2010. július 1. csütörtök

júl. 1
1:09
Netanjahu jeruzsálemi találkozóra hívta Abbászt (HVG)
Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök szerdán személyes találkozóra hívta a Palesztin Hatóság elnökét, Mahmúd Abbászt Jeruzsálembe.
júl. 1
1:13
Elhagyják Arizonát a mexikóiak a bevándorlási törvény miatt (HVG)
Az illegálisan bevándorolt mexikóiak nagy tömegekben kezdik elhagyni Arizonát az amerikai állam megszigorított bevándorlási törvénye miatt - jelentette szerdán a The Arizona Republic című phoenixi napilap.
júl. 1
5:39
Az első jelentések 6,5-es erősségű földrengésről szólnak (168 Óra Online)
Erős, a Richter-skála szerinti 6,5-es erősségű földrengés rázta meg Mexikó déli részét szerdán – közölte az Egyesült Államok földtani intézete (USGS).
júl. 1
5:57
Görögország nem eladó! (Népszava)
Cáfolta a görög szigetek eladásáról szóló híreket Jeorjiosz Petalotisz görög kormányszóvivő.
júl. 1
5:59
Már csak egy névvel adós Radicová (Népszava)
Iveta Radičová, a Szlovák Demokratikus és Keresztény Unió (SDKÚ) miniszterelnök-jelöltje Ivan Gaąparovič köztársasági elnöknél tett látogatása során közölte, hogy pénteken hivatalosan is közzéteszi az új szlovák kabinet névsorát.
júl. 1
6:33
Lecsapott a szárazföldre az Alex hurrikán (Infostart)
Tovább erősödött és elérte a szárazföldet, Mexikó északkeleti részét az Alex hurrikán, amelyet heves esőzések kísérnek. Az Alexnek a héten már volt egy halálos áldozata Oaxaca dél-mexikói szövetségi államban: egy 23 éves nőre rádőlt egy átázott fal.
júl. 1
6:51
Személyes találkozóra hívta az izraeli kormányfő a palesztin elnököt (Infostart)
Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök szerdán személyes találkozóra hívta a Palesztin Hatóság elnökét, Mahmúd Abbászt Jeruzsálembe. Közben az is kiderült, hogy Netanjahu megbízottja titkos tárgyalásokat folytatott Ahmet Davutoglu török külügyminiszterrel.
júl. 1
7:09
Szabadság Érem Tony Blairnek (Népszava)
Idén Tony Blair kapja az 1989-ben alapított Szabadság Érmet.
júl. 1
7:27
Szociális kérdések uralták a két lengyel elnökjelölt utolsó tv-vitáját (Infostart)
Szociális kérdések uralták a két lengyel elnökjelölt, a liberális Bronislaw Komorowski és a konzervatív Jaroslaw Kaczynski második, egyben utolsó tv-vitáját szerda este.
júl. 1
7:27
Eltűnt az amerikai kémbotrány egyik gyanúsítottja (HVG)
Nem jelent meg szerdán a ciprusi rendőrségen az Oroszország számára dolgozó amerikai kémhálózat állítólagos 11. tagja, akit előző nap óvadék ellenében helyeztek szabadlábra - közölte a helyi rendőrség.
júl. 1
7:29
Búzaföldön landolt egy katonai gép Németországban (HVG)
Kényszerleszállást hajtott végre egy amerikai katonai repülőgép szerdán Németország nyugati részén - közölte egy helyi rendőrségi szóvivő.
júl. 1
7:45
Észak-Korea új vizsgálatot kér az ENSZ-től a Cshonan ügyében (HVG)
Észak-Korea arra kérte az ENSZ Biztonsági Tanácsát (BT), hogy támogasson egy újabb vizsgálatot a március végén elsüllyesztett dél-koreai hadihajó, a Cshonan ügyében.
júl. 1
8:03
Christian Wulff az új német államfő (MaHu)
Drámai szavazássorozat után a konzervatív-liberális kormánykoalíció jelöltjét, Christian Wulffot választották meg szerda este Németország új államfőjévé.
júl. 1
8:09
Spanyol-angol keveréknyelv a tévében is (nyest.hu)
A spanyol anyanyelvű szülők gyermekei többnyire kétnyelvűen nőnek fel az USA-ban. Keveréknyelvük, a spanglish már a tévében is hallható.
júl. 1
8:21
Godzilla felébredt (Napi)
júl. 1
8:42
Veszélyes divat: fegyverkezik a lakosság (Kitekintő)
Hivatalosan több mint négy évtizede tilos a lőfegyverek tartása Kínában, mégis egyre növekszik a fegyverrel elkövetett bűncselekmények száma. Egyetemi hallgatók és üzletemberek szórakozásává vált a lövöldözés.
júl. 1
8:44
Elkezdődött az EU-tábor Marosfőn (Kitekintő)
Ugyan a hivatalos megnyitót csak ma tartják, a nulladik nappal tegnap elkezdődött a Tusnádfürdőről Marosfőre átköltöztetett, immár hetedik alkalommal megszervezett EU-tábor.
júl. 1
8:57
Javulóban a német kiskerforgalom (Napi)
júl. 1
8:57
Szükségállapot Texasban (Népszava)
Tovább erősödött és elérte a szárazföldet, Mexikó északkeleti részét az Alex hurrikán csütörtökre virradóra - közölte az amerikai hurrikánmegfigyelő központ.
júl. 1
8:59
Nagy népi győzelem az amerikai bankcsatában (Napi)
júl. 1
9:00
Nagyszerű hír: mától olcsóbban mobilozhatunk (Kitekintő)
Az igazi nyaralási szezon kezdetével, egészen pontosan július elsejével lépnek életbe azok a korlátozások, melyek értelmében a mobiltelefonok roamingdíjai (áfa nélkül) a kimenő hívásoknál percenként 39, a bejövő hívásoknál pedig percenként 15 eurócentre csökkennek. A Bizottság megállapította: bár csökkent a barangolásos hívások díja, ám a verseny még mindig nem elég erős.
júl. 1
9:15
Tart a Toyota pechszériája - újabb visszahívás (Napi)
júl. 1
9:15
Meghalt a fényszedés egyik feltalálója (HVG)
Meghalt a nyomtatást forradalmasító fényszedés társfeltalálója, Louis Moyroud.
júl. 1
9:18
Milliókat csalt ki nyugdíjas áldozatától a csaló (Kitekintő)
Összesen több mint 44 ezer eurót csalt ki különféle ürügyekkel egy 31 éves férfi egy idős bácsitól a breznóbányai járásbeli Ágostonlakon (Závadka nad Hronom).
júl. 1
9:20
Mégis összejött: Wulff az új elnök (Kitekintő)
Nehezen, de megválasztották Merkelék jelöltjét.
júl. 1
9:33
Elérte a szárazföldet az Alex hurrikán - videók (HVG)
Csütörtökre virradóra tovább erősödött és Mexikó északkeleti részén elérte a szárazföldet az Alex hurrikán - közölte az amerikai hurrikánmegfigyelő központ.
júl. 1
9:51
Izraeli F16-os gépek csaptak le egy gázai repülőtérre (HVG)
Izrael légitámadást hajtott végre csütörtökre virradóra a Gázai övezetben az előző napi rakétatámadások megtorlásául. A három célpontot ért légitámadásnak nincs áldozata a palesztin biztonsági tisztségviselők szerint.
júl. 1
9:51
Martonyi: nem revízióról beszélünk (Népszava)
A magyar nemzetpolitikával kapcsolatban a leghatározottabban elutasított minden fajta revíziós kísérlettel vagy szeparatizmussal kapcsolatos vádat a Frankfurter Allgemeine Zeitung című német lap csütörtöki számában megjelent interjújában Martonyi János.
júl. 1
9:54
Nagyon durva: medvék garázdálkodnak a lakótelepen (Kitekintő)
Liptószentmiklós önkormányzata már a harmadik rendkívüli kilövési engedélyt kéri a környezetvédelmi minisztériumtól, ugyanis a város külső lakótelepein, és kiskertövezeteiben egyre gyakoribb a medvék látogatása.
júl. 1
10:09
Elítélték a Kedves Vezető egykori mentorára vadászó bérgyilkosokat (HVG)
Szöulban tíz évi börtönbüntetésre ítéltek két észak-koreai őrnagyot, akiket azzal gyanúsítottak, hogy meg akarták gyilkolni az egyik legmagasabb rangú, délre szökött dezertőrt.
júl. 1
10:09
Utolsó kanyarban az új budapesti metró (Napi)
júl. 1
10:09
Christian Wulff Németország új államfője (orientpress)
A német elnökválasztás szerda esti, harmadik fordulójában Christian Wulffot választották meg Németország új államfőjévé. A konzervatív-liberális jelölt esélytelenebbként kapott kinevezést, rá 625-en, míg legfőbb ellenfelére, Joachim Gauckra csak 494-en szavaztak.
júl. 1
10:11
Az amerikai képviselőház elfogadta a pénzügyi reformtörvény tervezetét (HVG)
Az amerikai képviselőház helyi idő szerint szerdán jóváhagyta a pénzügyi reformtörvény tervezetét. A szenátus várhatóan július közepén szavaz a tervezetről, amelyet a kongresszus alsóházában 237 igen és 192 nem szavazattal fogadtak el.
júl. 1
10:12
Ökocímke segít a biotermékek kiválasztásában (Kitekintő)
Július elsejétől úgynevezett ökologóval kell ellátni az előre csomagolt biotermékeket. A Bizottság célkitűzése szerint az új címkézés garanciát jelent majd a fogyasztók számára arra, hogy az adott terméket teljes mértékben a szigorú uniós előírásoknak megfelelően állították elő.
júl. 1
10:27
Csáky Pál még nem árulta el, hogy indul-e az elnökválasztáson (Népszava)
Zárt ajtók mögött, de nagyon intenzív belső párbeszéddel készül a Magyar Koalíció Pártja (MKP) a július 10-én Dunaszerdahelyen megtartandó rendkívüli kongresszusra, amelyen kiértékelik az MKP nagy csalódást keltő parlamenti választási eredményét, s megválasztják az új vezetőséget.
júl. 1
10:30
Közeledik az újabb kormányzati botrány (Kitekintő)
Sokan bírálják, bírálói egymást is kritizálják, mégis úgy tűnik, hogy Elena Kagan lesz az Egyesült Államok új legfelsőbb bírája.
júl. 1
10:30
Egy vezető fasiszta politikus Mussolini beszédéről (huszadikszazad.hu)
[1940. november] Egy vezető fasiszta politikus Mussolini beszédéről...
júl. 1
10:32
Bővül az anyanyelv használatának joga a román bíróságokon (Kitekintő)
A bukaresti parlament által elfogadott új büntetőeljárási törvénykönyv szerint a románul nem tudó, vagy a román jogi nyelvezetet nem értő vádlott igényelheti, hogy a peranyagot ingyenesen fordítsák le anyanyelvére.
júl. 1
10:45
FAZ: Schmitt Pál megválasztása Orbán újabb sakkhúzása (Népszava)
Magyarország új államfőjéről, Schmitt Pálról közölt fényképes portrét csütörtöki számában a Frankfurter Allgemeine Zeitung.
júl. 1
10:48
Romát gyilkoltak a rendőrök? (Kitekintő)
Meghalt az a roma férfi, akit Tornalján könnygázzal fújtak le a rendőrök, még május közepén. A család az Emberek a Rasszizmus Ellen polgári társulás segítségével feljelentést tettek a beavatkozó rendőrök ellen, emberölés gyanúja miatt.
júl. 1
10:48
Vasárnap véget ért az amerikai választási küzdelem (huszadikszazad.hu)
[1940. november] Vasárnap véget ért az amerikai választási küzdelem...
júl. 1
11:06
Gyorkölcsönt vett fel a gondokkal küzdő kormány (Kitekintő)
Az azeri elnök személyesen intézkedett
júl. 1
11:21
Megkövezésre ítélve: levélben kérnek segítséget az iráni nő gyerekei (HVG)
Kilenc nyelven tették közzé az interneten annak a két iráni gyereknek a levelét, akik üzenetükben a megkövezés általi halálra ítélt édesanyjuk megmentéséhez és az ítélet visszavonásához kértek segítséget.
júl. 1
11:21
Német elnökválasztás - Vereséggel felérő győzelem (Népszava)
A konzervatív-liberális kormánykoalíció számára vereséggel felérő győzelemként értékelték a csütörtöki német lapok a koalíciós jelölt Christian Wulff államfővé választását.
júl. 1
11:24
Nemzetbiztonsági kockázat (Kitekintő)
Sok minden jelenthet nemzetbiztonsági kockázatot, s bizonyára a hülyeség ezek közé tartozik.
júl. 1
11:26
Magyar elnök a román közszolgálati rádió élén (Kitekintő)
Az RMDSZ jelöltjét, Demeter Andrást választotta a Román Közszolgálati Rádiótársaság elnök-vezérigazgatójává a tegnap este a bukaresti parlament plénuma.
júl. 1
11:39
Vereséggel ér fel Merkel elnökjelöltjének győzelme (HVG)
A konzervatív-liberális kormánykoalíció számára vereséggel felérő győzelemként értékelték a csütörtöki német lapok a koalíciós jelölt Christian Wulff államfővé választását.
júl. 1
11:39
Elérte Mexikót az Alex nevű hurrikán (orientpress)
Hatalmas esőzésekkel és szélviharral érkezett meg Északkelet-Mexikóba Alex. Emberek ezreit kellett kitelepíteni az alacsonyan fekvő területekről, hogy az időközben kettes erősségűvé fokozódott hurrikán által okozott pusztítástól megóvják az életüket. A széllökések a várakozások szerint hamarosan elérik Dél-Texast is, ahol már jó előre rendkívüli állapotot hirdettek ki.
júl. 1
11:41
Martonyi: "Minden nap ismételni fogom, hogy nem revízióról beszélünk" (HVG)
A magyar nemzetpolitikával kapcsolatban a leghatározottabban elutasított minden fajta revíziós kísérlettel vagy szeparatizmussal kapcsolatos vádat a Frankfurter Allgemeine Zeitung című német lap csütörtöki számában megjelent interjújában Martonyi János.
júl. 1
11:42
Hogyan tégy tönkre egy Bentleyt? (Kitekintő)
Az orosz tulaj részegen próbálta bemutatni vezetési képességeit

Keresés