2010. december 1. szerda

dec. 1
5:24
Wikileaks: Julian Assange nyomában az Interpol (HVG)
Nemzetközi letartóztatási parancsot adott ki az Interpol Julian Assagne, a világbotrányt kirobbantó Wikileaks-alapító ellen. Eközben újabb dokumentumok szivárogtak ki Hillary Clintonról, Nicolas Sarkozyről és egy esetleges indiai-pakisztáni atomháborúról.
dec. 1
5:51
A küzdelemről szól az AIDS világnapja (Népszava)
Ma tartják az AIDS világnapját, de senki nem a milliók életét elrabló betegséget ünnepli. Az AIDS elleni küzdelemről szólnak ilyenkor a programok nálunk is országszerte. Korunk egyik legsúlyosabb közegészségügyi problémájára az 1980-as évek óta igyekeznek felhívni a figyelmet a szakemberek, ám még így is milliók fertőződnek meg évente a kórtól, amelyre máig nincs teljes gyógyulást hozó orvosság.
dec. 1
5:53
A kereső óriás ellen indított vizsgálatot az EB (Népszava)
Az Európai Bizottság kedden jelentette, hogy hivatalosan is vizsgálatot indított a Google ellen, hogy kiderüljön a cég visszaélt-e piacvezető pozíciójával.
dec. 1
5:55
Kipakolt Berlusconi ágyasa (Népszava)
Az egykori call-girl részletesen beszámolt arról, miként zajlott egy "kötetlen" összejövetel Silvio Berlusconi egy partiján. A 28 éves Nadia Macri a Sky TG24 hírcsatornának szólalt meg először. (A Sky csoport Rupert Murdoch kezében van, s a Berlusconi-fémjelezte Mediaset csoport ellenlábasa.
dec. 1
5:57
Medvegyev az ország állapotát értékelte (Népszava)
A törvényhozás két háza előtt kedden elhangzott üzenetében Dmitrij Medvegyev orosz elnök az első számú feladatnak azt nevezte meg, hogy gondoskodjanak a jövő nemzedékéről, 26 millió gyerekről és kamaszkorúról.
dec. 1
6:00
Nem tesz jót a gazdaságnak Vilmos herceg esküvője (Infostart)
Rosszul jár a brit gazdaság Vilmos herceg esküvőjével: április 22. és május 2. között mindössze három munkanap lesz, de sokan a nagy esemény idejére időzítik tavaszi szabadságukat, így alig fognak dolgozni a szigetországban.
dec. 1
6:36
Kína védi Észak-Koreát az ENSZ-ben (Infostart)
Kína minden diplomáciai eszközzel akadályozza, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa elítélje az egyik dél-koreai sziget ellen egy héttel ezelőtt tüzérségi támadást indított Észak-Koreát - értesült ENSZ-körökből az AFP francia hírügynökség.
dec. 1
6:54
Kína kiáll Észak-Korea mellett az ENSZ-ben (HVG)
Kína nem engedi, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa bármilyen formában elítélje Észak-Korea múlt heti katonai akcióját.
dec. 1
7:12
Magyarországon is körözik a WikiLeaks alapítóját (Infostart)
Nemzetközi letartóztatási parancsot adott ki az Interpol az amerikai külügyi iratok kiszivárogtatásával hatalmas diplomáciai botrányt keltett WikiLeaks oknyomozó portál alapítója, Julian Assange ellen. Az ismeretlen helyen tartózkodó ezzel egy időben az amerikai külügyminiszter, Hillary Clinton lemondását sürgette.
dec. 1
7:12
Mubarak pártja tarolt az egyiptomi választásokon (HVG)
A mandátumok csaknem 100 százalékát megszerezte a kormánypárt az egyiptomi parlamenti választások első fordulójában. Hoszni Mubarak államfő pártja az ellenzék szerint csalással győzött.
dec. 1
7:12
Kormányválságot hozhat a nyugdíjkérdés (Kitekintő)
A DeSUS nyugdíjaspárt támogatottsága rendkívül megugrott és a nyugdíjreform további lépéseit akadályozza.
dec. 1
7:30
WikiLeaks: Assange Hillary Clinton lemondását sürgeti (HVG)
Hillary Clinton amerikai külügyminiszter lemondását sürgette a WikiLeaks oknyomozó portál vezetője.
dec. 1
7:30
Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki a WikiLeaks alapítója ellen (MaHu)
Nemzetközi letartóztatási parancsot adott ki az Interpol az amerikai külügyi iratok kiszivárogtatásával hatalmas diplomáciai botrányt keltett WikiLeaks oknyomozó portál alapítója, Julian Assange ellen.
dec. 1
7:45
Jelentős határon túli lapok nem kaptak pályázati támogatást (nyest.hu)
Miként maradhattak ki a Szülőföld Alap pályázati támogatásából meghatározó határon túli magyar folyóiratok?
dec. 1
8:06
Újabb közös, amerikai-dél-koreai hadgyakorlatot terveznek (HVG)
Az Egyesült Államok és Dél-Korea a jövőben újabb közös hadgyakorlatot tart a Koreai-félsziget közelében - közölték szerdán magas rangú dél-koreai katonai források. A bejelentés akkor hangzott el, amikor egy dél-koreai sziget ellen az elmúlt héten intézett észak-koreai tüzérségi támadás, továbbá a Sárga-tengeren ezekben a napokban zajló, közös amerikai-dél-koreai légi- és haditengerészeti manőver…
dec. 1
8:06
Botrány: csalással vádolják a kormányt (Kitekintő)
Megtartották Haiti újkori történelmének legfontosabb választását, ám a győztest csalással vádolják, az emberek az utcákon tüntetnek.
dec. 1
8:24
Hipóval öltek meg tizenegy embert egy spanyol idősotthonban (HVG)
Tizenegy embert meggyilkolását vallotta be Spanyolországban egy gondnok, aki egy idősek számára fenntartott otthonban dolgozott - közölte kedden az ügyvédje.
dec. 1
8:33
A WikiLeaks alapítója az Interpol legkeresettebb embereinek listájára került (Népszava)
A legkeresettebb emberek listájára került az Interpolnál a WikiLeaks alapítója, Julian Assange egy svéd bíróság kérésére. A leleplező honlap atyja ellen már két hete nemzetközi letartóztatási parancsot adott ki a stockholmi büntetőbíróság nemi erőszak és szexuális zaklatás gyanúja miatt.
dec. 1
8:42
Szlovákiai választások: egyre több a roma polgármester (Kitekintő)
A hétvégi helyhatósági választások egyik tanulsága: egy fecske is csinálhat nyarat.
dec. 1
9:00
Egyre több észak-koreai tisztségviselők szökik Dél-Koreába (HVG)
Sok magas beosztású észak-koreai tisztségviselő szökött Dél-Koreába, a kommunista országban egyre kaotikusabb a helyzet - derült amerikai diplomaták üzeneteiből, amelyeket a WikiLeaks oknyomozó portál közölt.
dec. 1
9:00
Székelyföldön már készül a jövő évi beiskolázási terv (Kitekintő)
2011-ben kevesebb középiskolai osztály les, de első látásra úgy tűnik, a kis létszámcsökkenés nem veszélyezteti a pedagógusok katedráit.
dec. 1
9:36
A hiúz lesz az év állata Németországban (HVG)
A kihalástól veszélyeztetett hiúz lesz az év állata jövőre Németországban.
dec. 1
9:36
Keveset várnak a cancúni klímatárgyalástól (Kitekintő)
Vegyes várakozások övezik az ENSZ mexikói klímacsúcsát, csodára azonban senki sem számít.
dec. 1
9:38
"A férfiak nem hímsoviniszták" (HVG)
Várhatóan parázs vitát kavar majd Szatosi Kanazawa, az evolúcióval foglalkozó pszichológus kutatása, amelyben a címben olvashatóhoz hasonló, kényelmetlen, politikailag egyáltalán nem korrekt, kutatásaival alátámasztott igazságokat mutat be. Lássuk, milyen megdöbbentő kijelentésekre kell felkészülni.
dec. 1
9:54
Már igazi moszkvai tél van Moszkvában (HVG)
Moszkvában a szokatlanul hosszú és langyos ősz után beköszöntött a hideg tél, kedden mínusz 17 Celsius-fokot mértek, szerdán már mínusz 20 fok alá ment a hőmérséklet - a szél miatt ez még hidegebbnek is tűnik -, csütörtökre virradó éjszaka pedig mínusz 28 Celsius-fokra kell számítani.
dec. 1
9:54
Fél évszázaddal az erdélyi autonómia után (Kitekintő)
A szovjetek találták ki, az erdélyi magyarok nem tudtak mit kezdeni vele, '56 után leépítették. A Magyar Autonóm Tartományról és tanulságairól Stefano Bottoni történész mesélt a Mannának.
dec. 1
10:12
Nem volt könnyű napja Putyinnak, amikor Orbán Viktorral találkozott (Infostart)
Az orosz Szurgutnyeftyegaznak megéri eladni a Mol-pakettet, de erre még várni kell, mert a cég bő 21 százalékos tulajdonrésze megőrzését egyelőre presztízskérdésnek tekinti - mondta az InfoRádiónak Gereben Ágnes. Az Oroszország-szakértő arról is beszélt, hogy kedden igen sűrű teendői után találkozott Vlagyimir Putyin orosz kormányfő Orbán Viktor miniszterelnökkel.
dec. 1
10:12
Magyarországról menekült, Amerikában lett öngyilkos (HVG)
Gazdag múltja volt Alma Melbourne-nek, akinek eltűnését november 23-án jelentették a kaliforniai Scotiában. A 65 éves, Magyarországról menekült nő holttestét Hálaadás napján találták meg - írta a Times Union Online.
dec. 1
10:30
Új Szó: a szlovákiai magyarokat is Fidesz-szimpátia alapján támogatja a Szülőföld Alap (HVG)
A Szülőföld Alap a határon túli magyar szervezeteknek aszerint osztotta el a támogatásokat, hogy Fidesz-pártiak vagy sem - írja "Szelektív nemzettudat"című kommentárjában az Új Szó című szlovákiai magyar napilap.
dec. 1
10:30
A Közel-Keleten járt a német államfő (Kitekintő)
Izraeli és palesztin vezetőkkel tárgyalt a békefolyamatról Christian Wulff német szövetségi elnök.
dec. 1
10:32
Putyin figyelmezteti a Nyugatot (HVG)
Oroszország újabb atomfegyvereket és "csapásmérő erőket" állít hadrendbe, ha kizárják az európai rakétavédelmi rendszerből - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök a CNN amerikai hírtelevíziónak adott interjújában, megismételve Dmitrij Medvegyev elnök fenyegetését. A Larry King műsorvezető által készített interjút kedden vették fel, és a hírtévé előzetesen részleteket közölt belőle…
dec. 1
10:32
Félmeztelenül pózolt a szexi színésznő (Kitekintő)
Lindsay Lohan félmeztelenül pózolt, melleit csak hosszú hajat takarta el.
dec. 1
10:34
Híres focista szeretőjét akasztották fel Iránban (HVG)
Felakasztották egy ismert iráni focista szeretőjét, mivel állítólag meggyilkolta a férfi feleségét - számolt be róla az iráni Irna hírügynökség.
dec. 1
10:48
A Monsantónak meg kell semmisítenie a génmódosított cukorrépát (Napi)
dec. 1
10:48
MOL: emelik a tétet az orosz ruletten? (Kitekintő)
Sajtóhíresztelések szerint egyelőre nem sikerült közelíteni az álláspontokat a MOL-Szurgutnyeftegaz ügyben a tegnap kezdődött miniszterelnöki találkozón Moszkvában a magyar és az orosz fél között.
dec. 1
10:57
Iránban felakasztották egy híres focista szeretőjét (Népszava)
Iránban szerdán felakasztottak egy nőt, akit azzal vádoltak, hogy meggyilkolta szeretőjének - egy híres iráni focistának - első feleségét - számolt be róla az iráni Irna hírügynökség.
dec. 1
11:06
WikiLeaks: Sarkozy ingerlékeny és kiszámíthatatlan volt a válása után (HVG)
Ingerlékeny és kiszámíthatatlan volt Nicolas Sarkozy francia elnök három évvel ezelőtti válása után - derül ki a WikiLeaks portál által kiszivárogtatott amerikai diplomáciai iratokból, amelyekből a The Guardian című brit napilap tallózott szerdán.
dec. 1
11:06
Szlovákiában összevonják a közmédiumokat (Kitekintő)
Január elsején új közszolgálati médium jön létre a jelenlegi közrádió és köztévé összevonásával.
dec. 1
11:08
Londoni diáktüntetés: több mint 150 embert vettek őrizetbe (HVG)
Több mint 150 személyt vettek őrizetbe Londonban az egyetemi tandíjak tervezett megemelése elleni tiltakozásul tartott diáktüntetés során - közölte szerdán a rendőrség.
dec. 1
11:24
Lesújtó osztrák lapvélemény a kormány politikájáról és a Paul Lendvai elleni kampányról (HVG)
A magyar politika Orbán Viktor miniszterelnöksége alatt "egyre autoriterebb" lesz. Ez Paul Lendvai publicista mellett az összes európai uniós polgárt is érdekelhetné - szólt a konzervatív osztrák napilap cikkének alcíme.
dec. 1
11:24
Folytatódik az óriási leleplezés: szorul a hurok (Kitekintő)
A WikiLeaks által kiszivárogtatott iratok a hagyományos nyugat-európai szövetségeseket sem kímélték.
dec. 1
11:26
Ítéletidő Angliában: budapesti légijáratokat is töröltek (HVG)
Kritikussá vált a közlekedési helyzet szerdára Nagy-Britannia több térségében, így London környékén is a folytatódó havazás és a helyenként mínusz 20 fokos példátlan fagyok miatt. "Legalább" egy teljes napra bezárták a második legnagyobb brit repülőteret, Gatwicket, ahol budapesti járatokat is töröltek.
dec. 1
11:42
Műtőasztalon gyújtottak fel egy terhes nőt egy izraeli kórházban (HVG)
Véletlenül felgyújtott egy sebész egy szüléshez előkészített terhes nőt egy izraeli kórházban.
dec. 1
11:44
Csikorgó hideg Németországban, fél Velence víz alatt (HVG)
Csikorgó hideggel és kiadós havazással köszöntött be Németországban a meteorológiai tél: szerdára virradóra a keleti országrészben több helyen mínusz tíz fok alá süllyedt a hőmérséklet.
dec. 1
12:00
Kína mindkét Koreát nyugalomra inti (HVG)
Az erődemonstráció és a konfrontáció nem megoldás, egyik félnek sem érdeke - hangoztatta Jang Csie-cse (Yang Jiechi) kínai külügyminiszter szerdán egy pekingi fórumon.
dec. 1
12:00
A Google is megüli a románok nemzeti ünnepét (Kitekintő)
A Google főoldalát a mai napra "románosították".
dec. 1
12:18
Elárverezik a Paul Weller által tervezett Minit (HVG)
December 11-ig licitálhatnak az érdeklődők arra az egyedi Mini Cooper-modellre, amelyet Paul Weller, a brit rock egyik legmeghatározóbb egyénisége tervezett. A bevételt gyógyításra és a háborús övezetben élő gyermekek megsegítésére fordítják.
dec. 1
12:18
11 év után tart csúcstalálkozót az EBESZ (Kitekintő)
11 év után Asztanában ült össze az EBESZ állam- és kormányfői csúcstalálkozója, azonban Nurszultan Nazarbajev kazah elnökön kívül senki sem lehet igazán elégedett.
dec. 1
12:20
Minszk 2012-re felszámolja dúsítotturán-készletét (HVG)
Fehéroroszország szerdán az EBESZ asztanai csúcsértekezletén bejelentette: 2012-re felszámolja magasan dúsított uránkészletét, csatlakozva ezzel Barack Obama amerikai elnök kezdeményezéséhez, amely az atomfegyver gyártására alkalmas anyagok fokozottabb ellenőrzését célozza.
dec. 1
12:36
Tűzszerészeket ejtettek túszul tálibok (HVG)
Tálibok túszul ejtették egy tűzszerészcsoport tagjait Afganisztánban.

Keresés