2010. február 14. vasárnap

febr. 14
6:00
Testbeszéd-oktatás itt és most (nyest.hu)
Kíváncsi rá, mit jelentenek a mozdulatai? A hozzáértő bizony sok mindent leszűrhet egy-egy óvatlan gesztusunkból, grimaszunkból vagy akár a testtartásunkból. Nos, ha szeretne mesterévé válni a rejtett gondolatok értelmezésének, nincs más dolga, mint elsajátítani a tudatos testbeszédet!
febr. 14
10:27
A klímaváltozás hatásait vizsgálják a Nagy-korallzátonyon (Inforádió)
Hathetes expedíció keretében vizsgálja a klímaváltozás hatását a Nagy-korallzátonyra egy nemzetközi kutatócsoport.
febr. 14
11:03
Angolosan: a marhahús már évmilliókkal ezelőtt is szerepelhetett az ember étrendjében (ma.hu)
Egy egymillió éve élt bika koponyájának rekonstrukciója, amelyet Eritreában találtak, arra utal, hogy az ember a kezdetektől fogyaszthatott marhahúst.
febr. 14
11:03
Múzeumfejlesztésről tanácskoztak a Szépművészetiben (Múlt-kor)
A budapesti Szépművészeti Múzeum térszint alatti bővítéséről és jövőben követendő stratégiájáról tartottak konferenciát pénteken a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) épületében.
febr. 14
12:18
6 trükk arra, hogyan tanítsuk beszélni a gyereket (nyest.hu)
Beszélni, beszélni, beszélni…a kutatók szerint ezzel tehetünk a legtöbbet azért, hogy gyermekeink beszédfejlődése egészséges legyen. Persze nemcsak a mennyiség, hanem a minőség is számít. Íme néhány tipp arra, miként érdemes csemetéinkhez szólni.
febr. 14
12:51
Ur ókori városa 30 év múlva a piramisokkal is vetekedhet (ma.hu)
A sumériai Ur városa, ahol a Biblia szerint Ábrahám, a pátriárka született, a gízai piramisokkal egyenlő fontosságú történelmi emlék lehetne egyszer, ha meglenne az erre irányuló politikai akarat - mondták az AFP hírügynökségnek a lelőhelyen dolgozó iraki és külföldi szakemberek.
febr. 14
14:12
A MÁV ellen tervezett per nem alapult történelmi kutatáson (Múlt-kor)
Karsai László történész szerint a MÁV ellen az Egyesült Államokban indított per nem alapult semmiféle történelmi kutatáson, akik ennek ellenkezőjét állítják, hazudnak.
febr. 14
18:09
Hiszti, vagy nem hiszti? (168 Óra Online)
A kisgyermeknek a hiszti, sokszor természetes reakciója, de ezeket könnyedén megelőzhetjük, ha egy kicsit is figyelünk rájuk.

Keresés