2010. február 9. kedd

febr. 9
4:03
Megbénult az amerikai kormány (168 Óra Online)
A lehullott méteres hó miatt zárva tartottak hétfőn az amerikai szövetségi kormány intézményei, s továbbra is tízezrek maradtak áram nélkül – írta az MTI.
febr. 9
6:09
Janukovics győzött (Kripto Akadémia)
Viktor Janukovics előnye immár behozhatatlan, így az ukrán ellenzék oroszbarátnak mondott vezetője nyerte meg az ukrajnai elnökválasztást.
febr. 9
6:11
Janukovics már első lépéseit tervezi (Kripto Akadémia)
Az ukrajnai elnökválasztás második fordulójában leadott szavazatok 98,7 százalékának összesítése után biztossá vált, Viktor Janukovics lehet az 1991 óta független ország negyedik államfője. Az oroszbarát ellenzéki vezető a voksok 48,65 százalékát szerezte meg. Julija Timosenkóra a szavazatok 45,77 százaléka érkezett. Kérdéses, hogy a miniszterelnök hajlandó lesz-e elfogadni vereségét?
febr. 9
6:18
A félsziget atommentesítését akarja az észak-koreai vezető (Infostart)
Kim Dzsong Il megerősítette: az az óhaja, hogy tegyék atommentes övezetté a Koreai-félszigetet. Észak-Korea elsőszámú vezetője ezt a Phenjanba látogató Vang Csia-zsuj magas rangú kínai pártvezetőnek mondta megbeszélésükön - jelentette a kínai hírügynökség.
febr. 9
6:27
Politika tárgya lett a Csallóköz (Kitekintő)
A Magyar Koalíció Pártja úgy véli, politikai érdek állhat a fiataloknak a csallóközi kőolajvezeték elleni tiltakozása mögött.
febr. 9
6:27
Elkészült az orosz szupergép (Kripto Akadémia)
A múlt hónap végén landolt az Amur-menti Komszomolszk repülőterén a T-50-es orosz vadászrepülőgép, amelyet válasznak szánnak az amerikai F-22 Raptor-ra. Egy-két nappal korábban a moszkvai Nyezaviszimaja Gazeta még arról írt, hogy bár katonai körökben erről a gépről sokat beszélnek, de a tervezőin, összeszerelőin, berepülő pilótáin és a legfelső vezetőkön kívül még senki soha nem látta, fotót sem…
febr. 9
6:29
Doktrína és megállapodás (Kripto Akadémia)
A Medvegyev orosz elnök által aláírt új katonai doktrínát és a nukleáris elrettentés területén 2020-ig követendő állami politika alapjait a NATO meglehetős értetlenséggel és kritikusan fogadta.
febr. 9
7:21
Csúcson a román munkanélküliség (Kitekintő)
Romániában 8,1 százalékra nőtt a munkanélküliség, miután januárban újabb 31 500 ember vesztette el az állását decemberhez képest.
febr. 9
7:21
Győzne a baloldal a választásokon (168 Óra Online)
Csehországban május végén tartják a parlamenti választásokat. A legutóbbi felmérés szerint a szociáldemokraták győznének, a választópolgárok 61 %-a járulna az urnákhoz – írta a SITA szlovák hírügynökség.
febr. 9
7:39
Irán megkezdte uránkészlete továbbdúsítását (Kripto Akadémia)
Irán megkezdte alacsony fokon dúsított uránkészlete továbbdúsítását 20 százalékos szintre - jelentette be kedden Ali Akbar Szalehi, az ország atomenergia-ügynökségének vezetője.
febr. 9
8:06
Ma szavaz az Európai Parlament az unió kormányáról (Infostart)
Kedden szavaz az Európai Parlament az új Európai Bizottság összetételéről. Pozitív döntés esetén a testület már szerdán hivatalba is léphet. A bolgár biztos cseréjét leszámítva a bizottság elnöke nem változtatott a jelölti listán, a magyar delegált Andor László a szociális és foglalkoztatási portfóliót vezetheti.
febr. 9
8:15
A szlovák nyelvtörvényről tárgyal Budapesten is az EBESZ főbiztosa (Kripto Akadémia)
Budapesten folytat ma megbeszéléseket Knut Vollebaek, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) kisebbségi főbiztosa. A norvég diplomata tárgyal Balázs Péter külügyminiszterrel és Katona Béla házelnökkel is.
febr. 9
8:17
Irán, Görögország, USA szélsőjobb a középpontban (Kripto Akadémia)
Ismét új veszélytényezőként néz szembe a világ Irán nukleáris politikájával. Miután Ahmadizsenad elnök kezdett békülékenyebb hangot megütni, hirtelen minden kritikusabbra fordult. A teheráni államfő késznek mutatkozott arra, hogy elfogadja a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség javaslatát, és urániumát részben Oroszországban és Franciaországban dúsítsák, ami garanciát szolgálhatott volna a békés…
febr. 9
8:24
Tovább esik az LCD-tévék ára (Napi)
febr. 9
8:33
Vigyázzon! Önt is figyelik már a kémek (Kitekintő)
Az amerikai Nemzetbiztonsági Hivatallal működne együtt a Google a hackertámadások kivédése érdekében. A Washington Post által megszellőztetett lépés komoly adatvédelmi kételyeket vet fel a jogvédő szervezetek szerint.
febr. 9
8:33
Kim Dzsong Il atommentesítene (Metropol)
Kim Dzsong Il, Észak-Korea elsőszámú vezetője megerősítette: az az óhaja, hogy tegyék atommentes övezetté a Koreai-félszigetet.
febr. 9
8:35
Indulhat a támadás (Kitekintő)
Az Egyesült Államok és a NATO az eddigi legnagyobb támadását készül megindítani a tálibok háttérbázisát adó Helmand tartomány ellen.
febr. 9
8:42
Már 8 millió autónál tart a Toyota-visszahívás (Napi)
febr. 9
8:51
Észak-Korea enyhít a szabad piac korlátozásain (Kitekintő)
Tudósítások szerint az egyre növekvő szociális nyugtalanság késztette Phenjant arra, hogy lazítson a magánpiacokat korlátozó szigorú szabályozásokon
febr. 9
8:51
Timosenko pártja megóvja az eredményt (Metropol)
A vasárnapi elnökválasztáson alulmaradt kormányfő pártja, a Julija Timosenko Tömbje (BJuT) megóvja az eredményt a bíróságokon és a választási bizottságokban - közölte hétfőn az UT-1 közszolgálati televízióban Oleh Ljasko, a párt parlamenti képviselője.
febr. 9
8:51
Haiti földrengés - kimentettek egy túlélőt, aki egy hónapig lehetett a romok alatt (Kripto Akadémia)
Kimentettek a földrengés sújtotta haiti főváros romjai alól egy férfit, aki talán egy hónapig is lehetett a törmelékek alatt - jelentette a CNN amerikai hírtelevízió.
febr. 9
8:53
Kínai kémet ítéltek el az USA-ban (Metropol)
Egy kínai születésű mérnököt több mint 15 évi szabadságvesztésre ítéltek kémkedés és más szövetségi vádakkal az Egyesült Államokban hétfőn.
febr. 9
8:55
A Nyugat szeretne tisztán látni Ukrajnában (Metropol)
Ukrajnának sürgősen be kell iktatnia hivatalába az új államfőt, elkerülve a megválasztása körüli jogi huzavonát, hogy meggyőzze a Nyugatot arról: képes célirányos politikát folytatni a gazdasági válság leküzdése és a belpolitikai viszálykodás lezárása érdekében.
febr. 9
8:57
Egy hónapig volt a romok alatt egy túlélő Haitin (Metropol)
Kimentettek a földrengés sújtotta haiti főváros romjai alól egy férfit, aki talán egy hónapig is lehetett a törmelékek alatt - jelentette a CNN amerikai hírtelevízió.
febr. 9
8:59
Több százan a hó fogságában Afganisztánban (Metropol)
Lavinák legkevesebb huszonnyolc ember halálát okozták Afganisztánban, mintegy hetvenen megsérültek, és több százan a hó fogságában rekedtek.
febr. 9
9:09
Timosenko nem ismeri el Janukovics győzelmét (Kripto Akadémia)
Az ukrajnai elnökválasztáson alulmaradt Julija Timosenko kormányfő úgy döntött, soha nem ismeri el törvényesnek Viktor Janukovics ellenzéki vezető választási győzelmét - írta kedden az Ukrainszkaja Pravda című lap.
febr. 9
9:27
A többség nem Ficót akarja kormányfőnek (Kitekintő)
A lakosság 40 százaléka szeretné, ha a parlamenti választásokat követően is Robert Fico lenne a miniszterelnök.
febr. 9
9:45
Plusz egy éve a költségvetési kiigazításra (Kitekintő)
A Romániának az államháztartási hiány előírt szintre való leszorítására adott 2011-es határidő egy évvel történő meghosszabbítását javasolta a vártnál mélyebb recesszió miatt hétfőn az Európai Bizottság.
febr. 9
9:54
A Nissan-állam bácsi két jó barát (Napi)
febr. 9
10:03
Magyar lány a román csapat büszkesége (168 Óra Online)
Az idei téli olimpiára induló 28 sportolóból álló román delegáció zászlaját egy magyar biatlonista, Tófalvi Éva viszi majd. Románia egyébként 1968 óta nem szerzett érmet téli olimpián – írta a .
febr. 9
10:03
Tabajdi Csaba új Kína politikát sürgetett az Európai Parlamentben (Kripto Akadémia)
"Stratégiai gondolkodásra van szűkség az EU-Kína kapcsolatokban".
febr. 9
10:21
Hatalmasat kaszálhat a kormány (Kitekintő)
A panamai állam megtalálhatta a megoldást a válságból való kilábalásra és a gazdasági fellendülésre 10 évvel az után, hogy 1999. december 31-én végre a panamai állam irányítása alá került a Panama-csatorna.
febr. 9
10:21
Lavinák Afganisztánban - tizenöten meghaltak, több százan rekedtek a hó fogságában (Kripto Akadémia)
Tizenöt ember halálát okozták lavinák Afganisztánban, több mint ötvenen megsérültek, és több százan a hó fogságában rekedtek - közölték kedden a hatóságok.
febr. 9
10:23
Bajnai Egyiptomban - napirenden a Nabucco (Kitekintő)
Bajnai Gordon megkezdte kétnapos egyiptomi látogatását, melynek során Hoszni Mubarak elnökkel és Ahmed Nazíf miniszertelnökkel főként energetikai kérdésekről, valamint a gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok bővítéséről tárgyal.
febr. 9
10:39
Irán megkezdte uránkészlete továbbdúsítását (Metropol)
Irán megkezdte alacsony fokon dúsított uránkészlete továbbdúsítását 20 százalékos szintre - jelentette be kedden Ali Akbar Szalehi, az ország atomenergia-ügynökségének vezetője. Kína további párbeszédet szorgalmaz.
febr. 9
10:39
Biztosan lesz botrány (168 Óra Online)
Ha közeledik a bécsi Operabál, programozható a botrány. Voltak évek, amikor a házigazda, Ioan Holender operaigazgató az év nagy társasági eseményét lekicsinylő szavai váltottak ki felháborodást. Máskor – ha jobb sztori nem akadt -, az ország bohóca, Richard Lugner építőmester aktuális vendége, valamilyen általában kebelben dús hollywoodi híresség volt a szóbeszéd tárgya. Az idei év mindettől…
febr. 9
10:39
Duraynak szlovákul is bocsánatot kell kérnie (Kripto Akadémia)
Szlovákul is bocsánatot kell kérnie Duray Miklósnak, a Magyar Koalíció Pártja (MKP) stratégiai alelnökének a Szlovák Nemzeti Párttól (SNS), mert egy budapesti rádióműsorban sértőnek minősített kijelentést tett rá - döntött egy pozsonyi bíróság.
febr. 9
10:57
Orosz lapok: mennyibe kerül majd Ukrajna barátsága? (Kripto Akadémia)
Ukrajnában Viktor Juscsenko őrült korszaka után Viktor Janukovics személyében olyan ember ül az államfői bársonyszékbe, aki Moszkva iránt barátságos, józan és képes megállapodni, de az eddigi ingerforrások helyett most újak vannak kilátásban - állapította meg a Kommerszant című orosz lap kedden.
febr. 9
11:24
Mégis lesznek elbocsátások az Opelnél (Napi)
febr. 9
11:26
Az atom házasodik a napenergiával (Napi)
febr. 9
11:33
Törvény készül a kisebbségek nyelvhasználatáról (Kitekintő)
A Szlovákiában tárgyaló Knut Vollebaek fél év múlva tervezi a nyelvtörvény alkalmazásának monitorozását.
febr. 9
11:33
Újabb oltóanyagbotrány Németországban (Metropol)
A Német Gyermekorvosok Szövetségének elnöke kedden nyilatkozatban tiltakozott amiatt, hogy nem állnak rendelkezésre azok az alapvető oltóanyagok, amelyek a csecsemők, illetve gyermekek számára elsődlegesen szükségesek.
febr. 9
11:51
Ukrajna: a legrosszabb forgatókönyv fog érvényesülni? (Kripto Akadémia)
A narancsos forradalom bukásának köszönhető Janukovics győzelme - állítja Tálas Péter. A Népszavának adott interjújában a biztonságpolitikai szakértő elmondta, hogy az akkori ígéretekből nagyon kevés valósult meg, így nem lehet csodálkozni azon, hogy Timosenkó vereséget szenvedett.
febr. 9
11:53
Moszkva kész folytatni a párbeszédet a NATO-val az új orosz katonai doktrínáról (Kripto Akadémia)
Oroszország kész tovább folytatni a párbeszédet a NATO-val az új orosz katonai doktrínáról - közölte kedden Andrej Nyesztyerenko orosz külügyi szóvivő, válaszul Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkárnak a doktrínát bíráló szavaira.
febr. 9
12:00
Jön a 3D-s Panasonic tévé (Napi)
febr. 9
12:09
Timosenkoék megtámadják az eredményt (Metropol)
Az ukrajnai elnökválasztáson alulmaradt Julija Timosenko kormányfő parlamenti csoportja bíróságon támadja meg az eredményt, mert a frakció szerint széles körben történt csalás a választáson.
febr. 9
12:09
Az új Európai Bizottság készen áll a kihívások kezelésére (Kripto Akadémia)
Készen áll munkájának megkezdésére és az új kihívásokkal való szembenézésre az Európai Bizottság új testülete - hangsúlyozta kedden, az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén José Manuel Durao Barroso, az Európai Bizottság elnöke.
febr. 9
12:27
Ma állhat fel Európa kormánya (Kitekintő)
A Lisszaboni Szerződés ratifikálása miatt három hónapot csúszott az Unió új végrehajtóinak kinevezése. Barroso új Bizottságának Parlamentbeli megerősítő szavazására csak ma kerül sor.
febr. 9
12:36
Barroso: Az Európai Bizottság felkészült a kihívásokra (Infostart)
Várhatóan megszavazza délután az új Európai Bizottság összetételét az Európai Parlament, ezzel az unió kormánya holnaptól hivatalba is léphet. A voksolást megelőző plenáris vitában a bizottság elnöke azt mondta, a testület felkészült az új kihívásokra, és nem lehet tovább úgy működni, mint eddig.
febr. 9
13:21
Az állam elvesztette a Postabank-pert (Metropol)
Keddi ítéletében a Legfelsőbb Bíróság elutasította azt a felülvizsgálati kérelmet, amelyet a magyar állam a Postabank könyvvizsgálói ügyében korábban hozott elutasító bírósági döntés ügyében indított.

Keresés