2010. november 1. hétfő

nov. 1
6:57
Boldoggá avatták az egykori vértanú püspököt (Kitekintő)
Nagyváradon Böcskei László megyéspüspök kérte az egykori vértanú boldoggá avatását a partiumi város székesegyházában tartott ünnepi mise keretében.
nov. 1
7:51
Női képviselők terén Észak-Korea szintjére süllyedhet az amerikai törvényhozás (Infostart)
Észak-Korea szintjére süllyedhet az amerikai törvényhozás a női képviselők számának tekintetében, ha az előrejelzésekben szereplő tendenciák a keddi választás során is beigazolódnak. Két nappal a kongresszusi választások előtt úgy tűnik, hogy a nők aránya a Kongresszusban 1978 óta először csökkenni fog.
nov. 1
8:48
Megkezdődik a tízévente esedékes népszámlálás Kínában (Kripto Akadémia)
Ma kezdődik a tízévente esedékes népszámlálás Kínában: a nagyszabású összeírást sok helyen vonakodva fogadják, különösen azok, akik nem tartják be a szigorú népességkorlátozó intézkedéseket.
nov. 1
9:06
Önkormányzati választásokat tartottak Ukrajnában (Kripto Akadémia)
Különösebb probléma nélkül zajlott vasárnap Ukrajnában az önkormányzati választás. A közel 48 milliós lakosú országban a 36,6 millió választásra jogosult személy 32193 szavazókörben adhatta le a voksát.
nov. 1
9:39
Hatalmas eredményt ért el az ország (Kitekintő)
Angela Merkel és David Cameron diktálta a tempót az uniós állam- és kormányfők csúcsán. A hatalmi játszmákban nem teljesítettek ugyanúgy, miközben az Európai Tanács elnöke, Herman van Rompuy csendben dolgozik javaslatain az euró megerősítésére.
nov. 1
9:42
Börtönbüntetésre ítéltek egy volt gyermekkatonát (Metropol)
Háborús bűnök vádjával negyven évnyi börtönbüntetésre ítélte a guantánamói amerikai támaszpont katonai törvényszéke a kanadai állampolgárságú Omar Khadrt, ám mivel az elítélt korábban vádalkut kötött a hatóságokkal, a ténylegesen letöltendő szabadságvesztést nyolc évre csökkentették.
nov. 1
10:15
Duplázott a Szurgut (Napi)
nov. 1
10:15
Látogatás követi a szerb bocsánatkérést (Kitekintő)
A szerb elnök kijelentette, hogy bejelentett vukovári látogatását semmiképpen sem szabad politikai eszközként felhasználni.
nov. 1
10:33
Végleg börtönbe kerülhet az erőszakos filmcsillag (Kitekintő)
Mel Gibsont az elmúlt hónapokban az erőszakoskodó férfiként ismerte meg a világ, most meg arról szólnak a hírek, hogy nem tartja be a bíróság által hozott döntést, nem fizeti rendesen volt barátnőjének, Oksanának a gyerektartást közös gyermekük után.
nov. 1
10:35
Halloween a csapból is (Kitekintő)
Egyre több, a mi kultúránktól idegen szokás és ünnep üti fel a fejét nálunk, amelyet aztán akarva-akaratlanul terjesztünk, mint a ragályos kórt. Korábban a halottak napjához kapcsolódó ünnep a meghitt, csendes emlékezésről szólt. Ilyenkor összegyűlt a család, hazalátogattak a távolba szakadt rokonok.
nov. 1
10:36
Medvegyev Japán rosszallása ellenére is ellátogatott a Kuril-szigetekre (Kripto Akadémia)
Dmitrij Medvegyev orosz államfő a sorozatos tokiói figyelmeztetések dacára a déli Kuril-szigetekre látogatott hétfőn, néhány nappal tervezett tokiói útja előtt: a négy szigetet magáénak tekintő Japán haladéktalanul tiltakozott.
nov. 1
10:51
Beletörődtek a bukásba a demokraták (Kitekintő)
Már maguk a demokraták sem bíznak abban, hogy a Képviselőház megtartására bármi esélyük is lenne, így erejüket is a szenátori kampányokra fordították.
nov. 1
11:09
Plakátok nélkül kampányol a portugál elnök (Kitekintő)
A második mandátumára készülő portugál államfő takarékos kampányt ígér. Utcai plakátjai egyáltalán nem lesznek.
nov. 1
11:12
Életét vesztette a Grossglockneren eltűnt hegymászók egyike (Metropol)
Holtan találtak rá az osztrák mentőalakulatok vasárnap este az Ausztria legmagasabb hegycsúcsa, a 3798 méteres Grossglockner megmászása közben eltűnt három lengyel alpinista egyikére, egy 52 éves férfira.
nov. 1
11:12
Hegymászóbaleset Ausztriában: az egyikük meghalt (168 Óra Online)
Holtan találtak rá az osztrák mentőalakulatok vasárnap este az Ausztria legmagasabb hegycsúcsa, a 3798 méteres Grossglockner megmászása közben eltűnt három lengyel alpinista egyikére, egy 52 éves férfira - írja az MTI.
nov. 1
11:12
Indiai kompbaleset: negyvennél több áldozat (Kripto Akadémia)
A legújabb adatok szerint több mint negyven ember fúlt a vízbe egy túlzsúfolt komp szombati katasztrófájában egy kelet-indiai folyón, de sok utast még eltűntként tartanak nyilván - közölték hétfőn a helyi hatóságok.
nov. 1
11:45
Rousseff lett az első brazil elnöknő (Kitekintő)
Vasárnap megválasztották Brazília kilencedik elnökét: Dilma Rousseff a szavazás eredményeként az ország első női állam- és kormányfője lett.
nov. 1
11:48
Negyvennél több halott az indiai kompbalesetben (Metropol)
A legújabb adatok szerint több mint negyven ember fúlt a vízbe egy túlzsúfolt komp szombati katasztrófájában egy kelet-indiai folyón, de sok utast még eltűntként tartanak nyilván - közölték hétfőn a helyi hatóságok.
nov. 1
12:06
Bagdadi túszdráma - Még nagyobb a veszteség (Kripto Akadémia)
Ötvennél többen vesztették életüket, és mintegy hetvenen megsebesültek az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat tagjai által egy bagdadi keresztény templom ellen a vasárnapi mise idején elkövetett túszejtő akcióban, illetve a rendőrség túszmentő műveletében - közölték iraki források hétfőn.
nov. 1
12:21
Figyelem: tízmilliót kap a nyomravezető (Kitekintő)
Tízmillió eurót kap, aki használható információval szolgál Ratko Mladics hollétével kapcsolatban. Az eddigi egymilliós nyomravezetői díjat megtízszerezték.
nov. 1
12:24
Kilenc határsértő két nap alatt Röszkénél (Metropol)
Kilenc határsértőt fogtak el a hétvégén Röszke közelében, közül nyolcat a hőkamera segítségével vettek észre.
nov. 1
12:39
Új szövetség a láthatáron (Kitekintő)
A 17. ASEAN-találkozó keretein belül rendezték meg a második Oroszország-ASEAN csúcsot szombaton. A tárgyalások fő témája az energetikai biztonság és katasztrófavédelem mellett Oroszország modernizációja volt.
nov. 1
12:42
Anya és kisgyermeke veszítette életét egy olaszországi földcsuszamlásban (Metropol)
Legkevesebb két ember életét követelték a heves esőzések nyomán kialakult földcsuszamlások Olaszországban.
nov. 1
12:42
Gyengén szerepeltek a magyar szervezetek az ukrajnai választásokon (Kripto Akadémia)
Nem végleges adatok szerint a várakozásoknál jóval gyengébben szerepeltek a kárpátaljai magyar szervezetek a vasárnapi ukrajnai helyhatósági választásokon; a voksolás magyar szempontból fontos eredményeire vonatkozó, megbízható információk később várhatók.
nov. 1
13:00
Újra kitört a Merapi vulkán Indonéziában (Kripto Akadémia)
Ismét kitört az indonéziai Jáva szigetén a Merapi vulkán: a tűzhányó több száz méter magas forró hamufelhőt lövellt ki magából helyi idő szerint hétfő reggel, újabb áldozatokról vagy károkról nem érkezett jelentés.
nov. 1
13:18
Kivizsgálják a rendőrparancsnokok magas jutalmait (Metropol)
Kivizsgálják a cseh rendőrségnél a vezető tisztségekben szolgáló személyeknek az utóbbi években kifizetett jutalmakat.
nov. 1
13:18
Kivizsgálják a cseh rendőrparancsnokok magas jutalmait (Kripto Akadémia)
Kivizsgálják a cseh rendőrségnél a vezető tisztségekben szolgáló személyeknek az utóbbi években kifizetett jutalmakat. Az ellenőrzést Radek John belügyminiszter rendelte el annak megállapítására, hogy a jutalmak kifizetésére mindig a törvényekkel és az előírásokkal összhangban került-e sor.
nov. 1
13:33
Vizsgálat indul a rendőrparancsnokok magas jutalmai miatt (Infostart)
Kivizsgálják a cseh rendőrségnél a vezető tisztségekben szolgáló személyeknek az utóbbi években kifizetett jutalmakat.
nov. 1
13:35
Massa tragédiája: meghalt az anya és gyermeke (Infostart)
Legkevesebb két ember életét követelték a heves esőzések nyomán kialakult földcsuszamlások Olaszországban.
nov. 1
13:36
Kongresszusi tényezővé válik az ultrakonzervatív Tea Party (Metropol)
Akár több tucatnyi támogatóját is bejuttathatja az amerikai kongresszusba a keddi félidős választásokon az ultrakonzervatív Tea Party mozgalom.
nov. 1
13:51
Egyelőre megmenekült a portugál kormány (Kitekintő)
Végéhez közeledik a költségvetésről szóló politikai szappanopera Portugáliában. Lesz költségvetés, és egyelőre marad a kormány.
nov. 1
13:53
Kiderült! Túladagolták a gyógyszereit, ezért halt meg a sztár (Kitekintő)
A Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróság döntése szerint Anna Nicole Smith amerikai playmate haláláért barátja és ügyvédje, Howard Stern a felelős, mert szándékosan adagolta tele barátnőjét erős gyógyszerekkel és drogokkal.
nov. 1
14:09
Lengyel-orosz közeledés: feltárnák a szmolenszki tragédiát (Kitekintő)
Egy Tu-154-essel utazott Varsóba az orosz külügyminiszter, ahol Lech Kaczynski balesetéről is tárgyalt lengyel kollégájával.
nov. 1
14:12
Újonnan közzétett dokumentumok Hitlerről (Metropol)
Adolf Hitler reggelire kenyeret és lekvárt fogyasztott és akik ismerték, azt mondták, a magánérintkezésben puhán viselkedett - tűnik ki a Londonban újonnan közzétett dokumentumokból.
nov. 1
14:12
Az 1944-es megtorlás áldozataira emlékeztek a vajdasági magyarok (Kripto Akadémia)
Az 1944-es vajdasági magyarellenes szerb megtorlás áldozataira emlékeztek Csúrogon (Curug) a vajdasági magyarok - írta a szerbiai magyar sajtó.
nov. 1
14:27
Lezuhant egy MIG (Infostart)
Lezuhant egy katonai repülőgép Romániában, a balesetben két pilóta vesztette életét - jelentette be hétfőn a román védelmi minisztérium.
nov. 1
14:27
Kárpátalja: kígyózó sorok a szavazófülkék előtt (Kitekintő)
A magyar megfigyelők nem tapasztaltak komolyabb visszaéléseket a magyarlakta településeken folyó voksoláson, mégis 23 szabálysértést jelentettek.
nov. 1
14:29
Vadászgép zuhant a földre - meghaltak a pilóták (Kitekintő)
MiG 21 Lancer típusú vadászgép zuhant le a Kolozs megyei Aranyosgyéres közelében ma délután.
nov. 1
14:45
Magyarország óva intette Európát (Kitekintő)
Az Unió és a Mercosur már bő egy évtizede igyekszik tető alá hozni azt a megállapodást, amely a világ legnagyobb integrált piacát hozná létre.
nov. 1
14:48
Lezuhant egy katonai repülőgép Romániában (Metropol)
Lezuhant egy katonai repülőgép Romániában, a balesetben két pilóta vesztette életét - jelentette be hétfőn a román védelmi minisztérium.
nov. 1
15:21
Húsz politikusról gyűjtött adatokat a lengyel ámokfutó (Kitekintő)
Egyre többet tudhat meg a lengyel olvasó a lódzi gyilkosság körülményeiről. Vezető politikusok továbbra is egymást vádolják a kialakult helyzet miatt.
nov. 1
15:24
Levélbomba robbant Athénban (Metropol)
Athénban egy felrobbant levélbomba megsebesített egy postást hétfőn. A hatóságok egy másik bombát is találtak; az egyik küldeményt Mexikó, a másikat Hollandia követségének címezték.
nov. 1
15:39
Az 1944-45-ös vérengzésekre emlékeznek (Kitekintő)
Mindenszentek és halottak napján a vajdasági magyarság hagyományosan megemlékezik az 1944-45-ben meggyilkolt ártatlan magyar áldozatokról, akiket a partizánok végeztek ki, vagy vertek agyon, vagy tüntettek el. Sorsukról ma sem lehet semmi bizonyosat tudni. Csak sejteni.
nov. 1
16:15
Tévésztárok kampányoltak a demokraták mellett (Kitekintő)
Saját kampányrendezvényt szervezett Jon Stewart és Stephen Colbert. Az amerikai showmanek a "józan ész" és a demokraták mellett kapmányoltak.
nov. 1
16:51
Kábítószerrel kereskedtek, elkapták őket (Kitekintő)
Eljárás indult egy 29 éves felsővízközi, és egy 30 éves bártfai férfi ellen, kábítószer-kereskedelem gyanújával. A 29 éves gyanúsított pervitint szerzett, és eladta a 30 éves gyanúsítottnak.
nov. 1
17:09
Botrány: még születés előtt megölnék a magzatokat (Kitekintő)
A PID eljárás orvosi szempontból hatalmas potenciált rejt magában, viszont bioetikai szempontból roppant kényes kérdésnek számít. A genetikai vizsgálatok során ugyanis embriók megsemmisítésére is sor kerül.
nov. 1
17:27
Véres túszszabadítás Irakban: 52 halott (Kitekintő)
Legkevesebb 52 ember meghalt Irakban, amikor az al-Kaida helyi szárnyának néhány fegyverese egy bagdadi keresztény templomban túszul ejtette az imádkozókat, és a biztonsági erők behatoltak, hogy kiszabadítsák a foglyokat
nov. 1
17:45
Mečiar: Fico butaságot csinált és visszaélt Szvatoplukkal (Kitekintő)
Az ĽS-HZDS elnöke, Vladimír Mečiar szerint a választások előtt Robert Fico visszaélt Svätoplukkal. "Fico önteltsége nagyobb volt, mint a politikája hatékonysága" - mondta.
nov. 1
17:48
Orbán Kínában - új lapot nyitnának (Kripto Akadémia)
Magyarország és Kína kapcsolatainak szorosabbra fűzéséről állapodott meg a két ország miniszterelnöke vasárnapi, sanghaji találkozóján.
nov. 1
18:06
Rendőr vitte a gyermekeket a pszichiátriára: az anyjukhoz (168 Óra Online)
Ki hitte volna, hogy alig két hét alatt vissza is térhetnek a nyolcéves koszovói ikrek. Bár a belügyminiszter példásan hamar engedett a népharagnak, és visszavonta a gyermekek kitoloncolásáról korábban kiadott határozatot, ez még messze van a végleges megoldástól. Egyre élesebb a vita arról, ki a humanitárius alapú letelepedési engedély biztosításának illetékese, és nem lenne-e ideje alkotmányban…

Keresés