2010. február 7. vasárnap

febr. 7
7:03
„Elég egy fingós poén és a férfiak már röhögnek is” (nyest.hu)
Immár hivatalos: az előítéleteknek megfelelően a nők és a férfiak valóban másképpen értelmezik a humort.
febr. 7
8:15
Még ma starolhat az Endeavour űrrepülő Floridából (ma.hu)
Indításra várakozik az Endeavour amerikai űrrepülőgép a floridai Kennedy Űrközpontban, a start előkészületei rendben zajlanak - közölte szombaton a NASA.
febr. 7
12:03
Uniós pénzből újulhat meg a sümegi és a várpalotai vár (Múlt-kor)
A sümegi és a várpalotai vár újulhat meg mintegy 1,3 milliárd forintos vissza nem térítendő uniós támogatásból, az erről szóló szerződéseket a napokban írták alá - közölte Pál Béla, a Közép- Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke.
febr. 7
12:06
Legalább egy nappal elhalasztották az Endeavour indítását (Inforádió)
Legalább egy nappal elhalasztották az Endeavour amerikai űrrepülőgép indítását, mert a floridai Kennedy Űrközpont felett felhős az ég - közölte vasárnap a NASA.
febr. 7
13:18
Felhők miatt elhalasztották az Endeavour űrrepülő indítását (ma.hu)
Legalább egy nappal elhalasztották az Endeavour amerikai űrrepülőgép indítását, mert a floridai Kennedy Űrközpont felett felhős az ég - közölte vasárnap a NASA.
febr. 7
13:36
Egy négyszobás lakás kerül ennyibe: eladó a lettországi szellemváros (ma.hu)
Elárverezik a szovjet hadsereg kivonulása után elnéptelenedett, 70 épületből álló lettországi szellemvárost.
febr. 7
14:09
Megújulnak a belvárosi templom gótikus részei (Múlt-kor)
Jövő héten kezdődik a budapesti Március 15. téren található belvárosi főplébánia-templom gótikus részeinek felújítása - számolt be róla Osztie Zoltán, a templom plébánosa.
febr. 7
14:24
Hogy lehet egy nyelvet megmenteni? (nyest.hu)
Az indiai gujarati nyelvet körülbelül 50 millióan beszélik. Mégis kihalhat, ha nem alakul ki a megfelelő tudományos szókincse, vélik a szakértők.
febr. 7
14:33
Kutatók szerint akár 60 év alatt is elfogyhat a termőtalaj a világon (168 Óra Online)
Egy ausztrál kutató szerint akár 60 év alatt is elfogyhat a termőtalaj a világon a föld túlhasználata és más okok miatt.
febr. 7
15:12
Felveszik Victor Hugo nevét a külföldi francia intézetek (Múlt-kor)
A külföldön működő francia kulturális intézetek a német Goethe és a spanyol Cervantes Intézet mintájára hamarosan felveszik Victor Hugo író nevét – közölték párizsi diplomáciai források.
febr. 7
15:36
LifeNetwork és OzoneNetwork a UPC-nél is - 2010-02-07 15:23:49 (sat.hu)
Megszületett a megállapodás az Origo Zrt. televíziós csatornái és az egyik legnagyobb magyarországi műsorterjesztő között, így 2010 februárjától már közel egymillió háztartásban fogható Magyarország két új tematikus csatornája, az egészségről és életmódról szóló műsorokat kínáló LifeNetwork, illetve az időjárással és a környezettudatosság témáival foglalkozó OzoneNetwork.
febr. 7
16:00
Magyar kábítószer laboratórium Európa élvonalában (orientpress)
A BSzKI Központi Kábítószer-vizsgáló Laboratóriuma az elmúlt évben 67 európai laboratórium közül a pontosság tekintetében 4.helyen végzett. Vélhetően ennek is köszönhetően 2010-től 3 évre új felkérést kapott.
febr. 7
16:00
Ötszáz millió forintért vette meg egy befektető a lett szellemvárost (ma.hu)
Elárverezték a hét végén a szovjet hadsereg kivonulása után elnéptelenedett, 70 épületből álló lettországi szellemvárost, egy orosz befektető 3,1 millió dollárt (500 millió forint) fizetett érte.
febr. 7
16:39
Ez történt a héten - 2010-02-07 16:15:53 (sat.hu)
Jelentős javulás a MinDig TV budapesti vételében, új interaktív szolgáltatások az Origó csatornáitól, az ingyenes online videók nem csökkentik az előfizetéses csatornák nézőinek számát, a finnek már a HD DVB-T2-öt tesztelik, indul a House 5. évada az AXN-en.
febr. 7
17:18
Vevőre vár Ceausescu börtöne (Múlt-kor)
Vevőre vár Romániában a hírhedt Doftana börtön, ahol illegalitásban lévő kommunistaként Nicolae Ceausescu későbbi diktátort is fogva tartották.
febr. 7
17:48
Több, mint háromezer dinoszaurusz lábnyom Kínában! (ma.hu)
Több mint háromezer dinoszaurusz lábnyomra bukkantak paleontológusok Kelet-Kínában, egy olyan területen ahol már eddig is számtalan dinoszaurusz fosszília került elő.
febr. 7
19:24
Eladtak egy szovjet szellemvárost Lettországban (Múlt-kor)
Elárverezték a hét végén a szovjet hadsereg kivonulása után elnéptelenedett, 70 épületből álló lettországi szellemvárost, egy orosz befektető 3,1 millió dollárt (500 millió forint) fizetett érte.
febr. 7
19:36
Czeizel: A géniuszok saját korukban borzasztóan szerencsétlen emberek (Inforádió)
A géniuszokra általában a mániás depresszió, a szélsőséges kedély előfordulása jellemző - mondta Czeizel Endre az InfoRádió Aréna című műsorában. Az orvos-genetikus szerint tudományos tény, hogy az igazi géniuszok a saját korukban többnyire el ne ismert és borzasztóan szerencsétlen emberek. Hozzátette: a kreatív géniusz állapot egy istencsapás, és olyan erős a küldetéstudatuk, hogy szinte elégetik…
febr. 7
20:27
Irán megszakította kapcsolatait a British Múzeummal (Múlt-kor)
Irán megszakította kapcsolatait a British Múzeummal, miután nem kaptak meg időben egy óperzsa kincset, amelyet a londoni közgyűjteménytől kértek kölcsön.
febr. 7
21:09
A légszennyezettség az asztmásokra különösen veszélyes (168 Óra Online)
A kaliforniai San Joaquin Völgy légszennyezettség szempontjából az Egyesült Államok egyik leginkább érintett területe. A helyi lakosok körében különösen magas az asztmás tünetek és a rohamok következtében sürgősségi ellátást igénylő esetek előfordulásának gyakorisága.

Keresés