2010. március 21. vasárnap

márc. 21
0:15
Egyensúly, tartás, egészség: fedezze fel a fit-ballt! (HáziPatika.com)
A sok üléstől kérdőjellé görbült kamaszoknak, a fájó derekú, elmerevedett vállú irodai dolgozóknak remek megoldást jelenthet a fit-ball, ez a folyton mozgásban lévő, mégis az állóképességet növelő óriáslabda.
márc. 21
0:36
Napi Horoszkóp - március 21. (Ezoterikus.hu)
Mi a csillagjegyed? Rövid napi útmutatónk segíthet abban, mit érdemes vagy mit nem megtenni a mai napon! Olvass bele!
márc. 21
0:54
Napi előrejelzés 12 jegy számára (ma.hu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
márc. 21
3:06
Fogyókúrás tévhitek - Öt tévedés, amit jó tisztázni (WebBeteg)
A téli hónapok kiválóan alkalmak arra, hogy bőségesen lakmározzunk a különféle hizlaló ételekből. A falánk hónapok után itt az ideje egy kis önmérsékletet tanulni, távol tartva magunkat minden olyan kalóriabombától, aminek az utóbbi hónapokban nem tudtunk ellenállni.
márc. 21
5:03
Milyen fekvésű a szobád?-megfelelő növényeket ajánlunk! (Édenkert)
A növények kiválasztásánál sok szempontot kell figyelembe vennünk: a helyiségek fekvését, a lakóhelyiségek használatát. A nappali, a dolgozószoba általában napfényes, világos, meleg helyiség. A hálószobákban viszonylag kevesebbet fűtünk, hűvösebbek és szárazabbak. A konyha jó, ha világos, de nem túl meleg. A fürdőszobában is tartható növény főleg, ha van a helyiségben ablak mert itt a levegő…
márc. 21
6:15
"Terrorban tartja a családot! Mit tegyünk?" - A jogász válaszol (WebBeteg)
"Mit jelent, ha a családfő terror alatt tarja a családját? Hol lehet ilyen esetekben segítséget kérni?" - válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
márc. 21
8:18
Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2010-03-21 (HarmoNet)
Ma már frissebbek leszünk, eltűnik az elmúlt napok nehézkessége. Érdeklődő hangulatba kerülünk, örülünk az új ismeretségeknek. Szívesen beszélgetünk, vagy tanulunk. A nyelvtanulásban is sikeresek lehetünk. Ma vigyázzunk a zsírokat, olajokat tartalmazó ételekkel, ragadnak ránk a kilók. Jobban felszívódnak a zsírok, ezért jobb, ha egyáltalán nem eszünk nehéz ételeket. A legjobban akkor járunk, ha…
márc. 21
8:20
Heti wellness horoszkóp 2010. március 21-től 27-ig (HarmoNet)
Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
márc. 21
8:21
Gyógyvizek - Minden, amit tudni érdemes (WebBeteg)
Az életkor előrehaladtával a testmozgás mellett vagy helyett más módszerek is előtérbe kerülnek, ha az egészség megőrzése, a szervezet egyensúlyának fenntartása a cél. Ennek egyik módszere a fizioterápia. Természeti kincseink közül a gyógyvíz szinte korlátlan mennyiségben áll rendelkezésünkre, így kellő tájékozódás után bátran élhetünk ezzel a lehetőséggel.
márc. 21
8:42
Ahogy közeledünk az Északi-sarkhoz, egyre romlik a helyzet (Infostart)
Összességében nőtt az Északi-sarkvidéken élő állatok száma az utóbbi 40 évben, a sarkponthoz közeli területeken azonban csökkenés mutatkozott, és egyes fajok helyzete is kritikus - derül ki egy friss kutatásból.
márc. 21
8:42
Valóra vált gyermekkori álom (Ezoterikus.hu)
Álmodozni-ábrándozni jó dolog, kikapcsol a mindennapok zavaraiból, jót tesz a léleknek, és valóra is válhat. Szánjunk rá egy kis időt, vonuljunk félre egy csendes, meghitt helyre, hagyjuk, hogy fantáziánk hatalmába kerítsen.
márc. 21
8:44
Amilyen a hajszíned, olyan vagy te! (Ezoterikus.hu)
A négy alapszín: vörös, barna, szőke és fekete mesések és árulkodóak, - főleg, ha eredeti formájukban pompáznak. A tiéd milyen színű? És a barátnődé? Íme néhány titok...
márc. 21
9:00
4 elronthatatlan muffin (Ezoterikus.hu)
Biztos volt már, hogy egy süti készítése rémes véget ért. Receptjeink kipróbált finomságok, nem tudsz csalódni bennük! Tedd próbára valamelyiket!
márc. 21
9:12
Menstruációs rendellenességek (kamaszpanasz)
Általában normális, hogy a menstruációkor távozó vér színe és állaga változik a menstruáció egyes napjain. Mégis van, amikor a színváltozás, a folyadék sűrűsége vagy a keletkező csomócskák, rögök valamilyen menstruációs problémára utalnak. Ideje kideríteni, melyek azok a változások, amikre ügyelni kell.
márc. 21
9:15
A vízöntő anyagi gondjai felemésztik a kapcsolatát (Borsa)
Napi horoszkóp, vasárnap
márc. 21
9:36
Ma van a faji megkülönböztetés elleni küzdelem nemzetközi napja (Infostart)
Ma van a faji megkülönböztetés elleni küzdelem nemzetközi napja, amely a világszerte erősödő és egyes embercsoportok társadalmi kirekesztését célzó folyamatok veszélyességére hívja fel a figyelmet. 1960. március 21-én a dél-afrikai Sharpeville-ben 69 békés tüntető halt meg egy rendőrségi sortűzben.
márc. 21
9:36
A vakoktól tanulnak tájékozódni a tűzoltók (ma.hu)
A tűzoltók a vakoktól tanulnak a sötétben tájékozódni, felkészülve arra az eshetőségre, amikor már semmilyen technikai eszköz nem tudja segíteni munkájukat. A fővárosi tűzoltók által nemrég kidolgozott új módszer iránt már kilenc ország érdeklődik.
márc. 21
9:38
Szinyei Rokokójára is lehet licitálni (Infostart)
Egy 35 éve nem látott Szinyei Merse Pál-festményre is lehet licitálni a Belvedere Galéria aukcióján. A Rokokó című kép kikiáltási ára 38 millió forint. Az aukción további 159 műalkotás találhat még gazdára.
márc. 21
10:12
Ahol luxusnak számít a gyerek számára a reggeli (Infostart)
A hátrányos helyzetű családból származó gyerek számára a mindennapi reggeli elérhetetlen luxusnak számít. Egy részük akár heti négy alkalommal is korgó gyomorral indul iskolába - derült ki a tajvani Child Welfare League Foundations kutatásából. Bár ma még nincsenek pontos adatok, egyes felmérések szerint naponta körülbelül húszezer magyar gyerek sem jut elegendő táplálékhoz.
márc. 21
10:18
Ronnie Wood harmadszor is házasodna (Borsa)
Ronnie Wood feleségül akarja venni legújabb barátnőjét, aki csak 32 évvel fiatalabb nála. A jelölt fő érdeme, hogy a rocker abbahagyta mellette az ivást.
márc. 21
10:27
A szívnek és az agynak - Az E-vitaminról (WebBeteg)
Az E-vitamin (vagy tokoferol) egy antioxidáns hatású zsírban oldódó vitamin, vagyis véd a szabad gyökök károsító hatásától. Főképp az egyes sejtek sejthártyáját védi, hozzájárul az öregedési folyamatok gátlásához.
márc. 21
11:30
Veszélyes rezisztencia (WebBeteg)
A többféle gyógyszerrel szemben ellenálló (multidrogrezisztens, MDR) tbc gyakori Oroszországban, Tádzsikisztánban, Kínában és Indiában, és a betegség egy különösen nehezen kezelhető formája, az XDR-rel jelzett fertőzés is terjed.
márc. 21
11:42
Szülők iskolája segíthet megelőzni a drogfüggőséget (Infostart)
Egyenes út vezet a drogfüggőséghez a családi kapcsolatok és a bizalmi kötődés hiánya miatt. Ezért elengedhetetlen a szülők megfelelő felkészítése ahhoz, hogy egészséges lelkű gyermekek nőjenek fel - figyelmeztetett Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus.
márc. 21
12:30
Egészségtudatosság a kamaszoknál is! (kamaszpanasz)
Az iskolás kamasz gyerekek hajlamosak kapkodva táplálkozni, előszeretettel hagyják ki a reggelit, és választják napközben a gyorséttermek menüsorait. A szülőknek pedig sokszor az a legkényelmesebb, ha rájuk hagyják.
márc. 21
12:33
Kölönös betegség az utasszállítón (WebBeteg)
Vissza kellett fordítani egy utasszállító repülőgépet a kifutópályáról, mert rosszul lett 23 utas.
márc. 21
13:12
Fokozott motoros-ellenőrzés a fővárosban (Infostart)
Fokozottan ellenőrzi majd a rendőrség a fővárosban a motorosokat és a kerékpárosokat, emellett pedig a tavasz beköszöntével baleset-megelőzési programokat is indítanak.
márc. 21
14:39
A terhesség jelei (WebBeteg)
A terhesség időtartama 40 hét, amit az utolsó vérzés első napjától számolnak. Ennek megfelelően a menstruáció elmaradásakor már 4 hetes terhességről beszélünk (szabályos 28 napos ciklus esetén). A terhességi tünetek tehát körülbelül 4 hetes terhességi kortól észlelhetőek.
márc. 21
14:42
A gabonapehely egészséges? Csak ha ügyesen választasz! (NLCafé)
Rendszeresen müzlit vagy gabonapelyhet reggelizel, és úgy érzed, ezzel máris sokat tettél az egészségedért? Ez így is van, de csak akkor, ha a megfelelőt választod!
márc. 21
15:15
Találd meg a kiutat a dohányzásból! (kamaszpanasz)
Ha dohányzol, tudod mi a dörgés. Végzel az ebéddel és azonnal kínzó vágyat érzel, hogy rágyújts. Felállsz az asztaltól, és minden, amire éppen vágysz az egy szál cigi. Egyes napszakok, egyes helyszínek vagy akár egyes ételek is képesek arra, hogy egy pillanat alatt felébresszék benned a vágyat, hogy rágyújts!
márc. 21
15:33
"A hegymászónak kell felnőnie a hegyhez" (Infostart)
Egy hét múlva indul el a kétfős magyar Mount Everest-expedíció: Várkonyi László és Klein Dávid arra készül, hogy - első magyarként - oxigénpalack használata és teherhordók segítsége nélkül jut fel a világ legmagasabb, 8850 méteres hegyének csúcsára.
márc. 21
15:35
Megtalálták a decemberben a Berettyóba esett fiú holttestét (Infostart)
Megtalálták a decemberben a Berettyó folyóba esett 12 éves fiú holttestét vasárnap - közölte Kelemen Éva rendőr hadnagy.
márc. 21
15:42
Az alváshiány és cukorbetegség kapcsolata (WebBeteg)
Nem alszik jól? Ellenőriztesse a vércukor szintjét!
márc. 21
16:09
Borzalmas: kevesebb sört isznak a csehek (ma.hu)
Nagyjából minden tizedik csehországi kocsma kénytelen volt tavaly bezárni, és a piac visszaeséséről számoltak be a csehországi sörgyárak is.
márc. 21
16:12
Figyelnek rá, hogy mit esznek, mégis elhíznak! (NLCafé)
Az Amerikai Gyógyszer- és Élelmiszerügyi Hatóság (American Food and Drug Administration, FDA) nemrég közzétett összehasonlító kutatása szerint az amerikaiak élelmiszer-vásárláskor egyre tudatosabban figyelnek az összetevőkre. Figyelmük azonban látszólagosnak tűnik: a testsúlyukkal kapcsolatban végzett felmérés szerint ugyanis egyre több a túlsúlyos.
márc. 21
16:27
Mentőhelikopterrel szállítottak kórházba egy tóba esett kislányt (Infostart)
Mentőhelikopterrel szállítottak kórházba egy másfél év körüli kislányt, aki labdázás közben a családi házuk kertjében lévő tóba esett vasárnap délután a Pest megyei Nyáregyházán; a gyerek állapota stabil.
márc. 21
16:45
Áder János: az unió ne adjon támogatást a heiligenkreuzi hulladékégetőhöz (Infostart)
Áder János szerint ha az Európai Unió komolyan veszi saját előző döntését, egyetlen euró támogatást sem szabad adnia a Szentgotthárd közelében, a heiligenkreuzi ipari parkba tervezett hulladékégetőhöz.
márc. 21
17:21
Késnek a vonatok Budapest és Szolnok között (Infostart)
Meghibásodott biztosítóberendezés miatt késnek a vonatok a Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonalon vasárnap délután - közölte a Mávinform
márc. 21
17:23
A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei (Infostart)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 11. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták:
márc. 21
17:42
Sokat dolgoznak és rosszul alszanak a magyarok (NLCafé)
Az alvás világnapja alkalmából 18 565 fő megkérdezésével internetes felmérést végzett a Naturhome.hu "Így alszunk mi, magyarok - 2010." címmel. A felmérés, amelynek szakmai partnere a napidoktor.hu oldal volt, a magyar alvásszokások megismerését, alváskultúránk feltérképezését célozta. Az eredményeket a múlt év hasonló időszakában végzett vizsgálatokkal is összevetették.
márc. 21
18:00
Ételek megfázás ellen (kamaszpanasz)
A tudomány igazolta a nagymamák bölcsességét: a tyúkhúsleves valóban kitűnő megfázás ellen. Hogy még hatásosabb legyen, adj hozzá egy kevés fokhagymát.
márc. 21
18:36
Csemege fekete termőföldből (NLCafé)
Megtisztított fekete termőföldből készít különleges csemegét immár generációk óta egy indonéz család, a különleges harapnivalót elsősorban a jobb egészség érdekében fogyasztják a falu lakói.
márc. 21
19:09
Andor: 80 millió EU-polgár él szegénységben (ma.hu)
Az EU polgárai közül 80 millió él szegénységben, közülük 20 millió gyermek, és a szegénység alapvető hatással van életesélyeikre - mondta egy hétvégi londoni szakkonferencián Andor László EU-biztos.
márc. 21
19:09
Híres Magyar Kosok (astronet.hu)
A Kosok alapvetően konstruktívak és céltudatosak. Fontos, hogy hasznosnak érezzék a munkájukat.
márc. 21
19:11
Híres Kosok (astronet.hu)
A Kosok egyik alapelve, hogy amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra.
márc. 21
19:13
Kos (március 21. - április 20.) (astronet.hu)
A Nap a tavaszponttól, március 21-től április 20-ig tartózkodik a Kos jegyében.
márc. 21
19:15
Nevek és rezgésszámok (astronet.hu)
Állítsd a sorsot szolgálatodba! A számmisztika szerint nevünk befolyásolja a szerencsénket.
márc. 21
19:17
A Tarot története (astronet.hu)
Napjainkban Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban a legnépszerűbb jóskártya a tarot...
márc. 21
19:54
A hideg hatásos a mellrák ellen? (WebBeteg)
A krioterápia Japánból indult el, de már Európában is elterjedt. A radiológusok 13 mellrákos betegen tesztelték a hidegkezelést.
márc. 21
20:12
Tanácsok az első együttléthez (kamaszpanasz)
Bizonyára azt szeretnéd, hogy az első szexuális élményed tökéletes legyen, de a legelső alkalom során pont a tapasztalatlanságodból fogsz tapasztalatot meríteni.
márc. 21
20:57
Célegyenesben az egészségügyi reformtörvény? (WebBeteg)
A vasárnapi amerikai képviselőházi szavazás egyik tétje, hogy több tízmillió, eddig egészségbiztosítás nélküli ember az állam révén komoly egészségügyi ellátáshoz jut-e.

Keresés