2010. február 17. szerda

febr. 17
0:06
Hódít Polanski thrillere a Berlinalén (Spa Trend Online)
Roman Polanski kapott egy kis haladékot: végre nem harminc éve elkövetett liliomtiprása miatt cikkeznek a rendezőről a lapok, hanem a Berlinale versenyprogramjában bemutatott thrillerét méltatják. Sok kritikus máris az Arany Medve-díj nagy esélyeseként emlegeti, holott a filmfesztivál még csak a félidejénél jár.
febr. 17
5:48
Miről susmusol Scorsese és Lars Von Trier? (Infostart)
Széltében-hosszában beszélik a Berlinalén és a neten, hogy Lars von Trier rá akarja beszélni Martin Scorsesét és Robert De Nirót A taxisofőr újraforgatására - számolt be róla a variety.com.
febr. 17
6:42
A hosszútávfutó bankrabló magányossága (Spa Trend Online)
Az első hullám után lecsitult a sztárok felhozatala a Berlinalén, az esti díszbemutatók előtt hujjogó rajongók száma is megcsappant a fagyos-szeles Marlene Dietrich téren. Jó színészek azért vannak szerencsére, a nekünk jó ismerős svéd Stellan Skarsgard például, vagy a fantasztikus német Andreas Lust.
febr. 17
7:00
Bluesünnep a Ligetben (Spa Trend Online)
Hatodik alkalommal rendezik meg február 27-én hazánk egyik legrangosabb blues fiesztáját, a Budapest Blues Fesztivált a Petőfi Csarnokban.
febr. 17
7:36
Lady Gaga triplázott (Infostart)
Triplázott Lady Gaga: a Brit Awards mindhárom olyan kategóriában nyert, amelyben jelölték.
febr. 17
8:15
Brit Awards: Lady Gaga tarolt (Metropol)
Triplázott Lady Gaga: a Brit Awards mindhárom olyan kategóriában nyert, amelyben jelölték. A legrangosabb brit könnyűzenei elismerés idei, 30. díjkiosztó gáláján, a londoni Earl's Court rendezvénycsarnokban ő vehette át kedd este az év legjobb külföldi énekesnője, az év külföldi felfedezettje, valamint - a The Fame című lemeze után - az év legjobb külföldi albuma díját.
febr. 17
10:18
A skót háziasszony San Remo-ban is aratott (Spa Trend Online)
Susan Boyle kitörő sikerével vette kezdetét a 60. San Remó-i dalfesztivál Olaszországban. Ő az a munkanélküli skót háziasszony, akit egy brit televízió tehetségkutató versenyén abszolút favoritnak tartottak, de végül lemaradt az első helyről.
febr. 17
10:54
Újra színpadon a Plastic Ono Band (Spa Trend Online)
Bő negyven év múltán ismét színpadra lépett a Yoko Ono nevével fémjelzett Plastic Ono Band: a New York-i koncerten Eric Clapton, Paul Simon és Klaus Voormann mellett a meggyilkolt John Lennon helyét fia, Sean vette át.
febr. 17
13:21
Megfilmesítik Litvinyenko titokzatos halálát (Metropol)
Megfilmesíti Alekszandr Litvinyenko meggyilkolt orosz exügynök titokzatos sorsát Mike Newell. A Variety amerikai lap szerint a brit rendező írja az egyelőre cím nélküli politikai thriller forgatókönyvét is.
febr. 17
13:36
Hamvazószerda: kezdődik a nagyböjt (Infostart)
Húshagyó kedd után hamvazószerdát jelzi a keresztény naptár, s ezzel kezdetét veszi a negyvennapos böjt. Ez a visszafogottság időszaka. Tátrai Zsuzsanna néprajzkutató azt mondta: a nagyböjtöt jellemzi a húsfogyasztás, az italozás és a szórakozás mellőzése.
febr. 17
15:45
Cameron az Avatar háttérregényén dolgozik (Metropol)
James Cameron az Avatar háttértörténetébe bevezető regény megírásán dolgozik, de abból egyhamar nem lesz film - derült ki a példátlan globális kasszasikert hozó sci-fi producerének nyilatkozatából.
febr. 17
16:39
Férjek, barátnők és titkok (Metropol)
A legjobb barátnőjéért bármit megtenne az ember. Különösen akkor mond nehezen nemet, ha a barátnő éppen búcsúzik.
febr. 17
17:48
Csúcsot döntött a Valentin nap Amerikában (Spa Trend Online)
A Valentin nap című romantikus vígjáték több mint 63 millió dolláros (12,4 milliárd forintos) rekordbevétellel zárta a hétfői ünneppel együtt négynaposra duzzadt debütáló hétvégéjét az észak-amerikai mozikban.
febr. 17
18:06
Háttérregényt ír Cameron a kasszasiker Avatarhoz (Spa Trend Online)
James Cameron az Avatar háttértörténetébe bevezető regény megírásán dolgozik, de abból egyhamar nem lesz film - derült ki a példátlan globális kasszasikert hozó sci-fi producerének nyilatkozatából.
febr. 17
18:42
A tévémaci atyja életmű elismerő oklevelet kapott (Spa Trend Online)
Életműve elismeréseként elismerő oklevelet adott át Foky Ottó Munkácsy-díjas animációsfilm-rendezőnek Hiller István kulturális miniszter szerdán Budapesten.
febr. 17
19:21
Jean Michel Jarre ismét Budapesten (Metropol)
Egy év után ismét Budapesten koncertezik az elektronikus popzene egyik legsikeresebb dalszerzője-előadója, a francia Jean Michel Jarre, aki május 24-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel.
febr. 17
19:51
Ismét Budapesten koncertezik Jean Michel Jarre (Infostart)
Ismét Budapesten koncertezik az elektronikus popzene egyik legsikeresebb dalszerző-előadója, a francia Jean Michel Jarre, aki május 24-én lép fel a Papp László Budapest Sportarénában.
febr. 17
22:00
Ismét Budapesten Jean Michel Jarre! (Spa Trend Online)
Egy év után ismét Budapesten koncertezik az elektronikus popzene egyik legsikeresebb dalszerzője-előadója, a francia Jean Michel Jarre, aki május 24-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel.
febr. 17
22:02
Bármilyen élethelyzetben lehet ízlésesen viselkedni (Spa Trend Online)
A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében mutatják majd be a Budapesti Operettszínházban Lévay Sylvester és Michael Kuncze Rebecca című musicaljét, amely A Manderley-ház asszonya című regényből készült. A kettős szereposztásban látható produkció egyik főszereplője Szinetár Dóra, akivel a zenés színházról, különböző felkérésekről és a filmezésről beszélgettünk.

Keresés