2010. március 21. vasárnap

márc. 21
0:15
Egyensúly, tartás, egészség: fedezze fel a fit-ballt! (HáziPatika)
A sok üléstől kérdőjellé görbült kamaszoknak, a fájó derekú, elmerevedett vállú irodai dolgozóknak remek megoldást jelenthet a fit-ball, ez a folyton mozgásban lévő, mégis az állóképességet növelő óriáslabda.
márc. 21
2:42
Tavaszi lábápolás lépésről lépésre (Blikk)
Még egy átlagember is több mint százezer kilométert gyalogol élete során, ami arra is elegendő lenne, hogy legalább két és félszer körbejárjuk a földet.
márc. 21
3:06
Fogyókúrás tévhitek - Öt tévedés, amit jó tisztázni (WebBeteg)
A téli hónapok kiválóan alkalmak arra, hogy bőségesen lakmározzunk a különféle hizlaló ételekből. A falánk hónapok után itt az ideje egy kis önmérsékletet tanulni, távol tartva magunkat minden olyan kalóriabombától, aminek az utóbbi hónapokban nem tudtunk ellenállni.
márc. 21
6:15
"Terrorban tartja a családot! Mit tegyünk?" - A jogász válaszol (WebBeteg)
"Mit jelent, ha a családfő terror alatt tarja a családját? Hol lehet ilyen esetekben segítséget kérni?" - válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
márc. 21
8:21
Gyógyvizek - Minden, amit tudni érdemes (WebBeteg)
Az életkor előrehaladtával a testmozgás mellett vagy helyett más módszerek is előtérbe kerülnek, ha az egészség megőrzése, a szervezet egyensúlyának fenntartása a cél. Ennek egyik módszere a fizioterápia. Természeti kincseink közül a gyógyvíz szinte korlátlan mennyiségben áll rendelkezésünkre, így kellő tájékozódás után bátran élhetünk ezzel a lehetőséggel.
márc. 21
8:42
Ahogy közeledünk az Északi-sarkhoz, egyre romlik a helyzet (Infostart)
Összességében nőtt az Északi-sarkvidéken élő állatok száma az utóbbi 40 évben, a sarkponthoz közeli területeken azonban csökkenés mutatkozott, és egyes fajok helyzete is kritikus - derül ki egy friss kutatásból.
márc. 21
9:36
Ma van a faji megkülönböztetés elleni küzdelem nemzetközi napja (Infostart)
Ma van a faji megkülönböztetés elleni küzdelem nemzetközi napja, amely a világszerte erősödő és egyes embercsoportok társadalmi kirekesztését célzó folyamatok veszélyességére hívja fel a figyelmet. 1960. március 21-én a dél-afrikai Sharpeville-ben 69 békés tüntető halt meg egy rendőrségi sortűzben.
márc. 21
9:38
Szinyei Rokokójára is lehet licitálni (Infostart)
Egy 35 éve nem látott Szinyei Merse Pál-festményre is lehet licitálni a Belvedere Galéria aukcióján. A Rokokó című kép kikiáltási ára 38 millió forint. Az aukción további 159 műalkotás találhat még gazdára.
márc. 21
10:12
Ahol luxusnak számít a gyerek számára a reggeli (Infostart)
A hátrányos helyzetű családból származó gyerek számára a mindennapi reggeli elérhetetlen luxusnak számít. Egy részük akár heti négy alkalommal is korgó gyomorral indul iskolába - derült ki a tajvani Child Welfare League Foundations kutatásából. Bár ma még nincsenek pontos adatok, egyes felmérések szerint naponta körülbelül húszezer magyar gyerek sem jut elegendő táplálékhoz.
márc. 21
10:27
A szívnek és az agynak - Az E-vitaminról (WebBeteg)
Az E-vitamin (vagy tokoferol) egy antioxidáns hatású zsírban oldódó vitamin, vagyis véd a szabad gyökök károsító hatásától. Főképp az egyes sejtek sejthártyáját védi, hozzájárul az öregedési folyamatok gátlásához.
márc. 21
11:30
Veszélyes rezisztencia (WebBeteg)
A többféle gyógyszerrel szemben ellenálló (multidrogrezisztens, MDR) tbc gyakori Oroszországban, Tádzsikisztánban, Kínában és Indiában, és a betegség egy különösen nehezen kezelhető formája, az XDR-rel jelzett fertőzés is terjed.
márc. 21
11:42
Szülők iskolája segíthet megelőzni a drogfüggőséget (Infostart)
Egyenes út vezet a drogfüggőséghez a családi kapcsolatok és a bizalmi kötődés hiánya miatt. Ezért elengedhetetlen a szülők megfelelő felkészítése ahhoz, hogy egészséges lelkű gyermekek nőjenek fel - figyelmeztetett Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus.
márc. 21
12:33
Kölönös betegség az utasszállítón (WebBeteg)
Vissza kellett fordítani egy utasszállító repülőgépet a kifutópályáról, mert rosszul lett 23 utas.
márc. 21
13:12
Fokozott motoros-ellenőrzés a fővárosban (Infostart)
Fokozottan ellenőrzi majd a rendőrség a fővárosban a motorosokat és a kerékpárosokat, emellett pedig a tavasz beköszöntével baleset-megelőzési programokat is indítanak.
márc. 21
14:39
A terhesség jelei (WebBeteg)
A terhesség időtartama 40 hét, amit az utolsó vérzés első napjától számolnak. Ennek megfelelően a menstruáció elmaradásakor már 4 hetes terhességről beszélünk (szabályos 28 napos ciklus esetén). A terhességi tünetek tehát körülbelül 4 hetes terhességi kortól észlelhetőek.
márc. 21
14:42
A gabonapehely egészséges? Csak ha ügyesen választasz! (NLC)
Rendszeresen müzlit vagy gabonapelyhet reggelizel, és úgy érzed, ezzel máris sokat tettél az egészségedért? Ez így is van, de csak akkor, ha a megfelelőt választod!
márc. 21
15:33
"A hegymászónak kell felnőnie a hegyhez" (Infostart)
Egy hét múlva indul el a kétfős magyar Mount Everest-expedíció: Várkonyi László és Klein Dávid arra készül, hogy - első magyarként - oxigénpalack használata és teherhordók segítsége nélkül jut fel a világ legmagasabb, 8850 méteres hegyének csúcsára.
márc. 21
15:35
Megtalálták a decemberben a Berettyóba esett fiú holttestét (Infostart)
Megtalálták a decemberben a Berettyó folyóba esett 12 éves fiú holttestét vasárnap - közölte Kelemen Éva rendőr hadnagy.
márc. 21
15:42
Az alváshiány és cukorbetegség kapcsolata (WebBeteg)
Nem alszik jól? Ellenőriztesse a vércukor szintjét!
márc. 21
16:12
Figyelnek rá, hogy mit esznek, mégis elhíznak! (NLC)
Az Amerikai Gyógyszer- és Élelmiszerügyi Hatóság (American Food and Drug Administration, FDA) nemrég közzétett összehasonlító kutatása szerint az amerikaiak élelmiszer-vásárláskor egyre tudatosabban figyelnek az összetevőkre. Figyelmük azonban látszólagosnak tűnik: a testsúlyukkal kapcsolatban végzett felmérés szerint ugyanis egyre több a túlsúlyos.
márc. 21
16:27
Mentőhelikopterrel szállítottak kórházba egy tóba esett kislányt (Infostart)
Mentőhelikopterrel szállítottak kórházba egy másfél év körüli kislányt, aki labdázás közben a családi házuk kertjében lévő tóba esett vasárnap délután a Pest megyei Nyáregyházán; a gyerek állapota stabil.
márc. 21
16:45
Áder János: az unió ne adjon támogatást a heiligenkreuzi hulladékégetőhöz (Infostart)
Áder János szerint ha az Európai Unió komolyan veszi saját előző döntését, egyetlen euró támogatást sem szabad adnia a Szentgotthárd közelében, a heiligenkreuzi ipari parkba tervezett hulladékégetőhöz.
márc. 21
17:21
Késnek a vonatok Budapest és Szolnok között (Infostart)
Meghibásodott biztosítóberendezés miatt késnek a vonatok a Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonalon vasárnap délután - közölte a Mávinform
márc. 21
17:23
A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei (Infostart)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 11. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták:
márc. 21
17:42
Sokat dolgoznak és rosszul alszanak a magyarok (NLC)
Az alvás világnapja alkalmából 18 565 fő megkérdezésével internetes felmérést végzett a Naturhome.hu "Így alszunk mi, magyarok - 2010." címmel. A felmérés, amelynek szakmai partnere a napidoktor.hu oldal volt, a magyar alvásszokások megismerését, alváskultúránk feltérképezését célozta. Az eredményeket a múlt év hasonló időszakában végzett vizsgálatokkal is összevetették.
márc. 21
18:36
Csemege fekete termőföldből (NLC)
Megtisztított fekete termőföldből készít különleges csemegét immár generációk óta egy indonéz család, a különleges harapnivalót elsősorban a jobb egészség érdekében fogyasztják a falu lakói.
márc. 21
19:54
A hideg hatásos a mellrák ellen? (WebBeteg)
A krioterápia Japánból indult el, de már Európában is elterjedt. A radiológusok 13 mellrákos betegen tesztelték a hidegkezelést.
márc. 21
20:57
Célegyenesben az egészségügyi reformtörvény? (WebBeteg)
A vasárnapi amerikai képviselőházi szavazás egyik tétje, hogy több tízmillió, eddig egészségbiztosítás nélküli ember az állam révén komoly egészségügyi ellátáshoz jut-e.

Keresés