2010. február 14. vasárnap

febr. 14
0:33
Mit művel együtt Pink Spirit és Pély Barna? (Napvilág)
A jazz, a pop, a funk és a lounge "stílusban" alkotó Peet Project a fiatal hazai zenészgeneráció egyik legígéretesebb formációja. A zenekar lelke Ferencz Péter (Peet) hegedűs, zeneszerző és zenei producer, aki a hegedűt a szaxofonnal és a gitárral egyenrangú szólóhangszerként kezelve alakítja a szerzemények zenei irányát.
febr. 14
2:33
5 legjobb ajándék Valentin napra - vészhelyzet esetén! (Zene.hu)
A hétköznapok csak úgy rohannak el mellettünk a sok stresszel és munkával. Ezek után ki vethetné azt fel neked, hogy ma felébredve szinte szívrepedést kaptál, mikor szembesültél a Valentin-nap tényével. Ajándékod egyelőre nincs, ötletet mégkevésbé, de a párod már telefonált, hogy leegyeztesse a délutánt, melyen meg szeretné ünnepelni kapcsolatotokat a szerelmesek napján. Pánikra semmi ok! Oldalunk…
febr. 14
3:27
Király Viktor a kórházban tért magához - a témáról klipet készített (Zene.hu)
Az énekes az alkohol ellen küzd. A Megasztár legújabb Ha arra indulsz című klipje Viktor életéről szól. Arról, mi is történt vele az elmúlt években. És milyen fontos számára, hogy kiegyensúlyozott legyen. Az egyik jelenetben őszintén megmutatja hogyan lépett túl a gyakori italozáson. [Dátum: 2010.02.14. 10:11]
febr. 14
8:18
Tíz rendező közös szerelmesfilmje Berlinről (ma.hu)
Szerelmet vallanak a német fővárosnak: tíz rendező Love Berlin - How We Met címmel forgat jövő nyáron forgat közös filmet Berlinről.
febr. 14
8:51
Szövetségben az időben (Népszava)
Az életkor a rockzenében sok előadó számára tabu, ördögtől való dolog, mint primadonnának a születési évszám felemlegetése.
febr. 14
8:54
Valentin-nap - a nők és fiatalok ünnepe? (orientpress)
A Valentin-nap megünneplése hazánkban a legfiatalabb, a 15-19 éves korosztály körében a legfontosabb - derül ki a GfK Hungária felmérésének eredményeiből. Február 14-ét elsősorban családi körben töltjük, néhányan baráti társaságban vagy kollégákkal ünnepelnek. Míg a hölgyek e jeles napon főként saját készítésű ajándékkal kedveskednek, addig a férfiak az üzletek polcain keresik a megfelelő…
febr. 14
10:03
Love Berlin - tíz rendező közös szerelmesfilmje (Népszava)
Szerelmet vallanak a német fővárosnak: tíz rendező Love Berlin - How We Met címmel forgat jövő nyáron forgat közös filmet Berlinről.
febr. 14
10:06
Tompos Kátya: "valahogy kikötnek a lány lakásán" - videó (Inforádió)
A Köntörfalak aratott a 41. Magyar Filmszemlén. A film női főszereplője, Tompos Kátya az InfoRádiónak elmondta, hogy a Köntörfalak Esztijét eleinte felszínesnek látjuk, de a történet során kibontakozik a nő mély érzésű karaktere. A színésznő elárulja azt is, miként készül majdani önálló zenés estjére.
febr. 14
10:15
52064 km, Nyaungshwe (tinylittlebigthing)
Reggel örömmel tapasztaltuk, hogy a mosodában élt vasaltak a nadrágjainkba, még a térdben lezipzározhatóba is. Nem lehetett egyszerű! Fél kilencre beszéltük meg a csónakosunkkal a találkát, de természetesen mikor reggelizni mentünk nyolc felé, már ott strázsált a kapuban. Gondolom, elég erős a konkurenciaharc, könnyen előfordulhat, hogy lenyúlják a kuncsaftot, akit tulajdonképpen nem nagyon…
febr. 14
10:57
Dőlj hátra vasárnap este és élvezd a Péterfy Bori&Love; Band koncertet (Zene.hu)
Címszavakban: Péterfy Bori&Love Band koncert vasárnap este 23.45 perckor a tévében. [Dátum: 2010.02.14. 20:42]
febr. 14
11:18
52070 km, Nyaungshwe (tinylittlebigthing)
G reggel kipiszkált az ágyból, hogy menjünk el a piacra. Valójában nem volt sok esély már az alvásra, mivel a szálloda előtt járnak el a motorcsónakok, a már említett kínai csodamotorral, aminek a hangját igen csekély mértékben tompítja az aprócska kipufogó. Azt hiszem, összesen egy henger van bennük, meg elég sok köbcenti, szóval egy-egy motorcsónak elhaladása egyenértékű a tető felett elhúzó…
febr. 14
11:54
75 éve született Cher "balkeze" (ma.hu)
Hetvenöt éve, 1935. február 16-án született Sonny Bono. Bár a politika mezején is sikereket aratott, a köztudatba a slágereket futószalagon termelő Sonny és Cher duó "alacsonyabbik feleként" vonult be.
febr. 14
12:06
Így lehet felejthetetlenné tenni a lánykérést (Napvilág)
Tekintettel a Valentin napra összeállítottuk a legemlékezetesebb filmes lánykérések listáját, figyelembe véve viszont azt, hogy ilyenkor amúgy is a kelleténél cukrosabb és szívecskésebb a levegő, a válogatás szempontja nem elsődlegesen a tömény romantika, sokkal inkább egy-egy vicces, egyedi vagy megdöbbentő momentum volt.
febr. 14
12:09
Zámbó Jimmy tragédiája másodpercről másodpercre (Zene.hu)
Zámbó Edit a héten úgy döntött, hogy soha többet nem nyilatkozik férje halálávál kapcsolatban. Most utolsó alkalommal tette ezt meg a Napló kamerái előtt. [Dátum: 2010.02.14. 11:49]
febr. 14
12:27
A Valentin-nap titkai (Népszava)
"Csak addig volt könnyű nélküled az élet, míg nem tudtam, hogy létezel."Ilyen és ehhez hasonló idézetekkel kedveskednek egymásnak a szerelmesek Valentin nap alkalmából.
febr. 14
13:24
Operabál - falatkák, tánc és pezsgő (ma.hu)
Állt a bál az Operaházban Budapesten, a bálteremmé alakított nézőtéren és színpadon mulatott a vendégsereg.
febr. 14
14:12
Látványmúzeum - látványos múzeum (Népszava)
Szépművészeti Múzeum a Magyar Tudományos Akadémián pénteken rendezett Kihívások és lehetőségek című konferenciája az intézmény bővítése és jövőbeni stratégiája körüli kérdéseket boncolgatta. A résztvevők abban egyetértettek, hogy a Szépművészeti Múzeum jó irányba indult el öt éve, méltatták törekvését, hogy az intézményt és az épületet hozzá igazítja a kor által támasztott látogatói…
febr. 14
14:12
A Valentin-nap nem kell, hogy egyenlő legyen a giccsel (Napvilág)
Valentin-nap környékén a boltokban eluralkodnak a piros és szivecskés dolgok, nincs mit tagadni, szerelem van a levegőben. De azért el lehet távolodni a mindent elárasztó giccstől, ráadásul úgy, hogy a romantika is megmarad, elég egy megfelelő könyv.
febr. 14
14:18
Az eszperantó a walesiek körében is hódít (nyest.hu)
A mesterséges nyelv walesi földön is egyre népszerűbb, Cardiffe-ban már klubot is alapítottak a rajongók.
febr. 14
15:12
Tananyag lesz a busójárás Mohácson (Inforádió)
Tananyag lesz a busójárás Mohács oktatási intézményeiben szeptembertől.
febr. 14
15:14
Elhunyt Lucille Clifton amerikai költő (Inforádió)
Hetvenhárom éves korában elhunyt Lucille Clifton amerikai költő, író, a National Book Award kitüntetettje.
febr. 14
15:42
Tananyag lesz a busójárás szeptembertől (HVG)
Tananyag lesz a busójárás Mohács oktatási intézményeiben szeptembertől.
febr. 14
15:48
Elhunyt Lucille Clifton amerikai költő (ma.hu)
Hetvenhárom éves korában elhunyt Lucille Clifton amerikai költő, író, a National Book Award kitüntetettje.
febr. 14
16:00
Tananyag lesz a busójárás Mohácson (Népszava)
Tavaly az emberiség szellemi kulturális örökségeinek sorába emelt népszokással kapcsolatos ismeretek oktatását a helyi iskolák vetették fel, s mivel a szakminisztérium nem kifogásolta, az önkormányzat támogatta a kezdeményezést.
febr. 14
16:54
Egyelőre a "nagyágyúk" hengerelnek a Berlinalén (Népszava)
Noha az egzotikumok és az ismeretlen, fiatal rendezők előnyben részesítéséről is nevezetes Dieter Kosslick, a Berlinben zajló nemzetközi filmfesztivál igazgatója, az idén 60. éves Berlinalén egyelőre a nagy nevek dominálnak.
febr. 14
17:15
Bemutatták a felújított We Are the Worldöt (ma.hu)
Ízelítőt már a pénteki téli olimpiai nyitóesten kaphattak a nézők, a teljes, hétperces videót azonban csak másnap az amerikai NBC csatorna műsorában láthattak a We Are the World című klasszikus "segélydal" felújított változatából.
febr. 14
17:21
Ígéretek 2 - Hamarosan megjelenik a Garbo Kiadó új antológiája (Napvilág)
A Garbo Kiadó elsősorban kortárs szépirodalmi művek kiadását részesíti előnyben. Ennek érdekében Irodalmi pályázatot ír ki, melyre képzettségre, korra és nemre való tekintet nélkül bárki beküldheti novelláit és verseit. Februárban már a második antológiájuk lát napvilágot Ígéretek 2 címmel.
febr. 14
17:33
Elmaradt Tabáni István fellépése (Zene.hu)
A tatabányai koncertet később pótolni fogják.   [Dátum: 2010.02.14. 17:09]
febr. 14
19:57
Tananyag lesz a busójárás Mohácson (ma.hu)
Tananyag lesz a busójárás Mohács oktatási intézményeiben szeptembertől.

Keresés