2010. február 7. vasárnap

febr. 7
3:27
A Back II Black most már óvatos (Zene.hu)
Az idén is számos kategóriában mérettetnek meg az előadók és lemezeik a Fonogram gálán. A jelöltek neve már megvan, most már csak várakozni kell, hogy eljöjjön a február 10-e és kiderüljön: kit vagy kiket ér a megtiszteltetés s vehetik át az elismerést. [Dátum: 2010.02.07. 03:15]
febr. 7
3:45
Brasch Bence hisztéria Nyíregyházán (Zene.hu)
Brasch Bence lépett fel a VIVA TV és az egyik üdítőitalgyár közös programján. A zenecsatorna Nyíregyházán forgatta a Megállót, ami előtt rövid koncertet adott a tinik kedvence. [Dátum: 2010.02.13. 03:31]
febr. 7
6:09
Hajdú Péter sem tudta kideríteni a nagy Jimmy-titkot - videóval (Zene.hu)
A Frizbi műsorvezetője szerette volna megtudni, hogy ki a felelős az énekes haláláért, de sokra nem ment kérdéseivel. [Dátum: 2010.02.08. 13:09]
febr. 7
6:27
Ez nem vicc! Hamarosan az égen is ragyog Tabáni István csillaga (Zene.hu)
Tabáni Istváné a legjobb zenei produkcióért járó díj a tizenegyedik Story Gálán. [Dátum: 2010.02.12. 07:33]
febr. 7
7:30
Meghalni szépen is lehet, csak nem engedik - videó (HVG)
A világhírű angol író, Sir Terry Pratchett Alzheimer kóros, és ezen a héten, a BBC egyik műsorában szívhez szóló beszédet intézett a lakossághoz az eutanáziával kapcsolatban. Az író családi körben szeretne meghalni, az ő általa megválasztott időben, még mielőtt a kór teljesen megfosztja őt az emlékeitől. Ez azonban Angliában (és nálunk is) jelenleg illegális, az öngyilkosság ugyan nem büntetendő,…
febr. 7
7:32
Haiti földrengés: jótékonysági koncert Szegeden a túlélők javára (HVG)
A haiti földrengés áldozatainak emlékére, a túlélők megsegítésére rendeznek jótékonysági koncertet a Szegedi Nemzeti Színházban; a város szimfonikus zenekara vasárnap Mozart Requiemjét adja elő.
febr. 7
7:34
Giacometti megdöntött minden rekordot, 19 milliárdért ütötték le (HVG)
Minden idők árverési rekordját eredményezte a Sotheby's aukciós ház szerda esti londoni licitje, amelyen bruttó 65 millió fontért (19 milliárd forintért) kelt el a múlt században élt svájci szobrász, Alberto Giacometti egyik alkotása.
febr. 7
7:36
Sas Tamás: minden filmem a nőkkel foglalkozik - videó (HVG)
Három-három nő történetét követi nyomon Sas Tamás két legújabb, a 41. Magyar Filmszemlén szereplő játékfilmje, a Presszó 10 év és a Szélcsend - mondta a rendező, aki harmadik 2009-es munkájáról, a Szinglik éjszakájáról, valamint nagyszabású terveiről is beszélt.
febr. 7
7:38
Csodás miniatűrök: csak a képzelet szab határt (HVG)
Ezernél is több képet vár az idei, immár 15. miniatűr-kiállításra a kaposvári Szín-Folt Galéria. Az apró, mindössze néhány centiméternyi keretekbe foglalt képeket májusban, a Festők Városa Hangulatfesztivál keretében láthatják az érdeklődők a somogyi megyeszékhelyen.
febr. 7
7:40
Gigantikus Harry Potter-vidámpark nyílik (HVG)
Webkamerával és egy nyomtatott térképpel nyerhetnek részletesebb bepillantást a rajongók a floridai Orlandóban épülő Harry Potter-élményparkba.
febr. 7
7:42
Előadások szakadhatnak félbe a pécsi színházban (HVG)
Épületének rossz állapota miatt "bármi megtörténhet" a Pécsi Nemzeti Színházban Simon István, a teátrum igazgatási igazgatója szerint, aki az MTI-nek nyilatkozva csütörtökön reményét fejezte ki, hogy az intézmény még azelőtt átesik a szükséges felújításon, hogy állagromlása miatt a közönség vagy az alkalmazottak veszélybe kerülnének.
febr. 7
7:44
Átalakítják az európai kulturális fővárosok kiválasztási rendszerét (HVG)
Az Európai Parlament javaslatára átalakítják az európai kulturális fővárosok kiválasztási rendszerét - közölte csütörtökön Berlinben Doris Pack, a parlament kulturális bizottságának elnöke.
febr. 7
7:46
A legszebb színésznők énekelnek, táncolnak egy filmben - videók (HVG)
Bár Rob Marshall új filmje, a Nine nem kapott különösebben jó kritikákat, a benne szereplő színésznők teljesítményét nagyra értékelte a szakma, számos jelölést gyűjtött be az alkotás.
febr. 7
7:48
A világ legértékesebb árverési tárgyai Picasso képétől Elvis hajáig − fotó (HVG)
Giacometti bronzfigurája 65 millió fontos leütési árával a világ legdrágább műtárgyává lépett elő, amelyet valaha aukción értékesítettek. A szoborért kínált összeg annak a Picasso-műnek az árával vetekszik, amely a Time magazin szerint a világ legdrágább árverési tárgyainak listáját is vezette 2009-ben.
febr. 7
7:50
A nap képe: jégből épült palota (HVG)
2 milliónál is több látogatót várnak az észak-japáni Szapporóba, ahol ma nyílt meg az egyhetes téli Hófesztivál.
febr. 7
7:52
Forgatókönyvírók versenye: 21 éves a győztes (HVG)
Fazekas Máté A százados című pályázata nyerte a II. Magyar Forgatókönyv Börze filmtervversenyét és az ezzel járó félmillió forintot.
febr. 7
7:54
A Harry Potter-filmek gyerekszínészei keresnek legjobban Hollywoodban (HVG)
Emma Watson, a Harry Potter-filmek sztárja keresett a legtöbbet tavaly a hollywoodi színésznők közül, a színészek bevételi toplistáját pedig a varázslótanoncot alakító Daniel Radcliffe vezeti - derült ki a Vanity Fair magazin összeállításából.
febr. 7
7:56
Budapesten tanácskoztak a V4-ek kulturális vezetői (HVG)
A visegrádi négyek együttműködése a kultúra terén európai uniós tagként is erős, a régió közös érdeke, hogy a gazdasági válság idején és utána is a kooperáció erősödjön - hangsúlyozta Hiller István oktatási és kulturális miniszter pénteken, a V4-országok kulturális vezetőinek háromnapos budapesti találkozója után tartott tájékoztatón.
febr. 7
7:58
Három dimenziós képek - Glenn Brown kiállítása (HVG)
Glenn Brown a kortárs képzőművészet egyik legjelentősebb alkotója, életműve a bizonyíték arra, hogy rengeteg izgalmas dolog történik még a festészetben - mondta a művészről a tárlat pénteki sajtótájékoztatóján a Lumú igazgatója, Bencsik Barnabás.
febr. 7
8:15
Vége a téli pihenőnek - itt a RockinforM februári, 170. száma (Zene.hu)
Letelt a kéthónapos téli szünet a RockinforMnál, a szerkesztőségben pedig megkezdődött az év eleji hajtás. A rockélet tavaly karácsony körül és az idei évkezdetkor is ezerrel dübörgött, így szerencsére az újságíró kollégák sem ítéltettek tétlenségre. Hogy mennyire nem, kitűnik az alábbi összeállításból. [Dátum: 2010.02.07. 08:00]
febr. 7
10:15
50972 km, Hsipaw (tinylittlebigthing)
Ugyan megbeszéltük, hogy korán indulunk reggel, de arra nem számítottunk, hogy ezért már négykor felébresztenek a háziak, pontosabban a falu. Négykor ugyanis teljes hangerővel beindul a falu. Hogy minek, azt nem igazán értem, mert tök sötét van. Ebben a tök sötétben például olyan halaszthatatlan feladatokat teljesített háziasszonyunk, mint a ház előtti felseprés. Szép dolog, hogy tisztán tartják…
febr. 7
11:15
Filmszemle - Belső vihar (Népszava)
Sas Tamás három nőről forgatott fojtó hangulatú filmet, a Kibeszéló showból készült film felszínesre sikeredett, Halász Judit viszont filmen is fantasztikus
febr. 7
11:51
Ördögmaszktól a bakkuszjárásig - mit ünneplünk farsangkor? (Népszava)
A farsang a tavaszvárás pogány kori, igen változatos képet mutató ünnepeiből nőtt ki, gyakorlatilag a zajos mulatozás, a tréfacsinálás, bolondozás, eszem-iszom és az advent lezárulásával, a párkeresés, udvarlás időszaka is egyben. Kevesen tudják azonban, hogy például milyen üzenete van a bálban általunk viselt maszknak vagy jelmeznek. Egyáltalán, miért szeretünk más bőrébe bújni?
febr. 7
12:18
Koestler - férfiként alacsony, íróként óriás (Inforádió)
Megjelent Michael Scammel professzor régen várt nagyszabású, 670 oldalas monográfiája a magyar származású brit íróról, Arthur Kostlerről. A könyv elismerő kritikai fogadtatásban részesült, és a méltatók kiemelik, hogy Michael Scammel végre megfelelő arányban foglalkozik egyrészt Koestler munkásságának világirodalmi jelentőségével, másrészt kétségtelenül mozgalmas magánéletével, valamint a botrányt…
febr. 7
13:12
Teljes absztrakció - Bánki Ákos festőművész kiállítása (Napvilág)
Bánki Ákos festőművész neve ismerősen csenghet mindenki számára, aki egy kicsit is jártas a kortárs magyar művészet világában. Nagysikerű 2008-as quot;Abstraktció quot; kiállítása után most Abstraktció 2.0 címmel nyílik önálló tárlata a B55 Kortárs Galériában.
febr. 7
14:15
Dokumentum és dal a héten a mozikban (Napvilág)
A héten mutatják be az amerikai film fenegyerekeként is emlegetett Michael Moore új dokumentumfilmjét a Kapitalizmus: Szeretem! című alkotást (Capitalism: A Love Story). Vetítik továbbá a Nine című musicalt is, ami meglepő módon a Kilenc címet kapta a hazai fordítóktól.
febr. 7
14:33
Fél évet csúszik Leonard Cohen európai turnéja (Népszava)
Leonard Cohen idei európai turnéja csak hat hónapos késéssel indulhat el, miután a 75 éves kanadai énekes, költő testedzés közben hátsérülést szenvedett.
febr. 7
15:00
Maskarák hétvégéje: elkezdődött a velencei karnevál (ma.hu)
Carlo Goldoni egy vígjátékának bemutatójával és a hagyományos karneváli menettel vette kezdetét szombat este a velencei karnevál, amely több százezer turistát vonz a lagúnák városába farsang idején.
febr. 7
15:18
Goldoni vígjátékának bemutatójával kezdődött a Velencei Karnevál (Inforádió)
Velencében Carlo Goldoni egy vígjátékának bemutatójával és a hagyományos menettel kezdődött meg az este a karnevál. A rendezvény minden évben több százezer turistát vonz az olasz városba.
febr. 7
16:30
Elhunyt Taub János rendező (orientpress)
A rendező, színészpedagógust az Oktatási és Kulturális Minisztérium saját halottjának tekinti. Temetéséről később intézkednek-tudatta a tárca honlapja.
febr. 7
18:54
Filmszemle: a zsűri szerint erős volt a dokumentumfilmes felhozatal (HVG)
Erős volt az idei filmszemle dokumentumfilmes felhozatala; az alkotások kevésbé foglalkoznak a legégetőbb társadalmi problémákkal, inkább az volt a jellemző, hogy sok rendező tekintett vissza az elmúlt évtizedek történelmi eseményeire - hangzott el a 41. Magyar Filmszemle dokumentumfilmes zsűrijének vasárnapi nyilvános ülésén.
febr. 7
19:12
Pecek Lakatos András trió a Columbus Jazz hajón (ma.hu)
Lakatos Pecekék a briliáns roma zenész dinasztia tagjai, akik a 2004-es Londoni Jazz Fesztiválon is elkápráztatták már a közönséget - A csapatot február 17-én Budapesten, a Columbus Jazz hajón hallhatjuk.
febr. 7
21:00
Kozma Orsi Quartet a Columbus Jazz hajón! (ma.hu)
Egy ragyogó tehetség, Kozma Orsi lép színpadra március 10-én este a kedvelt Columbus Jazz hajón, a pesti Vigadóval szemben.
febr. 7
21:45
Csillagok születtek (Népszava)
Immár tizenegyedik alkalommal ünnepelték meg az év csillagait a Story Ötcsillag Díjátó Gálán, mellesleg mindegyikükről egy-egy égi csillagot is elneveznek.

Keresés