2010. március 5. péntek

márc. 5
0:30
Még a gyógyíthatatlan betegségben is segít a mozgás (HáziPatika)
A jó formában lévő szklerózis multiplexes (SM) betegek jobban teljesítenek a kognitív teljesítményt vizsgáló teszteken, mint a kevésbé fittek - derült ki egy új amerikai tanulmányból.
márc. 5
0:34
Kétéves, és már kezeli az inzulinpumpát! (HáziPatika)
A cukorbetegség kezelésének egyik legkorszerűbb eszköze az inzulinpumpa, egy állandóan a testen lógó, állítgatni való szerkezet. Ezért van, aki tart tőle, pedig már két-három éves gyerekek is elboldogulnak vele. Mintha csak...
márc. 5
0:38
Kerestük az igazit - a párizsik között (HáziPatika)
Szerkesztőségünkben van nő, férfi, fiatal és idősebb, többféle szakma és kedvtelés követője, de egyben megegyezünk: mindannyian fogyasztók vagyunk, keressük a legjobbat a termékek sokaságában. Tapasztalatainkat megosztjuk Önökkel...
márc. 5
3:42
A genetikai típusnak megfelelő diéta a leghatékonyabb (WebBeteg)
Genetikai teszt segítségével megállapítható, hogy a túlsúlyosak számára melyik a leginkább testhezálló diéta - jelentették be az Amerikai Szív Társaság éves találkozóján. Az éppen uralkodó fogyókúrás trendek helyett a személyre szabott diéta segít a lehető legtöbb súlyfeleslegtől megszabadulni.
márc. 5
5:45
275 grammal született baba maradt életben Németországban (Infostart)
Mindössze 275 grammal született baba maradt életben Németországban - számolt be csütörtökön a Göttingeni Egyetemi Klinika.
márc. 5
5:48
Mesterséges lélegeztetés - Min múlik egy élet? (WebBeteg)
Ha a rosszullét áldozata egyáltalán nem lélegzik vagy csak elégtelenül, a légcsőbe megfelelő csövet vezetnek be a mesterséges lélegeztetéshez. A kutatók azt vizsgálták, hogy mennyire függ az életben maradás a lélegeztetős mentős gyakorlottságától.
márc. 5
7:54
Orvoslás és web 2.0: "Nem vagyunk lemaradva" - Interjú Dr. Meskó Bertalannal (WebBeteg)
Dr. Meskó Bertalan a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumában végzett 2009-ben, jelenleg PhD tanulmányokat folytat klinikai genomika terén, emellett pedig az orvoslás és az internet kapcsolatát elemzi blogjain. A fiatal szakemberrel az orvoslás és a web 2.0 eszközeinek kapcsolatáról beszélgettünk. Interjú.
márc. 5
8:27
Mérgező méz - ellenőrizze, nem vásárolt-e belőlük! (Infostart)
Rákkeltő antibiotikumokat talált a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal több nagy áruházlánc által forgalmazott mézben. A nitrofurán származékkal szennyezett termékek visszahívásra kerültek, de a biztonság kedvéért érdemes megnéznünk konyhaszekrényünket.
márc. 5
8:45
Márciusi tél: Újra indulnak a hóágyúk a magyar hegyekben (Infostart)
Újra elindították a hóágyúkat a legnagyobb magyar síterepeken, így a szokásosnál jóval hosszabb lehet az idei síszezon. A február végi tavaszias időben szinte az összes hó elolvadt már a magyar hegyekben, a mostani lehűlés azonban ismét lehetővé teszi a műhó gyártását.
márc. 5
8:57
"Üresnek érzem magam!" - A pszichológus válaszol (WebBeteg)
"31 éves nő vagyok, van egy kislányom és egy férjem. Jó házasságban élek, mégis üresnek érzem magam. Hamar ingerült leszek, szorongok, rémképeim vannak. Nagyon szeretnék normális és boldog lenni!" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
márc. 5
9:21
Hiány van az űrhajósokból Oroszországban (Infostart)
Hiány van Oroszországban az űrhajósjelöltekből, a korábbinál jóval kevesebben vágynak a világűrbe - közölte az asztronautákat kiképző központ.
márc. 5
10:15
Megtörte egy kamion az ország veteránautóját! - Dráma Svédországban (Infostart)
Indulás után a Totalcar újságírójának Magyarország felé tartó veteránautóját legázolta egy finn kamion. Nagy baj nem történt, az egyik hátsó lámpa és a sárvédő sérült. Hunniksvall magyar nőgyógyásza és az általa prezentált lazac-vacsora ettől függetlenül megvárta az expedíció tagjait.
márc. 5
11:03
Új gyógymód leukémiás betegek számára (WebBeteg)
Újfajta terápiás lehetőséget fejlesztettek ki Svájcban a nehezen kezelhető leukémiás gyerekek számára - jelentette be csütörtökön a zürichi gyermekkórház.
márc. 5
11:05
Génteszt: amióta alkalmazzák, kevesebb az örökletes betegség (WebBeteg)
Csökkenőben van az örökletes betegségek előfordulása, sőt némelyik szinte eltűnt az Egyesült Államokban, mert egyre több embernél végeznek genetikai vizsgálatot a gyermekvállalás előtt.
márc. 5
12:06
Baktériumok okozhatják a nagy étvágyat (WebBeteg)
A belekben élő egyes baktériumok is hozzájárulhatnak a megnövekedett étvágyhoz, elhízáshoz és az emésztőrendszer gyulladásához - közölték amerikai kutatók a Science tudományos magazin pénteken megjelent számában.
márc. 5
12:57
Minden tizedik magyar diákot bántalmazta már pedagógus? (Infostart)
Egyre jobban elharapódzik az iskolai erőszak mértéke Ausztráliában, ahol egy kutatás eredménye szerint a gyerekek fele érintett a problémában, 70 százalékuk pedig a legsúlyosabb iskolai problémák közt említi. Egy hasonló magyar kutatás eredményeit ellentmondások tarkítják, az erőszakra, illetve annak gyakoriságára másképpen emlékeznek a tanárok és diákok.
márc. 5
13:48
Télies idő és hózáporok a hétvégén (Infostart)
Hideg, szeles, télies időjárás lesz a hétvégén; a jövő héten is lassan indul meg a felmelegedés - mondta az InfoRádiónak Németh Lajos meteorológus. A jelenlegi előrejelzések szerint a március 15-i szabadtéri ünnepségek idejére kevés csapadék, viszont csak 5-10 Celsius-fok várható.
márc. 5
14:12
Ekcéma és probiotikum - Kutatás (WebBeteg)
A megválogatott probiotikus baktériumoknak jelentős megelőző hatása van a magas allergia-kockázattal rendelkező gyerekeknél, ami az első 2 évben fenntarthatónak tűnik.
márc. 5
15:15
Rák ellen a táplálkozással (WebBeteg)
A zöldségben, gyümölcsben, szójában dús étrend akár 30 százalékkal is csökkentheti az emlőrák kialakulásának kockázatát - állítják amerikai kutatók.
márc. 5
16:33
3 étel a női egészségért (NLC)
Ha szereted a zöldséget és a gyümölcsöt, akkor már jó úton haladsz az egészséges táplálkozás felé. Vannak azonban olyan növényi eledelek, amelyek a nők számára a szokásosnál is fontosabbak. Lássunk hármat közülük!
márc. 5
18:36
Orbán első bora a Balaton-felvidékről (Infostart)
Orbán Gergely borász 20 évig a kereskedelemben dolgozott, 2009-ben azonban létrehozta saját pincészetét Balatonrendesen. Első bora egy Chardonnay a Káli medencéből, amelyről most heti borajánlónkban is megemlékezünk. Szóba kerül még egy Cabernet sauvignon Bock Józseftől, egy Merlot Légli Gézától, és egy száraz furmint Szepsy Istvántól.
márc. 5
20:42
Fájdalom nélküli oltás tapasszal (Infostart)
Hamarosan elfelejthetik félelmüket azok, akik eddig tartottak az injekciós tűtől, mert egy japán kutató kidolgozta a fájdalommentes oltás módszerét.

Keresés