2010. március 22. hétfő

márc. 22
5:06
Csak Szlovákiában nem javul a magyarok helyzete (168 Óra Online)
Hétvégén ülésezett a kis-MÁÉRT. Megállapították, hogy minden határon túli magyar közösségben történtek pozitív változások, csupán a szlovákiai magyarságot éri állandó támadás.
márc. 22
6:18
Izrael nem enged (Kitekintő)
Izraelnek nem áll szándékában meghátrálni az Egyesült Államokkal szemben abban a vitában, amely azután robbant ki, hogy a zsidó állam 1600 új lakás építését engedélyezte zsidók számára, a főleg arabok lakta Kelet-Jeruzsálemben.
márc. 22
6:36
Kényszerleszállást hajtott végre egy utasszállító Moszkva mellett (Infostart)
Kényszerleszállás közben lezuhant egy Tu-204 típusú utasszállító repülőgép hétfő hajnalban a moszkvai Domogyedovo légikikötő mellett - közölték a repülőtéri hatóságok.
márc. 22
6:36
Nálunk járt a trónörökös (Kripto Akadémia)
Kötelességtudóan végzi dolgát Károly walesi herceg, ha kell Angliában, Walesben, Skóciában, ha kell a világ távoli országaiban reprezentál, képviseli a brit koronát. A koronát, amely talán soha nem kerül a fejére, de amelynek viselésére egész életében készült.
márc. 22
6:38
Obama az amerikai nép és a józan ész győzelméről beszélt (Infostart)
Barack Obama vasárnap éjszaka kijelentette: az egészségügyi reformtörvény elfogadása az amerikai nép, egyben a józan ész győzelmét jelenti.
márc. 22
6:54
Tízezrek tüntettek Washingtonban a bevándorlási törvény reformjáért (Infostart)
Washingtonban 10 ezrek tüntettek a bevándorlási törvény reformját követelve. A demonstráció résztvevői azt várják az elnöktől: váltsa valóra kampányígéretét és rendezze a bevándorlók helyzetét.
márc. 22
6:54
Káosz Irakban (Kripto Akadémia)
A március hetediki parlamenti választásokon leadott szavazatok újraszámlálását kérte szombaton késő este Núri al-Máliki iraki kormányfő, arra figyelmeztetve, hogy az országban ismét fellángolhat az erőszak, ha kérését nem teljesítik.
márc. 22
6:56
Újabb halálos áldozatok Pakisztánban (Infostart)
Pilóta nélküli amerikai repülőgépről indított rakéták találták el az al-Kaida terrorista hálózat és a tálibok egyik rejtekhelyét Pakisztán törzsek uralta, Afganisztánnal határos északnyugati részén; 8 lázadó meghalt. Az áldozatok kilétét egyelőre nem tudni.
márc. 22
6:56
Bocsánatot kért az áldozatoktól a pápa (Kripto Akadémia)
Bocsánatot kért az egyházban történt szexuális visszaélések áldozataitól XVI. Benedek. Mint a dokumentumban fogalmazott, "szörnyű árulást" kellett elszenvedniük. Egyben követelte a tettesek megbüntetését. A dokumentum vegyes visszhangra talált a világban.
márc. 22
6:58
Franciaországban a baloldal nyerte meg a regionális választásokat (Infostart)
Franciaországban az első exit-poll adatok szerint a voksok 54 százalékának megszerzésével az ellenzéki baloldal nyerte a regionális választásokat.
márc. 22
7:12
Elfogadták Obama egészségügyi reformcsomagját (Metropol)
Az amerikai képviselőház vasárnap éjszaka elfogadta az egészségügyi reformtörvény tervezetét. A történelmi jelentőségű dokumentum - amelynek törvénnyé válásához még Barack Obama elnök aláírására lesz szükség - az eddigi körön túl 32 millió amerikaira fogja kiterjeszteni a betegbiztosítást.
márc. 22
7:12
Imelda Marcos cipőkollekciója (Kripto Akadémia)
A Fülöp-szigetek egykori First Ladyje azt állítja, a legkevésbé sem büszke háromezer párból álló cipőgyűjteményére.
márc. 22
7:14
Kitört egy vulkán Izlandon (Kripto Akadémia)
Kitört egy vulkán Izlandon, több száz embert ki kellett telepíteni.
márc. 22
7:30
Obamának sikerült, ami hét elődjének nem (Infostart)
Az amerikai képviselőház elfogadta az átfogó egészségügyi reformcsomagot, amely egyebek mellett újabb 32 millió állampolgárra terjeszti ki a betegbiztosítást. A törvény megtiltja a biztosítóknak, hogy a jövőben elutasíthassák az ellátást bizonyos feltételek esetén. Barack Obama amerikai elnök történelmi jelentőségűnek nevezte a döntést.
márc. 22
7:30
Zapatero: az ETA közel áll az összeomláshoz (Metropol)
Az ETA baszk szakadár szervezet egyre gyengébb, egyre közelebb áll az összeomláshoz - jelentette ki vasárnap José Luis Rodriguez Zapatero spanyol miniszterelnök egy televíziós beszélgetésben azzal kapcsolatban, hogy az utóbbi időben az ETA-nak több vezetőjét elfogták.
márc. 22
7:30
Obama jövője függ az egészségügyi reform sorsától (Kripto Akadémia)
Barack Obama elnökségének jövője függ elemzők szerint az egészségügyi reform sorsától, egyelőre legalábbis attól, hogy a kongresszus elfogadja-e a vonatkozó törvényt. Obama viszont hangsúlyozza, hogy nem róla, hanem az ország sorsáról van szó.
márc. 22
7:32
Lezuhant egy repülő Moszkva mellett (Metropol)
Kényszerleszállás közben lezuhant egy Tu-204 típusú utasszállító repülőgép hétfő hajnalban a moszkvai Domogyedovo légikikötő mellett.
márc. 22
7:32
Történelmi pillanat - elfogadták az amerikai egészségügyi reformcsomagot (Kripto Akadémia)
Az amerikai képviselőház vasárnap éjszaka elfogadta az egészségügyi reformtörvény tervezetét.
márc. 22
7:48
A holnap háborúja (Metropol)
Ma tartják meg a víz világnapját a Földön, az ENSZ javaslata alapján rendezik ezt a napot már 1994 óta. „Száraz főváros” lehet Szanaa.
márc. 22
7:48
Sarkozy pártja súlyos vereséget szenvedett (Kripto Akadémia)
Az ellenzéki baloldal a szavazatok 54 százalékával megnyerte vasárnap a francia regionális választásokat - derült ki az OpinionWay közvélemény-kutató intézet exit-poll eredményeiből.
márc. 22
8:06
Izrael légicsapást hajtott végre hajnalban (Infostart)
Izrael légicsapást hajtott végre hajnalban a Gázai övezet déli részén válaszul a korábbi palesztin rakétatámadásokra.
márc. 22
8:08
Béketárgyalások Kabulban (Infostart)
Kabulban béketárgyalásokat kezdett a kormánnyal az afganisztáni lázadók egyik legjelentősebb mozgalmának küldöttsége.
márc. 22
8:24
Ismerje meg a világ leggazdagabb emberét! (Kitekintő)
Nem kell számítógépmogulnak lenni ahhoz, hogy a Föld leggazdagabb embere címet elnyerhessük. A mexikói Carlos Slim hosszú útja Libanontól a Dalí-képekig.
márc. 22
8:24
Lezuhant - nem sikerült a kényszerleszállás (Kripto Akadémia)
Kényszerleszállás közben lezuhant egy Tu-204 típusú utasszállító repülőgép hétfőn hajnalban a moszkvai Domogyedovo repülőtér mellett és darabokra tört, de robbanás nem következett be, tűz nem ütött ki és senki nem vesztette életét - közölte a rendkívüli helyzetek minisztériuma illetékes területi igazgatóságának szóvivője.
márc. 22
8:26
"A macedón identitás nem tűnik el" (Kitekintő)
Az Európai Unió Macedóniához delegált nagykövete szerint a kis balkáni államnak nem kell félnie, hogy az esetleges országnév-változtatással elveszítené identitását.
márc. 22
9:00
Belepte Pekinget - újabb homokvihar tombolt (Kripto Akadémia)
Ismét homokvihar tombolt Kínában: a Mongólia felől érkező por- és homokfelhők beterítették a fővárost, Pekinget, a helyi lakók védőmaszkokkal és sálkendőkkel védekeztek a mindenhova behatoló sárga, löszpor ellen.
márc. 22
9:36
16 halott a szörnyű buszbalesetben (Kitekintő)
Legalább 16-an meghaltak, és 42-en megsérültek, amikor két busz ütközött össze Kolumbiában, a fővárostól alig 50 kilométerre.
márc. 22
9:38
Nyolc halott az újabb támadásban (Kitekintő)
Nyolc fegyveres vesztette életét abban a támadásban, melyben egy amerikai robotrepülőlép két rakétát lőtt ki egy, a pakisztáni-afgán határ mellett lévő tálib búvóhelyre.
márc. 22
9:54
Ismét homokvihar tombolt Pekingben (Metropol)
Ismét homokvihar tombolt Kínában: a Mongólia felől érkező por- és homokfelhők beterítették a fővárost, Pekinget, a helyi lakók védőmaszkokkal és sálkendőkkel védekeztek a mindenhova behatoló sárga löszpor ellen.
márc. 22
9:54
Jó hír: két új gázmezőt fedeztek fel (Kitekintő)
A svájci Zeromax GmbH közleménye alapján két új gázmezőt fedeztek fel Üzbegisztánban, Buhara és Khíva körzetében.
márc. 22
9:54
Gyurcsány elkezdte, Obama megtette (168 Óra Online)
Az amerikai képviselőház vasárnap éjszaka elfogadta az egészségügyi reformtörvény tervezetét. – Ez nem radikális reform, ez egy nagy reform - mondta a szavazás után Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke. – Így néz ki a változás - tette hozzá. A választóknak nem biztos, hogy tetszik a reformlépés, ami az eddigi körön túl 32 millió amerikaira fogja kiterjeszteni a betegbiztosítást.
márc. 22
10:30
Íme, a baloldal csodafegyvere (Kitekintő)
A British Airways sztrájk mozgosította mind a Konzervatívokat, mind pedig a Liberális Demokratákat. A közös ellenfél pedig egy eddig ismeretlen szakszervezeti vezető, Charlie Whelan, valamint a Munkáspárt.
márc. 22
10:32
Lesz-e elég pénz a diplomatákra? (Kitekintő)
A tagállamok diplomatái három évig előnyt élveznének az új külügyi szolgálat posztjainak megpályázásakor – derül ki a Bizottság által készített és a sajtónak kiszivárogtatott tervezetből. A tagállamok nyitott és átlátható toborzási eljárást akarnak, az EP pedig azt, hogy az új szolgálat elszámoltatható legyen a Parlament felé.
márc. 22
10:34
Obama beért: elfogadták az egészségügyi reformtervezetet (Kitekintő)
A képviselőház 219-212 aránnyal elfogadta Barack Obama történelminek számító egészségügyi reformtervezetét.
márc. 22
10:48
Gyógyszerfüggő volt a tragikusan elhunyt sztár (Kitekintő)
Brittany Murphy tavaly decemberben elhunyt amerikai színésznő 2008 januárjától 2009 augusztusáig havonta 200 fajta gyógyszert váltott ki gyógyszertárban.
márc. 22
10:48
A lázadókkal tárgyal az afgán elnök (Kripto Akadémia)
Hamid Karzai afgán elnök hétfőn Kabulban találkozott a Hezb-i-Iszlámi, az afganisztáni lázadók egyik legjelentősebb mozgalmának küldöttségével.
márc. 22
10:50
Mégsem mentik meg a csőd felé száguldó országot? (Kitekintő)
Fokozódik a nyomás az euróövezet országaira, hogy legkésőbb a héten sorra kerülő EU-csúcson kiteregessék lapjaikat a Görögországnak szánt pénzügyi támogatást illetően. A megoldás kulcsa annak a Németországnak a kezében van, amelyik ugyanakkor egy látványos hátraarccal most mégis inkább a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) dobatna mentőövet Athénnek.
márc. 22
10:50
Lesz külön pápai állásfoglalás a német esetekről? (Kripto Akadémia)
Nem kizárt, hogy a papi pedofíliával foglalkozó, az ír katolikus egyházhoz intézett pásztorlevél után XVI. Benedek pápa külön is állást foglal a németországi szexuális visszaélésekről.
márc. 22
11:06
Franciaország: a kormánynak kötelessége meghallgatni a választók világos üzenetét (Infostart)
Több mint tizennyolc százalékot vert rá a kormánypárti többségre az egyesült baloldal Franciaországban a vasárnapi regionális választásokon. A szélsőjobboldali Nemzeti Front előretörése a második fordulóban is folytatódott, egyes helyeken támogatottsága meghaladta a 20 százalékot is.
márc. 22
11:06
Lettországban lemondott négy miniszter (Metropol)
Benyújtotta lemondását hétfőn a lett kormánykoalícióból múlt héten kilépett konzervatív Néppárt négy minisztere.
márc. 22
11:24
Törvényes a kínzás Magyarországon? (Kitekintő)
Az Amnesty International után már az EP illetékes albizottsága is úgy véli: a Bizottságnak alaposabban a tagállamok körmére kellene néznie, miután a Huszonhetek egy része még mindig nem alkalmazza megfelelően a kínzásra használható eszközök tilalmáról szóló jogszabályt.
márc. 22
11:24
Menjen tálib terroristának! Fizetnek is! (168 Óra Online)
Irán képezi ki és látja el fegyverekkel a tálibokat név nélkül nyilatkozó parancsnokok szerint
márc. 22
11:42
Újraindult a gyártás a Saabnál (Napi)
márc. 22
11:42
Kiirtotta családját az aggódó apa (Kitekintő)
Megölte családját egy orosz üzletember, állítása szerint azért, hogy megóvja őket adósságai visszafizetésének nehézségeitő.
márc. 22
12:00
Továbbra is a Google fókuszában Ázsia (Napi)
márc. 22
12:00
Óriási gázpiaci felvásárlás a láthatáron (Kitekintő)
Egy ma reggeli friss hír szerint a brit-holland Royal Dutch Shell és a kínai PetroChina által alapított vegyesvállalat megállapodásra jutott az ausztrál Arrow Energy társaság vezetésével utóbbi teljes megszerzéséről.
márc. 22
12:00
Hajléktalanná válhatnak az amerikai nyolcas ikrek (Metropol)
Utcára kerülhet tizennégy gyermekével az egy éve nyolcas ikreknek életet adó nő Kaliforniában. Lehetséges, hogy Nadya Sulemannak el kell hagynia a Los Angeles közelében lévő otthonát, mivel apja elmaradt a ház részletének fizetésével - mondta el a hitelező Amer Haddadin a Los Angeles Times című napilapnak.
márc. 22
12:18
Kaszinót rabolt egy magyar férfi Bécsben (Metropol)
Kétezer eurót zsákmányolt egy bécsi kaszinóból egy magyar férfi, akit azonban a rendőrök rövid időn belül elfogtak, és jelenleg vizsgálati fogságban tartanak - közölte a bécsi rendőrség.
márc. 22
12:18
Őszinte beszéd kell Székelyföld státuszáról (Kripto Akadémia)
Székelyföld státusának kérdését ki kellene szabadítani a propagandisták karmai közül, és őszinte párbeszéd témájává kellene tenni - állapítja meg hétfői kommentárjában az Adevarul.
márc. 22
12:36
"Történelmi jelentőségű, hogy átment Obama javaslata" (Infostart)
A Demokratikus Átalakulásért Intézet igazgatóhelyettese szerint is történelmi jelentőségű az egészségügyi reform elfogadása. Magyarics Tamás az InfoRádiónak azt mondta: Obama elnök a legfontosabb ígéretét teljesítette, így a hátralévő években nem kell majd a védekezéssel foglalkoznia, koncentrálhat az oktatás és a bevándorlás problémáira.

Keresés