2010. február 5. péntek

febr. 5
7:39
Meghalt a világ legrégebbi törzsének utolsó tagja (168 Óra Online)
Meghalt az utolsó tagja annak az indiai törzsnek, amelyet szakértők az emberi civilizáció legrégebben létrejött emberi közösségének tartanak – közölte csütörtökön a Survival International nevű szervezet, amely ősi, törzsi kultúrák védelmével foglalkozik.
febr. 5
10:48
Fényesedik és vörösödik a Plútó (Infostart)
A Hubble felvételei szerint a Plútó fényesedik és vörösödik, ahogy Nap körüli 248 éves forgása új szakaszába lép - jelentette csütörtökön a NASA.
febr. 5
11:27
Kiderült a dermesztő igazság a torrent-fájlokról (168 Óra Online)
Egy amerikai egyetemista által készített kutatás szerint a BitTorrent trackermentes rendszerén keresztül elérhető fájlok alig 1 százaléka nem minősül jogsértőnek. A legtöbb torrent filmekhez enged hozzáférést, amelyek mindegyike engedély nélkül került megosztásra – írta hírlevelében a .
febr. 5
14:39
Darwin a cro-magnoni ember egyenes leszármazottja (Infostart)
Charles Darwin angol természettudós, az evolúciós elmélet kidolgozója az Európába harmincezer éve érkezett cro-magnoni emberek (Homo sapiens fossilis) egyenes leszármazottja - derítették ki ausztrál tudósok
febr. 5
19:27
Melegszik a világ teteje (Infostart)
Tibetben négy évtized óta 2009-ben mérték a legmagasabb átlaghőmérsékletet.
febr. 5
20:21
Nem volt egy szürke veréb a mini dinó (Infostart)
Mintha mohauk (mohawk) indiánok tolldíszét viselte volna az a két "szeplős" dinoszaurusz, amelynek megkövesedett maradványait tavaly fedezték fel Kína északkeleti részén, Liaoning tartományban. A 150 millió éve élt dinoszauruszok színpompás tollazatát amerikai tudósok térképezték fel, akik kutatásaikat a Science online kiadásában ismertették.

Keresés