2010. március 22. hétfő

márc. 22
0:00
Jégkorong, EBEL: hosszabbításos sikert aratott a Linz (She)
A Linz 6–5-re legyőzte a Sapa Fehérvár AV19-et búcsúztató Vienna Capitalst, és ezzel életben tartotta reményeit az EBEL elődöntőjében.
márc. 22
0:36
Tenisz: Ljubicic volt a nyerő a rövidítésben, győzött Indian Wellsben (She)
A Rafael Nadalt búcsúztató horvát Ivan Ljubicic nyerte meg az Indian Wellseben zajló ATP-tornát, miután két, rövidítéssel záruló játszmában legyőzte a hetedik helyen kiemelt amerikai Andy Roddickot.
márc. 22
2:24
Beindult a Fradi (Blikk)
BUDAPEST – Egészen más a mostani Ferencváros, mint az őszi volt! Amíg a bajnokság első felében bukdácsoltak és jobbára a kiesés ellen küzdöttek a zöld-fehérek, addig tavasszal még egyszer sem kapott ki a labdarúgó-NB I-ben Craig Short (41) edző együttese.
márc. 22
2:42
Dzsudzsákra vadásznak a spanyolok (Blikk)
EINDHOVEN – Egyre több jel utal arra, hogy Dzsudzsák Balázs (23) a nyáron elhagyhatja jelenlegi klubját, a holland PSV Eindhovent. A magyar focista iránt ugyanis már több spanyol klub is érdeklődik, az AS című lap szombati száma arról számolt be, hogy a Real Madrid, a La Coruna és a Villarreal után az Atlético Madrid is kivetette rá a hálóját.
márc. 22
2:46
Hajnallal készül dobogóra a Dortmund (Blikk)
DORTMUND – Csaknem fél év után szerepelt ismét a Borussia Dortmund kezdőcsapatában német bajnokin Hajnal Tamás (29).
márc. 22
6:36
MLSZ: kilencmilliót még hozott a távozó főtitkár (Behaviour)
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége tegnapi ülésén március 31-gyel felmentette Bordás György főtitkárt a munkavégzés alól, május 29-re kitűzte a közgyűlést, de azt még nem tudni, tisztújítás vagy alapszabály-módosítás lesz-e ezen a napon.
márc. 22
6:38
Győr: itt az újabb román BL-lecke (Behaviour)
Nem történt csoda a Bajnokok Ligája középdöntőjének utolsó körében, a Győri Audi ETO KC a második helyen végzett csoportjában, így az elődöntőben a rendkívül erős, tizenötszörös román bajnok Oltchim Valcea ellen lép pályára.
márc. 22
6:54
Felturbózott Tuning Show (Behaviour)
Több mint 20 ezren látogattak ki a hét végén a Hungexpóra, ahol az ország legnagyobb autókiállítása várta az érdeklődőket: a Carstyling Tuning Show-t idén negyedszerre rendezték meg. Az autósportok szezonnyitójaként aposztrofált három napos bemutatón közel 400 - mintegy 300 hazai és 100 nemzetközi porondról érkezett - tuningolt, átépített autócsodáé volt a főszerep.
márc. 22
6:56
Elhunyt Bielik István (Behaviour)
Gyászol a magyar és nemzetközi sakkozók népes családja. Meghalt Bielik István nemzetközi nagymester.
márc. 22
7:12
NBA: a Cleveland méretes zakót szabott a Detroitra, túlórás Hawks-siker (She)
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 140. játéknapján a Cavaliers Clevelandben 25 pontos győzelmet aratott a Detroit Pistons ellen. Az Atlanta Hawks pályaválasztóként túlórás mérkőzésen nyert a San Antonio Spurs ellen.
márc. 22
7:14
NHL: a Phoenix szétlövésben győzött a Dallas vendégeként (She)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának 149. játéknapján a Phoenix Coyotes szétlövésben győzött a Dallas Stars vendégeként. Hazai pályán lőtt öt góllal nyert az Edmonton Oilers, az Anaheim Ducks és a Florida Panthers, idegenben pedig a Buffalo Sabres.
márc. 22
7:16
Argentína: szerdán pótolják a félbeszakadt Boca-River örökrangadót (She)
Nem tartott sokáig az argentin labdarúgó-bajnokság örökrangadója, a Boca Juniors és a River Plate között. A tavaszi idény (Clausura) 10. fordulójában rendezett találkozót ugyanis már a 10. percben félbe kellett szakítani, mert irreálisak voltak a körülmények. A két klub vezetői gyorsan megegyeztek a pótlásban, ezek szerint szerdán lépnek pályára majd a felek.
márc. 22
7:30
Kerékpár: triatlonos nyerte a tihanyi országúti versenyt (She)
A nőknél meglepetésre a triatlonos Csomor Erika diadalmaskodott az idény első kiemelt országúti kerékpárversenyén Tihanyban. A férfiaknál a tapasztalt Specziár Viktor ügyesen taktikázva az utolsó métereken hajrázta le ellenfeleit.
márc. 22
7:32
Újpest: Szó sincs edzőkérdésről - Kovács Zoltán (She)
Kovács Zoltán, az Újpest labdarúgócsapatának sportigazgatója arról tájékoztatta a Nemzeti Sportot, hogy a pápai vereséget követően – amely négy tavaszi bajnokijából már a harmadik volt a liláknak –, a korábban már felröppenő hírekkel ellentétben sem vetődött fel az edzőváltás lehetősége, bizalmuk továbbra is él William McStay vezetőedző iránt.
márc. 22
7:48
Brazília: kilenc gólt lőtt a Santos a három kiállítással sújtott Ituanónak (She)
A brazil labdarúgó-bajnokság tavaszi idényének (Paulista 1) 15. fordulójában vasárnap rendezték meg a Santos–Ituano találkozót, amely hazai részről gólzáport, a vendégek oldaláról pedig három kiállítást hozott.
márc. 22
8:06
Argentína: otthon nyert az Independiente, idegenben az Arsenal (She)
Az argentin labdarúgó-bajnokság tavaszi idényének (Clausura) 10. fordulójában a listavezető Independiente hazai pályán kétgólos győzelmet aratott a Rosario Central ellen. A vendégek a 77. percig tartották a gól nélküli állást.
márc. 22
8:24
Jégkorong, EBEL: hosszabbításos sikert aratott a Linz (She)
A Linz 6–5-re legyőzte a Sapa Fehérvár AV19-et búcsúztató Vienna Capitalst, és ezzel életben tartotta reményeit az osztrák jégkorongbajnokság (EBEL) elődöntőjében. A finálénak már biztos résztvevője a Red Bull Salzburg, amely az elődöntőben 4–1-es összesítéssel búcsúztatta a Medvescsak Zagrebet.
márc. 22
8:42
Női jégkorong ob I: az FTC egyenlített a döntőben az Újpest ellen (She)
A női jégkorongbajnokság döntőjének második összecsapásán a Ferencváros 2–1-es győzelmet aratott az Újpest vendégeként, így összesítésben 1–1-re alakította az állást az egyik fél harmadik győzelméig tartó versenyfutásban.
márc. 22
8:42
Extrém minden sportteljesítmény (Metropol)
A hazai snowboard 2009–2010-es szezonjának évadzáró rendezvényét tartották pénteken a budapesti Merlinben.
márc. 22
9:00
Gyorskorcsolya-vb: holland és cseh győzelem született az összetettben (She)
A heerenveeni gyorskorcsolya-világbajnokságon az összetettben holland és cseh győzelem született: a férfiaknál Sven Kramer, a nőknél Martina Sábliková végzett az első helyen.
márc. 22
9:02
Atlétika: kenyai győzelmek a Los Angeles-i maratoni viadalon (She)
A kenyai Wesley Korir győzött a férfiak versenyében vasárnap a Los Angeles-i maratoni viadalon, ezzel megvédte címét.
márc. 22
9:54
Tenisz: Caroline Wozniacki már a második a világranglistán (She)
Továbbra is Serena Williams vezeti a női teniszezők világranglistáját. A legfrissebb rangsor második helyén a dán Caroline Wozniacki áll. A harmadik az egy pozíciót visszacsúszó orosz Dinara Szafina. A legjobb magyar, Szávay Ágnes a 31. pozícióban található.
márc. 22
10:12
Sevilla: Jesús Navas és Diego Capel is a sérültek között (She)
A Sevilla labdarúgócsapatában Jesús Navas és Diego Capelt is kidőlt a sorból. Mindketten a hét végi, Espanyol elleni bajnoki mérkőzésen szenvedtek sérülést.
márc. 22
10:12
Sikeres patkoláson esett át Overdose (Metropol)
Újabb sikeres patkoláson esett át a hétvégén Overdose az eddigi 12 futamán veretlen magyar ló. Az 50 százalékos tulajdonrésszel rendelkező Mikóczy Zoltán a korábban emlegetett kettő helyett már csak egy felhozó versenyt tervez a júniusi Royal Ascot derbi előtt.
márc. 22
10:14
Paralimpia 2010: német és orosz fölény a játékokon, amely véget ért (She)
Helyi idő szerint vasárnap este befejeződött Vancouverben a X. téli paralimpia.
márc. 22
10:16
Tenisz: Rafael Nadal kicsúszott az első háromból a világranglistán (She)
Rafael Nadal már nem szerepel a férfi tenisz-világranglista első három helyezettje között, a spanyol csak a negyedik pozíciót foglalja el. A hétfőn kiadott világranglistát még mindig a svájci Roger Federer vezeti a szerb Novak Djokovics és a brit Andy Murray előtt.
márc. 22
10:30
Férfi vízilabda: Egedi Gábor két gólja is kellett a Spandau kiejtéséhez (She)
A férfi vízilabda Német Kupa negyeddöntőjében az ASC Duisburg nagy meglepetésre búcsúztatta a LEN-kupában elődöntőbe jutó Spandau 04 együttesét. A továbbjutó csapatban két gólt szerzett a magyar légiós, Egedi Gábor.
márc. 22
10:30
Sikeres patkoláson túl Overdose (Behaviour)
Újabb sikeres patkoláson esett át a hétvégén Overdose az eddigi 12 futamán veretlen magyar ló. Az 50 százalékos tulajdonrésszel rendelkező Mikóczy Zoltán a korábban emlegetett kettő helyett már csak egy felhozó versenyt tervez a júniusi Royal Ascot derbi előtt.
márc. 22
10:48
Biros Péter már az idei Eb-n visszatérhet a pólóválogatottba (Infostart)
Ismét a válogatott rendelkezésére áll Biros Péter háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó.
márc. 22
10:48
Versenytánc: egy arany- és egy bronzérem a Szabadka Openen (She)
Remekül szerepeltek a magyar versenytáncosok a Szabadka Openen.
márc. 22
10:50
Overdose sikeres patkoláson esett túl (Infostart)
Újabb sikeres patkoláson esett át a hétvégén Overdose az eddigi 12 futamán veretlen magyar ló. Az 50 százalékos tulajdonrésszel rendelkező Mikóczy Zoltán a korábban emlegetett kettő helyett már csak egy felhozó versenyt tervez a júniusi Royal Ascot derbi előtt.
márc. 22
11:06
Belgium: Juhász Roland könnyebb izomsérülést szenvedett (She)
Az Anderlecht labdarúgója, Juhász Roland tegnap gólt szerzett a Lokeren elleni belga bajnokin, majd sérülés miatt lecserélték. A válogatott hátvéd a Nemzeti Sport Online kérdésére elmondta, a jobb combjában szenvedett kisebb izomsérülést, de úgy tűnik, nincs komoly baj.
márc. 22
11:06
Detroit-mumus maradt a Cleveland (Metropol)
A ligaelső Cleveland sorozatban tizedszer is legyőzte a Detroitot az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) vasárnapi játéknapján.
márc. 22
11:08
MLSZ: támogatói megállapodást kötöttek a speciális olimpiai szövetséggel (She)
Hosszas előzetes egyeztetés után hétfőn támogatói megállapodást kötött a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a Magyar Speciális Olimpiai Szövetséggel (MSOSZ). Erről az mlsz.hu számolt be.
márc. 22
11:24
Premier League: egymillió fontra büntette a szövetség a Portsmoutht (She)
A Premier League egymillió font befizetésére kötelezte a Portsmoutht. Az angol klub illetékesei ma hivatalosan is elismerték a büntetés tényét.
márc. 22
11:42
Jégkorong: Széligék elődöntőben, Szuperék a nyolc között (She)
A magyar jégkorong-válogatott hátvédje, Szélig Viktor a Brianconnal bejutott a legjobb négy közé a francia bajnokságban, miután az egyik fél harmadik győzelméig tartó negyeddöntőben 3–1-gyel lépett tovább a Strasbourg ellen. A német bajnokságban véget ért az alapszakasz, amelyben a Szuper Leventét foglalkoztató Hannover a negyedik helyen végzett, így a rájátszásban az alapszakasz ötödik…
márc. 22
11:44
Manchester City: Mancini tagadja, hogy a Juventus edzője lesz (She)
Roberto Mancini, a Manchester City labdarúgócsapatának menedzsere cáfolta azokat a híreszteléseket, hogy a következő szezonban a Juventus kispadjára ülne.
márc. 22
11:46
Portugália: a Porto szélsője lábtörés miatt nem lesz ott a vb-n (She)
Silvestre Valera, a portugál labdarúgó-válogatott és a Porto tehetséges szélsője edzésen lábtörést szenvedett, ezért már nem léphet pályára ebben a szezonban, és ki kell hagynia a világbajnokságot is.
márc. 22
11:48
Vb 2010: a torna után távozik az ausztrálok szövetségi kapitánya (She)
A nyári dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság után távozik posztjáról Pim Verbeek, az ausztrál válogatott szövetségi kapitánya.
márc. 22
12:00
Pápa: Tóth Gábor szerint megérdemelten verték meg az Újpestet (She)
Tóth Gábor, a Lombard Pápa labdarúgója szerint megérdemelten győztek vasárnap az Újpest ellen. A futballista erről a lombardfcpapa.hu-nak nyilatkozott.
márc. 22
12:02
Póker: újra magyar döntős az olasz körversenyen (She)
Az IPT Nova Gorica fináléjában Kamarás Péter képviseli a magyar színeket, honfitársunk az utolsó helyen kezdi meg a finálét.
márc. 22
12:18
155 jó tanuló, aki jó sportoló (Infostart)
Budapesten átadták a Jó tanuló - Jó sportoló pályázat díjait; az elismeréseket kimagasló tanulmányi és sporteredményükért 155-en vehették át Hiller István oktatási minisztertől.
márc. 22
12:18
FTC: Rósa szerint Elding remek csatárpárost alkot Ferenczivel (She)
Rósa Dénes szerint Ferenczi István és Anthony Elding remek csatárkettőst alkot, s ezt bizonyítják a csapat legutóbbi mérkőzései is. A középpályás a Sport Tv-nek elmondta: most már csak előre szabad tekinteni, a következő két hazai mérkőzéssel szerzett pontokkal ugyanis előbbre lehet lépni a bajnokságban. Erről a 100%Fradi számolt be.
márc. 22
12:20
Tottenham: Redknapp megtartaná Gudjohnsent a következő szezonban is (She)
Harry Redknapp, a Tottenham labdarúgócsapatának menedzsere kijelentette, megtartaná a télen a Monacótól fél évre kölcsönkapott izlandi Eidur Gudjohnsent.
márc. 22
12:36
Manchester City: lapértesülés szerint Mourinho helyet cserélhet Mancinivel (She)
Az angol Daily Express értesülései szerint a Manchester City José Mourinhót akarja szerződtetni a nyáron, és hatalmas összegű fizetést kínál a portugál szakembernek.
márc. 22
12:36
Indian Wells - Ljubicic a bajnok (Behaviour)
Ivan Ljubicic nyerte meg a férfiak küzdelmét vasárnap az egyesült államokbeli Indian Wellsben zajló, 9 millió dollár összdíjazású tenisztornán, miután a döntőben legyőzte a hazai közönség előtt szereplő Andy Roddickot.
márc. 22
12:54
NBA - Lovagok a Dugattyúk ellen (Behaviour)
A ligaelső Cleveland sorozatban tizedszer is legyőzte a Detroitot az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) tegnapi játéknapján.
márc. 22
13:12
Premier League: az angol szövetség vizsgálja, ki dobta meg Kirklandet (She)
Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) vizsgálja, hogy ki és hogyan dobta meg Chris Kirklandet, a Wigan labdarúgócsapatának kapusát a hétvégén a Burnley elleni 1–0-s győzelem alkalmával.
márc. 22
13:30
Kvíz: nyerjen jegyet a Pannon-hokigálára! (She)
Játsszon Ön is a Nemzeti Sport Online kvízével! A helyesen válaszolók között 15 darab, 2 fő részére szóló belépőjegyet sorsolunk ki az április 10–11-én megrendezésre kerülő jégkorong-mérkőzésekre, a magyar–osztrák vagy a magyar–norvég összecsapásra.
márc. 22
13:30
Versailles-ba költözhet a Roland Garros (Metropol)
Várhatóan új helyszínre költözik a Roland Garros, a teniszidény párizsi Grand Slam-tornája.

Keresés