2010. február 26. péntek

febr. 26
6:42
Haumann Máté itthon és a nagyvilágban (Spa Trend Online)
Az Álmodozók című darabot Haumann Mátéval az egyik főszerepben, a Budapesti Tavaszi Fesztiválon mutatják be a Thália Színházban. De ugyanitt hamarosan újabb szerep vár rá, és külföldi feladatokban is reménykedik.
febr. 26
6:44
Börcsök Enikő, Manuela szerepét játssza a Mindent anyámról című produkcióban (Spa Trend Online)
Interjú Börcsök Enikővel a szerepről, a munka és a magánélet kapcsolatáról, a darab várható fogadtatásáról.
febr. 26
6:46
Az erdendő bűn nyomában (Spa Trend Online)
Holnap este mutatják be a Pesti Színházban Pedro Almodóvar filmjéből készült Mindent anyámról című produkciót, melyet az elsősorban filmrendezőként ismert Kamondi Zoltán állított színpadra. Az előadás a másság és a kisebbség iránti toleranciára is megpróbálja felhívni a figyelmet. A rendező úgy látja, Magyarország ezzel kapcsolatban rossz úton jár sokszor bezárkózunk és a homokba dugjuk a…
febr. 26
8:12
Nemzetközi kurzus ifjú balettosoknak (Metropol)
A Magyar Nemzeti Balett együttese júliusban ismét nemzetközi balettkurzust szervez a Magyar Állami Operaházban. A Keveházi Gábor balettigazgató szakmai irányításával megrendezett kurzusra klasszikus előképzettséggel rendelkező táncművészek jelentkezhetnek.
febr. 26
8:14
„Szeretek tiszta lappal indulni egy darabban” (Metropol)
Szombaton mutatja be a Madách Színház Frederick Stroppel Sors bolondjai című darabját Szirtes Tamás rendezésében, a főszerepekben Pikali Gerdával, Balla Eszterrel, Magyar Attilával és Nagy Sándorral. A darab két kapcsolat krónikája sok humorral és elgondolkodtató jelenetekkel, valamint nagyszerű színészekkel. A darabról Balla Esztert kérdeztük.
febr. 26
8:24
"Nagyon jó csapat jött létre a Vígszínház társulatán belül" (Infostart)
Pedro Almodóvar szinte az összes jeles filmdíjat elnyert alkotása, a Mindent Anyámról című mű színpadi adaptációját mutatja be a Vígszínházhoz tartozó Pesti Színház szombaton este Börcsök Enikő, Hegyi Barbara, Varju Kálmán és Epres Attila főszereplésével. A különleges dramaturgiájú, prostituáltak, transzfesztiták és tragédiák sokaságát felvonultató előadásról kérdezte az InfoRádió Kamondi Zoltán…
febr. 26
10:00
Az iTunes Johnny Cash dalával érte el a 10 milliárdot (Metropol)
A vevő 71 éves, a letöltött dal pedig Johnny Cash Guess Things Happen That Way című száma - ez a tízmilliárdos mérföldkő, vagyis a letöltött dalok száma, amelyhez indulása után hét évvel ért el az Apple iTunes nevű internetes zeneáruháza.
febr. 26
11:48
Milyen volt a másik Csinszka? (Spa Trend Online)
Csinszka, vagyis Boncza Berta Ady Endre halála utáni életét, munkásságát, de mindenekelőtt Babits Mihályra és Márffy Ödön festőművészre gyakorolt hatását mutatja be a debreceni Modern és Kortárs Művészeti Központ (Modem) csütörtökön nyílt tárlata.
febr. 26
11:48
A Rolling Stones eddig nem hallott dalokat ad ki (Metropol)
Tíz sosem hallott szerzeménnyel bővíti Exile on Main Street című egykori lemezének újrakiadását a Rolling Stones. Az album májusban jelenik meg.
febr. 26
13:36
Míg Budapest szürkül, Ferencváros zöldül (Spa Trend Online)
Míg Budapesten folyamatosan csökken a zöld területek aránya, Középső-Ferencvárosban ma már ötször annyi rekreációra, pihenésre alkalmas hely szolgálja a lakók kényelmét, mint az 50-es években - hangzott el az SEM IX Zrt. és Ferencváros Önkormányzatának közös rendezésében megtartott sajtóbeszélgetésén.
febr. 26
15:15
Eladási rekordokat dönt a Mein Kampf (Infostart)
Eladási rekordokat dönt Norvégiában egy életrajzi sorozat Mein Kampf címmel megjelent negyedik kötete, amelynek címén kívül azonban semmi köze nincs Adolf Hitler művéhez.
febr. 26
15:24
Norvégiában bestseller a Mein Kampf (Metropol)
Eladási rekordokat dönt Norvégiában egy életrajzi sorozat Mein Kampf címmel megjelent negyedik kötete, amelynek címén kívül azonban semmi köze nincs Adolf Hitler művéhez.
febr. 26
15:42
Királyi koncert Rost Andreával a körúton (Metropol)
Királyi koncertek elnevezéssel indított koncertsorozatában a Budapesti Vonósok Kamarazenekar Rost Andreával lép föl hétfőn este a Corinthia Grand Hotel Royal dísztermében.
febr. 26
18:24
Táncdalokat énekelt lemezre Palya Bea (Metropol)
Letűnt táncdalfesztiválok ismert dalait énekelte saját stílusában lemezre Palya Bea, korunk egyik legtehetségesebb előadóművésze; a most megjelent, Én leszek a játékszered című CD-t az énekesnő március 23-án mutatja be a Művészetek Palotájában.
febr. 26
18:33
Palya Bea gátlástalanul kísérletezett - videó (Infostart)
Letűnt táncdalfesztiválok ismert dalait énekelte saját stílusában lemezre Palya Bea, korunk egyik legtehetségesebb előadóművésze. A most megjelent, Én leszek a játékszered című CD-ről az énekesnő elmondta: gátlástalanul kísérletezett, játszadozott a dalokkal.
febr. 26
19:18
Orosz Bál Budapesten (Spa Trend Online)
Pezsgő, vodka és kaviár mellett orosz menüsor, tombola és klasszikus orosz népdalok is várják a 2. Budapesti Orosz Bál vendégeit március 6-án.
febr. 26
21:06
Tavaly a U2 keresett a legjobban a zeneiparban (Metropol)
A U2 együttes kereste a legtöbb pénzt 2009-ben a könnyűzenei ipar előadói közül a Billboard zenei portál szerint.
febr. 26
21:15
Tavalyi csúcs: a U2 együttes 108 millió dollárt keresett (Infostart)
A U2 együttes kereste a legtöbb pénzt 2009-ben a könnyűzenei ipar előadói közül a Billboard zenei portál szerint.

Keresés