
1:07
Ashton támogatja a balkáni országok integrációs tervét (fidesz)
Catherine Ashton, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője hétfő este támogatásáról biztosította Szlovéniának azt a kezdeményezését, hogy tartsanak márciusban csúcstalálkozót a balkáni országok uniós integrációja elősegítésére.
febr. 16
1:18
Újult erővel védekezünk az árvíz ellen (Népszava)
Hamarosan megszünteti az árvízveszélyt a Dráva-Mura torkolati szakaszán, s ezzel együtt a Pécs és Nagykanizsa közötti vasútvonalat óvja meg az az árvízvédelmi beruházás, melynek támogatási szerződését hétfőn írta alá Márton György, a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség (DDRFÜ) ügyvezető igazgatója és György Béla, a Dél-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság igazgatója.
febr. 16
5:15
A TV2 sztárja elárulta: nyáron esküvő, utána gyerek (ATV)
Másfél éve ismerkedtek meg.
febr. 16
5:17
Gözerővel takarítanak a szocialisták (ATV)
Három szocialista erővonal fut jelenleg Budapesten, ahol fővárosi és országos politikusok akarják megvetni a lábukat, hogy akkor is túléljék az országgyűlési választásokat, ha az MSZP 20 százalék alatt, vagy akörül teljesít. A jelek szerint miután Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettesre és Mesterházy Ernőre (Demszky Gábor tanácsadója) ráborult a BKV-ügy, egy kényes egyensúly alakul ki a…
febr. 16
5:30
Harci kutyát uszítottak egy utasra a vonaton (168 Óra Online)
Harci kutyát uszított egy utasra egy dögei testvérpár a Szolnokra tartó vonaton pénteken. A kutyát csak a többi utas tudta leszedni a megtámadott fiatalemberről - tájékoztatott hétfőn a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.
febr. 16
6:06
Giró-Szász: A választások tétje, hogy az új kormánynak kell-e alkukat kötnie (Inforádió)
Sikeres kormányzással a Fidesz megőrizheti magas támogatottságát - mondta Giró-Szász András politikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában. A Századvég Alapítvány igazgatója kiemelte: a választásoknak az a tétje, hogy a következő kormány milyen mértékű felhatalmazást kap, és ennek következtében rákényszerül-e arra, hogy alkukat kössön politikai ellenfeleivel.
febr. 16
6:15
Baloldali ajánlat: „a félelem szociáldemokráciája” (HVG)
„A nem kielégítő körülmények tökéletlen korrekciója” – ebben látja a XXI. századi szociáldemokrácia feladatát és megújulásának útját Tony Judt történész. Elsőre tán nem túl ambiciózus, mégis kolosszális feladat.
febr. 16
6:24
A klímaváltozásról szól minden a héten (Népszava)
Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése, a megújuló energiaforrások részarányának növelése, valamint a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás - egyebek mellett ezek lesznek a magyar "zöld hét" legfőbb témái. Az Országgyűlésben kedden tartják az éghajlatvédelmi kerettörvény általános és részletes vitáját, pénteken pedig a II. Magyarországi Klímacsúcsra kerül sor, melyet már most is komoly…
febr. 16
6:26
Kitart politikai véleménye mellett a megyéspüspök (Népszava)
Az MSZP a leghatározottabban visszautasította, hogy Kiss-Rigó László megyéspüspök egy kampánygyűlésen a Fidesz mellett, illetve az MSZP ellen kampányolt. A szocialisták bocsánatkérést vártak a püspöktől és a legnagyobb ellenzéki párttól is, ezt azonban egyik sem tette meg.
febr. 16
6:42
Feljelentés az MSZP kiadványa miatt? (168 Óra Online)
Fodor Tamás, Sopron polgármestere bejelentette: feljelentést tesznek a helyi MSZP által kiadott Lát-lelet című újságban leírtak miatt.
febr. 16
6:42
Majdnem tömeggyilkos - RTL (boon)
Emberfeletti lénynek képzelte magát és istenként tisztelte a tömeggyilkosokat az az egyetemista, aki a rendőrség gyanúja szerint huszonkét embert akart megölni Budapesten.
febr. 16
6:45
Ír katolikus méltóságok bukhatnak bele a pedofil botrányokba + videó (ATV)
Eddig négy püspök mondott le, de a pápa csak egyikük esetében fogadta el ezt.
febr. 16
7:03
Megtorpant az afgán offenzíva + videó (ATV)
Orvlövészek és útszélen elhelyezett bombák lassítják a NATO-csapatok előrenyomulását.
febr. 16
7:18
Milliókért védték Gyurcsányt - lapszemle (Inforádió)
Egy budapesti ügyvédi irodának 45 ezer forintos órabért fizetett ki a Miniszterelnöki Hivatal, hogy Gyurcsány Ferencet védje az őszödi beszédben említett hazugságok és adateltitkolások miatt ellene indított perben - írja a Magyar Nemzet.
febr. 16
7:18
Buddha-bár a Klotild-palotában (Népszava)
Jövőre talán befejeződhet az egyik legpatinásabb Duna-parti palota felújítása, ahol 102 szobás luxusszálloda fogadja majd a vendégeket. Az épület átalakítása négy éve kezdődött, története viszont 2002-re nyúlik vissza.
febr. 16
7:20
Hódít a fegyverimádat (Népszava)
Különféle szervezetek egybehangzó vélerménye szerint a fegyverhez jutás és a fegyvertartás szabályozása nem megfelelő Magyarországon, miközben nő a fegyverimádat.
febr. 16
7:21
„Aki Budapesten nem lapátol, lapátra teszik” + videó (ATV)
A Parking Kft az összes fővárosi önkormányzati útvonalon átveszi a parkolás üzemeltetését.
febr. 16
7:23
Bevették a magyar együttesbe az RTL felfedezettjét! (ATV)
Az ő hangja kitöltötte az űrt, amit éreztek.
febr. 16
7:36
Szigorítással az ámokfutók ellen (Inforádió)
Csütörtökön egyeztet az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium az egészségügyi tárcával és a szakmai szervezetekkel a sportlövőkre vonatkozó szabályok szigorításáról. A megbeszélés nyomán pszichológiai alkalmassági vizsgára kötelezhetik a sportlövőket, illetve szigoríthatják a fegyvertartás szabályait.
febr. 16
7:36
Közpénzből fizették az őszödi per ügyvédeit (ma.hu)
Egy budapesti ügyvédi irodának 45 ezer forintos órabért fizetett ki a Miniszterelnöki Hivatal (MEH), hogy Gyurcsány Ferencet védje az őszödi beszédben említett hazugságok és adateltitkolások miatt ellene indított perben - írja hétfői számában a Magyar Nemzet.
febr. 16
7:36
Bea, kedd szépe (szon)
Bea a képekkel szeretne egy kis tavaszt varázsolni a télbe.
febr. 16
7:54
Bajnai nagykoalícióval akarna jót Magyarországnak (ma.hu)
Bajnai Gordon szerint Magyarország érdekeit ma leginkább egy nagykoalíció vagy egy ezzel egyenértékű társadalmi szerződés szolgálná.
febr. 16
7:54
Kovács: a szocialisták nem akarnak dolgozni (168 Óra Online)
A volt uniós biztos szerint most egyetlen dolguk van: beleállni a kampányba. Ehhez képest dolgozni nem, csak képviselősködni akarnak, mondta Kovács László az Pont 7 című műsorában.
febr. 16
7:54
Bajnai: Magyarország érdekeit egy nagykoalíció szolgálná (Népszava)
A kormányfő a január elején készített, kedden megjelent interjúban úgy vélekedett: meg kellene állapodni hosszú távra, kormányokon sokszorosan átívelő módon néhány alapvető teendőben azokkal a nagy rendszerekkel kapcsolatban, amelyeket az elmúlt húsz évben Magyarország meghaladott.
febr. 16
7:56
Tilosban is szabályos ezentúl a traffipax (168 Óra Online)
Tilosban is traffipaxolhatnak mostantól a rendőrök. A KRESZ-módosítás óta ugyanis a forgalmat ellenőrző rendőrök bárhol megállhatnak, ha kocsijuk nem akadályozza túlzottan a forgalmat. Korábban a Legfőbb Ügyészség kifogásolta, hogy a rendőrautók tilosban mérik a sebességet. Akkor azt mondták, hogy szabálytalanságot csak a megkülönbözető jelzést használó járművek követhetnek el büntetlenül.
febr. 16
7:56
Jöhet a belvíz, figyelni kell az árkokra (Népszava)
A mezőgazdasági szakemberek attól tartanak, hogy a hó gyors olvadásakor és a belvíz-elvezető árkok nem megfelelő állapota esetén jelentősen nőhet a belvízzel elöntött területek nagysága.
febr. 16
8:12
Számolja ki! Kalkulátorok a neten (boon)
A neten számtalan hasznos és haszontalan kalkulátor várja a munkától megfáradt embereket.
febr. 16
8:15
Első fok: jogellenes a NEO FM pályázata + videó (ATV)
A bíróság érvénytelenítheti a pályázatokat.
febr. 16
8:21
Hétvégére jön a belvíz (HVG)
Belvízvédelmi készültség elrendelésére lehet szükség a hétvégén - mondta a Nyugat-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője a Kisalföldnek.
febr. 16
8:30
Őszödi védelem, Lágymányos és jogtalan előny a lapszemlében (orientpress)
Egy budapesti ügyvédi irodának 45 ezer forintos órabért fizetett ki a Miniszterelnöki Hivatal, hogy Gyurcsány Ferencet védje az őszödi beszédben említett hazugságok és adateltitkolások miatt ellene indult perben - írja a Magyar Nemzet. Nem történt bűncselekmény a Lágymányosi-öböl fejlesztésekor lebonyolított ingatlanügyletek során - olvasható a Népszabadságban. A Magyar Hírlap arról ír, hogy több…
febr. 16
8:30
Választási botrány: három pártban is jelöltette magát (168 Óra Online)
Remélem, nem váltam politikai kalandorrá. Nagy tanulság, hogy időben hamarabb és jóval pontosabban kell végezni az egyeztetéseket – mondta a 168ora.hu-nak Szalma István gyulai agrármérnök, aki az elmúlt hét végén még három szervezet jelöltje volt a közelgő parlamenti választáson Békés megye 2. számú választókerületében. Anélkül, hogy a jelölőszervezetek tudtak volna erről. Szalma rövidre zárta a…
febr. 16
8:30
Ételutalvány: ahány bolt, annyi szokás (boon)
Hajdú-Bihar – Noha a melegétkeztetési utalványt (miként az a nevében is benne van) eredendően melegétkeztetésre találták ki, ez soha nem volt teljesen így.
febr. 16
8:30
Vastaps járt a remek előadásért (teol)
A kaposvári Roxínház megyénkben először a dombóvári művelődési házban mutatta be a János vitéz című daljátékát vasárnap este.
febr. 16
8:33
650 ezret dobott ki a magyar műsorvezető az ablakon (ATV)
Jövőre Kata szeretne ott lenni az Operabálon.
febr. 16
8:39
Népszabadság: nem történt bűncselekmény a Kopaszi-gátnál (HVG)
Nem történt bűncselekmény a Lágymányosi-öböl fejlesztésekor lebonyolított ingatlanügyletek során, így Újbuda baloldali vezetése nem vádolható hűtlen kezeléssel – írja a Népszabadság a lap birtokába került ügyészségi határozat nyomán.
febr. 16
8:48
Ne sírj előre, nyugati tőke! (fidesz)
Alapvetően két teória kering a várhatóan májusban felálló, Fidesz-vezette kormányzással kapcsolatosan a gazdasági szereplők körében. Az egyik, hogy a kormányváltás nem érdekli a finanszírozókat és a befektetőket, ők csak a gazdasági folyamatok alakulását nézik. A másik, amelyet főként a budapesti brókercégek és nyugat-európai hitelminősítők terjesztenek, hogy a leendő fideszes kabinet tőke-,…
febr. 16
8:48
Táncos gálaműsor Tiszalökön (szon)
2010. február 12-én pénteken K!NG DANCE TEAM: THE SHOW címmel gálaműsor került megrendezésre a tiszalöki művelődési házban a K!ng Dance Team amatőr, modern tánccsoport megalakulásának 5. évfordulója alkalmából.
febr. 16
8:50
11 ezer milliárdnyi közpénz folyt a bankokba (fidesz)
Az európai kormányok tavaly közel 40 milliárd euróért vásároltak részesedést bankokban és más pénzügyi társaságokban - mutatta ki a PriceWaterhouseCoopers (PwC) szakmai tanácsadó cég.
febr. 16
8:52
Elrettentő feliratok az alkoholtermékeken is? (fidesz)
A mértékletes szeszfogyasztás egységeit fel kellene tüntetni a boltokban kapható alkoholtermékeken - a brit kormány azt tervezi, hogy így küzd a túlzott alkoholfogyasztás ellen.
febr. 16
9:06
Felsőoktatás: Meghosszabbítják a jelentkezési határidőt (Inforádió)
Ma este 10 óráig meghosszabbították a felsőoktatási intézményekbe jelentkezés határidejét - mondta az InfoRádióban az Oktatási Hivatal elnöke. Bakonyi László közölte: tegnap - feltehetően a túlterheltség miatt - órákra leállt az elektronikus felvételi rendszer.
febr. 16
9:06
Akár a választáson is indulhat a Nemzeti Forradalmi Párt (168 Óra Online)
Akár az áprilisi választáson is indulhat a Nemzeti Forradalmi Párt, amely a hétvégén a Szálasi-katonák '45-ös kitörésére emlékezett. A bíróság előzetesen nem vizsgálhatja, hogy utóbb milyen, esetleg neonáci tevékenységet folytat egy párt.
febr. 16
9:06
Emelkedéssel kezdhet Európa (fidesz)
Optimista hangulatban zajlott a kereskedés kedden az ázsiai értéktőzsdéken, bár a kereskedés lanyha volt, mert sok tőzsde zárva tartott a holdújév miatt.
febr. 16
9:08
Az őszödi perben milliókért védik Gyurcsányt (fidesz)
Egy budapesti ügyvédi irodának 45 ezer forintos órabért fizetett ki a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) az adófizetők pénzéből azért, hogy Gyurcsány Ferencet védje az őszödi beszédben említett hazugságok és adateltitkolások miatt ellene indult perben.
febr. 16
9:15
Exkluzív videó: két kisnyugdíjasé az APEH-nek milliárdokkal tartozó cég (HVG)
A legnagyobb adótartozást, több mint négy milliárd forintot felhalmozó magyar vállalkozás tulajdonosai a hvg.hu riportereitől tudták meg, hogy van egy cégük - legalábbis ezt állították, amikor videós stábunk felkutatta őket abban a házban, ahol albérletben élnek. Az APEH fekete listájának első helyezettje, a budai székhelyű KLK63 Kft. nyomában jártunk. Nézze meg videónkat!
febr. 16
9:24
Istennek képzelte magát S. Ábel (ma.hu)
Azt tudjuk, hogy a világ tele van őrjöngő őrültekkel. Elborzadva hallgatjuk sokszor a hírekben, hogy valahol a világ másik felén ártatlan válnak ámokfutók áldozataivá. Múlt hét csütörtökön kiderült: egy 22 éves fiatalember Budapesten tervezett vérengzést, 22 embert akart kivégezni.
febr. 16
9:24
Üldözött szocialisták (fidesz)
Ezek a katolikus püspökök nem bírnak a vérükkel még ma sem. Állandóan beleszólnak mindenféle politikai kérdésekbe, mintha a felvilágosodás és az abból származó nagy népboldogító eszmei áramlatok (liberalizmus, kommunizmus, gyurcsányizmus stb.) messze elkerülték volna őket, s még mindig boldogan tespednének a középkori butaság fertőjében.
febr. 16
9:24
Hajnali biliárd az utakon (szon)
A Sóstói állatpark oldalában ütötte le az útról az egyik autó a másikat kedden reggel.
febr. 16
9:24
Akadozott a rendszer, meghosszabbították a felvételi jelentkezéseket (boon)
Hétfő éjfél után még két órán keresztül lehetett jelentkezni a felsőoktatásba a felvi.hu internetes oldalon - derül ki a portál információiból.
febr. 16
9:24
Kétezertől napjainkig: innen indultunk, ide jutottunk (teol)
Az ezredforduló óta a Dél-Dunántúl kommunális közműhálózata - hasonlóan az ország többi részéhez - kedvező irányban változott.

Keresés