2010. február 22. hétfő

febr. 22
5:30
Iránt is elérheti Izrael új, távirányítású repülőgépe (168 Óra Online)
Hadrendbe állított vasárnap az izraeli hadsereg egy új, távirányítású repülőgépet, amely a védelmi minisztérium közleménye szerint akár 24 órán át a levegőben maradhat, és képes elérni Iránt is - írja a Független Hírügynökség.
febr. 22
5:48
Újabb haláleset a téli olimpián (168 Óra Online)
Meghalt vasárnap Kanada egyik olimpiai reménységének édesanyja. A 24 éves Joannie Rochette, aki hatszoros kanadai bajnok a női műkorcsolyában, és legutóbb ezüstérmes volt a világbajnokságon, Kanada első női olimpiai bajnoka lehetne a szakágban - írja a Független Hírügynökség.
febr. 22
6:24
Chávez nekiment az angol királynőnek (Infostart)
Argentína "nem marad egyedül", ha esetleg újabb háborút kénytelen vívni Nagy-Britanniával a Falkland-szigetek miatt - jelentette ki vasárnap Hugo Chávez venezuelai elnök.
febr. 22
6:24
Még nem készült el a rendőrségi jelentés, a sérülteket hazaengedték (Kripto Akadémia)
Még nincs kész az a rendőrségi jelentés, ami vélhetően magyarázatot adna arra, hogy miért borult az árokba egy magyar diákokat szállító busz Ausztriában, Karintia tartományban. Tizenkét gyerek megsérült a balesetben, négyet kórházban ápoltak. Biztosan még nem derült ki, hogy mi okozta a balesetet. Az osztrák hatóság szerint a hólánc használatának hiánya, és ezt erősítette meg egy lapunknak…
febr. 22
6:26
Megkezdődött a Lufthansa sztrájkja (Infostart)
Megkezdődött hétfőn nulla órakor a Lufthansa légitársaság pilótáit tömörítő Cockpit szakszervezet sztrájkja - erősítette meg a vállalat szóvivője.
febr. 22
6:42
Az olimpia vonzza a bevándorlókat (Kitekintő)
A téli olimpia alatt érthető módon megnövekedett az országba látogatók száma, sokan testközelből akarják nézni a sporteseményeket. Előfordul azonban olyan is, aki az olimpiát kihasználva próbál átjutni a határon, hogy Kanadában maradhasson.
febr. 22
6:42
Immanuel Wallerstein amerikai professzort díszdoktorrá avatták Budapesten (Kripto Akadémia)
A múlt hét végén a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem szenátusa tiszteletbeli doktori címet adományozott Immanuel Maurice Wallersteinnek, a Yale Egyetem oktatójának. Az erről szóló oklevél átadására Budapesten, a Nemzetvédelmi Egyetemen került sor.
febr. 22
7:00
Sztrájk a Lufthansánál (Metropol)
Megkezdődött hétfőn nulla órakor a Lufthansa légitársaság pilótáit tömörítő Cockpit szakszervezet sztrájkja - erősítette meg a vállalat szóvivője.
febr. 22
7:00
Feljövőben a brit Munkáspárt (Kripto Akadémia)
Hat pontra faragta le hátrányát a brit Munkáspárt a konzervatívokkal szemben a Sunday Timesban közzétett friss Yougov felmérés szerint. Ez 2008 óta a legkisebb különbség a két párt között.
febr. 22
7:02
Viták a támogatáspolitikáról (Kripto Akadémia)
Bár számos kérdésben eltérő az RMDSZ és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) álláspontja, február 20-i marosvásárhelyi találkozójukon a párbeszéd és az egyeztetések folytatásáról döntöttek az Erdélyi Magyar Egyeztető Fórum (EMEF) soros ülésén. Az erdélyi magyarságnak szánt költségvetési támogatás közös elosztásáról azonban továbbra sem tudtak megállapodni.
febr. 22
7:18
Pofonokból és válságokból tanul az Európai Unió (Infostart)
Egy tagállam bizonyos témákban csak akkor mond le a nemzeti hatásköréről, ha közösségi hatáskörből neki is több haszna van - mondta az Inforádió Aréna című műsorában Fóris György. A Bruxinfo képzési igazgatója szerint ilyen terület lehetne a környezetvédelem, amely terén azonban az EU komoly pofont kapott Koppenhágában.
febr. 22
7:36
Ítéletidő Madeirán - egyre több áldozat (Kripto Akadémia)
Legkevesebb 42-en meghaltak, és 120-an megsérültek a Portugáliához tartozó, atlanti-óceáni Madeira szigetén a heves esőzések okozta földcsuszamlások, árvizek következtében - közölték a helyi hatóságok vasárnap. A brit külügyminisztérium bejelentette: egy brit állampolgár is meghalt a természeti katasztrófa következtében.
febr. 22
8:12
Bécsi buszbaleset - hat ember meghalt (Kripto Akadémia)
Hat ember meghalt, heten pedig súlyosan megsérültek vasárnap éjszaka egy buszbalesetben Bécs közelében.
febr. 22
8:30
Moszkvát betemette a hó (Infostart)
Moszkvában több napja kisebb-nagyobb szünetekkel hull a hó, s vasárnap estig hivatalos közlés szerint 53 centiméternyi fehér takaró képződött a városban.
febr. 22
8:30
Bekövetkezett, amitől mindenki rettegett (Kitekintő)
Sokan remélték, hogy elkerülhető lesz, többen a kezdetektől óvtak tőle, mégis bejelentették az első bojkottfelhívást Irakban. Milyen hatása van ennek az amerikai tervekre, mi köze mindehhez Iránnak és tényleg megismétlődhet az, ami 2005-ben történt?
febr. 22
8:32
Eddig 7 ferihegyi járatot töröltek a Lufthansa-sztrájk miatt (Infostart)
A Lufthansánál hajnalban kezdődött munkabeszüntetés miatt eddig hét ferihegyi járatot töröltek. Az érkező 13 járat közül négyet, az ugyancsak 13 induló közül pedig reggelig hármat törölt a légitársaság. Szilágyi Károly, a Budapest Airport (BA)szóvivője elmondta, hogy az érintett járatok utasait a Lufthansa partner légitársaságai segítségével elszállítja a célállomásokra
febr. 22
8:32
Magyarok Európa legszegényebbjei között (Kitekintő)
Az európai uniós régiók közül még mindig a belső-londoni a legtehetősebb – derül ki az Eurostat most publikált adataiból. Közép-Európából 2007-ben Prága számított a leggazdagabbnak.
febr. 22
8:48
Korrupció miatt rúgták ki az IKEA igazgatóját (Kitekintő)
Tudott a fővállalkozó megvesztegetéseiről és ez állásába került
febr. 22
8:48
Emelkedett az ítéletidő áldozatainak száma Madeirán (Metropol)
Legkevesebb 42-en meghaltak, és 120-an megsérültek a Portugáliához tartozó, atlanti-óceáni Madeira szigetén a heves esőzések okozta földcsuszamlások, árvizek következtében - közölték a helyi hatóságok vasárnap.
febr. 22
8:48
Ötven centi fehér hó lepte el Moszkvát (Kripto Akadémia)
Moszkvában több napja kisebb-nagyobb szünetekkel hull a hó, s vasárnap estig hivatalos közlés szerint 53 centiméternyi fehér takaró képződött a városban.
febr. 22
9:06
Belebukott a kormány az afgán misszióba (Metropol)
Hollandiában a szombatra virradóra szétesett koalíció miatt kialakult kormányválság nyomán előre hozott választások lesznek.
febr. 22
9:24
Líbiai ultimátum a tripoli svájci nagykövetségnek (Infostart)
A líbiai hatóságok hétfő délig adtak határidőt Svájc tripoli nagykövetségének arra, hogy kiadja a líbiai igazságszolgáltatásnak az észak-afrikai arab országban börtönbüntetésre ítélt Max Göldi svájci üzletembert - jelentette az al-Dzsazíra.
febr. 22
9:24
Fogyatkozik az árnyékkormány (Kitekintő)
Két, úgy nevezett árnyékkormány tálib vezetőjét tartóztatták le Pakisztánban amerikai lapértesülések szerint.
febr. 22
9:24
Líbia ultimátumot adott Svájcnak (Kripto Akadémia)
A líbiai hatóságok hétfő délig adtak határidőt Svájc tripoli nagykövetségének arra, hogy átadja a líbiai igazságszolgáltatásnak az észak-afrikai arab országban börtönbüntetésre ítélt Max Göldi svájci üzletembert - jelentette az al-Dzsazíra.
febr. 22
9:42
Ferihegyet is érinti a Lufthansa sztrájkja (Napi)
febr. 22
10:00
Európai Valutaalapra lenne szükség? (Kitekintő)
Európai Valutaalapot kellene felállítani arra az esetre, ha a pénzügyi válság most kezdődött újabb szakaszában valamelyik eurózóna-tagállam válna fizetésképtelenné – javasolja közös tanulmányában Daniel Gros, a brüsszeli CEPS kutatóintézet és Thomas Meyer, a Deutsche Bank elemzője.
febr. 22
10:00
A külvárosokban növekszik leginkább a szegénység (Metropol)
Az Egyesült Államokban a külvárosokban növekszik leginkább a szegénység, a segítségre szorulók mind nagyobb része ezekben a biztonsági hálóval kevésbé ellátott negyedekben él - derült ki a Brookings Intézet friss kutatásából.
febr. 22
10:00
Sok a civil áldozata a NATO-offenzívának (Kripto Akadémia)
Újabb adatok szerint legkevesebb 33 civil vesztette életét egy gépkocsikaraván elleni NATO-légicsapásban a hét végén Dél-Afganisztánban - közölte hétfőn a kabuli minisztertanács.
febr. 22
10:18
Nem nevezik néven Izraelt (Kripto Akadémia)
Kemény hangú állásfoglalásban ítélik el hétfőn az EU-országok külügyminiszterei a gyilkosságokat és a hamis útlevelek használatát - jelezték előzetesen brüsszeli diplomáciai források.
febr. 22
10:54
Elveszítette titkos reménységét a baloldal (Kitekintő)
A Munkáspárt újabb érvágása: elveszítik egyik legtehetségesebb fiatal politikusukat. James Purnell volt munkaügyi miniszter bejelentette, hogy a közelgő választásokon nem indul el a Munkáspárt jelöltjeként, helyette inkább a háttérből támogatja a pártot.
febr. 22
10:56
Hollandia rést ütött a NATO-n (Kitekintő)
Megbukott a kormány, vakáción a királynő és visszavonulóban a katonák Afganisztánból.
febr. 22
10:58
Többmilliós csalásokat lepleztek le (Kitekintő)
A tagállamok képviselőiből álló klímabizottság (Climate Change Committee) február 17-én elfogadta az európai kibocsátás-kereskedelmi rendszerben (EU ETS) használt kibocsátási egységek regisztrációjára 2012-től bevezetésre kerülő új szabályokat.
febr. 22
11:30
Moszkvába vezet az új ukrán elnök első útja (Kripto Akadémia)
Miután Julija Timosenko visszavonta az ukrajnai elnökválasztás végeredményének megsemmisítését célzó bírósági keresetét, az utolsó akadály is elhárult Viktor Janukovics hivatalos beiktatása elől. A február 25-i ünnepélyes ceremóniára közel száz külföldi küldöttséget várnak Kijevbe, többek között a magyar államfő jelenlétére is számítanak.
febr. 22
11:32
"Nem fogunk Koszovóval fizetni Európáért" (Kripto Akadémia)
Szerbiának nem kell elismernie Koszovót ahhoz, hogy csatlakozhasson az Európai Unióhoz - mondta egy hét végi lapinterjúban a szerb kormány miniszterelnök-helyettese.
febr. 22
11:48
Nem nyugodhat még meg a kormány (Kitekintő)
Horvátország újabb két tárgyalási fejezetet nyitott meg, Macedóniát még mindig a görögökkel folytatott névvita hátráltatja, Catherine Ashton pedig leszögezte, hogy Koszovó jövőjét az EU európaiként képzeli el, és azt szeretné, ha Bosznia-Hercegovina egy államként csatlakozna majd valamikor az Unióhoz. Kis nyugat-balkáni körkép.
febr. 22
11:48
Két új urándúsító üzemet épít Irán (Kripto Akadémia)
Irán két új urándúsító üzemet épít a március 21-én kezdődő új évben, és ezek kapacitása azonos lesz a natanzi atomlétesítményével - jelentette be hétfőn az iráni atomenergia-ügynökség vezetője, akit az Isna hírügynökség idézett.
febr. 22
11:50
Piacvezetővé válhat a T-Mobile (Kitekintő)
A Marketwatch információi szerint az Európai Bizottság akár már ezen a héten bejelentheti, hogy jóváhagyja a Deutsche Telekom tulajdonában álló T-Mobile UK illetve a France Telecom által birtokolt Orange közötti fúziót a brit telekommunikációs piacon.
febr. 22
12:06
Szegedi Csanád, a Slota-párt új sztárja (Kitekintő)
Anna Belousovová, a Szlovák Nemzeti Párt alelnöke a parlament márciusi ülésén a magyarországi Jobbikot és annak EP-képviselőjét, Szegedi Csanádot elítélő parlamenti határozatot szeretne jóváhagyatni, merthogy dehonesztálták a szuverén Szlovákiát.
febr. 22
12:06
Nem adják fel az együttműködés szándékát (Kripto Akadémia)
Nem jutottak mindenben közös nevezőre, de nem adták fel az együttműködés szándékát a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) vezetői a hét végén Marosvásárhelyen megtartott Erdélyi Magyar Egyeztető Fórum ülésén (EMEF) - írták a hétfői romániai magyar lapok.
febr. 22
12:42
Terebélyesedik az európai sztrájkhullám (Napi)
febr. 22
12:42
Izrael továbbra is elkeni a dubaji gyilkosságot (Infostart)
Titokzatos módon eltűnt Izraelből hétfői helyi lapértesülés szerint egy férfi, aki a feltételezés szerint a múlt hónapban Dubajban részt vett egy magas rangú Hamász-parancsnok megölésében.
febr. 22
12:42
Élre törhetnek a magyarok! (Kitekintő)
Miközben Jose Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke, múlt héten nyílt levélben szólította fel az uniós állam- és kormányfőket az együttműködésre a nemzetközi klímavédelmi tárgyalások továbbvitelében, Magyarországon kérdésessé vált a nemzetközi összehasonlításban is ambiciózus célokat felsorakoztató hazai klímavédelmi törvénytervezet sorsa.
febr. 22
12:42
Kampánybeszéd dalban elbeszélve (Kripto Akadémia)
Mennyire szólhat bele a politika a szórakoztatóiparba? Napok óta ez a kérdés foglalkoztatja Itáliát. Az olaszokat teljesen megosztotta Emanuele Filibertónak, Szavoja hercegének a sanremói dalfesztiválon előadott produkciója, amelyben saját sorsát énekelte meg, külön szólva arról, milyen hazát is képzel el magának. Többek szerint nem egyszerű dal volt ez, hanem egyenesen programbeszéd.
febr. 22
13:00
Melléfogott a hatalmas olajcég (Kitekintő)
Nem folytatja tovább a makói gázmező feltárását az Exxon Mobil, a programot még a MOL-lal közösen indította az amerikai társaság, de pénteki bejelentésük szerint közös projektjük véget ért és nem nyitják meg a kutatás következő fázisát.
febr. 22
13:00
Megregulázzák a harci kutyákat és gazdáikat (168 Óra Online)
Még le sem zárult a szavazatok kiértékelése, amikor már egyértelművé vált: a bécsiek nagy többsége tart a támadó kedvű négylábúaktól. A közvetlen demokrácia, illetve a népakarat diadalmaskodott, és július 1. után már csak az előírt vizsgán sikerrel túljutó gazdik tarthatnak Bécsben harci kutyát. A népszavazáson feltett kérdés – amelyre a döntő többség igenlő választ adott -, úgy hangzott: akarja-e…
febr. 22
13:18
Trianon-komplexus és hazafias önsajnálat (Kripto Akadémia)
A kettős állampolgárság megadását célzó magyarországi törekvésekről írt a Süddeutsche Zeitung hétfőn, Egy idegen anyaország útlevele című cikkében. A lap szerint a magyar jobboldal a szomszédos országokban élő valamennyi magyart honfitárssá akarja tenni, ez olyan helytelen gesztus, amire számos példa van már.
febr. 22
13:36
Elégedetlen az életével? Akkor nézze meg őket! (Kitekintő)
Hontalanokról szóló cikksorozatunk folytatásában Kelet-Ázsiába kalandozunk és szakértői segítséggel mélyebbre ásunk a jelenség viszgálatában: van-e kiút a „jogi szellemek” kilátástalannak tűnő helyzetéből?
febr. 22
13:36
Egyre nagyobb méreteket ölt a Lufthansa-sztrájk (168 Óra Online)
Óráról-órára egyre nagyobb méreteket ölt hétfőn a német légiközlekedés, illetve a Lufthansa légitársaság történetének eddigi legnagyobb, hajnalban kezdődött sztrájkja - írja az MTI.
febr. 22
13:38
Nem illik törvénybe a hazafiság (Kitekintő)
A szlovákiai Kereszténydemokrata Mozgalom képviselői nem szavazzák meg a hazafiasságról szóló törvényt, ha abban a formájában marad, ahogyan beterjesztették.
febr. 22
13:54
Törökországban katonai vezetőket tartóztattak le puccskísérlet gyanújával (Infostart)
Hétfői sajtójelentések szerint Törökországban letartóztatták a fegyveres erők több volt parancsnokát azzal a gyanúval, hogy puccsot készítettek elő az iszlamista gyökerű kormány ellen.

Keresés