2010. február 14. vasárnap

febr. 14
5:45
A turista ne ellenkezzen a rablókkal, mert hasba lövik (168 Óra Online)
Kórházba szállítottak szombaton Rio de Janeiróban egy holland turistát, akit a feleségével együtt rablók támadtak meg a karneváli mulatságokban - írja a Független Hírügynökség.
febr. 14
6:57
Izraelbe látogat az amerikai vezérkari főnök (Kitekintő)
Izraelbe látogat az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke, Mike Mullen tengernagy, hogy izraeli kollégájával az iráni helyzetről beszéljenek.
febr. 14
7:15
Adóparadicsomtól a kövér macskákig (Kitekintő)
Ha 2008 és 2009 az offshore-ellenes keresztes háború éve volt, akkor idén a bankárok ellen indul harcba a nemzetközi igazságosztók serege.
febr. 14
7:51
Védelmébe vette a csángókat Tőkés (Kitekintő)
A moldvai csángómagyarok védelmében szólalt fel Tőkés László európai parlamenti képviselő a kisebbségvédelmi frakcióközi munkacsoportban.
febr. 14
8:21
Unokájával a karjában vezetett ittasan (ma.hu)
Unokájával a karján vezetette autóját ittasan egy férfi az Egyesült Államokban.
febr. 14
8:27
Hatalmas katonai hadművelet kezdődött! (Kitekintő)
Szombat hajnalban megkezdődött a nyolc éve tartó háború legnagyobb offenzívája a tálibok számára menedéket nyújtó város, Marjah ellen.
febr. 14
8:51
Az egyetlen lehetséges döntés: Timosenko megóvja az eredményt (Népszava)
Elutasította az ukrajnai elnökválasztáson vesztes Julija Timosenko kormányfő panaszát vasárnap a központi választási bizottság. A miniszterelnök szombaton egy tévébeszédben közölte: a szavazáson csaltak, és megóvja a bíróságon az eredményt.
febr. 14
8:57
Sikkasztás gyanújába keveredett a koszovói szerbek vallási vezetője (Inforádió)
A szerb ortodox egyház elmozdította hivatalából a koszovói szerbek vallási vezetőjét, mert a gyanú szerint egyházi és állami pénzeket tulajdonított el. A szent szinódus ülésén hozott döntést Artemije érsek leváltásáról a koszovói egyházmegye éléről.
febr. 14
8:59
Bolíviai demokrácia: az államfő nevezi ki a főbírókat (Inforádió)
Bolíviában bírák kinevezésére hatalmazta fel az államfőt a parlament. A törvényhozás döntése értelmében Evo Moralesnek az év végéig kell határoznia a legfelsőbb bíróság, az alkotmánybíróság és az igazságszolgáltatási tanács betöltetlen posztjairól.
febr. 14
9:01
Különmegbízottat nevez ki az Iszlám Konferencia Szervezetéhez az amerikai elnök (Inforádió)
Barack Obama hangsúlyozta: a lépés célja, hogy elősegítse Washington és a muzulmán világ együttműködését. Az amerikai elnök a katari fővárosban, Dohában zajló amerikai-iszlám világfórumon tette közzé videoüzenetét.
febr. 14
9:03
Timosenko megtámadja az elnökválasztás eredményét (Inforádió)
Ukrajnában megtámadja a bíróságon a múlt vasárnapi elnökválasztás eredményét a második helyen végzett Julija Timosenko kormányfő. A miniszterelnök- aki először szólalt meg a nyilvánosság előtt múlt heti veresége óta- úgy fogalmazott: a szavazást csalással nyerte meg Viktor Janukovics, ezért megóvja az eredményt. Julija Timosenko korábbi kijelentésével ellentétben megígérte: nem szólítja…
febr. 14
9:03
Ártalmas nacionalizmus (Kitekintő)
Hatalmas felháborodást váltott ki a románság körében, hogy hallgatólagosan átcsúszott a szenátuson az RMDSZ régióátszervezési törvényjavaslata.
febr. 14
9:05
Merényletekkel fenyegetik a választásokat (Kitekintő)
Szűk egy hónappal a március 7-i iraki parlamenti választások előtt megkezdődtek a fenyegetések a voksolás lebonyolításának erőszakos megakadályozását illetően.
febr. 14
9:15
Megkezdte második űrsétáját az Endeavour két űrhajósa (Inforádió)
Megkezdte második űrsétáját Endeavour amerikai űrrepülőgép két asztronautája. Robert Behnken és Nicholas Patrick közép-európai idő szerint hajnalban, 3 óra 20 perckor lépett ki a nyílt világűrbe. A 6,5 órásra tervezett űrséta célja, hogy az űrhajósok rákapcsolják a Tranquility modult a Nemzetközi Űrállomás hűtőrendszerére.
febr. 14
9:15
Megkezdte második űrsétáját az Endeavour két asztronautája (ma.hu)
Megkezdte második űrsétáját Endeavour amerikai űrrepülőgép két asztronautája.
febr. 14
9:17
Kilenc embert ölt meg egy étteremben egy pokolgép Indiában (Inforádió)
India nyugati részén 9 ember meghalt és 53-an megsebesültek, amikor pokolgép robbant egy zsúfolt éttermében.
febr. 14
9:19
Víz alá került Mekka egy része (Inforádió)
Szaúd-Arábiában a heves esőzések miatt víz alá került az iszlám legszentebb városa, Mekka több kerülete és utcája.
febr. 14
9:21
Megdöbbentő! Látnokokat használ az ukrán rendőrség (Kitekintő)
Az ezotériában jártas látnokokat alkalmazott az ukrán rendőrség egy meggyilkolt taxis holtteste hollétének felderítésében
febr. 14
9:33
Az Egyesült Államok csökkenti csapatai létszámát Haitin (Inforádió)
Csökkenti a földrengés sújtotta Haitin tartózkodó csapatai létszámát az Egyesült Államok. Douglas Fraser tábornok közölte: jelenleg mintegy 13 ezer katona vesz részt a segítségnyújtásban, de mivel javult a nemzetközi segítségnyújtás, így lehetséges az áttérés az azonnali mentési munkálatokról a hosszabb távú műveletekre.
febr. 14
9:33
Harcok a drezdai megemlékezésen - huszonheten sebesültek meg (ma.hu)
Huszonheten megsebesültek, huszonkilenc embert pedig őrizetbe vettek szombaton Drezdában, a szövetséges amerikai és angol erők által a II. világháború végén a város ellen intézett bombatámadás 65. évfordulóján történt összecsapások után - közölte szombat éjjel a rendőrség.
febr. 14
9:35
Elégedettek a NATO vezetői a tálibellenes támadással (Inforádió)
Elégedettek a NATO vezetői a Dél-Afganisztánban tegnap hajnalban kezdett nagyszabású tálibellenes offenzíva indításával. A művelet célja, hogy megtisztítsák a lázongó Hilmend tartományban Mardzsa városát és környékét.
febr. 14
9:35
Vádat emeltek a Alabamai Egyetemen lövöldöző docensnő ellen (ma.hu)
Többrendbeli emberölés gyanújával vádat emeltek szombaton az Alabamai Egyetemen előző nap lövöldöző tanárnő ellen - közölte Rob Broussard ügyész.
febr. 14
9:39
Kétéves az egyházmegyei Trianon (Kitekintő)
2008. február 14-én Szlovákiában új egyházmegyei átrendeződés, vagy ahogyan a felvidéki magyarok mondják „egyházmegyei Trianon” vette kezdetét.
febr. 14
9:57
Meglepetést okozhat Szlovákia (Kitekintő)
Ján Počiatek pénzügyminiszter szerint Szlovákia gazdasága gyorsabban is fejlődhet, mint azt a pénzügyi tárca előrejelzése mutatja.
febr. 14
10:03
Megkezdte munkáját az új Európai Bizottság (Népszava)
Választási visszhang Ukrajnában, szélsőséges időjárás Amerikában, megkezdte munkáját az új Európai Bizottság, támogatja az EU a bajba jutott Görögországot, az unió új katonai műveletet tervez Haitin.
febr. 14
10:27
Olimpiaellenes tüntetőket vettek őrizetbe (HVG)
Hét embert őrizetbe vettek, miután olimpiaellenes tüntetők egy csoportja randalírozott szombaton a téli játékoknak otthont adó Vancouver belvárosában.
febr. 14
10:33
Nőuralom Kanadában! A férfiaknak befellegzett? (Kitekintő)
Ismét fellobbant az olimpiai láng, huszonegyedik alkalommal állnak rajtvonalhoz a téli sportok versenyzői a kanadai Vancouverben. A házigazdák rekordszámű női résztvevőt neveztek.
febr. 14
10:51
Középkorú nőt temetett maga alá a lavina (Kitekintő)
Lavina temetett maga alá egy 34 éves szlovákiai nőt az ausztriai Hauser Kaibling síközpontban - adta hírül az ORF osztrák közszolgálati televízió honlapja.
febr. 14
10:57
Pokolgépes merénylet Nyugat-Indiában - kilenc halott (Népszava)
Kilencen meghaltak és ötvenheten megsebesültek szombaton, amikor pokolgép robbant Púna nyugat-indiai város egyik zsúfolt éttermében. Magyar áldozat nincs. Hindu nacionalista vezetők másnap már a jövő hétre kitűzött indiai-pakisztáni béketárgyalások lemondását követelték.
febr. 14
11:03
Lavrov: a START-szerződés 97,5 százalékban kész (Inforádió)
A hadászati támadó fegyverek korlátozásáról és csökkentéséről szóló új START szerződés 97,5 százalékban elkészült - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.
febr. 14
11:27
Újabb gyöngyszemekkel gazdagodott a magyar kultúra (Kitekintő)
Ezen a héten is bebizonyosodott: a magyar kultúra él és virágzik. Mindezt a Kárpát-medence szerte szervezett számtalan kulturális program is alátámasztja.
febr. 14
11:33
Víz alá került Mekka a heves esőzések miatt (Népszava)
Heves esőzés miatt víz alá került az iszlám legszentebb városa, Mekka több kerülete és utcája - jelentette a szaúdi média.
febr. 14
12:06
A sztrájk folytatását tervezik a fuvarozók (Kitekintő)
A Szlovákiai Fuvarozók Szövetségének tagjai tíz nappal az útdíjsztrájk megszakítása után újra találkoznak Zólyomban.
febr. 14
12:15
Oroszországban terjed a magányosság (ma.hu)
Egyre többen vannak egyedül Oroszországban, és az emberek 48 százaléka szerint ez az állapot terjedőben van - derült ki az állami VCIOM közvélemény-kutató egy felméréséből, amelyet a Bálint-nap alkalmából tettek közzé.
febr. 14
12:24
Beijedt a rendőr a leprás kisujjától (Kitekintő)
Még mindig élnek leprások Európa utolsó lepratelepén, Tichilestien. Habár közel harminc év telt el az utolsó diagnosztizált eset óta, szakértők szerint a kór még mindig támadhat.
febr. 14
12:45
Olyan feladatot vállalunk magunkra, amely nagyobb nálunk (Népszava)
Lehetséges, hogy Izraelnek nincs elegendő katonai eszköze egy megelőző csapáshoz az iráni atomlétesítmények ellen - jelentette ki vasárnap Dan Haluc nyugalmazott tábornok, volt izraeli vezérkari főnök.
febr. 14
12:51
Befejezte második űrsétáját az Endeavour két asztronautája (HVG)
Befejezte második űrsétáját vasárnap az Endeavour amerikai űrrepülőgép két asztronautája.
febr. 14
12:53
Robbanás egy nyugat-indiai város étteremben - nincs magyar halott (HVG)
Kilencen meghaltak és ötvenheten megsebesültek szombaton, miután pokolgép robbant Púna nyugat-indiai város egyik zsúfolt éttermében. Hindu nacionalista vezetők másnap már a jövő hétre kitűzött indiai-pakisztáni béketárgyalások lemondását követelték.
febr. 14
13:09
Kitüntették Drezdában Mihail Gorbacsovot (Inforádió)
A kelet-európai békés átalakulásban és a német újraegyesülésben játszott szerepéért Drezda város különdíját adományozták Mihail Gorbacsov volt szovjet államfőnek. Az elismerést az idén ítélték oda először; a jövőben évente azok kaphatják meg, akik tevékenységükkel a háború és az erőszak elleni, valamint a megbékélés melletti kiállást bizonyították.
febr. 14
13:09
Drezdai kitüntetés Mihail Gorbacsovnak (HVG)
A kelet-európai békés átalakulás és a német újraegyesülés előmozdításában szerzett érdemeiért Drezda város különdíját adományozták vasárnap Mihail Gorbacsov volt szovjet államfőnek.
febr. 14
13:18
„A szerbeknek Szerbiát” - uszító falragaszok Temerinben (Kitekintő)
Csütörtök reggelre Temerin központjában több ellenséges hangvételű, lényegében a magyarok ellen uszító falragasz jelent meg.
febr. 14
13:27
Janukovics: Nincs esély arra, hogy Timosenko kormányfő maradjon (Inforádió)
Elutasította az ukrajnai elnökválasztáson vesztes Julija Timosenko kormányfő panaszát a központi választási bizottság.
febr. 14
13:27
Veszélyes lehet a brit hiánycsökkentés halogatása (HVG)
A font megingásához és a brit gazdaságpolitikába vetett piaci bizalom elvesztéséhez vezethet a hiteles középtávú költségvetési konszolidáció tervének hiánya befolyásos közgazdászok vasárnapi felhívása szerint.
febr. 14
13:27
Ukrajna: Janukovics nem lát esélyt arra, hogy Timosenko maradjon a kormányfő (ma.hu)
Viktor Janukovics, az ukrajnai elnökválasztás győztese nem lát esélyt arra, hogy beiktatását követően Julija Timosenko jelenlegi kormányfő megőrizze tisztségét.
febr. 14
13:45
Politikai üggyé vált a tél Berlinben (HVG)
Politikai üggyé vált a tél Berlinben: a városi szenátus ellenzéki pártjai az eljegesedett utak, illetve a járdák állapota láttán Klaus Wowereit polgármestert vasárnap bocsánatkérésre szólították fel, a politikus ugyanis azt találta mondani, hogy Berlin azért mégsem Haiti.
febr. 14
13:54
Nem értenek egyet a nyugdíjtörvénnyel (Kitekintő)
A szakszervezetek nem értenek egyet az egységes nyugdíjrendszerre vonatkozó román törvénytervezettel, kifogásolják, hogy a kormány nem vette figyelembe a tárgyalások során megfogalmazott követeléseiket.
febr. 14
13:54
Nem tudták garantálni a szélsőjobbosok biztonságát (168 Óra Online)
Drezda szombaton emlékezett meg a város 65 évvel ezelőtti elpusztításáról. A gyászünnepet neonácik idén is tüntetésre akarták felhasználni, de ezúttal ez nem sikerült: vagy 15.000 drezdai emberlánccal akadályozta meg, hogy a feketeruhások bejussanak a belvárosba.
febr. 14
14:03
Politikai üggyé vált a tél Berlinben (ma.hu)
Politikai üggyé vált a tél Berlinben: a városi szenátus ellenzéki pártjai az eljegesedett utak, illetve a járdák állapota láttán Klaus Wowereit polgármestert vasárnap bocsánatkérésre szólították fel, a politikus ugyanis azt találta mondani, hogy Berlin azért mégsem Haiti.
febr. 14
14:05
Emberhez méltó jövőre szólított fel a pápa (ma.hu)
"Emberhez méltó jövő építésére" szólított fel XVI. Benedek pápa vasárnap Rómában, ahol ellátogatott a Caritas hajléktalanközpontba a Termini főpályaudvar mellett.
febr. 14
14:21
Fegyverek korlátozása: hamarosan pont kerül a START szerződésre (HVG)
A hadászati támadó fegyverek korlátozásáról és csökkentéséről szóló új START szerződés 97,5 százalékban elkészült - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.

Keresés