2010. február 9. kedd

febr. 9
0:03
Új build (b3236) (magyaropera.blog.hu)
Javítottak néhány összeomlással kapcsolatos bugot, frissült a Carakan, újra 100/100-as Acid3 és megint van autoscroll. Ha problémád van a Java-val, ellenőrizd az opera:plugins-ban, hogy be van-e töltődve a Java beépülőd. Ha 1.6-tól régebbi verziód van, frissíts. Ezen az oldalon ellenőrizheted le, hogy helyesen működik-e. Változások listája: Javítva az összeomlás a könyvjelzőknél. DSK-279255…
febr. 9
1:03
Tévéadás közben nézegetett aktfotókat egy bankár (sg)
A YouTube gyöngyszemévé vált az ausztrál 7-es csatorna élő hírműsorában akaratlanul híressé vált bankár, akiből az esti adásban mindössze annyi látszott, hogy Miranda Kerr csaknem meztelen fotóit bámulja, miközben kollégája az árfolyamokról nyilatkozik.
febr. 9
3:18
openSUSE kérdőív 2010 (hup.hu)
Mint minden évben, idén sem maradhat el a felmérés, amelynek során a fejlesztők visszajelzéseket várnak a disztribúcióval kapcsolatban, hogy ennek megfelelően tűzhessék ki a további fejlesztési irányokat és fókuszpontokat. A kérdőív angol nyelvű és kitöltése 5-8 percet vesz igénybe. Kitölthető itt.
febr. 9
3:22
Thunderbird 3.1 Alpha 1 (hup.hu)
A fejlesztők bejelentették a Thunderbird 3.1 első alpha verzióját "Lanikai" kódnéven. A kiadás a Gecko 1.9.2-re épül és számos fejlesztést, hibajavítást tartalmaz. Részletek a kiadási megjegyzésekben és a bejelentésben.
febr. 9
4:21
Ubisoft nagy bejelentés=Xbox Live only? (PC Dome)
Ujabb Twitter bejegyzés született a dologról.
febr. 9
6:18
A Google robottolmácsot épít (nyest.hu)
Nehéz eldönteni, a balta vagy a fa a nagyobb: a Google – saját bevallása szerint – arra készül, hogy pár éven belül telefonjait idegen nyelveket „szinte azonnal” fordító szoftverrel szerelje fel.
febr. 9
6:27
Nem lesz Dead Space 2 PC-re (PC Dome)
Csak konzolokon jelenik meg a horror játék.
febr. 9
6:42
Leállt a Tom Clancy's EndWar 2 fejlesztése (sg)
Michael de Plater, a Ubi Shanghai vezetője elárulta, hogy a nagysikerű Tom Clancy's EndWar 2 fejlesztési munkálatai leálltak.
febr. 9
7:48
Jó Éjt február nyolcadikán, hétfőn. (GameStar)
A környezetemben elég sok az NFL rajongó - voltak is kialvatlan szemek ma reggel.
febr. 9
8:15
Az Adobe magyarázatot adott arra, hogy miért nem teszi a Flash-t nyílt forrásúvá (hup.hu)
Dave McAllister, az Adobe nyílt forrásért és szabványokért felelős igazgatója a napokban egy blogbejegyzésben magyarázta meg, hogy miért nem tudják a Flash-t nyílt forrásúvá tenni. "A Flash nyílt. Nem, nem tisztán nyílt forrású. [...] A fő ok, ami miatt nem tudjuk a Flash Player-t nyílt forrásúként kiadni az az, hogy olyan technológia - mint az ipari szabvány, nagy felbontású H.264 video codek -…
febr. 9
8:24
Reggelt! 2010. 02. 09. (GameStar)
Szép kedd reggelt mindenkinek! Fáradtan, álmosan de törve nem most humor, aztán a hírek körmére nézünk.
febr. 9
8:26
Total War akció a Steamen (GameStar)
Egy hétig 66%-os kedvezmény jár a Total War játékokra a Steam áruházában
febr. 9
8:45
Brutálisan terhelhető a SideWinder X4 (prohardver)
A Microsoft új billentyűzetét nem egyszerű „kifektetni”.
febr. 9
8:48
Negatív Aliens vs. Predator értékelés (sg)
5,75 ponttal jelent meg az első kritika február egyik legjobban várt játékáról. Az Aliens vs. Predator nálunk 19-én jelenik meg.
febr. 9
8:48
A H.264 internetes video felhasználásra jogdíjmentes 2016-ig a végfelhasználók számára (hup.hu)
Nemrég a YouTube és a Vimeo is kísérleti HTML5 lejátszót mutatott be. Nem elsőként, hiszen a Dailymotion jóval megelőzte őket. A különbség a Dailymotion és a másik két videomegosztó oldal közt, hogy a Dailymotion a Ogg/Theora úton, a YouTube és a Vimeo pedig a H.264 úton indult el. A bejelentéseket követően a Mozilla részéről többen is megszólaltak és nem megfelelő választásnak nevezték a H.264-et…
febr. 9
8:51
Twittert csinál a Gmail-ből a Google (pcforum.hu)
febr. 9
9:03
Fogyasztói terméközön a Canon bemutatóján (prim)
"Fogyasztói termékújdonságok" címmel a budapesti Symbol központban február 8-án tartotta 2010-es tavasz előtti bemutatóját a Canon. A sajtótájékoztatón következő kategóriákban jelentettek be új termékeket:
febr. 9
9:03
Kamerák előtt a HTC Legend (prohardver)
A korábbi homályos képek után végre épkézláb fotókon is látható a középmezőnybe szánt HTC Legend.
febr. 9
9:18
Számlázás a hívások darabszáma alapján is történhet a Pannonál (IT-Extreme)
A Hívás tarifacsomagok esetében a számlázás nem a hívások hossza, hanem a hívások darabszáma alapján történik. Ez a tarifacsomag azok számára tökéletes megoldás, akik a hosszan beszélgetnek..
febr. 9
9:20
Az Axis új fix kültéri kamerái (IT-Extreme)
Az Axis Communications kültéri, nagy teljesítményű, fix hálózati kamerákat mutatott be, melyek -40 (deg)C és +50 (deg)C között működőképesek, sőt védve vannak a porosodástól, esőtől, hótól is...
febr. 9
9:21
Google Street View: szigorúbb szabályozás terve Németországban (prim)
Szigorúbban szabályozná a Google utcarészleteket és házakat interneten bemutató szolgáltatását a német fogyasztóvédelmi miniszter.
febr. 9
9:22
Új PowerShot SX210 IS fényképezőgép (IT-Extreme)
A Canon tovább erősíti PowerShot sorozatát kompakt, nagy-látószögű, zoom modelljével, mely az SX200 IS modell utódaként érkezik...
febr. 9
9:23
Az iPad tudása nem győzte meg a vásárlókat (prim)
Az Apple táblapécéjének januári bemutatója után csaknem megduplázódott azoknak a száma, akiket nem tudott meggyőzni a régóta emlegetett iPad tudása - derül az egyik online áruház felméréséből.
febr. 9
9:25
A Google fellép kínai másolatával szemben (prim)
A Google amerikai informatikai vállalat jogi lépéseket fontolgat a Goojje kínai webes kereső és közösségi portál ellen, mert az oldal emblémáját a Google és Baidu jól ismert logóiból ollózták össze.
febr. 9
9:27
Kiegészítők sorozata érkezhet a Dragon Age-hez és a Mass Effect 2-höz (Game Channel Online)
Ha nem untad még meg a Mass Effect 2-t, vagy szeretnéd kibővíteni a Dragon Age kalandjaidat újabb ötmillió óra játékkal, akkor ne aggódj, hiszen a BioWarenek vannak még tervei a játékaival. A cég egyik alapítója, Muzyka ugyanis elárulta, hogy hosszú távú terveik vannak eme két remekművel. "A rajongók nagyon fontosak nekünk,...
febr. 9
9:29
Dead Space Extraction és Planet Cracker érkezhet a jövőben? (Game Channel Online)
A Dead Space rajongóknak kissé elkeserítő lehet a hír, miszerint az EA csak 2011 első felében jelenteti meg a folytatást. Azonban felröppent egy pletyka a neten, mely szerint nem maradunk sok ideig Isaac nélkül, hiszen két névvel is találkozhatunk majd a jövőben, ahol kielégíthetjük a Dead Space igényeinket. Ha minden igaz,...
febr. 9
9:39
Full HD 14 megapixeles Sanyo videokamera-fényképezők kettős zoommal (prim)
Az eddig csupán mellékesen megemlített fényképező képességeket egyre hangsúlyosabban kezeli a Sanyo, így van ez új kamera triójánál is, melyet már fényképező kamerákként mutatott be a cég.
febr. 9
9:39
Letölthető a Visual Studio 2010 RC (prog.hu)
A Microsoft hétfőn bejelentette, hogy fejlesztői hálózatán elérhetővé tette Visual Studio fejlesztői keretrendszere legújabb verziójának kiadásra jelölt változatát. A Visual Studio 2010 RC ugyan a korábbi bétákhoz képest semmi funkcionális újdonságot nem hoz, de a cég szerint gyorsabb és stabilabb..
febr. 9
9:45
EA - megjelenési tervek (PC Dome)
Medal of Honor, Crysis 2 és három Need for Speed is érkezik.
febr. 9
9:54
Mass Effect 2 - Ingyenes DLC még ma (GameStar)
A Cerberus Network a mai nappal újabb letölthető tartalmakat kínál a játékosoknak.
febr. 9
9:57
A Google fellebbezett a napi 10 ezer eurós pénzbüntetés ellen (prim)
A Google hétfőn bejelentette, hogy fellebbezést nyújtott be a párizsi legfelsőbb bíróságon azon ítélet ellen, amely pénzbírságra kötelezte, amiért engedély nélkül digitalizált francia irodalmi műveket.
febr. 9
9:57
Vodafone mobil 1280x600 képpontos kijelzővel? (prohardver)
Várhatóan a Mobile World Congress alkalmával mutatkozik be a Qisda által gyártott, hatalmas érintőkijelzővel szerelt Vodafone mobil.
febr. 9
10:09
Új megközelítéssel számláz a Pannon (PCWorld)
A hívások száma a mérce a szolgáltató új csomagjainál.
febr. 9
10:12
Nintendo bosszú - Milliós bírság warez miatt (GameStar)
1,3 millió dollárnyi bírság a New Super Mario Bros. Wii-t elsőként netre feltöltő férfinak
febr. 9
10:12
Az e-könyveké a jövő? (prohardver)
A Barnes & Noble Nookja többek között az Amazon, az Apple és a Sony termékeivel száll versenybe, hogy az e-könyvek mind dinamikusabban növekvő piacán helyet kapjon.
febr. 9
10:27
Szkennelés egy mozdulattal (PCWorld)
Szoktatok szkennerrel vacakolni? Én igen, és pont emiatt nagyon örülnék egy ilyen eszköznek.
febr. 9
10:29
Elkészült a Visual Studio 2010 RC (PCWorld)
Az MSDN előfizetői már letölthetik a Visual Studio 2010 és a .NET Framework kiadásra jelölt változatait. Február 10-től pedig bárki számára elérhetővé válik a fejlesztői környezet RC kiadása.
febr. 9
10:30
Sims 3: Még idén megjelenhet konzolokra (Game Channel Online)
Ha létezik olyan játék, amely minden korosztálynak és nemnek egyaránt megdobogtatja a szívét, akkor az csakis a The Sims sorozat lehet. Van valami elragadó abban, hogy saját életünket virtuális formában élhetjük újra, díszítgethetjük a házunkat, sőt, akár kapcsolatot is kezdeményezhetünk a szomszéddal. A legutóbbi rész, szá...
febr. 9
10:33
Passzív GeForce-okhoz tuningos Radeon társul (prohardver)
A Club 3D a felsőkategóriát, míg az EVGA és az MSI a belépőszintet célozza.
febr. 9
10:33
Nyerjen egyperces videóval 80 napos világkörüli utat és 100 ezer dollárt az LG-től (prim)
A Live Borderless kampány arra keresi a választ, hogy, milyen a világ legjobb utazása. A határtalan szellemiségét leginkább tükröző elképzelés gazdája egy 80 napos világkörüli utat nyer, első osztályra szóló repülőjegyekkel és 100 000 dollár költőpénzzel.
febr. 9
10:45
Milliárdokat kaszálnak a nigériai csalók (PCWorld)
A nigériai, 419-es típusú támadások a legrégebbi internetes csalási módszerek közé tartoznak, ennek ellenére napjainkban is nagyon komoly károkhoz vezetnek. Pedig egy kicsit több óvatossággal könnyedén elejét lehetne venni e csalásoknak.
febr. 9
10:48
Dragon Age: Origins - Már 3 millió példány felett jár (GameStar)
Az Electronic Arts nem kevés büszkeséggel kürtölte világgá, hogy a Dragon Age franchise bemutatkozása több mint kiválóra sikeredett.
febr. 9
10:51
Super AM-OLED kijelzővel készül a Samsung (prohardver)
A Mobile World Congress alkalmával kerül bemutatásra a korábbinál fényesebb és teltebb színekkel kecsegtető, beépített kapacitív szenzorral is felvértezett új AM-OLED kijelzőcsalád.
febr. 9
11:03
Google: jöhet a mobilos hangfordítás (PCWorld)
A keresőcég szeretné elérni, hogy a hívások valós időben fordíthatóak legyenek.
febr. 9
11:27
Nemzetközi Avaya elismerés a NET'54-nek (prim)
Világszinten az Avaya partnerek mindössze néhány százaléka rendelkezik Joint Service Delivery (JSD) minősítéssel, melyet a napokban kapott meg a NET54 Üzleti Kommunikáció. A 2 évre szóló cím birtokosától az Avaya alközpontok, call és kontakt centerek vagy IP telefónia rendszerek alkalmazói a nemzetközi sztenderdeknek megfelelő kiemelt szolgáltatási szintet kapják.
febr. 9
11:33
Nintendo: Bűnhődjön a kalóz! (Game Channel Online)
Hatalmasat kaszálhat a Nintendo a közeljövőben! Akár másfél millió dollárt is begyűjthet a japán cég egyetlen New Super Mario Bros. példánnyal, ami nem kis teljesítmény. Persze ehhez az is kell, hogy valakit beperelhessenek ennyi pénzre. Olyasvalakit, mint például James Burt, aki állítólag aljas módon felrakta az internetre...
febr. 9
11:35
Jól fogy a Left 4 Dead 2 és a Dragon Age: Origins (Game Channel Online)
Ha valaki azt hitte, hogy a nagy Left 4 Dead 2 bojkott miatt alig adnak el néhány példányt a zombi-apokalipszis második részéből, annak most elárulhatjuk, hogy hatalmasat téved. Az EA ugyanis számszerűsítette az eladott példányszámot, jelenleg a Left 4 Dead 2-ből 2,9 millió darab talált gazdára, így azt gyanítjuk, hogy soka...
febr. 9
11:37
Nem jön PC-re a Dead Space 2 (Game Channel Online)
Mindig nehéz elkezdeni egy rossz hírt, így most kíméletlenek leszünk, a Dead Space 2 a jelen állás szerint nem érkezik PC-re! Minderre először az Electronic Arts legfrissebb pénzügyi jelentésében csodálkozhattunk rá, ám ott és akkor erősen hibázás-szaga volt a dolognak. "Biztos lefelejtették" - gondoltuk nagy nyugalmunkban....
febr. 9
11:45
Nokia mobilok tíz dollárért? (prohardver)
Az Economic Times India értesülései szerint a finn óriás tíz dolláros mobillal fog előrukkolni a fejlődő országok számára.
febr. 9
11:45
Letölthető pánikgomb Internet Explorer 8-hoz (prog.hu)

Keresés