2010. március 14. vasárnap

márc. 14
0:33
Tenisz: nem az első helyen kiemelt Kuznyecovával játszik majd Szávay (She)
Búcsúzott az első helyen kiemelt orosz Szvetlana Kuznyecova a kaliforniai Indian Wellsben zajló női tenisztornától, miután három szettben vereséget szenvedett spanyol ellenfelétől, Carla Suárez Navarrótól.
márc. 14
0:51
Portugália: hajrában lőtt találattal győzött a Porto, nyert a Braga is (She)
Az uruguayi Cristian Rodríguez 86. percben szerzett találatával nyerte meg az Académica elleni mérkőzését a portugál labdarúgó-bajnokságban a Porto együttese. A kék-fehérek továbbra is a harmadik helyen állnak a táblázaton.
márc. 14
5:03
Buja Liz vitte élre Vettelt (Blikk)
SZAHÍR — Kiválóan működik Sebastian Vet tel (22) új párkapcsolata. A Red Bull-Renault Forma–1-es pilótája elégedett lehet, hiszen autója, amelyet ő „Buja Liznek" nevezett el, nem hagyta cserben az idénynyitó Bahreini Nagydíj időmérő edzésén.
márc. 14
7:09
NHL: a Phoenix megszakította a Carolina remek hazai sorozatát (She)
Az NHL 141. játéknapján a Phoenix Coyotes 4–0-ra verte meg idegenben a Carolina Hurricanest, amely sorozatban nyolc hazai győzelem után kapott ki otthonában. Ryan Miller hiába mutatott be 34 védést a Buffalo kapujában, a végén öccse, a Detroitot erősítő Drew örülhetett, mivel csapata hosszabbításban 3–2-re legyőzte a Sabrest.
márc. 14
7:27
NBA: a New York megálljt parancsolt a száguldó Dallasnak (She)
Az NBA 133. játéknapján megszakadt a Dallas Mavericks nagy sorozata, mivel 13 győztes mérkőzés után hazai pályán 128–94-re kikapott a New York Knickstől.
márc. 14
8:57
A legnagyobb sztárok, akiket nem láthatunk a vb-n (Infostart)
Három hónap múlva kezdődik az idei év legnagyobb sporteseménye, a labdarúgó-világbajnokság. Bár a kereteket csak májusban jelölik ki a szövetségi kapitányok, már most sejteni lehet, kik azok a játékosok, akikre nem számítanak hazájuk nemzeti csapatában, vagy éppen sérülés miatt kell kihagyniuk a dél-afrikai tornát.
márc. 14
10:09
Tenisz: Rafael Nadal győzelemmel tért vissza Indian Wellsben (She)
A címvédő Rafael Nadal két szettben, 6:4, 6:4-re nyert Rainer Schüttler ellen az Indian Wells-i torna második fordulójában. A spanyol játékos első mérkőzését játszotta azóta, hogy az Australian Openen térdsérülés miatt feladta az Andy Murray elleni negyeddöntőt.
márc. 14
10:27
Videó: Gilardino duplázott, Jovetics az üres kapuba lőtt a Napoli ellen (She)
Mint már beszámoltunk róla, az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalának 28. fordulójában a Fiorentina idegenben nyert 3–1-re a Napoli ellen. Most megmutatjuk a találkozó összefoglalóját videón!
márc. 14
10:30
Forma-1: Vettel indul az első helyről, Schumacher csak a hetedikről (Behaviour)
Sebastian Vettel nyerte az első idei Forma-1-es futam időmérőjét, így ő indul az első helyről a holnapi Bahreini Nagydíjon.
márc. 14
10:45
Tenisz: sorra búcsúztak a szláv szépségek Indian Wellsben (She)
Három kiemelt versenyző is búcsúzott az Indian Wellsben zajló női tenisztorna második fordulójának éjjeli mérkőzésein.
márc. 14
10:48
Pacquiao pontozással nyert Clottey ellen (Metropol)
Egyhangú pontozással őrizte meg világbajnoki titulusát Manny Pacquiao a Boksz Világszervezet (WBO) váltósúlyú kategóriájában azon a címvédő mérkőzésen, amelyet magyar idő szerint vasárnap hajnalban vívott kihívójával, a ghánai Joshua Clottey-val.
márc. 14
10:48
Számít a nagy öregekre a Manchester (Behaviour)
Sir Alex Ferguson, a Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzője úgy véli, még a következő idényben is számíthat két "koros" játékosára, Paul Scholesra és Gary Neville-re.
márc. 14
11:03
Profi ökölvívás: Povetkin kiütéssel menetel Vladimir Klicsko felé (She)
A várakozásoknak megfelelően könnyedén győzte le a felhozóembernek tekinthető Javier Morát a nehézsúly egyik legnagyobb reménysége, Alekszander Povetkin.
márc. 14
11:21
Sílövészet: Domracseva a sprint után az üldözésest is megnyerte (She)
A női 10 kilométeres üldözéses versennyel folytatódott a sílövő világkupa a finnországi Kontiolahtiban. A győzelmet a fehérorosz Darja Domracseva szerezte meg két német, Magdalena Neuner és Simone Hauswald előtt.
márc. 14
12:15
Megölt a lavina három kanadai motorosszánost (Infostart)
Három embert megölt, többeket pedig betemetett a lavina egy motorosszános verseny résztvevői közül a nyugat-kanadai Revelstoke közelében.
márc. 14
12:36
Indian Wells-i tenisztorna: Djokovic is, Nadal is a harmadik fordulóban (Behaviour)
A férfiteniszezők világranglistáján második szerb Novak Djokovic, a harmadikként rangsorolt spanyol Rafael Nadal, s az ötödik helyen kiemelt orosz Nyikolaj Davigyenko is bejutott a 3. fordulóba a 4,5 millió dollár összdíjazású Indian Wells-i ATP-tornán.
márc. 14
12:51
Man. United: Ferguson még számol Scholesszal és Gary Neville-lel (She)
Sir Alex Ferguson, a Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzője úgy véli, még a következő idényben is számíthat két „koros” játékosára, Paul Scholesra és Gary Neville-re.
márc. 14
12:53
Atlétika: japán futó nyerte a hagyományos női nagojai maratonit (She)
A tavalyi világbajnoki 7. helyezett japán Kano Juri nyerte a hagyományos nagojai nemzetközi női maratoni viadalt vasárnap.
márc. 14
13:09
NFL: belehúzott a Cleveland, Delhomme és Watson is a Barnáké (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Cleveland Browns igyekszik megerősíteni keretét a következő idényre, és két tapasztalt játékossal, a 35 éves irányítóval, Jake Delhomme-mal, valamint a 29 esztendős tight enddel, Benjamin Watsonnal már meg is állapodott.
márc. 14
13:11
Sílövészet: Martin Fourcade első vk-sikere az üldözéses versenyen (She)
A férfi 12.5 kilométeres üldözéses versennyel folytatódott a sílövő-világkupa a finnországi Kontiolahtiban. A győzelmet pályafutása során először a francia Martin Fourcade szerezte meg az olasz Christian De Lorenzi és honfitársa, Vincent Jay előtt.
márc. 14
13:13
Formula-1: a Bahreini Nagydíj élőben az NSO-n! (She)
Vasárnap Bahreinben elrajtol a 2010-es Formula–1-es idény első futama. Kövesse a versenyt élő, szöveges tudósításunk segítségével!
márc. 14
13:27
Rövid pályás gyorskorcsolya: Huszár Erika vezet az összetettben az ob-n (She)
A jövő heti világbajnokság előtti utolsó felmérő a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban zajló országos bajnokság – Huszár Erikának, Béres Bencének és Oláh Bencének mindenképpen, hiszen ők hárman ott lesznek a szófiai megméretésen. A negyedik utazó – remélhetőleg – Heidum Bernadett lesz, aki megbetegedett, ezért nem tudott elindulni a hazai viadalon.
márc. 14
13:45
Pápa: Véber szerint gyalázatos teljesítményt nyújtott csapata (She)
Véber György nem ment el szó nélkül csapata Videoton ellen nyújtott teljesítménye mellett. A Pápa vezetőedzője gyalázatosnak nevezte az övéi által bemutatott játékot.
márc. 14
13:47
Férfi kézilabda: új ügyvezető igazgatót neveztek ki Szegeden (She)
A Pick-Szeged elnöksége a klubhoz egykor játékosként, ma utánpótlásedzőként kötődő Bella Árpád projektmenedzsert egyhangúlag kérte fel Lele Ambrus ügyvezető elnök utódjának.
márc. 14
13:48
A Knicks állta útját a Dallasnak - NBA eredmények! (Behaviour)
Dallasban az egymást követő 13 sikert nem követte a "plusz egyes" is: a hazai győzelmi sorozatot megszakítva a vendég New York Knicks 34 ponttal diadalmaskodott a Mavericks felett az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.
márc. 14
13:49
Tenisz: Fucsovics rangos bemutatótornát nyert meg Zürichben (She)
A fináléban is folytatta remeklését Fucsovics Márton, aki a Zürich Open junior versenyszámának szombati fináléjában telt ház előtt 6:2, 6:3-ra verte meg az argentin Andrea Collarinit.
márc. 14
13:50
NHL: 3-2 volt a játéknap slágere (Behaviour)
Alapvetően gólgazdag mérkőzéseket, s négy párban is 3-2-es végeredményt hozott az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) bajnoki alapszakaszának legutóbbi játéknapja.
márc. 14
14:03
Videó: Afellay edzésen szerzett parádés gólt Dzsudzsák passza után (She)
Ibrahim Afellay, a PSV játékosa a csapat pénteki edzésén Dzsudzsák Balázs átadása után talált bravúros mozdulattal a hálóba. A holland válogatott támadó egyik sarkáról a másikra tette a labdát, majd a hálóba továbbított. Nézze meg a találatot videón!
márc. 14
14:05
Anglia: Mancini Manchesterbe vinné Higuaínt és Gagót - lapértesülés (She)
A Manchester City olasz vezetőedzője, Roberto Mancini arra igyekszik rábírni az angol klub arab tulajdonosait, hogy vásárolják meg a Real Madrid két argentin futballistáját, Gonzalo Higuaínt és Fernando Gagót.
márc. 14
14:21
Férfi kézilabda: vége a tatabányai Szabó György szezonjának (She)
Meg kellett műteni Szabó György (Tatabánya-Carbonex) három törött kézközépcsontját, amely az MK-negyeddöntőben sérült meg.
márc. 14
14:23
Premjer Liga: a hajrában döntött, így győzelemmel kezdett a címvédő Rubin (She)
Az orosz labdarúgó-élvonal első fordulójában a címvédő Rubin Kazany hazai pályán a 87. percig 0–0-ra állt a Lokomotiv Moszkvával, ám Andrej Gorbanyec és Alekszandr Buharov kései találatával végül 2–0-ra győzni tudott.
márc. 14
14:24
Kettős vereséget szenvedett a Hertha (Metropol)
Kettős vereséget szenvedett Dárdai Pál együttese, a Hertha a Bundesliga hétvégi fordulójában a vasárnapi német lapok szerint.
márc. 14
14:24
Japán futó nyerte a Nagoja Maratont (Behaviour)
A tavalyi világbajnoki 7. helyezett japán Kano Juri nyerte a hagyományos nagojai nemzetközi női maratoni viadalt vasárnap.
márc. 14
14:25
Videó: a kaposvári Gujic az oldalvonal mellől emelt Vlaszák hálójába (She)
Mint már beszámoltunk róla, a Kaposvár a bosnyák Boris Gujic zseniális emelésével szerzett vezetést a Zalaegerszeg ellen. A második félidőben a montenegrói Darko Pavicsevics egyenlített, így 1–1 lett a végeredmény. Gujic emelését most megtekintheti videón!
márc. 14
14:26
Mancini Manchesterbe vinné Higuaínt és Gagót (Metropol)
A Manchester City olasz vezetőedzője, Roberto Mancini arra igyekszik rábírni az angol klub arab tulajdonosait, hogy vásárolják meg a Real Madrid két argentin futballistáját, Gonzalo Higuaínt és Fernando Gagót.
márc. 14
14:39
Bayern München: Ribéryt minden áron meg kell tartani - Beckenbauer (She)
Franz Beckenbauer, a Bayern München tiszteletbeli elnöke a Die Weltnek adott nyilatkozatában ösztökélte a bajor klub elöljáróit arra, hogy tegyenek meg mindent Franck Ribéry megtartásáért.
márc. 14
14:57
Fangiót, Prostot és Schumachert is lepipálta a győztes Alonso Bahreinben (Infostart)
Győzelemmel ünnepelte pályafutása első ferraris versenyét Fernando Alonso. A kétszeres világbajnok csapattársa, Felipe Massa és a mclarenes Lewis Hamilton előtt ért célba az idénynyitó Bahreini Nagydíjon, ezzel ő lett a Formula-1 történetében a negyedik olyan pilóta, aki bemutatkozó futamán nyert az olasz istálló versenyautójával. A sokáig vezető Sebastian Vettel technikai hiba miatt csak a…
márc. 14
14:57
Formula-1: futamgyőzelemmel mutatkozott be Alonso a Ferrarinál (She)
A Ferrarinál első idényét töltő Fernando Alonso nyerte meg a Formula–1-es világbajnokság 2010-es szezonjának első, Bahreini Nagydíját. Másodikként a spanyol csapattársa, a brazil Felipe Massa, harmadikként pedig Lewis Hamilton ért célba McLarenjével.
márc. 14
14:59
Atlétika: Eaton világcsúcsa hétpróbában az egyetemi bajnokságon (She)
Ashton Eaton 6499 ponttal világcsúcsot állított fel férfi hétpróbában szombaton, az arkansasi Fayetteville-ben rendezett amerikai egyetemi bajnokságon.
márc. 14
15:00
Az USA-ba vágyik Lehmann (Behaviour)
Jens Lehmann, a német labdarúgó-válogatott korábbi kapusa kipróbálná magát az Egyesült Államok bajnokságában.
márc. 14
15:01
Vívás: Varga Gabriella ötödik a budapesti női tőr vk-n (She)
Akárcsak a korábbi idei női tőrversenyeken, a hétvégi budapesti Eximbank világkupán is Varga Gabriella jutott a legtovább a magyarok közül, ezúttal az ötödik helyen végezve.
márc. 14
15:03
Atlétika: Kiss Dániel bejutott a döntőbe a fedett pályás vb-n! (She)
Kiss Dániel bejutott a 60 méteres gátfutás döntőjébe a Dohában zajló fedett pályás atlétikai világbajnokságon.
márc. 14
15:15
Skót FA-kupa: hiába vezetett két góllal a Rangers, újrajátszás következik (She)
A skót FA-kupa negyeddöntőjének vasárnapi mérkőzésén a Rangers hazai pályán 3–3-ra végzett a Dundee Uniteddel, így újrajátszásra kerül sor.
márc. 14
15:18
Kettős Ferrari-siker (Metropol)
Fernando Alonso, a Ferrari spanyol pilótája nyerte az autós gyorsasági világbajnokság idei első futamát, a Forma-1-es Bahreini Nagydíjat. A három év szünet után visszatért, hétszeres világbajnok német Michael Schumacher (Mercedes) a hatodik helyen zárt.
márc. 14
15:33
Kiss Dániel nyolcadik lett 60 m gáton a fedettpályás vébén (Infostart)
Kiss Dániel a nyolcadik helyen végzett 60 m gáton a dohai fedettpályás atlétikai világbajnokságon. A számot az olimpiai bajnok kubai Dayron Robles nyerte.
márc. 14
15:33
F1: Az igazán fontos dolgok a szezon végén dőlnek el - Alonso (She)
A Bahreini Nagydíj győztese, Fernando Alonso rendkívül boldog, hogy győzelemmel mutatkozhatott be a Ferrariban, a spanyol pilóta szerint azonban az igazán lényeges dolgok a szezon végén dőlnek el.
márc. 14
15:35
Magyar íjászok megdöntöttek egy 784 éves "világcsúcsot" (Infostart)
Két magyar sportoló megdöntött egy 1226 óta érvényes íjászrekordot a Nyílegyenes Távlövő Bajnokságon, az íjász távlövés rekordját még a Mongol Birodalomban állították fel.
márc. 14
15:51
Dárdainak menekülnie kellett a felbőszült Hertha-szurkolók elől - videóval (Infostart)
Menekülnie kellett Dárdai Pálnak, a Hertha BSC új rekorderének a mérkőzés utáni nyilatkozatát megszakítva. A magyar középpályás a szombati, Nürnberg elleni 2-1-re elveszített mérkőzés után éppen nyilatkozott a televíziónak, amikor körülbelül száz randalírozó, felbőszült Hertha-"szurkoló" az Olimpiai Stadion gyepére rohant.
márc. 14
15:51
Bundesliga 2.: nyolcgólos mérkőzésen nyert a St. Pauli (She)
Hazai pályán nyert a St. Pauli a német labdarúgó-bajnokság másodosztályának 26. fordulójában.
márc. 14
15:53
F1: „Ezeket a srácokat úgysem tudtam volna utolérni” - Hamilton (She)
A Bahreini Nagydíjon második helyen záró Felipe Massa a tavalyi Magyar Nagydíjon elszenvedett balesete után indult ismét F1-es futamon. A brazil boldog, hogy tudta tartani a lépést a későbbi győztes Fernando Alonsóval. A harmadik helyen záró Lewis Hamilton pedig elmondta: akkor sem tudta volna felvenni a versenyt a Ferrarikkal, ha a rajt után nem ragad be Nico Rosberg mögé.

Keresés