2010. március 22. hétfő

márc. 22
3:15
Drámai csökkenés a szívbetegségek halálozási arányában (WebBeteg)
Svédországban évtizedek óta sokat tesznek a szív- és érbetegségek ellen, egyre több gyógyszeres és eszközös beavatkozás jelent meg a kardiológiában, amelyek eredményeként az infarktus vagy agyvérzés túlélési esélye is sokat javult.
márc. 22
7:27
A rosacea (WebBeteg)
A rosacea igen gyakori bőrbetegség, amely általában a harmincas életévekben kezdődik. Bár a nők gyakrabban érintettek, az igazán extrém súlyosságúvá (pl. "borvirágos orrá") fajuló rosacea formák a férfiakra jellemzőek.
márc. 22
9:33
Szépségápolás és terhesség (WebBeteg)
A kismamák jelentős része úgy érzi, hogy nőiessége kiteljesedett a babavárás időszaka alatt, emiatt a szépségápolás ugyanolyan fontos a terhesség és a szoptatás idején, mint az azt megelőző időszakban.
márc. 22
10:48
A magánytól magasabb lesz a vérnyomás (Metropol)
A másokkal való kapcsolat hiánya nem csak boldogtalanná tesz, de az egészségre is káros hatással van: amerikai pszichológusok közvetlen összefüggést találtak a magány és a magas vérnyomás között.
márc. 22
10:54
Teljesen jó! (HáziPatika)
A teljes kiőrlésű gabonafélék és a belőlük készült ételek az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás alapját jelenthetik. A rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag finomságok a súlycsökkentő étrendbe is...
márc. 22
10:56
Legyőzhető a gyógyszernek is ellenálló, halálos baktérium (HáziPatika)
Mivel a legjobb antibiotikumok lassan csődöt mondanak, a tudósok a természetben előforduló enzimek felé fordulnak a Staphylococcus baktériumok terjedésének megakadályozásában. Úgy tűnik, már a megfelelő mennyiség előállítása sem...
márc. 22
10:58
A visszatérő húgyúti fertőzések megelőzése (HáziPatika)
Gondolta volna, hogy a visszatérő húgyúti fertőzés a második leggyakoribb bakteriális betegség? Létezik egy kapszula, ami segít a megelőzésben.
márc. 22
11:39
A magány nem tesz jót a vérnyomásunknak (WebBeteg)
A másokkal való kapcsolat hiánya nem csak boldogtalanná tesz, de az egészségre is káros hatással van: amerikai pszichológusok közvetlen összefüggést találtak a magány és a magas vérnyomás között.
márc. 22
12:30
Júliustól kötelező az ebek mikrocsipes megjelölése (Infostart)
Július 1-től jogszabály teszi kötelezővé Magyarországon a kutyák mikrocsipes megjelölését a kedvtelésből tartott állatokról szóló, februárban elfogadott kormányrendelet értelmében.
márc. 22
12:42
Tüdőrák - Genetikai okok is szerepet játszanak a kialakulásában (WebBeteg)
Több száz ember DNS-ének elemzése alapján olyan genetikai kockázatokat azonosítottak amerikai kutatók, amelyek jelenlétében nagyobb valószínűséggel kapnak tüdőrákot az egyébként nemdohányzó egyének is.
márc. 22
14:48
Leukémia - Új terápiás megközelítés (WebBeteg)
A vér bizonyos típusú rákjait a környező csontsejtekből küldött jelek indíthatják el, nem pedig a vérsejtek meghibásodása: e jelek megszakítása a leukémia kezelésének új megközelítését hozhatja - közölték vasárnap amerikai kutatók.
márc. 22
15:12
Tüntetés - a kátyúk ellen (Infostart)
A bolgár utak, utcák veszélyes kátyúi ellen tüntettek hétfőn Bulgária nyolc városában.
márc. 22
17:57
Nehézlégzés, légszomj, fulladás - Okok és súlyosság (WebBeteg)
A nehézlégzés, légszomj, fulladás érzés a fájdalomhoz hasonlóan a beteg által megélt panasz. Az orvos a vizsgálat során elég pontosan meg tudja határozni a nehézlégzés súlyosságát.
márc. 22
19:24
Virágzik a cseresznye Tokióban (Infostart)
A legjobb úton van a tavasz: elkezdődött a cseresznyevirágzás Tokióban.
márc. 22
19:42
Egészséges koszt lassítja az érelmeszesedést (Infostart)
A kevés zsírt vagy szénhidrátot tartalmazó étrend, illetve a sokat emlegetett mediterrán diéta egyaránt csökkenti a nyaki erek meszesedését, a testsúlyt és a vérnyomást.
márc. 22
20:03
Válás és gyermeknevelés - A pszichológus válaszol (WebBeteg)
"Válófélben vagyunk a férjemmel. Ő már alig van itthon, a közös házat már áruljuk. Hogyan lehet mindezt közölni az ötéves kisfiammal?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
márc. 22
20:54
A barnamoszat tehet jót a fogyni vágyókkal (Infostart)
Évek kérdése csupán, és olyan édességek kerülhetnek a boltok polcaira, amelyek ahelyett, hogy hizlalnának, éppen hogy segíthetnek megszabadulni a plusz kilóktól.
márc. 22
21:06
A gyógymasszázs fajtái és hatásuk (WebBeteg)
A masszázs szintén a mechanoterápia körébe sorolható. Frissítő és sportmasszázs egészségeseken is végezhető. A gyógymasszázst azonban gyógymasszőr vagy gyógytornász végzi. A gyógymasszázst leginkább kiegészítő kezelésnek rendelik.
márc. 22
21:48
Az "aranykarú férfi" több mint kétmillió csecsemőt mentett meg a vérével (Infostart)
Becslések szerint több mint kétmillió csecsemőt mentett már meg az az ausztrál férfi, akinek vérében egy olyan különleges antitest van, amely megfékez egy halálos kórt.
márc. 22
22:27
Veszélyes merevedési zavarok - Kutatás (WebBeteg)
A halálozás kockázata lépcsőzetes emelkedést mutatott a merevedési zavarok súlyosságának növekedésével egy kutatás szerint.

Keresés