2010. február 14. vasárnap

febr. 14
0:42
Jön a film a polóniummal meggyilkolt orosz kémről (sg)
Nézőpont kérdése, hogy Hollywood milyen gyorsan reagált a Litvinyenko-történetre, de tény, hogy a 2006-is londoni kémgyilkosság, most már biztosan megelevenedik a mozivásznon is.
febr. 14
0:46
A TV2 visszahozza a Doktor House-t (sg)
Végre folytatódik a TV2-n a Doktor House, ráadásul a csatorna ismét borítja a szokásjogot és nem vár őszig az aktuális évad epizódjaival, hanem már tavasszal elkezdi a hatodik szezont.
febr. 14
1:36
Az Avatar a jövőt vetíti előre? (sg)
Még csak feleannyian látták, mint a Titanicot, mégis a csúcsra jutott, s ez olyan jövőt jelez előre, ahol egyre többet vagyunk hajlandóak kifizetni egy mozijegyért.
febr. 14
4:15
(Letöltések) Blaze Media Pro (PC Guru)
A Blaze Media Pro számos audió és videó formátumot támogat, és nem csak lejátssza azokat, hanem szerkesztésre és keverésre is képes. Használhatja ezt a shareware alkalmazást a fájlok más formátumba történő konvertálásához, nyilvántartásokat hozhat létre és zenét írhat audió CD-re. Ez a verzió nem al (...)
febr. 14
4:19
(Letöltések) KolibriOS (PC Guru)
A KolibriOS egy önálló, audio lejátszó, fájlkezelő és egyéb alkalmazások, de nem POSIX vagy UNIX előírásokon alapulnak.... (...)
febr. 14
4:23
(Letöltések) TrustPort Antivirus 2010 (PC Guru)
A TrustPort Antivirus egy korszerű víruskereső program, kifejezetten a Windows munkaállomások védelmét látja el és sikeresen megszünteti a fertőzéseket. Biztosítja az összes szabványos eszközt, amit egy korszerű víruskereső programnak tartalmaznia kell.... (...)
febr. 14
4:24
Firefox és OpenOffice.org rajongók együtt (hup.hu)
A magyarországi felhasználók körében piacvezető Mozilla Firefox böngésző rajongói és az egyre népszerűbb OpenOffice.org felhasználói együtt ünnepelték a Firefox 3.6 megjelenését, valamint az OpenOffice.org – hamarosan megjelenő – 3.2-es verzióját. Az eseményre a több, mint 100 éves Uránia Filmszínház kávézójának elegáns falai között került sor. Tovább a beszámolóra
febr. 14
4:27
(Letöltések) Vancouver 2010 - A Téli Olimpia legjobb letöltései (PC Guru)
Képekben: Vancouver 2010 - A Téli Olimpia legjobb letöltései Szerkesztőségünk is elkötelezett rajongója a 21. Téli Olimpiának, és mivel is tudnánk ezt mi jobban kifejezni, mint egy ehhez kapcsolódó összeállítással. Válogatásunkban összegyűjtöttük a legjobb és legszórakoztatóbb játékokat, háttereket, (...)
febr. 14
4:28
Linus Torvalds: Linux 2.6.33-rc8 (hup.hu)
Linus bejelentette a 2.6.33-as kernel (feltehetően) utolsó, nyolcadik kiadásra jelölt verzióját. Benne netfilter/namespace hibajavítás, KMS regressziók javítása, intel, nouveau, radeon változtatások. A maradék pedig a kernel különböző területeit érintő, többnyire egysoros változtatások, kivéve a MIPS arch-ot érintő defconfig frissítést. A bejelentés itt olvasható.
febr. 14
4:31
(Letöltések) Sockso Personal Music Server (PC Guru)
A Sockso-t nagyon egyszerűnek tartják, intuitív felhasználói felületet kínál fel , hogy tényleg mindenki tudja, hogy ossza meg a zenei gyűjteményét.... (...)
febr. 14
4:32
Nyomozza a Microsoft, hogy mi okozhatja a frissítés utáni XP BSOD problémát (hup.hu)
A patch keddi frissítések megérkezése után XP felhasználók kezdtek el panaszkodni a Microsoft támogatási fórumán arra, hogy a gépük a frissítések telepítése után kékhalálozik (BSOD - Blue Screen of Death). A probléma elég széleskörű volt ahhoz, hogy a híre eljusson a Microsoft-hoz, hiszen Jerry Bryant, a redmondi cég biztonsággal kapcsolatos kommunikációjáért felelős igazgatója az MSRC-n…
febr. 14
4:36
Egyszerűen áthágható a GNOME képernyőkímélő-zár openSUSE 11.2-n (hup.hu)
A hírek szerint az openSUSE 11.2 által szállított GNOME képernyőkímélő-zár nem tölti be maradéktalanul a funkcióját, mert illetéktelenek egyszerűen áthághatják az általa biztosított "védelmet". Olvasói jelzés után a H Security által végzett tesztek igazolták, hogy a képernyőzárral védett desktop munkamenet feloldható jelszó nélkül az < Enter > billentyű lenyomva tartásával. Az < Enter > lenyomva…
febr. 14
4:40
Elnézést kért az Adobe a sokáig javítatlan Flash Player hibáért; megjelent a Flash Player 10 legújabb biztonsági frissítése (hup.hu)
Emmy Huang, az Adobe Flash Player-ért felelős termékigazgató egy blogbejegyzésben kért elnézést azért, mert régóta nem javítottak egy általuk ismert Flash sebezhetőséget. A sebezhetőséget Matthew Dempsky jelentette be a Flash Player hibaadatbázisába (JIRA FP-667) még 2008 őszén. Az Adobe - saját bevallása szerint - hibát követett el, amikor a bejelentett problémát nem jelölte meg a következő…
febr. 14
4:44
A Google frissítette a Google Chrome linuxos és OS X-es beta-it (hup.hu)
A Google bejelentette, hogy frissítette a Google Chrome böngésző Linux-on és OS X-en használható, jelenleg beta állapotban levő verziókat. Az új verzió az 5.0.307.7. Nagyobb változásokat az OS X felhasználók tapasztalhatnak majd, mert olyan szolgáltatások érkeztek, amelyek eddig nem működtek: Extensions (finally!) Bookmark sync Bookmark manager Cookie manager Task manager Emellett mind…
febr. 14
4:48
Android-os netbookot jelent be a HP (hup.hu)
A Hewlett-Packard bejelentette, hogy Compaq divíziója egy olyan netbookot dob piacra, amely ugyanazzal az Android operációs rendszerrel érkezik majd, mint ami a Motorola Droid-on és a Google Nexus One-on fut. A fehér Compaq AirLife 100 tavasszal érkezik kizárólagosan a Telefónica kínálatában Európában és Dél-Amerikában. Az AirLife 100-nak 10,1 inches kijelzője, majdnem (92%-os) full…
febr. 14
4:52
Ha valamilyen okból újra kell indítanom egy élesben üzemelő szervert ... (hup.hu)
febr. 14
10:27
Okos 3G-s Wi-Fi router HSDPA támogatással (PCWorld)
Az egyre népszerűbb mobilinternet előfizetések miatt szükség van olyan eszközökre, mint amilyen a MediaTech MT4025. A konnektorba dugható mini router a 3G-s mobilinternet megosztására is képes.
febr. 14
10:33
PlayStation 3: géphiány várható (ps3) (Gamer365)
Eddigi legerősebb ünnepi szezonját tudhatja maga mögött a PlayStation 3 - olyannyira, hogy a Sony arra számít, hogy géphiány lesz a közeljövőben.
febr. 14
10:51
Greenberg: Natal infók az E3-on (x360) (Gamer365)
Gyakran van alkalmunk idézni a Microsoftos Aaron Greenberget - a redmondiak termékmenedzsment részlegének vezetője ezúttal a Natal kapcsán nyilatkozott.
febr. 14
10:53
[PC365] Command & Conquer 2 ingyen (pc) (Gamer365)
Egy promóció keretein belül az Electronic Arts ingyenesen letölthetővé tette a Command & Conquer 2: Tiberian Sun-t, és annak expanzióját, a Firestormot.
febr. 14
11:00
"cache-data-in-swap" támogatás érkezik a DragonFly BSD-be (hup.hu)
Matthew Dillon, a DragonFly BSD vezető fejlesztője a napokban bejelentette, hogy néhány kernel struktúra változni fog, ezért a fejlesztői ágat követőknek teljes kernelfordítást kell majd végezniük, nem elég az inkrementális. Matt emellett megjegyezte, hogy hozzájut néhány SSD-hez, ezért nekiáll implementálni egy "cache-data-in-swap" nevezetű funkciót. Mint írja, az elmúlt évtizedben a gépekben…
febr. 14
11:09
Ultra-alacsony feszültségű mobil Core i7 processzor az Inteltől (prim)
Jelenleg az Arrandale generáció négy ultra-alacsony feszültségű tagja – Core i5 520UM, Core i5 540UM, valamint a Core i7 620UM és Core it 640UM – ismert. Az Intel tervezi, hogy bevezet egy gyorsabb változatot is.
febr. 14
11:09
Uncharted 2: új DLC közeleg (ps3) (Gamer365)
Tovább bővül az Uncharted 2: Among Thieves: a Naughty Dog hamarosan újabb letölthető tartalommal fogja megajándékozni a PlayStation 3 tulajdonosokat.
febr. 14
11:11
Még rugalmasabb adattárolás: Fujitsu Eternus DX90 (prim)
A Fujitsu bemutatta Eternus lemezes storage családja új fejlesztéseit: köztük egy új felügyeleti szoftvert, a tárolóalapú replikációs képességekkel rendelkező DX90 tárolót és a 2,5 hüvelykes meghajtókat támogató hely- és energiatakarékos alapegységeket.
febr. 14
11:27
Rendszer a káoszban: Új Novell fájlkezelő programcsomag (prim)
A Novell File Management Suite segítségével még a nem megfelelően strukturált fájlrendszerek is jól kezelhetővé válnak, biztosítható a megfelelőség (compliance) és csökkenthető a tárhely igény, valamint a tárolás költsége.
febr. 14
11:27
[Arcade] Darwinia+ teszt (x360) (Gamer365)
A PC tábor 2005-ben már megmenthette Darwinia világát, az Introversion Software több díjat is bezsebelt alkotása pedig nemrég az Xbox Live Arcade kínálatába is felkerült. Teszt.
febr. 14
11:33
Rekordbüntetést kapott a hackerből lett cracker (prohardver)
Max Ray Butler szaktudását felhasználva az illegális kártyaadat-kereskedelem királya lett.
febr. 14
12:06
Star Trek Online - egyre több a borg, jönnek az ingyenes tartalmak (GameStar)
Túl az első millió regisztrált felhasználón és az indulás körüli lagokon a Star Trek Online hasít a csillagösvényen...
febr. 14
12:33
Magasabbra teszi a lécet az Intel Pentium (ma.hu)
Az Intel bemutatta az Itanium® processzorok 9300-as sorozatát, amelyet korábban Tukwila kódnéven ismertünk. Az új processzor elődje teljesítményének több mint kétszeresét kínálja, javítja a skálázódást és fokozza az Itanium platform megbízhatóságát is, amelyet már így is a világ legnagyobb 100 vállalatából 80 használ üzleti kritikus alkalmazások kiszolgálására.
febr. 14
12:42
(Hírek) A Battle.net reformja (PC Guru)
Battle.net 2.0, avagy a Blizzard végre felfedte a tavalyi BlizzCon-on hangoztatott, korszakalkotónak ígért változásokat.
febr. 14
12:44
(Hírek) Videón a Fable 3 (PC Guru)
A X10-en a Lionhead feje, Peter Molyneux bemutatta az első játékmenet-videót a Fable 3-ból és elárulta, miért kellene idegesnek lennünk.
febr. 14
13:00
(Hírek) Hivatalos: Nem lesz PC-re Alan Wake! (PC Guru)
Amit már eddig is sejtettünk, az ma biztossá vált: nem készül el PC-re az Alan Wake.
febr. 14
13:02
(Hírek) Modkészlet nélkül érkezik a Bad Company 2 (PC Guru)
Patrick Bach, a Bad Company 2 producere elárulta, hogy a teljes játékhoz nem lesz modkészlet, de ha később ki is adják, fizetős lesz.
febr. 14
13:18
(Hírek) Az Activision 2010-es felhozatala (PC Guru)
Az Activision feje, Bobby Kotick szerint ez az év lesz a kiadó eddigi legjobb éve, hiszen olyan játékokkal rukkolnak elő, amiket már tűkön ülve vár a játékostársadalom.
febr. 14
14:24
Global Agenda: Március végéig tart az ingyenes időszak (Game Channel Online)
Február elején a Star Trek Online mellett egy másik reményteljes MMO is elstartolt. A Global Agenda inkább az akciódús játékmenetet kedvelő játékosok kedvére igyekszik tenni, méghozzá meglehetősen nagy sikerrel, hiszen az utóbbi két hétben folyamatosan a Steam eladási ranglistájának élbolyában tanyázott a produktum. A fejle...
febr. 14
14:26
Új USB 3.0-ás pendrive a Super Talent kínálatában (Game Channel Online)
A kiváló minőségű flash alapú adattárolóiról és memóriarendszereiről ismert Super Talent Technology a napokban bejelentette, hogy egy új fejlesztésű pendrive-al bővítette ki a termékkínálatát. A frissen beharangozott újdonság Super Talent USB 3.0 Express Drive típusjelzéssel, valamint kétféle tárolókapacitással fog felbukka...
febr. 14
14:28
Star Wars: The Old Republic: Taris is bebarangolható lesz (Game Channel Online)
Meglehetősen régen, január elején invitáltak minket utoljára galaxisnéző túrára a BioWare tagjai. Azóta kiadtak egy másik csillagközi játékot, a Mass Effect 2-t, ez azonban nem jelenti azt, hogy a Star Wars: The Old Republicról megfeledkeztek volna. Szerencsére még kering néhány bemutatatlan bolygó a különféle rendszerekben...
febr. 14
14:30
Film készülhet a Darkest of Daysből (Game Channel Online)
A Phantom EFX és az 8monkey Labs időutazós, ügynökös, nagy csatás FPS-e, a tavaly ősszel megjelent Darkest of Days nem keltett hatalmas visszhangot a játékosok körében. Egy minden tekintetben közepes alkotás született személyében, ennek megerősítéséért bátran keressétek fel korábbi tesztünket. Az alapötlet azonban tartalmaz...
febr. 14
14:32
Megjelent a KDE SC 4.4 végleges kiadása (Game Channel Online)
A KDE fejlesztőcsapata az elmúlt napokban bejelentette a hatalmas népszerűségnek örvendő KDE Software Compilation (SC) 4.4 asztali környezetének végleges, "Caikaku" névre keresztelt változatát. A KDE egy hatékony és ingyenes grafikus felhasználói felület a Linux, valamint a Unix operációs rendszerek számára. A hivatalos ada...
febr. 14
15:27
Ingyenesen letölthető a Command &amp; Conquer: Tiberian Sun (Game Channel Online)
A Command & Conquer széria érdemei vitathatatlanok a valós idejű stratégiai játékok népszerűvé tételében. Elsősorban az elmúlt században megjelent részek (Tiberian Dawn, Red Alert, Tiberian Sun), illetve a 2000-es évek elején befutott Red Alert 2 tették a sorozatot, valamint a fejlesztőcsapatot halhatatlanná. A Westwood...
febr. 14
15:42
Anyuka az eBayen eladott egy régi NES-t és öt játékot - 13 ezer dollárért! (GameStar)
Nekem ne mondja senki, hogy a világban nincsenek csodák...
febr. 14
15:44
Japán eladási toplista (GameStar)
Megjelent a február elseje és február hetedike közötti japán eladási lista.
febr. 14
15:46
Minden idők 25 legnagyobb példányszámban eladott PS2-es játékai. (GameStar)
A thiskidplaysgames.com összegyűjtötte azt a 25 játékot, amelyből a legtöbbet adtak el PS2-re.
febr. 14
16:36
Ingyenes, nagy tudású forráskód szerkesztő program (prim)
A Notepad++ 5.6.6 az alábbi nyelveket támogatja: C, C++, Java, C#, XML, HTML, PHP, CSS, makefile, ASCII art (.nfo), doxygen, ini file, batch file, Javascript, ASP, VB/VBS, SQL, Objective-C, RC resource file, Pascal, Perl, Python, Lua, TeX, TCL, Assembler, Ruby, Lisp, Scheme, Properties, Diff, Smalltalk, Postscript, VHDL, Ada, Caml. AutoIt, KiXtart, Matlab, Verilog, Haskell, InnoSetup, CMake.
febr. 14
16:36
Dead Rising 2 - Trade of Tools játékmenet trailer (GameStar)
Vannak még olyan cégek, amelyek szerencsére teljes mellszélességgel támogatják a PC-t. Ilyen a Capcom is.
febr. 14
16:38
Letöltésajánló kémprogramok ellen: Spyware Terminator 2.6.6.196 (prim)
Ingyenes, magyarul is tudó kiváló kémprogram-eltávolító. Alaposan végigvizsgálja a lemezmeghajtókat, a memóriát, a rendszeradatbázist. Időzíthető a keresés, képes állandó figyelésre is. Alkalmas spyware, adware, worms, hijacks, keyloggers, IE Toolbars, BHOs stb. kártevők felismerésére és semlegesítésére.  Adatbázisa online frissíthető.
febr. 14
16:54
Ingyenes tömörítő-archiváló extra szolgáltatásokkal (prim)
Az ingyenes PeaZip 2.9.1 sokoldalú tömörítő és archiváló a könnyű kezelés mellett számtalan extra szolgáltatással is rendelkezik: állományok darabolása, egyesítése, összehasonlítása, ellenőrző hash kezelése, jelszóvédelem, többféle algoritmus-támogatás, illetve a szoftver felületének megváltoztatása. A szoftver portable változatban is letölthető.
febr. 14
16:56
Letöltésajánló: Bruttó-Nettó kalkulátor 2010 (prim)
Ez a hasznos és ingyenes kis program oda-vissza kiszámítja a nettó és bruttó bért, illetve kiadja a bért terhelő összes járulékot a jelenleg érvényes adó és TB szabályok szerint.
febr. 14
17:03
Japán: lassan már a kutyák is csiripelnek (PCWorld)
Valamikor nyáron lesz elérhető a kutyák ugatását Twitter-üzenetre fordító szoftver az AppStore-ban.
febr. 14
17:33
Battleforge: Elérhető a Lost Souls kiegészítő (Game Channel Online)
A Battleforge a tavalyi esztendő nagy dobása volt az Electronic Arts részéről, hiszen a kártyapaklikkal meghintett RTS-ek piaca az utóbbi időben fájdalmasan elhanyagolt volt. Az amerikai kiadó ezt ismerte fel, és az EA Phenomic segítségével elkészítette a multiplayerre kihegyezett Battleforge-ot. A játék egyrészt gyönyörű, ...

Keresés