2010. december 1. szerda

dec. 1
5:51
A küzdelemről szól az AIDS világnapja (Kripto Akadémia)
Ma tartják az AIDS világnapját, de senki nem a milliók életét elrabló betegséget ünnepli. Az AIDS elleni küzdelemről szólnak ilyenkor a programok nálunk is országszerte. Korunk egyik legsúlyosabb közegészségügyi problémájára az 1980-as évek óta igyekeznek felhívni a figyelmet a szakemberek, ám még így is milliók fertőződnek meg évente a kórtól, amelyre máig nincs teljes gyógyulást hozó orvosság.
dec. 1
5:53
A kereső óriás ellen indított vizsgálatot az EB (Kripto Akadémia)
Az Európai Bizottság kedden jelentette, hogy hivatalosan is vizsgálatot indított a Google ellen, hogy kiderüljön a cég visszaélt-e piacvezető pozíciójával.
dec. 1
5:55
Kipakolt Berlusconi ágyasa (Kripto Akadémia)
Az egykori call-girl részletesen beszámolt arról, miként zajlott egy "kötetlen" összejövetel Silvio Berlusconi egy partiján. A 28 éves Nadia Macri a Sky TG24 hírcsatornának szólalt meg először. (A Sky csoport Rupert Murdoch kezében van, s a Berlusconi-fémjelezte Mediaset csoport ellenlábasa.
dec. 1
5:57
Medvegyev az ország állapotát értékelte (Kripto Akadémia)
A törvényhozás két háza előtt kedden elhangzott üzenetében Dmitrij Medvegyev orosz elnök az első számú feladatnak azt nevezte meg, hogy gondoskodjanak a jövő nemzedékéről, 26 millió gyerekről és kamaszkorúról.
dec. 1
6:00
Nem tesz jót a gazdaságnak Vilmos herceg esküvője (Infostart)
Rosszul jár a brit gazdaság Vilmos herceg esküvőjével: április 22. és május 2. között mindössze három munkanap lesz, de sokan a nagy esemény idejére időzítik tavaszi szabadságukat, így alig fognak dolgozni a szigetországban.
dec. 1
6:36
Kína védi Észak-Koreát az ENSZ-ben (Infostart)
Kína minden diplomáciai eszközzel akadályozza, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa elítélje az egyik dél-koreai sziget ellen egy héttel ezelőtt tüzérségi támadást indított Észak-Koreát - értesült ENSZ-körökből az AFP francia hírügynökség.
dec. 1
7:12
Magyarországon is körözik a WikiLeaks alapítóját (Infostart)
Nemzetközi letartóztatási parancsot adott ki az Interpol az amerikai külügyi iratok kiszivárogtatásával hatalmas diplomáciai botrányt keltett WikiLeaks oknyomozó portál alapítója, Julian Assange ellen. Az ismeretlen helyen tartózkodó ezzel egy időben az amerikai külügyminiszter, Hillary Clinton lemondását sürgette.
dec. 1
7:12
Kormányválságot hozhat a nyugdíjkérdés (Kitekintő)
A DeSUS nyugdíjaspárt támogatottsága rendkívül megugrott és a nyugdíjreform további lépéseit akadályozza.
dec. 1
7:48
Kína védi Észak-Koreát az ENSZ-ben (Metropol)
Kína minden diplomáciai eszközzel akadályozza, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa elítélje az egyik dél-koreai sziget ellen egy héttel ezelőtt tüzérségi támadást indított Észak-Koreát.
dec. 1
8:06
Botrány: csalással vádolják a kormányt (Kitekintő)
Megtartották Haiti újkori történelmének legfontosabb választását, ám a győztest csalással vádolják, az emberek az utcákon tüntetnek.
dec. 1
8:24
Hatalmas, „rengő” hájak (Metropol)
Nem csoda, ha eddig nem hallottak Mauritániáról. Ritkán szerepel a nemzetközi hírekben ez az eldugott, fejletlen sivatagi ország, pedig lenne róla mit mesélni.
dec. 1
8:33
A WikiLeaks alapítója az Interpol legkeresettebb embereinek listájára került (Kripto Akadémia)
A legkeresettebb emberek listájára került az Interpolnál a WikiLeaks alapítója, Julian Assange egy svéd bíróság kérésére. A leleplező honlap atyja ellen már két hete nemzetközi letartóztatási parancsot adott ki a stockholmi büntetőbíróság nemi erőszak és szexuális zaklatás gyanúja miatt.
dec. 1
8:42
Szlovákiai választások: egyre több a roma polgármester (Kitekintő)
A hétvégi helyhatósági választások egyik tanulsága: egy fecske is csinálhat nyarat.
dec. 1
9:00
Székelyföldön már készül a jövő évi beiskolázási terv (Kitekintő)
2011-ben kevesebb középiskolai osztály les, de első látásra úgy tűnik, a kis létszámcsökkenés nem veszélyezteti a pedagógusok katedráit.
dec. 1
9:36
Keveset várnak a cancúni klímatárgyalástól (Kitekintő)
Vegyes várakozások övezik az ENSZ mexikói klímacsúcsát, csodára azonban senki sem számít.
dec. 1
9:54
Clinton: emberéletekbe kerülhetnek a kiszivárogtatások (Metropol)
Emberéletekbe és karrierekbe kerülnek majd a WikiLeaks-kiszivárogtatások, ugyanakkor nem valószínű, hogy az oknyomozó portál alapítójának sikerül kijátszania az amerikai hatóságokat - véli Bill Clinton volt amerikai elnök.
dec. 1
9:54
Fél évszázaddal az erdélyi autonómia után (Kitekintő)
A szovjetek találták ki, az erdélyi magyarok nem tudtak mit kezdeni vele, '56 után leépítették. A Magyar Autonóm Tartományról és tanulságairól Stefano Bottoni történész mesélt a Mannának.
dec. 1
10:12
Nem volt könnyű napja Putyinnak, amikor Orbán Viktorral találkozott (Infostart)
Az orosz Szurgutnyeftyegaznak megéri eladni a Mol-pakettet, de erre még várni kell, mert a cég bő 21 százalékos tulajdonrésze megőrzését egyelőre presztízskérdésnek tekinti - mondta az InfoRádiónak Gereben Ágnes. Az Oroszország-szakértő arról is beszélt, hogy kedden igen sűrű teendői után találkozott Vlagyimir Putyin orosz kormányfő Orbán Viktor miniszterelnökkel.
dec. 1
10:30
A Közel-Keleten járt a német államfő (Kitekintő)
Izraeli és palesztin vezetőkkel tárgyalt a békefolyamatról Christian Wulff német szövetségi elnök.
dec. 1
10:32
Félmeztelenül pózolt a szexi színésznő (Kitekintő)
Lindsay Lohan félmeztelenül pózolt, melleit csak hosszú hajat takarta el.
dec. 1
10:48
A Monsantónak meg kell semmisítenie a génmódosított cukorrépát (Napi)
dec. 1
10:48
MOL: emelik a tétet az orosz ruletten? (Kitekintő)
Sajtóhíresztelések szerint egyelőre nem sikerült közelíteni az álláspontokat a MOL-Szurgutnyeftegaz ügyben a tegnap kezdődött miniszterelnöki találkozón Moszkvában a magyar és az orosz fél között.
dec. 1
10:57
Iránban felakasztották egy híres focista szeretőjét (Kripto Akadémia)
Iránban szerdán felakasztottak egy nőt, akit azzal vádoltak, hogy meggyilkolta szeretőjének - egy híres iráni focistának - első feleségét - számolt be róla az iráni Irna hírügynökség.
dec. 1
11:06
Szlovákiában összevonják a közmédiumokat (Kitekintő)
Január elsején új közszolgálati médium jön létre a jelenlegi közrádió és köztévé összevonásával.
dec. 1
11:24
Folytatódik az óriási leleplezés: szorul a hurok (Kitekintő)
A WikiLeaks által kiszivárogtatott iratok a hagyományos nyugat-európai szövetségeseket sem kímélték.
dec. 1
12:00
A Google is megüli a románok nemzeti ünnepét (Kitekintő)
A Google főoldalát a mai napra "románosították".
dec. 1
12:18
11 év után tart csúcstalálkozót az EBESZ (Kitekintő)
11 év után Asztanában ült össze az EBESZ állam- és kormányfői csúcstalálkozója, azonban Nurszultan Nazarbajev kazah elnökön kívül senki sem lehet igazán elégedett.
dec. 1
12:18
Elhunyt a Pókember rajzolója (Metropol)
Meghalt John D'Agostino, több híres képregény, köztük a GI Joe, a Hulk és a Pókember rajzolója. Az alkotó 81 esztendős korában vasárnap halt meg a connecticuti Ansoniában csontrák következtében.
dec. 1
12:20
Olaszország: erős havazás északon, Velence belvárosa víz alatt (Metropol)
Erős havazásra ébredtek szerda reggel Milánó és egész Lombardia régió lakói. A városokban és az autópályákon lelassult a közlekedés, míg a szomszédos Venetóban fekevő Velence egy része víz alá került.
dec. 1
12:54
Kényes részletek derülhetnek ki ma délután (Kitekintő)
Ma délután teszi közzé az amerikai jegybank a kedvezményes hitelprogramjai keretében 2008 óta elköltött összegek részleteit, például, hogy milyen intézetek milyen feltételekkel jutottak forráshoz
dec. 1
12:54
Túszul ejtették egy tűzszerészcsoport tagjait (Metropol)
Tálib fegyveresek egy rajtaütés során túszul ejtették szerdán egy afgán tűzszerészcsoport nyolc tagját, és felgyújtották két gépkocsijukat Afganisztán keleti részén.
dec. 1
13:12
Sztár szólt be az X-Faktornak (Kitekintő)
Elton John kritizálta az X Factort, az Absolute Radio-nak és a The Sunnak nyilatkozott a műsorról. „Gondoljanak bele, mekkora pszichikai károkat okoz, ha valaki először ünnepelt sztár, aztán meg eltűnik hirtelen a süllyesztőben, s mindez azelőtt történik, hogy elkezdődik a következő széria”.
dec. 1
13:14
Bármikor kitörhet a kormányválság (Kitekintő)
Komoly diplomáciai bonyodalom kezd kialakulni Bulgária és Szerbia között azután, hogy a szerb határőrség több bolgár Ataka-szimpatizánst nem engedett át a két országot elválasztó határon.
dec. 1
13:30
Soron kívül 7,5 milliárd forint a BKV-nak (Napi)
dec. 1
13:30
Betörők bénáztak Bátorkeszin (Kitekintő)
Egy 21 és egy 25 éves férfi tört be egy bátorkeszi családi házba A szomszéd azonban észrevette őket, és riasztotta a rendőrséget. A rablók egy biztonsági fémkazettát, egy mobiltelefont és készpénzt vitt el.
dec. 1
13:48
Egy magyar "partizánról" is szó van a WikiLeaks-dokumentumokban (Infostart)
A Wikileaks oknyomozó portál több nagy nemzetközi sajtóorgánummal összefogva folyamatosan szivárogtatja ki a birtokában lévő több mint 250 ezer amerikai diplomáciai sürgöny bizalmas anyagát. Az információáradatban Magyarország eddig csak elvétve szerepelt.
dec. 1
13:48
Gázrobbanás Lengyelországban (Metropol)
Egy ember meghalt, nyolc pedig megsérült egy gázrobbanás-sorozat következtében, amely a nyugat-lengyelországi Zielona Gorában történt kedd este.
dec. 1
13:48
A többnyelvűségért kampányol a Magyar Nemzeti Tanács (Kitekintő)
Kézikönyv jelenik meg a többnyelvűség következetes megvalósítása érdekében.
dec. 1
13:50
Közös kampányt indít a Megasztár és az X-Faktor (Metropol)
A kormánynak az AIDS elleni világnap alkalmából tett kezdeményezésére a TV2 és az RTL Klub is országos figyelemfelhívó kampányt indít a Megasztár, illetve az X-Faktor műsorvezetőivel, illetve zsűritagjaival.
dec. 1
14:06
A VMSZ esete a szerb költségvetéssel (Kitekintő)
A VMSZ nem buktatta meg a kormányt 2009 végén, 2010 novemberének utolsó napján, és valószínűleg nem fogja a 2011-es évi költségvetés elfogadásakor sem.
dec. 1
14:24
A válságban is szárnyalt a Lufthansa (Napi)
dec. 1
14:42
Együttműködik Nagybecskerek, Eszék és Budapest (Kitekintő)
A regionális projektum célja a társadalmi-kulturális együttműködés kiépítése Nagybecskerek, Eszék és Budapest között, különféle művelődési, oktató és szórakoztató rendezvények megtartásával.
dec. 1
15:00
Tűz ütött ki az iskolában, porrá égett a tető (Kitekintő)
Az épületnek több mint 70 százaléka károsodott, kezdődhet elölről az újjáépítés. A tűzért az épület felújítását végző cég a felelős, de a cég vezetője nem ismerte el, hogy hibáztak volna.
dec. 1
15:09
Amerikának gyanús Putyin és Berlusconi barátsága (168 Óra Online)
Milyennek látják az amerikai diplomaták Oroszországot és politikai vezetőit? A WikiLeaks oknyomozó portál által hétfőn kiszivárogtatott titkos amerikai követségi táviratokból kiderül, hogy a diplomaták kellemetlenségekkel terhesnek és gyanúsnak tartják Vlagyimir Putyin és Silvio Berlusconi erősödő barátságát, túl nyomatékosnak a különböző biztonsági szolgálatok szerepét Oroszországban, valamint…
dec. 1
15:11
Adventi programok (168 Óra Online)
Az ünnepi fények, a karácsonyt idéző illatok, a hangulat még sokkal meggyőzőbb, ha történelmi vár, avagy kastély a helyszín. Az idén először a kismartoni Esterházy Kastély is rendez adventi vásárt.
dec. 1
15:18
Meglepetés a román autópiacon (Napi)
dec. 1
15:18
Mesésen gazdag lett Harry Potter (Kitekintő)
Daniel Radcliffe, Harry Potter alakítója a leggazdagabb fiatal brit híresség a maga 45,7 millió fontos vagyonával. A 10-es listát a legvagyonosabb britekről 30 éves korig a Heat magazin állította fel.
dec. 1
15:18
Lengyelországban egyetlen nap alatt nyolcan fagytak meg (Metropol)
Csupán kedden nyolcan fagytak meg Lengyelországban a fagyos és havas időjárás következtében.
dec. 1
15:36
Csúcsra pörög a kínai ipar (Kitekintő)
A mai kereskedés szempontjából fontos lehet, hogy a kínai feldolgozóipari kibocsátás 7 havi csúcsra szökött novemberben, ami abból a szempontból okozhat riadalmat, hogy ismét fokozódik a kínai kamatemeléssel kapcsolatos várakozás.
dec. 1
16:12
Alkotmányossági próbán az egészségügyi reform (Kitekintő)
A Republikánus Párt nem csak a Kongresszusban próbálkozik az egészségügyi reform visszavonásával, konzervatív oldalról már elfogadása után bíróság előtt is megtámadták Alkotmánnyal való összeegyeztethetősége miatt.

Keresés