2010. február 22. hétfő

febr. 22
0:24
Karambol Balkány központjában (szon)
Egy személyt vitt fejsérüléssel kórházba a mentő vasárnap este Balkányból, ahol két autó ütközött egymással.
febr. 22
2:48
BKV-busz autóval ütközött: egy ember súlyosan sérült (HVG)
Két sérültje van annak a balesetnek, amelyben egy BKV-busz és egy személygépkocsi ütközött éjjel a fővárosban - tájékoztatott a rendőrség hétfő hajnalban.
febr. 22
4:19
"Cigányokat lágerbe. A jobb" (168 Óra Online)
"Cigányokat lágerbe. A jobb" – tucatnyi romák lakta ház falán, kerítésén jelent meg ez a felirat vasárnap reggelre Hódmezővásárhelyen. A rendőrség nyomozást indított, és több járőrt küld az utcákra. Lázár János polgármester közleményben ítélte el a történteket - írja a delmagyar.hu.
febr. 22
5:12
2 ezer nője volt, de nem mindegyiket ütötte a magyar énekes (ATV)
Elmondása szerint csak azokat, akiket nagyon szeretett.
febr. 22
5:14
34 minisztert fogyasztottak el a szocialisták 4 év alatt + videó (ATV)
Ebben a ciklusban hétfőn ülésezik utoljára a parlament.
febr. 22
5:48
Fidesz: remény vagy temető (HVG)
A Fidesz nem a reménnyel kampányol, és mélyen hallgat tervezett gazdasági-költségvetési intézkedéseiről, különösen azok árnyoldalairól. Noha ezt ajánlja nekik egyik mérsékelt konzervatív támogatójuk. Vannak más javaslatai is.
febr. 22
6:06
Növelték a belvízvédelmi készültséget a Tisza mentén (Népszava)
A Tisza mentén minden védelmi szakaszon másodfokú készültséget rendelt el vasárnap a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság - közölte Bara Sándor igazgató.
febr. 22
6:24
Az Országgyűlésben ma lezárul a Bajnai-korszak (Inforádió)
Várhatóan a ciklus utolsó ülését tartja ma az Országgyűlés, amely csaknem harminc előterjesztés elfogadásáról dönthet. A távirati iroda úgyy tudja, Bajnai Gordon a plenáris ülésen összegzi az általa vezetett válságkezelő kormány tevékenységét.
febr. 22
6:24
Évek óta terrorizálta a falut a "vasasi rém" (Népszava)
A napokban saját kerítése betonoszlopára akasztva találta Pici nevű kutyáját egy Pécs-vasasi család. Azt gyanítják: a közigazgatásilag Pécshez tartozó, valójában különálló falut hosszú évek óta terrorizáló férfi tette, akit ráadásul hetekre befogadták otthonukba. A helyszínen járva megtudtuk: a vasasi rém, "Bolond Gyurka" késelte már meg rokonát, dobott udvarba Molotov-koktélt, egy másikban pedig…
febr. 22
6:26
Orbán: konszenzuskeresés helyett kormányzás (Népszava)
Csaknem fél év kellett ahhoz, hogy kiderüljön, mi a Fidesz elnökének valódi szándéka, ha kormányra kerül. Az utóbbi időben sokat elemzett, tavaly szeptemberben Kötcsén elhangzott beszédből - szemben az akkori híradásokkal és Fidesz-kommunikációval - kitűnik: Orbán Viktor egyeduralomra tör, s a konszenzuskereső politika helyett az állandó, 15-20 évig tartó kormányzati politikára rendezkedne be.
febr. 22
6:28
Gyurcsány: hozzák nyilvánosságra teljes egészében a hangfelvételt! (Népszava)
Gyurcsány Ferenc szerint, ha Magyar Nemzet, a HírTV és a Magyar Hírlap "nem ocsmányul rágalmazni, hanem tájékoztatni szeretne", akkor tegye meg, hogy teljes egészében nyilvánosságra hozza a birtokába került szombathelyi hangfelvételt, s akkor ki fog derülni az igazság.
febr. 22
6:30
Utolsó ülését tartja az Országgyűlés (Népszava)
Az Országgyűlés mai, utolsó ülésén napirend előtt Bajnai Gordon kormányfő a válságkezelés egy évét értékeli - értesült lapunk. A parlamenti ciklus végén a képviselők lezárhatják az esélyegyenlőségi törvény ügyét, törvényben tehetik büntethetővé a holokauszttagadást és dönthetnek a klímatörvényről. A korrupcióellenes törvénycsomag egy részének elfogadása viszont a következő kormányra hárul. Ma…
febr. 22
6:42
Nemzetbiztonsági vizsgálatot kér a gázszolgáltató (Inforádió)
Nemzetbiztonsági vizsgálatot kér Bajnai Gordon kormányfőtől az EMFESZ gázszolgáltató ügyvezetője, Góczi István.
febr. 22
6:42
Parlament: Az új kormány mindent vissza fog vonni (168 Óra Online)
A félezret meghaladó számú elfogadott jogszabállyal búcsúzik az Országgyűlés a 2006-2010-es ciklustól; a tervek szerint hétfőn tartják a választások előtti utolsó ülésnapot - írja az MTI.
febr. 22
6:42
Grespik most elnökhelyettes lenne (Népszava)
Választások lesznek pénteken és szombaton a Budapesti Ügyvédi Kamarában (BÜK): egyebek közt elnököt és elnökhelyettest is választanak. Lapunk információi szerint előbbi posztra a jelenleg is vezető pozíciót betöltő Réti László a legesélyesebb.
febr. 22
6:44
Romagyilkosságok: májusban helyszíni bizonyítás? (Népszava)
Elkészültek a romagyilkosságok ügyében a helyszíni bizonyításokra vonatkozó rendőrségi tervek - közölte a RomNet "magát megnevezni nem kívánó rendőrségi forrásra" hivatkozva vasárnap. Az információval kapcsolatban Bartha László, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője annyit mondott: tervezett nyomozati cselekményekről nem kívánnak felvilágosítást adni.
febr. 22
7:00
Brown: életemben soha senkit nem ütöttem meg + videó (ATV)
Adásban magyarázkodott a brit kormányfő.
febr. 22
7:00
Ma ül össze utoljára a parlament (boon)
Hétfőn tartja utolsó plenáris ülését a jelenlegi összetételű parlament, miután az MSZP még nem kezdeményezte a március elejére tervezett parlamenti vitanap megtartását.
febr. 22
7:02
Újabb alapkamat-csökkentés lehet (boon)
A várakozások szerint tovább mérsékli a jegybanki alapkamatot hétfői ülésén a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa.
febr. 22
7:04
Utassal az autó olcsóbb a vonatnál - Népszabadság (boon)
Ha egy embernél több utazik egy autóban, olcsóbban kijöhetnek a közösségi közlekedésnél - ez derül ki a Népszabadság saját "versenyéből", amelyet a főváros és vidéki nagyvárosok között rendeztek egy gépkocsi, a vasút és a Volán járatok árait, illetve menetidejét összehasonlítva.
febr. 22
7:18
Fordító szuperhonlap - Népszabadság (boon)
Két év múlva az "iTranslate4.eu" oldalon a Google Fordítónál is jobb minőségű szöveghez lehet majd hozzáférni Európa szinte bármelyik nyelvéről - írja a Népszabadság.
febr. 22
7:18
Még több száz CD-t kiadna a magyar együttes, de nincs kit parodizálni (ATV)
Elismerték, hogy két évtizede ugyanazt csinálják.
febr. 22
7:20
A BAR-listára csak feljutni könnyű - Magyar Hírlap (boon)
Többször elmulasztják a bankok bejelenteni a BAR-listát üzemeltető cégnek, ha egy adós kifizette az összes tartozását, így az ügyfeleknek hónapokig tartó utánajárásba kerül, hogy ismét megbízható adósként kezeljék.
febr. 22
7:20
Újabb kérdőjel Veres és Dobolyi utazásai kapcsán (ATV)
Jóváhagyás nélkül nem utazhattak volna.
febr. 22
7:22
Ki engedélyezte Veres János útjait? - Blikk (boon)
Nem tudni, hogy a Miniszterelnöki Hivatalhoz (MEH) kirendelt kincstárnok, vagy Molnár Csaba kancelláriaminiszter jóváhagyta-e Veres János, a MEH keleti kapcsolatokért felelős kormánybiztosa és titkárságvezetője, Dobolyi Alexandra milliókba kerülő külföldi útjait - írja a Blikk.
febr. 22
7:36
Orbán Viktor vs. Morvai Krisztina - nem biztos, hogy a Fidesz elnöke nyerne (ma.hu)
Az MSZP-re való voksolástól óvta a baloldaliakat Tamás Gáspár Miklós, aki szerint Gyurcsány Ferenc egy jobboldali gazdaságpolitikát valósított meg. Tenner György ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, az MSZP-ben rasszista vonásokat vél felfedezni.
febr. 22
7:36
A MÁV, a BKV vagy a Volán a gyorsabb? - lapszemle (Inforádió)
A Népszabadság azt írja, divatot csináltak az egymást követő közlekedési miniszterek a közlekedési ágak évente megrendezett versenyéből.
febr. 22
7:36
Árokba sodródott egy Renault Nagykálló és Nyíregyháza között (szon)
A 4911-es főút egyik legveszélyesebb szakasza Nyíregyháza határában az 5-ös km szelvénynél lévő kettős kanyar. Itt csúszott le az útról egy gépkocsi hétfő hajnalban.
febr. 22
7:36
Ez a merlot lett a Magyar Tudományos Akadémia bora (teol)
A középkategóriás vörösborok közül a szekszárdi Tüske Pince 2007-es évjáratú merlotja lett a Magyar Tudományos Akadémia Bora.
febr. 22
7:36
1,5 millió magyar iszik rákkeltő vizet (ATV)
Hazánk tavaly év végéig kapott haladékot a tisztításra, ám hiába a temérdek uniós pénz, sok településen még a pályáztatás sem kezdődött el. Ha nem lesz változás, jön a zacskós víz és a lajtos kocsi.
febr. 22
7:54
Tucatnyi rendszerváltó politikus búcsúzik a parlamenttől (ma.hu)
Tucatnyi rendszerváltó politikus búcsúzik az Országgyűléstől a ciklus utolsó parlamenti napján, hétfőn; ők már nem lesznek tagjai a következő törvényhozásnak.
febr. 22
7:54
Ki lopkodja a Fidesz plakátjait? (168 Óra Online)
Feljelentést tett a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságon a Fidesz-KDNP választókerületi kampányfőnöke, mert a február első hétvégéjén kihelyezett plakátjaik több mint felét lelopták - írja a baon.hu.
febr. 22
7:54
Nem vall jó modorra a mohó gyűjtés (Népszava)
Az ajánlószelvények mohó gyűjtése nem vall jó modorra és demokratikus érzületre - jelentette ki az MDF hétfőn azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz már több mint egymillió ajánlószelvényt gyűjtött.
febr. 22
7:54
Ildikó, hétfő szépe (szon)
Ildikó nagyon örül a tavasz első napsugarainak, és már alig várja a nyarat, hogy nagyokat strandolhasson...
febr. 22
7:56
Búcsúznak a rendszerváltók - nem indulnak újra (Népszava)
Tucatnyi rendszerváltó politikus búcsúzik az Országgyűléstől a ciklus utolsó parlamenti napján, hétfőn; ők már nem lesznek tagjai a következő törvényhozásnak.
febr. 22
8:12
Török Gábor: Mi a baj az MSZP kampányával? (HVG)
Török Gábor politikai elemző aktuális bejegyzésében az MSZP kampánynyitójáról ír néhány gondolatot.
febr. 22
8:12
Már 42 halott Madeirán (ATV)
Egy brit turista is életét vesztette.
febr. 22
8:30
A Fidesz modora nem tetszik az MDF-nek (orientpress)
A svédasztalos étkezési etikketthez hasonlította az MDF szóvivője a Fidesz ajánlószelvény gyűjtési gyakorlatát. Kerék-Bárczy Szabolcs szerint a párt mohón, mások elől viszi el a cédulákat.
febr. 22
8:30
Forgalom, dugó: erre számíthat a héten a fővárosban (168 Óra Online)
Jelentős közlekedési dugók alakulhatnak ki a jövő héten Budapest belvárosában két rangos nemzetközi csúcstalálkozó miatt; három napra a Pesti alsó rakpartot is lezárják a Közraktár utca és a Dráva utca között - közölte a kormányszóvivő és a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).
febr. 22
8:30
Nem kell másik orvos! Lencse doktort mindenki szereti (teol)
Bár tervezte, mégsem bontott szerződést az önkormányzat dr. Lencse László háziorvossal. A falu lakói aláírásgyűjtéssel álltak doktoruk mellé, aki harminc éve praktizál náluk.
febr. 22
8:30
Kiürítették a Corvinus Egyetemet! Újabb bombafenyegetés (ATV)
Múlt hét szerdán is volt egy.
febr. 22
8:32
Eddig hét ferihegyi járatot érintett a Lufthansa sztrájk (ATV)
Az utasoknak kisebb-nagyobb késékre fel kell készülniük.
febr. 22
8:48
Bokros kivont karddal menne a Jobbik ellen (HVG)
Disznóvágással és pálinkabemutatóval súlyosbított sajtótájékoztatót tartott szombaton a Bács-Kiskun megyei Jánoshalmához tartozó egyik tanyán a Magyar Demokrata Fórum fél vezérkara. Kiderült: az ellenzéki párt kiáll a hungarikumok hazai és külföldi népszerűsítése érdekében.
febr. 22
8:48
Mesterházy: Nem pályakezdőket alkalmaznak miniszterelnök-jelöltnek (orientpress)
Nem újságokból, hirdetésben keresünk miniszterelnök-jelöltet - jelentette ki Mesterházy Attila, az MSZP kormányfőjelöltje a Magyar Televízió Ma Reggel című műsorában arra a felvetésre, hogy noha kampánynyitójukon azt harangozták be, új jelölt állt elő új programmal, ő maga valójában már több posztot is betöltött a pártban.
febr. 22
8:48
Tölgyessy: A magyar kormányfői pozíció Kádár János szerepére hasonlít (Inforádió)
A rendszerváltozás meghozta ugyan a politika és közigazgatás szétválasztását, ám utóbbi teljesítménye inkább romlott, mint javult az elmúlt húsz évben, az eddigi rögtönzések, átcsoportosítások nem segítettek - mondta Tölgyessy Péter a Kossuth Rádió reggeli adásában. Az alkotmányjogász úgy látja, a legfontosabb, hogy végre nyugalom legyen ezen a területen, és kiépüljön a valóságos hivatástudattal…
febr. 22
8:48
Össze kell fogni a szélsőjobb térnyerése ellen (Népszava)
Mesterházy Attila szerint a különböző politikai oldalaknak össze kell fogniuk, hogy a rendszerváltás eredeti álmát valóra lehessen váltani.
febr. 22
8:48
Az egészségügyi privatizáció vadhajtása (fidesz)
Ha valaki, észlelvén magán az influenzát, megijedne, hogy talán H1N1 vírussal fertőzött, és ezt ki szeretné deríteni, akkor mindenekelőtt kérdezzen rá orvosánál, hogy melyik cég vírustesztjével vizsgálják meg a vérét - olvasható a Magyar Nemzet hétfői számában. A szakhatóságok tudomásával ugyanis olyan tesztet is használnak az egészségügyben, amelyikről korábban megállapították, hogy alkalmatlan a…
febr. 22
8:48
Két év múlva jön a legprofibb fordító honlap (ATV)
Két millió euróba kerül a "tolmács oldal".
febr. 22
8:50
Mesterházy most összefogna (Inforádió)
Mesterházy Attila szerint a különböző politikai oldalaknak össze kell fogniuk, hogy a rendszerváltás eredeti álmát valóra lehessen váltani.
febr. 22
8:50
Átkozott (fidesz)
Megint egy hangfelvétel, megint egy zárt körben elhangzott beszéd. Miközben Bajnai Gordon átmeneti kormányfő nagykoalícióról álmodott, Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt pedig a közmegegyezés szükségességéről beszélt, s pártja nevében újra megígért fűt-fát a választóknak, a bukott miniszterelnök a szocialista aktivistáknak feltárta az MSZP politizálásának valódi mozgatórugóit. Amik persze…

Keresés