2010. március 27. szombat

márc. 27
0:03
Az ösztönöktől a tudományig (HáziPatika)
Az elsősegélynyújtás ősi, ösztönös tevékenysége az emberiségnek rohanó világunkban, azonban sajnos egyre kisebb szerephez jut. Vajon kiveszett az emberekből a segítségnyújtási készség?
márc. 27
6:15
COPD - Folyamatosan növekvő haláloki tényező (WebBeteg)
Nap mint nap emberek millió szenvednek valamilyen tüdőbetegség következtében, ráadásul a halálokok között is vezető szerepet betöltő COPD előfordulása egyre gyakoribb. Emiatt az Európai Légzőszervi Társaság (European Respiratory Society - ERS) 2010-et a Tüdő Évének nyilvánította, hogy felhívják a figyelmet a tüdőbetegségekre, és arra, hogy a legtöbb kór megelőzhető, illetve hatékonyan kezelhető.
márc. 27
8:12
Ne tárolja a vitaminokat a fürdőszobában! (Infostart)
Ha a fürdőszobában vagy a konyhában tároljuk a vitaminjainkat, akkor azok elveszíthetik a jótékony hatásukat - figyelmeztet egy amerikai kutató.
márc. 27
8:21
Az antidepresszánsok a testi betegségben szenvedőknek is hasznosak - Kutatás (WebBeteg)
A testi betegségekben szenvedő páciensek depressziója esetén is hatékonyan használhatók az antidepresszánsok – állítják brit kutatók, akik szerint a gyógyszerek segítségével jobb hatást lehet elérni, mint placebóval.
márc. 27
8:48
Szerelmes bikavérek: az egri Simon József rendesen odacsap (Infostart)
Városszerte az egriek "I love bikavér" plakátjait látni, ettől kíváncsi lettem, vajon a bikavér mennyire szeret engem? A szerelmes bikavérek közé egy nagyon izgalmas chardonnay is betéved.
márc. 27
9:06
A modern férfi a házimunka hőse (Infostart)
Sokat panaszkodnak a nők, hogy életük párja nem segít eleget a házimunkában, ám egy brit felmérés éppen ennek az ellenkezőjét bizonyította be.
márc. 27
9:08
Érdemes? A házasság hizlal! (Infostart)
A házasoknak nagyobb az esélyük a meghízásra, mert ellustulnak - állítják kutatók.
márc. 27
9:24
H1N1 - A védekezés egyszerű szabályai (WebBeteg)
Védelmet nyújt a rendszeres kézmosás, illetve tüsszögés, köhögés esetén a száj és orr elé tett kéz, valamint a beteg környezetében eltöltött idő minimálisra való csökkentése.
márc. 27
10:12
Csíkok a bőrön - Mit tehetünk a stria ellen? (NLC)
A striákat vagy terhességi csíkokat sokan összekeverik a narancsbőrrel, főleg azért, mert ugyanazokon a testtájakon (csípő, popsi, has) jelennek meg. A csíkok kialakulásáról és a kezelési módokról dr. Vincze Ildikó bőrgyógyász-kozmetológus beszélt.
márc. 27
10:18
Nem múlik el a legkeserűbb sör íze (Infostart)
A világ legkeserűbb sörét készítette el egy brit férfi.
márc. 27
11:30
A D- vitamin hiány inkontinenciát okozhat (WebBeteg)
A D-vitamin hiány a nőknél nem csak a csontokat károsíthatja, de vizelt-és széklet inkontinenciához is vezethet – állítja egy új tanulmány.
márc. 27
12:33
Irritábilis bél szindóma és hipnoterápia (WebBeteg)
Roland Valori professzor 100 irritábilis bélbetegségben (IBS) szenvedő betege hipnoterápiás kezelése során megállapította, hogy tízből kilenc esetben a tünetek jelentősen csökkentek, míg tízből négy esetben teljesen el is tűntek.
márc. 27
12:42
Itt a tavasz, dagad a tesztoszteron-szakasz (Infostart)
Tavasszal az embernek jobb a kedve, többet nevet, flörtöl és jobban érzi magát. Ez elsősorban a kikelettel járó fokozódó napfény jótékony hatásának köszönhető.
márc. 27
14:39
Óraátállítás - Veszélyes egészségügyi hatásai lehetnek (WebBeteg)
Az időátállítás előidézheti a koncentrációképesség zavarait, reggelente pedig fokozott álmosságot okozhat. Egyes felmérések kimutatták, hogy az órák átállítását követő hétfőn általában megsokszorozódik a közlekedési balesetek száma.
márc. 27
16:00
Időjárás: ez várható vasárnap estig (Infostart)
Vasárnap a napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, amelyekből elszórtan zápor, néhol zivatar is előfordulhat. Az északnyugati szél megélénkül, vasárnap megerősödik, zivatar környékén viharos széllökés is lehet.
márc. 27
20:30
Hormonháztartásunk: hogyan változik meg tavasszal? (WebBeteg)
Tavasszal az embernek jobb a kedve, többet nevet és jobban érzi magát. Ez elsősorban a kikelettel járó fokozódó napfény jótékony hatásának köszönhető, amely fokozza a szerotinin hormon termelését.
márc. 27
20:48
Az ötöslottó 12. heti nyerőszámai (Infostart)
Az ötöslottó 12. heti nyerőszámai
márc. 27
21:33
A szülés utáni depresszió tünetei - A pszichiáter válaszol (WebBeteg)
"Három gyermekem van. A kisebbik négy hónapos, szeretem őket, de nemrég olyan gondolatom volt, hogy bántalmazzam a kicsit. Megijedtem és elmentem orvoshoz, aki depressziót állapított meg és gyógyszert írt fel. A gondolatomat nem mertem neki elárulni. Mit tegyek?" - A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
márc. 27
23:39
Veszély - A tinédzserek szeretik a kockázatot (WebBeteg)
Az eredmények szerint a tizenévesek jól mérik fel a döntéseik mellett és ellen szóló érveket - ellentétben a fiatalabb gyerekekkel -, ám kockázatot vállalnak, mert a többi korcsoportnál jobban élvezik a kockázatos helyzetek izgalmát.
márc. 27
23:48
Utolsó szombat: hányan adtak 60 percet a Földnek? - Fotók a világból (Infostart)
Idén is sokan csatlakoztak a Föld Órája akcióhoz, Magyarországon 460 intézmény és 13190 magánszemély jelezte előre részvételét. A Life magazin fotói arról tanúskodnak, hogy a világ nagyvárosaiban a "teljes lámpaoltás" még egyetlen órára sem lehetséges.

Keresés