2010. március 1. hétfő

márc. 1
2:09
Chilei földrengés: 780-ra nőtt az áldozatok száma (168 Óra Online)
Hétszáznyolcra nőtt a szombati chilei földrengés halálos áldozatainak száma vasárnapra, s ez a szám még tovább fog emelkedni - jelentette ki Michelle Bachelet chilei elnök. Korábban a nap folyamán a polgári védelem képviselői még csak négyszáz halálos áldozatról számoltak be. A szombati reggeli pusztító, a Richter-skála szerint 8,8-es földrengés óta mintegy százhúsz utórengést észleltek Chilében,…
márc. 1
6:39
Alkotmányos reformcsomag készül Törökországban (Infostart)
Törökországban várhatóan március végére terjeszti a parlament elé alkotmányos reformcsomagját a parlament.
márc. 1
6:39
Letartóztatták az elnök unokatestvérét! (Kitekintő)
Másodszor is letartóztatták Mario Uribe volt kongresszusi elnököt, Álvaro Uribe másod-unokatestvérét és egyik fő politikai szövetségesét paramilitáris szervezetekkel fenntartott kapcsolat miatt.
márc. 1
6:39
Chile - újabb utórengés, kutatás túlélők után (Kripto Akadémia)
Hétszáz fölé emelkedett a pusztító chilei földregés halálos áldozatok száma. A szombati reggeli pusztító, a Richter-skála szerint 8,8-es földrengés óta mintegy hatvan utórengést észleltek Chilében, közülük féltucatnyi volt 6-osnál erősebb.
márc. 1
6:41
Öngyilkos merénylet Afganisztánban (Infostart)
Afganisztánban öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy külföldi katonákat szállító gépkocsikonvoj mellett.
márc. 1
6:41
Cvetkovicsék megingathatatlanok (Kripto Akadémia)
Nem ingatja meg a kormányt, ha az ellenzék aláírásokat gyűjt.
márc. 1
6:43
Hágában folytatódik Karadzsics pere (Infostart)
Hágában folytatódik a háborús bűnök elkövetésével vádolt Radovan Karadzsics pere.
márc. 1
6:43
Radicová hallgat (Kripto Akadémia)
A kérdéssel a főügyészség és a párt költségvetési bizottsága foglalkozik - jelentette az Új Szó című pozsonyi lap.
márc. 1
6:45
"Félreértelmezték az elnököt" (Kripto Akadémia)
Eckstein-Kovács Péter, a román államelnöki hivatal tanácsosa Teodor Baconschi külügyminiszter és Traian Basescu államfő védelmére kelt, miután szerdai utcai tiltakozó akciójuk után a hétvégén ismételten távozásra szólították fel az emberjogi szervezetek a román külügyminisztert állítólagos rasszista kijelentései miatt.
márc. 1
6:47
Palesztin tüntetések Jeruzsálemben (Kripto Akadémia)
Palesztin fiatalok tüntetései és kődobálásos akciói a Hebron melletti Atyák sírjától átterjedtek a jeruzsálemi Templomhegyre. Több tucat tüntető kövekkel dobálta meg a turistákat és a rendőröket, majd az al-Aksza mecsetbe vonult, amelyet nem volt hajlandó elhagyni.
márc. 1
6:57
Nukleáris fegyverkezési versenytől tart Ehud Barak (Infostart)
Nukleáris fegyverkezési verseny kibontakozásától tart a Közel-Keleten az iráni atomprogram fejlődése miatt az izraeli védelmi miniszter.
márc. 1
6:59
Kétségbeesett emberek fosztogatnak Chilében (Infostart)
Chilében a szükségállapot után éjszakai kijárási tilalmat rendelt el a kormány két, földrengés sújtotta térségben. A rendelet Maule térségére és Concepción városra vonatkozik, ahol fosztogatások voltak egy nappal a több mint 700 halálos áldozatot kövelő, a Richter-skálán mért 8,8-es erősségű földrengés után.
márc. 1
7:15
Marad a gyilkos cet (Kripto Akadémia)
Maradhat a SeaWorld elnevezésű víziparkban Tilikum.
márc. 1
7:17
MRT-vel kiszűrhető a mellrák (Kripto Akadémia)
Mind több bírálat éri a mammográfiás vizsgálatokat.
márc. 1
7:33
Szent a béke? - Átjárót nyitottak Oroszország és Grúzia között (Kripto Akadémia)
Több mint hároméves szünet után megnyitottak hétfő reggel egy hágót az orosz-grúz határövezetben, a kétoldalú kapcsolatok enyhülésének jegyében.
márc. 1
7:51
Hadihajót vesz Oroszország - Párizsba látogat Medvegyev (Kripto Akadémia)
Párizsba látogat hétfőn Dmitrij Medvegyev orosz elnök, akinek háromnapos tárgyalásai során az iráni nukleáris dosszié, az esetleges büntetőintézkedések kérdései, illetve egy francia helikopterhordozó megvásárlása kerülnek előtérbe.
márc. 1
8:09
Civilek haltak meg Afganisztánban - Öngyilkos merénylet Kandahárban (Kripto Akadémia)
Öngyilkos robbantásos merényletet követtek el hétfőn egy külföldi katonákat szállító gépkocsikonvoj mellett Dél-Afganisztánban, a támadásban legalább három afgán polgári személy életét vesztette, és több külföldi katona megsebesült - közölte egy helyi tartományi illetékes.
márc. 1
8:11
Újabb hidegháború jön? - Fegyverkezési versenyt indíthat be az iráni atombomba (Kripto Akadémia)
Nukleáris fegyverkezési verseny bontakozna ki a Közel-Keleten, ha Irán atomfegyverhez jutna - figyelmeztetett Ehud Barak izraeli védelmi miniszter.
márc. 1
8:27
Ismét megnyitottak egy orosz-grúz átkelőt (Infostart)
Több mint hároméves szünet után megnyitottak egy hágót az orosz-grúz határövezetben.
márc. 1
8:27
Rendőrök verték meg a híres tévést! (Kitekintő)
Még február elején boszniai rendőrök megvertek egy zenicai kosárlabda meccsről tudósító tévériportert, a tetteseket azonban mind a mai nap nem nevezték meg a rendőri vezetők. Az ügyben már az EBESZ is kifejezte nemtetszését.
márc. 1
8:27
Öngyilkos merénylet Dél-Afganisztánban (Metropol)
Öngyilkos robbantásos merényletet követtek el hétfőn egy külföldi katonákat szállító gépkocsikonvoj mellett Dél-Afganisztánban. A támadásban négy afgán polgári személy és a NATO egyik katonája életét vesztette, és több külföldi katona megsebesült – közölte egy helyi tartományi illetékes.
márc. 1
8:27
Népirtás vagy ütközet? - Folytatódik Karadzic pere (Kripto Akadémia)
Folytatódik hétfőn Hágában Radovan Karadzic, a boszniai szerbek egykori vezetőjének pere, aki háborús bűnök vádjával áll az egykori Jugoszlávia területén elkövetett bűnöket vizsgáló Nemzetközi Törvényszék előtt.
márc. 1
8:29
Megkezdte Fülöp-szigeteki misszióját a békefenntartó erő (Infostart)
Megkezdte Fülöp-szigeteki misszióját a Malajzia irányítása alatt álló és három muzulmán ország alkotta nemzetközi békefenntartó erő.
márc. 1
8:29
Elhunyt az első világháború utolsó katonája (Kitekintő)
Kanadában már nincs több olyan veterán, aki testközelből élte meg az I. világháború borzalmait. Az utolsó férfi a napokban halt meg, 109 évet élt.
márc. 1
8:31
Bocsánatot kért a japán meteorológiai szolgálat a tévedése miatt (Infostart)
Bocsánatot kért a japán meteorológiai szolgálat azért, hogy a chilei földrengés miatt elrendelt szökőárriadóval összefüggésben másfél millió lakos evakuálását tanácsolta.
márc. 1
8:45
Formabontó javaslatok a költségvetés módosítására (Kitekintő)
A nemzeti társfinanszírozás bevezetését javasolja a közvetlen agrárkifizetések esetében, a kohéziós politika keretében pedig az új tagállamokban finanszírozná meg az intelligens energiahálózatok kiépítését egy brüsszeli kutatók által készített jelentés, amelynek a klímacélok uniós büdzsébe való jobb beillesztése áll a középpontjában.
márc. 1
8:45
Immanuel Wallerstein a világrendváltásról (Metropol)
A Yale profeszorának tiszteletbeli doktori címet adományozott a Zrínyi Miklós Nemzet védelmi Egyetem Szenátusa – az ünnepi ülés és a ceremónia után beszélgettünk a pofesszorral.
márc. 1
9:03
Gyerekpornós lett a barátnője képeit megosztó fiú (Kitekintő)
Gyermekpornográfia vádjával őrizetbe vett a rendőrség egy 17 éves fiú a Beszterce-Naszód megyei Betlenben, Romániában, mivel közösségi weboldalakon megosztotta azokat a fotókat és videókat, amelyeket 15 évesnél fiatalabb barátnőjével való szeretkezéskor készített.
márc. 1
9:21
Elkábították majd megfojtották az ismert politikust (Kitekintő)
A dubai rendőrség szerint Mahmúd al-Mabhú gyilkosai először elkábították, majd megfojtották a januárban egy dubai szállodai szobában holtan talált Hamász-vezért.
márc. 1
9:39
Veszélyben a vasárnapi nyitva tartás - jobb előre készülni (168 Óra Online)
Aki valaha töltött már hétvégét ausztriai nagyvárosban, és vasárnap az az ötlete támadt, hogy hideg vacsorára valót szerez be, tapasztalta: ebben a világvárosban ez lehetetlenség. Legfeljebb a pályaudvarokon és a repülőtereken található olyan élelmiszerbolt, amelyik a heti pihenőnapon is árusít, illetve lehet még a benzinkutak boltjainak kínálatából választani.
márc. 1
9:39
Folytatódik Karadzic pere - Védekezik a vádlott (Kripto Akadémia)
Három hónap szünet után hétfőn újabb tárgyalási napot kezdtek Hágában a háborús bűnökkel, népirtással vádolt egykori boszniai szerb vezető, Radovan Karadzic elleni perben. A vádlott ezúttal megjelent a tárgyalóteremben, hogy előterjessze védekezését.
márc. 1
9:41
45 halottja van a franciaországi viharnak (168 Óra Online)
Franciaország formálisan is "természeti katasztrófának" fogja nyilvánítani a legalább 45 francia halálát okozó vihart - közölte vasárnap Francois Fillon francia kormányfő.
márc. 1
9:57
Elvetették Obama javaslatát (Napi)
márc. 1
9:57
Tovább emelik a bankok terheit (Kitekintő)
Szakmai konzultációt indított az Európai Bizottság a tőkemegfelelési irányelv módosításáról. Brüsszel elsősorban arra kíváncsi, mit gondolnak az érintettek a bankszektor válságálló képességének megerősítését célzó szigorításokról, amelyek alapvetően a G20 keretében megjelölt hét beavatkozási területre összpontosulnak.
márc. 1
10:15
Felminősítették a Tescót (Napi)
márc. 1
10:33
Megtalálták az eltűnt színész holttestét (Kitekintő)
Andrew Koenig amerikai színész holttestére helyi idő szerint tegnap délután bukkantak rá egy vancouveri parkban, ahol családja szerint öngyilkosságot követett el.
márc. 1
10:33
Karadzsics megjelent tárgyalásán (Metropol)
Három hónap szünet után hétfőn újabb tárgyalási napot kezdtek Hágában a háborús bűnökkel, népirtással vádolt egykori boszniai szerb vezető, Radovan Karadzsics elleni perben. A vádlott ezúttal megjelent a tárgyalóteremben, hogy előterjessze védekezését.
márc. 1
10:33
Nem csak nálunk gond a pártfinanszírozás (Kripto Akadémia)
Két kereszténydemokrata kormányzatú tartomány szponzorálási gyakorlata miatt a pártfinanszírozási törvény módosítását szorgalmazzák a német Zöldek.
márc. 1
10:35
Az olimpia valamit végleg megváltoztatott (Kitekintő)
A 2010-es téli Olimpiának vége, a résztvevők csomagolnak, és az amerikai és kanadai örömmámor mellett talán csak az ellenpólus tűnik ki a leginkább - Oroszország, amely történelmének legnagyobb vereségét szenvedte el a vancouveri Olimpián.
márc. 1
10:37
Hatalmas meglepetés: újraválaszthatják a miniszterelnököt (Kitekintő)
Az egész Közel-Kelet jövőjére befolyással lehet a szűk egy hét múlvára, március 7-re kiírt iraki parlamenti választás. A korrupció, a biztonsági helyzet, az iráni befolyás, az amerikai katonák jelenléte és még sorolhatnánk, mi minden befolyásolhatja a végeredményt. Esélylatolgatás.
márc. 1
10:51
Jó hír jött Európából (Napi)
márc. 1
10:51
Nincs döntés a vízumkényszerről (Kitekintő)
Belbiztonsági stratégia, egy koordinációs bizottság felállítása, az illegális bevándorlást megfékező intézkedések és egy új SWIFT-megállapodás kikovácsolása – címszavakban ezen témakörökről döntöttek múlt heti ülésükön a Huszonhetek belügyminiszterei.
márc. 1
10:51
Karadzic: Ártatlan vagyok (Kripto Akadémia)
Ártatlannak mondta magát hétfőn Hágában Radovan Karadzic, a háborús bűnökkel, népirtással vádolt egykori boszniai szerb vezető.
márc. 1
10:53
Nyögvenyelős évet zárt a HSBC (Napi)
márc. 1
10:53
Óriási üzlet a biztosítási piacon (Kitekintő)
Az amerikai állam által az összeomlástól többször is megmentett American International Group (AIG) a hírek szerint közel áll ahhoz, hogy értékesítse az ázsiai életbiztosítási üzletágát.
márc. 1
10:53
A kínai álom: letaszítani Amerikát a világ trónjáról (Kripto Akadémia)
Kínának létre kell hoznia a világ legerősebb hadseregét, és határozottan arra kell törekednie, hogy az Egyesült Államoktól átvegye a vezető helyet - írja most kiadott könyvében a Kínai Néphadsereg egyik főtisztje.
márc. 1
10:55
Recseg a vonal a telefontársaságnál (Napi)
márc. 1
11:09
Karadzsics ártatlannak mondta magát (Metropol)
Ártatlannak mondta magát hétfőn Hágában Radovan Karadzsics, a háborús bűnökkel, népirtással vádolt egykori boszniai szerb vezető.
márc. 1
11:27
Szabadulj autóipari részvényeidtől! (Napi)
márc. 1
11:27
Brüsszelbe vezetett Janukovics első külföldi útja (Infostart)
Brüsszelbe vezetett a múlt héten beiktatott új ukrán államfő első külföldi útja: Viktor Janukovics hétfőn délelőtt José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével ült le megbeszélésre, majd találkozik Herman Van Rompuyjel, az EU-tagállamok vezetőit tömörítő Európai Tanács elnökével, valamint Jerzy Buzekkel, az Európai Parlament elnökével.

Keresés